Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεχνας κατι σημαντικο ή δεν θες να το δεις για να καλυψεις το λαθακι σου.Αν ισχυει το δευτερο ε δεν θα χαλασει και ο κοσμος να παραδεχτουμε καποια πραγματα.

Οι τιμες λοιπον αρχοντα μου ειναι υψηλοτερες σε σχεση με τα 8gb & 16gb τοσο των 32gb οσο και των 64gb και τοτε και τωρα..

Σε ενα κινητο των 300€ πχ δεν πεφτει το κοστος των nand στους κατασκευαστες αλλα ανεβαινει.

Για να στο θεσω πιο απλα σε ενα κινητο των 300€ πχ τα 40€ ειναι η nand. 40€ λοιπον μνημη επαιρνες το 2011 4gb. 40€ παιρνεις εν ετη 2017 τα 32gb. Eσυ μας λες κατι που δεν ειναι εφικτο δηλαδη ο κατασκευαστης να βαλει μνημη των 80€ (64gb) σε κινητο των 300€ 

Σημερα η nand επισης των 32gb εχει 45€ σε σχεση με περισυ που ειχε 40€  ή πριν 4 χρονια που ειχε 200€.

Απλη λογικη.

Tο πόσο αγοράζει η LG τις flash μνήμες της δεν το ξερεις (δεν ξερω απο που έβγαλες τα 40 ευρω) αλλα αν δεις τις τιμες που παίζουν μόνο γελοίο ειναι να εχει 32GB μνήμη κινητό των 700 ευρώ.

http://www.dramexchange.com/

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Tο πόσο αγοράζει η LG τις flash μνήμες της δεν το ξερεις (δεν ξερω απο που έβγαλες τα 40 ευρω) αλλα αν δεις τις τιμες που παίζουν μόνο γελοίο ειναι να εχει 32GB μνήμη κινητό των 700 ευρώ.

http://www.dramexchange.com/

Δεν εβγαλα τιμη 

Για να στο θεσω πιο απλα σε ενα κινητο των 300€ πχ τα 40€ ειναι η nand.

Yποθεση κανω για να καταλαβεις τον συλλογισμο μου.

Το site δεν βλεπω να αναφερει τιμη nand.

Βαλε επεξεργαστη ram οθονη καμερες μπαταριες κεραιες κλπ και πες μας εσυ τι κινητο θα εφτιαχνες με 300ευρω. Διοτι βλεπω εχουν παρει φωτια τα δαχτυλα σου για να βρεις να πεις κατι και μονο.

Δημοσ.

Δεν εβγαλα τιμη 

Για να στο θεσω πιο απλα σε ενα κινητο των 300€ πχ τα 40€ ειναι η nand.

Yποθεση κανω για να καταλαβεις τον συλλογισμο μου.

Το site δεν βλεπω να αναφερει τιμη nand.

Βαλε επεξεργαστη ram οθονη καμερες μπαταριες κεραιες κλπ και πες μας εσυ τι κινητο θα εφτιαχνες με 300ευρω. Διοτι βλεπω εχουν παρει φωτια τα δαχτυλα σου για να βρεις να πεις κατι και μονο.

Αναφέρει.

Με το να βγάζεις τιμές 40 και 80 ευρώ από το μυαλό σου και να στηρίζεις επιχείρημα πάνω σε αυτό δεν πας πουθενά.

Ρίξε μια ματιά σε καταστήματα όπως gearbest και βρες μόνος σου κινηταρες με πολύ καλά specs κάτω από τα 300 ευρώ.

Δημοσ.

Εσυ ξεχνας ομως τις ταχυτητες. 

Eλπιζω να μη πιστευεις πως ειναι ισαξιες με ενα iphone.

φυσικά και δεν έχει τις ίδιες ταχύτητες αλλά για έναν απλό χρήστη που δεν θέλει να δώσει 700 ευρώ για κινητό είναι η καλύτερη επιλογή 

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά μια χαρά είμαι με microSD 128GB για αποθηκευτικό χώρο στο LG G5 μου. To λειτουργικό δεν το καθυστερούν γιατί αυτό όπως και οι εφαρμογές τρέχουν από την built in μνήμη η οποία είναι και καθαρή από σαβούρα αφού όλη μου η μουσική, φωτογραφίες, βίντεο κτλ είναι στην κάρτα μνήμης (η οποία είναι γρηγορότερη και από ότι θα χρειαζόταν για την δουλειά αυτή).

Θεωρητικά θα καθυστερεί το λειτουργικό αν γεμίσεις τη κύρια μνήμη που τρέχει με όλη σου τη σαβούρα.

Επίσης και η SD και η built in του κινητού "flash memory" είναι.

Επίσης υπάρχουν μνήμες κινέζικες (από ebay κτλ) 128GB με 5-10 ευρώ και αντίστοιχες μνήμες επώνυμες με 50-150 ευρώ που πλησιάζουν τις ταχύτητες της bilt-in πολλές φορές.

Βέβαια υπάρχουν και οι υπερκοστολογημένες 100GB+ εκδόσεις...  :P

Και θεωρητικα και πρακτικα δεν ισχυει αυτο που λες.

Αν στην εξωτερικη μνημη εχεις π.χ. φωτο και τραγουδια, τοτε καθυστερωντας η εφαρμογη που τα διαβαζει καθυστερει και το λειτουργικο να ολοκληρωσει τις διεργασιες και να δωσει τον απαιτουμενο χρονο στις υπολοιπες.

Οι μνημες στα κινητα κοστιζουν οπως ανεφερε ο συμφορουμιτης και φυσικα δεν υφισταται καμια συγκριση με SD, ειναι αστεια.

Μιλαμε για τσιπακια που πιανουν 300/400/500+ MB/s.

Δημοσ.

Και θεωρητικα και πρακτικα δεν ισχυει αυτο που λες.

Αν στην εξωτερικη μνημη εχεις π.χ. φωτο και τραγουδια, τοτε καθυστερωντας η εφαρμογη που τα διαβαζει καθυστερει και το λειτουργικο να ολοκληρωσει τις διεργασιες και να δωσει τον απαιτουμενο χρονο στις υπολοιπες.

Οι μνημες στα κινητα κοστιζουν οπως ανεφερε ο συμφορουμιτης και φυσικα δεν υφισταται καμια συγκριση με SD, ειναι αστεια.

Μιλαμε για τσιπακια που πιανουν 300/400/500+ MB/s.

Η microSD μου πιάνει 90MB/s και η εσωτερική μου μνήμη 410MB/s... για τις φωτογραφίες και τα τραγούδια μου δεν χρειάζομαι καν τοσο γρήγορη microSD, ακομα και σε εγραφη 4Κ video, οπως και σε αναπαραγωγή, δεν εχω παρατηρήσει ποτε κάποια καθυστέρηση. Που σημαίνει οτι εχω παραπάνω bandwidth απο οτι χρειάζομαι.

Με την ιδια λογικη και στο PC εχω εναν M.2 SSD για το λειτουργικο και βασικα προγραματα, και SATA SSDs και HDDs για την υπολοιπη σαβουρα. Το να αποθηκευα τις ταινιες και φωτογραφιες μου στον M.2 δεν θα με ωφελούσε σε τιποτα. Αν είχα λεφτά για πέταμα μπορεί να το έκανα βέβαια.

Δημοσ.

Αναφέρει.

Με το να βγάζεις τιμές 40 και 80 ευρώ από το μυαλό σου και να στηρίζεις επιχείρημα πάνω σε αυτό δεν πας πουθενά.

Ρίξε μια ματιά σε καταστήματα όπως gearbest και βρες μόνος σου κινηταρες με πολύ καλά specs κάτω από τα 300 ευρώ.

Εγω δεν το βλεπω παραθεσε το εδω.

Μια χαρα παω και πολυ παραπανω απο σενα. Το οτι δεν εισαι σε θεση να απαντησεις διχως να τρολλαρεις πως δηθεν δεν καταλαβαινεις οτι μιλουσα μεταφορικα πανω στη τιμη δεν φταιω εγω αλλα το σχολειο που πηγες.

Δημοσ.

Μιλάμε για εμπορική πολιτική απ τα Lidl...μια αλλαγή αποθήκης και η ύπαρξη ασύρματης φόρτισης είναι λόγος δημιουργιας νέου υπομοντελου.....

Δημοσ.

Ρε φίλε θα μας τρελάνεις?

Μας αναφέρεις ένα πραγματικό αντικείμενο της τιμής των 300€ μαζί με μια τιμή που σου ήρθε στο μυαλό και δεν έχει καμία βάση!

40 ευρώ λέει τους στοιχίζει η μνήμη!!!!

Επιχείρημα το λες εσύ αυτό?

Έχετε πολύ γέλιο κάποιοι εδώ μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε φίλε θα μας τρελάνεις?

Μας αναφέρεις ένα πραγματικό αντικείμενο της τιμής των 300€ μαζί με μια τιμή που σου ήρθε στο μυαλό και δεν έχει καμία βάση!

40 ευρώ λέει τους στοιχίζει η μνήμη!!!!

Επιχείρημα το λες εσύ αυτό?

Έχετε πολύ γέλιο κάποιοι εδώ μέσα.

Toυ κιλου που βαζει η xiaomi κανει 25$ τα 16gbhttps://www.aliexpress.com/item/EMMC-IC-CHIP-memory-flash-NAND-with-firmware-for-xiaomi-1-1S-M2-MI2-M3-MI3/32772675330.html?ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10065_10151_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10177_10110_10136_10137_519_10111_10060_10112_10113_10155_10062_10114_437_10154_10056_10055_10054_10182_10059_303_100031_10099_10078_10079_10103_10073_10102_10096_10123_10189_10052_10053_10142_10107_142_10050_10051,searchweb201603_13,ppcSwitch_5&btsid=ac873be7-3b11-47bc-aa62-94ac6a7cd1c8&algo_expid=e213e847-997c-4dd2-a59a-e380497b4411-5&algo_pvid=e213e847-997c-4dd2-a59a-e380497b4411

Εχεις χαβαλε!

Δημοσ.

Η microSD μου πιάνει 90MB/s και η εσωτερική μου μνήμη 410MB/s... για τις φωτογραφίες και τα τραγούδια μου δεν χρειάζομαι καν τοσο γρήγορη microSD, ακομα και σε εγραφη 4Κ video, οπως και σε αναπαραγωγή, δεν εχω παρατηρήσει ποτε κάποια καθυστέρηση. Που σημαίνει οτι εχω παραπάνω bandwidth απο οτι χρειάζομαι.

Με την ιδια λογικη και στο PC εχω εναν M.2 SSD για το λειτουργικο και βασικα προγραματα, και SATA SSDs και HDDs για την υπολοιπη σαβουρα. Το να αποθηκευα τις ταινιες και φωτογραφιες μου στον M.2 δεν θα με ωφελούσε σε τιποτα. Αν είχα λεφτά για πέταμα μπορεί να το έκανα βέβαια.

Το ιδιο ισχυει και στα PC.

Απλα στα PC δεν καταλαβαινουμε (παντα) τη διαφορα γιατι ειναι γρηγορες οι επιδοσεις.

Και μην ξεχνας οτι στο λειτουργικο Android τρεχει στο background indexing αρχειων στην SD, οποτε σαφως κι επηρεαζεται το λειτουργικο.

90 MB/s (κι αυτο υπο προυποθεσεις) ειναι απλα κακη ταχυτητα, ειδικα αν το συγκρινεις με την εσωτερικη μνημη.

Ο HDD μου πιανει 200 MB/s.

Εν τελει, επιβεβαιωνεις απο μονος σου αυτο που ειπα στην αρχη: Αρχοντας εισαι αν εχεις μεγαλη εσωτερικη μνημη, οχι SD.

Δεν υπαρχει συγκριση 90 με 400+ MB/s.

Δημοσ.

Το ιδιο ισχυει και στα PC.

Απλα στα PC δεν καταλαβαινουμε (παντα) τη διαφορα γιατι ειναι γρηγορες οι επιδοσεις.

Και μην ξεχνας οτι στο λειτουργικο Android τρεχει στο background indexing αρχειων στην SD, οποτε σαφως κι επηρεαζεται το λειτουργικο.

90 MB/s (κι αυτο υπο προυποθεσεις) ειναι απλα κακη ταχυτητα, ειδικα αν το συγκρινεις με την εσωτερικη μνημη.

Ο HDD μου πιανει 200 MB/s.

Εν τελει, επιβεβαιωνεις απο μονος σου αυτο που ειπα στην αρχη: Αρχοντας εισαι αν εχεις μεγαλη εσωτερικη μνημη, οχι SD.

Δεν υπαρχει συγκριση 90 με 400+ MB/s.

Για αποθήκευση αρχείων δεν βλέπω το λόγο να πληρώνεις παραπάνω για γρηγορότερη μνήμη, στο κινητό όπως επίσης και στο PC. Τα 50-100MB/s τα βρίσκω υπεραρκετά για μια μονάδα που θα έχει αποθηκευμενες φωτογραφίες, μουσική και ταινίες, και VFM.

Δεν βλέπω καμία εμφανή διαφορά αν εχv τη μουσική τις φωτο και τις ταινίες μου σε μονάδα με ταχύτητα ανάγνωσης 180MB/s (τόσο πιάνει ο HHD μου) ή σε μονάδα που πιανει 3500MB/s (960 Pro NVME).. ή τουλάχιστον καμία διαφορά που να αξίζει τον κόπο. Και στο κινητο (G5) δεν μπορώ ουτε καν να παρατηρήσω την παραμικρή διαφορα ανάμεσα σε βιβλιοθήκες μουσικής και φωτογραφιών που εχω στην εσωτερική μνήμη και στην microSD.. οποτε για την δουλεια που τη θελω άρχοντας ειμαι. Τωρα αν ήθελα να βαλω βαριές εφαρμογές στην κάρτα μνήμης... εκεί ναι η διαφορά θα ηταν εμφανή.

Δημοσ.

Για αποθήκευση αρχείων δεν βλέπω το λόγο να πληρώνεις παραπάνω για γρηγορότερη μνήμη, στο κινητό όπως επίσης και στο PC. Τα 50-100MB/s τα βρίσκω υπεραρκετά για μια μονάδα που θα έχει αποθηκευμενες φωτογραφίες, μουσική και ταινίες, και VFM.

Δεν βλέπω καμία εμφανή διαφορά αν εχv τη μουσική τις φωτο και τις ταινίες μου σε μονάδα με ταχύτητα ανάγνωσης 180MB/s (τόσο πιάνει ο HHD μου) ή σε μονάδα που πιανει 3500MB/s (960 Pro NVME).. ή τουλάχιστον καμία διαφορά που να αξίζει τον κόπο. Και στο κινητο (G5) δεν μπορώ ουτε καν να παρατηρήσω την παραμικρή διαφορα ανάμεσα σε βιβλιοθήκες μουσικής και φωτογραφιών που εχω στην εσωτερική μνήμη και στην microSD.. οποτε για την δουλεια που τη θελω άρχοντας ειμαι. Τωρα αν ήθελα να βαλω βαριές εφαρμογές στην κάρτα μνήμης... εκεί ναι η διαφορά θα ηταν εμφανή.

Αρχοντας σημαινει να εισαι τοπ.

Η SD δεν ειναι τοπ. Στην πραγματικοτητα ειναι αργη πλεον.

Απλα τα πραγματα.

Δημοσ.
Δημοσ.

ρε παιδια καθεστε και χαλιεστε με γελοια πραγματα η μνημη τι νομιζετε οτι ειναι κουβας με χωρητικοτητα σε λιτρα?ενα γελοιο τσιπακι ειναι με 5 ''ποδια πχ''32 γκιγκα και με 6 ποδια 128 γκιγκα.Δεν κοστιζουν τιποτα αμελητεα η διαφορα κοστους την στιγμη που οι επεξεργαστες τρεχουν ακοπα και τις δυο χωρητικοτητες.Ειναι θεμα μαρκετινκ για να πουλανε ακριβοτερα οχι μονο η ελτζι ολοι.Εμεις τρωγομαστε τσαμπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...