rus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Ποσο ειναι η προτεινομενη εικονικη μνημη σε συστημα με 8GB φυσικη? (Win 7-64 SP1). Δε θυμαμαι ποση ειχα ορισει. Που και που όταν ανοιγα ταυτοχρονα πολλα παραθυρα, σελιδες, προγραμματα κλπ. όπως συνηθιζω μου εβγαινε μηνυμα περι ανεπαρκους μνημης και να κλεισω μερικα. Σημερα όμως με λιγα ανοιχτα μου εβγαλε παλι το μηνυμα, παω λοιπον και βλεπω έκπληκτος οτι η εικονικη μνημη μου είναι 512ΜΒ. Πιθανολογω ότι καποιο διαγνωστικο προγραμμα θα μου τη μειωσε. Anyway, ποση να ορισω?
GReaperEx Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Παλαιότερα, ήταν η διπλάσια της φυσικής μνήμης. Η λογική πίσω απ' αυτή την απόφαση ήταν ότι τη χρειαζόσουν όταν ήθελες να βάλεις το PC σε αδράνεια, η μισή για τη φυσική μνήμη και η άλλη μισή για τη μνήμη που έχει μεταφερθεί προσωρινά στο δίσκο. Τώρα όμως, σχεδόν κανένας δε χρησιμοποιεί αδράνεια και η RAM αρχίζει και γίνεται αρκετά μεγάλη, οπότε το διπλάσιο της είναι τόσο πιο μεγάλο. Τώρα, για να Windows συγκεκριμένα, η εικονική μνήμη είναι δυναμική, δλδ μπορεί να μικρύνει και να μεγαλώσει ανάλογα τις ανάγκες, οπότε δε ξέρω αν μιλάς για τη μέγιστη επιτρεπόμενη ή για το μέγεθος που είχε όταν το είδες. Συστήματα όπως τα Linux τώρα τελευταία προτείνουν αρχείο (απομακρύνονται από το ξεχωριστό partition) με από 1/8 εως 1/2 της RAM. Εκτός αν πράγματι θες να βάζεις το PC σε αδράνεια, οπότε θες τουλάχιστον τόσο μέγεθος όση είναι και η RAM.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Καθόλου εκτός και αν χρειάζεσαι τα logs για troubleshooting. 1
rus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Όση χρειάζεσαι. Αυτό ρωταω κι εγω. Ποση χρειαζομαι? Παλαιότερα, ήταν η διπλάσια της φυσικής μνήμης. Η λογική πίσω απ' αυτή την απόφαση ήταν ότι τη χρειαζόσουν όταν ήθελες να βάλεις το PC σε αδράνεια, η μισή για τη φυσική μνήμη και η άλλη μισή για τη μνήμη που έχει μεταφερθεί προσωρινά στο δίσκο. Τώρα όμως, σχεδόν κανένας δε χρησιμοποιεί αδράνεια και η RAM αρχίζει και γίνεται αρκετά μεγάλη, οπότε το διπλάσιο της είναι τόσο πιο μεγάλο. Τώρα, για να Windows συγκεκριμένα, η εικονική μνήμη είναι δυναμική, δλδ μπορεί να μικρύνει και να μεγαλώσει ανάλογα τις ανάγκες, οπότε δε ξέρω αν μιλάς για τη μέγιστη επιτρεπόμενη ή για το μέγεθος που είχε όταν το είδες. Συστήματα όπως τα Linux τώρα τελευταία προτείνουν αρχείο (απομακρύνονται από το ξεχωριστό partition) με από 1/8 εως 1/2 της RAM. Εκτός αν πράγματι θες να βάζεις το PC σε αδράνεια, οπότε θες τουλάχιστον τόσο μέγεθος όση είναι και η RAM. Δε νομιζω ότι είναι σοφο να βαλω διπλασια (16GB), ουτε καν ισαξια της φυσικης μνηνης. Αλλωστε ο δισκος ειναι μονο 112GB. Προτείνεις να βαλω νουμερο "από... εως"? Tι εστι "αδρανεια"? Καθόλου εκτός και αν χρειάζεσαι τα logs για troubleshooting. Αφου σου λεω ότι συνηθίζω να ανοιγω παμπολλα παραθυρα με αποτελεσμα να μου βγαινει το μηνυμα περι ανεπαρκειας...
IT chef Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Αυτό ρωταω κι εγω. Ποση χρειαζομαι? Και εμείς,που να ξέρουμε; Εσύ κάνεις την χρήση,εσύ ξέρεις τι ανοίγεις,εσύ ξέρεις τι μνήμη καταναλώνουν,εσύ ξέρεις πόση σου λείπει. Τεσπά,αν φτάνεις στο σημείο να μην επαρκεί η φυσική μνήμη,αγόρασε και άλλη. Εσύ θα περιμένεις να διαβάσει τι χρειάζεται,θα γράφει o δίσκος τσάμπα write,και δουλειά δε θα κάνεις και κακό θα κάνεις. Ή άλλαξε συνήθειες.
rus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Τεσπά,αν φτάνεις στο σημείο να μην επαρκεί η φυσική μνήμη,αγόρασε και άλλη. Εσύ θα περιμένεις να διαβάσει τι χρειάζεται,θα γράφει o δίσκος τσάμπα write,και δουλειά δε θα κάνεις και κακό θα κάνεις. Ή άλλαξε συνήθειες. Δε καταλαβα τη δευτερη φραση σου αλλα να σου πω οτι 8GB είναι υπεραρκετα για την απλη χρηση που κανω, δηλαδη δε τρεχω τιποτα βαρειες εφαρμογες. Μιλαμε μονο για την εικονικη μνημη. Αφησε την στην αυτοματη διαχειριση και εισαι οκ. Αν το βαλω στο αυτοματο με χρεωνει 8GB.
dedalos91 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 ασε το συστημα να ρυθμισει, κι αν στην αρχη δειξει τα διπλασια της ram αργοτερα αυτο θα αλλαξει, ρυθμιζεταια αυτοματα... δες εδω σε συστημα με 8gb ram
dimitris_sal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Εγω αρχικά θα προτείνω ΟΧΙ αυτόματη και επίσης ΟΧΙ από - εώς. Και οι 2 αυτές επιλογές προκαλούν πολλαπλές εγγραφές-διαγραφές στον δίσκο και λαμβάνωντας υπόψη (απο τα 112GB) οτι μάλλον εχεις SSD δεν νομίζω οτι αυτό κάνει καλό στην υγεία του. Οταν πλέον εχουμε σαν μέγεθος αναφοράς τα 8GB RAM δεν ξέρω αν υπάρχει καν λόγος ενεργοποίησης της εικονικής μνήμης... Αυτό βέβαια εξαρτάται και απο το τι εφαρμογές τρέχεις, αλλα σε εναν μέσο χρήστη δεν προσφέρει κάτι... Just my 2 cents...
IT chef Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δε καταλαβα τη δευτερη φραση σου αλλα να σου πω οτι 8GB είναι υπεραρκετα για την απλη χρηση που κανω, δηλαδη δε τρεχω τιποτα βαρειες εφαρμογες. Μιλαμε μονο για την εικονικη μνημη Αν δεν γεμίσει η φυσική,η εικονική,εν γένει,δε χρησιμοποιείται. Και μην μας πεις τίποτα.Καταλάβαμε το επίπεδο γνώσεών σου,οπότε μόνο διάβαζε. Ρύθμισε να μην χρησιμοποιείται η εικονική μνήμη.Κάνει κακό στον δίσκο σου και δε σε βοηθάει πουθενά.
rus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 ασε το συστημα να ρυθμισει, κι αν στην αρχη δειξει τα διπλασια της ram αργοτερα αυτο θα αλλαξει, ρυθμιζεταια αυτοματα... δες εδω σε συστημα με 8gb ram A, θελει τικαρισμα και το πρωτο τετραγωνακι. Αν δεν γεμίσει η φυσική,η εικονική,εν γένει,δε χρησιμοποιείται. Και μην μας πεις τίποτα.Καταλάβαμε το επίπεδο γνώσεών σου,οπότε μόνο διάβαζε. Δεν ειπα ποτε ότι ειμαι παντογνώστης. Μιλαω όταν είναι να δωσω στοιχεια που θα βοηθησουν στην επιλυση του θεματος, όχι για κατι άλλο που μπορει να σκεφτηκες. Εγω αρχικά θα προτείνω ΟΧΙ αυτόματη και επίσης ΟΧΙ από - εώς. Και οι 2 αυτές επιλογές προκαλούν πολλαπλές εγγραφές-διαγραφές στον δίσκο και λαμβάνωντας υπόψη (απο τα 112GB) οτι μάλλον εχεις SSD δεν νομίζω οτι αυτό κάνει καλό στην υγεία του. Οταν πλέον εχουμε σαν μέγεθος αναφοράς τα 8GB RAM δεν ξέρω αν υπάρχει καν λόγος ενεργοποίησης της εικονικής μνήμης... Αυτό βέβαια εξαρτάται και απο το τι εφαρμογές τρέχεις, αλλα σε εναν μέσο χρήστη δεν προσφέρει κάτι... Just my 2 cents... Αρα να βαλω 0, ουτε καν 512 που ειχα? Αν παντως βαλεις 0 βγαινει msg ότι "αν ορισεις λιγοτερο από 400ΜΒ και παρουσιαστεί σφαλμα στο συστημα τοτε τα Windows ισως δε μπορουν να καταγραψουν λεπτομερειες που θα βοηθησουν στον προσδιορισμο του προβληματος". Είναι σημαντικο αυτό?
wooddoll Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Ρύθμισε να μην χρησιμοποιείται η εικονική μνήμη.Κάνει κακό στον δίσκο σου και δε σε βοηθάει πουθενά. -On Drugs huh? @rus Άστο όπως είναι και μην το πειράζεις. (Ειδικά αν δεν γνωρίζεις και πάρα πολλά περί του θέματος.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα