fastnq2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 καλησπερα εχω ενα λαπτοπ 4ετιας,γενικα δεν του εχω φερθει καλα και περιμενα οτι θα τα τιναζε αλλα μου εδειξε καποια σημαδια οτι μπορει και να φτιαχνεται.Σημερα ενω ηταν ανοιχτο εκλεισε αποτομα και οταν πηγα να το ξαναανοιξω μου εβγαλε μυνημα για υπερθερμανση και η οθονη πορτοκαλιζε(!) οποτε με το που ανοιξε το εκλεισα για να κρυωσει και απο τοτε τιποτα.Παταω το κουμπι για να ανοιξει αναβει το φωτακι και κανει εναν ελαφρυ ηχο σαν να προσπαθει να δουλεψει αλλα μενει εκει..Καθαρισα λιγο το ανεμιστηρακι και το εβαλα να δουλεψει,εκανε τον ηχο που κανει οταν ανοιγει κανονικα κατι λιγο αναψε η οθονη αλλα τιποτα εσβησε..Εχετε κατι να προτεινετε?Και κατι ακομα επειδη δεν το χω και πολυ μπορω να βγαλω τον σκληρο και καπως να σωσω τα αρχεια η τα εχασα?
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Επειδή δεν το έχεις και πολύ είσαι για μάστορα. Ναι τον σκληρό μπορείς να τον βγάλεις και τον συνδέσεις σε έναν σταθερό υπολογιστή και να πάρεις τα αρχεία σου. Τώρα πως καθάρισες το ανεμιστηράκι? Με ποιον τρόπο?
fastnq2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 ειχε ενα ανοιγμα κατι σαν ραγισμενο πλαστικο και εβγαλα σκονη απο εκει,πολυ μπακαλιστικο αλλα ηταν το μονο που το ψιλοβοηθησε αν και δεν δουλεψε τελικα.Οταν παταω το κουμπι κανει ελαφρο θορυβο αλλα δεν δουλευει ουτς το ανεμιστηρακι..Προηγουμενως φυσηξα κοντσ στο ανεμιστηρακι και πηρε μπρος αλλα παλι δεν ανοιξε το λαπτοπ..Η αληθεια εοναι οτι ηταν αρκετα ζεστο την ωρα που μου εκλεισε αλλα δεν ξερω αν του εκανε μονιμη βλαβη.Λογικα θα παω σε μαστορα αλλα θα βοηθησει αν ανοιξψ και το καθαρισω λιγο χωρις να πειραξω κατι αλλο?Εχω και μονιτορ να δοκιμασω μηπως φταιει η οθονη γιατι καπως φαινοταν σαν πορτοκαλί πρωτη φορα σε τοσα χρονια αλλα προς το παρων δεν ακούγεται να δουλευει καν
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Είναι επικίνδυνο να το ανοίξεις αν δεν έχεις ασχοληθεί πιο πριν. Καλύτερα σε μάστορα(τεχνικό εννούμε έτσι?) να το ανοίξει και να το καθαρίσει. Δοκίμασε και με μία εξωτερική οθόνη. Δεν χάνεις τίποτε.
Dr_73 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Πες και προδιαγραφές του laptop , να έχουμε πιο πλήρη εικόνα.
fastnq2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Σημερα πρεπει να παρεδωσε πνευμα.Πατησα το κουμπι του on off το οποιο μεχρι τωρα φωτιζε,ζοριστηκε λιγο να ανοιξει εκανε και τον θορυβο(aka απογειωση αεροπλανου) που κανει οταν ανοιγει και μετα εκλεισε τελειως.Αμα καηκε ο επεξεργαστης καλα ειναι να το πεταξω απτο μπαλκονι.Πλεον δεν αναβει ουτε το φωτακι του on/off και το μοναδικο φωτακι που αναβει ειναι αυτο στην τροφοδοσια,αυτο που δειχνει οτι φορτιζει το λαπτοπ.Btw πρεπει να εχω αυτο το κακομοιρο http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/hp-pavilion-2000-2d01sv-156-mayro/prod5001167pp/ Αυτο που με καιει ειναι τα αρχεια μου,ετσι και αλλιως της κακιας ωρας ειναι το λαπτοπ,3-4 χρονια το εχω ζορισει κιολας.Διαβασα καπου οτι μπορω να μετατρεψω τον σκληρο δισκο σε εξωτερικο,ισχυει για τον συγκεκριμενο που φοραει το μηχανημα?
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Ισχύει για κάθε δίσκο. Μπορείς να τον μετατρέψεις είτε σε εσωτερικό σε κάποιον σταθερό (βλέπε εδώ) είτε αυτό που θες σε έναν εξωτερικό http://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/m/887_2079/RaidSonic_or_LogiLink/f/597477/2-5.html Από μάρκες προτίμησε Raidsonic, LogiLink και να είναι μεταλλική και όχι πλαστική η θήκη για να αποβάλλει καλύτερα την θερμότητα. Αυτό αν τον χρησιμοποιείς πολύ συχνά. Αν τον χρησιμοποιείς μια στο τόσο και για λίγο πάρε και πλαστική. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2017 από BlueBlood7
fastnq2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Ισχύει για κάθε δίσκο. Μπορείς να τον μετατρέψεις είτε σε εσωτερικό σε κάποιον σταθερό (βλέπε εδώ) είτε αυτό που θες σε έναν εξωτερικό http://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/m/887_2079/RaidSonic_or_LogiLink/f/597477/2-5.html Από μάρκες προτίμησε Raidsonic, LogiLink και να είναι μεταλλική και όχι πλαστική η θήκη για να αποβάλλει καλύτερα την θερμότητα. Αυτό αν τον χρησιμοποιείς πολύ συχνά. Αν τον χρησιμοποιείς μια στο τόσο και για λίγο πάρε και πλαστική. Ευχαριστω,ανμπορεις ξαναβαλε το λινκ γιατι δεν δουλευει.Τωρα για το ποσο συχνα θα το χρησιμοποιω,επειδη τρεχω αυτην την περιοδο,μολις βρω χρονο θα το παω καλου κακου σε καποιον να το δει το μηχανημα,και αν ειναι για πεταμα θα παραγγειλω καινουριο και θα κρατησω τον σκληρο του λαπτοπ με τα αρχεια απλα να υπαρχουν,και τα πιο σημαντικα θα τα μεταφερω και στον σταθερο και σε εναν αλλο εξωτερικο που εχω.Οποτε λογικα θα το χρησιμοποιω λιγο
fastnq2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Fixed.. Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια,κατι τελευταιο για να μην σε απασχολω,επειδη ειμαι ασχετος.Αυτα ειναι συμβατα με ολα?Και χωρις ρευμα θα δουλευουν?Γιατι ενας εξωτερικος παλιος που εχω θελει και ρευμα για να δουλεψει.. Πχ αυτο που ειδα http://www.skroutz.gr/s/2540694/RaidSonic-Icy-Box-IB-AC603A-U3.html και που ειναι usb 3.0 θα δουλευει με το δικο μου που ηταν usb 2.0 η ειναι μονο θεμα θυρων?Απλα θελω να εχω αγορασει ενα συμβατο μοντελο και να το παω σε καποιον που γνωριζει να μου το ετοιμασει.
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Θα δουλεύει. Ακριβώς αυτό έχω Δες το παρακάτω λινκ και στο Questions concerning external enclosures. http://www.raidsonic.de/en/standards/searchresults.php?we_objectID=2213#technical_data Γράφει το εξής: Do i need a power supply for my 2.5" enclosure?In general, an additional power supply is not necessary. Many ICY BOX external enclosures have a 5 V connection available in case more power is needed. A power supply is not included in the package content. Ο παλιός εξωτερικός εξωτερικός είναι και αυτός 2.5αρης να φανταστώ ε? Όπως αναφέρει δίνει 5V και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Ειδικά αν ο σκληρός είναι στις 5400 στροφές.
korakios Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δε χάνεις τίποτα με το να το βγάλεις εκτός ρεύματος , χωρίς τη μπαταρία , να πας σε ένα βενζινάδικο να το φυσήξεις με κομπρεσέρ . ( πρόσεχε μην φυσηξεις την οθόνη γιατί τα συγκεκριμένα βγάζουν πολύ πίεση , μόνο στα σημεία που έχει τον εξαερισμό ) Αν αξίζει σαν λαπτοπ ,πήγαινε το σε τεχνικό . Αν είσαι τυχερός το πολύ με 50-60€ θα φτιάχνεται (εκτός αν είναι μητρική)
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Όχι στο βενζινάδικο. Δεν γνωρίζουν και το φυσήξουν όπως να ναι. Θέλει προσοχή όταν το φυσάμε να κρατάμε το fan να μην γυρίζει. Γι αυτό και υπάρχουν οι τεχνικοί Η/Υ(όσοι δουλεύουν σωστά τουλάχιστον).
fastnq2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Θα δουλεύει. Ακριβώς αυτό έχω Δες το παρακάτω λινκ και στο Questions concerning external enclosures. http://www.raidsonic.de/en/standards/searchresults.php?we_objectID=2213#technical_data Γράφει το εξής: Do i need a power supply for my 2.5" enclosure? In general, an additional power supply is not necessary. Many ICY BOX external enclosures have a 5 V connection available in case more power is needed. A power supply is not included in the package content. Ο παλιός εξωτερικός εξωτερικός είναι και αυτός 2.5αρης να φανταστώ ε? Όπως αναφέρει δίνει 5V και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Ειδικά αν ο σκληρός είναι στις 5400 στροφές. Αν το παμπλικ τα λεει σωστα ο σκληρος που φοραει ειναι 500 GB - Serial ATA - 5400 rpm λογικα 2.5ρης Τωρα για το λαπτοπ,ανησυχησα σημερα γιατι σταματησε ακομα και να προσπαθει να αναψει και με λιγο γκουκλαρισμα ελεγε οτι η υπερθερμανση μπορει να καψει τον επεξεργαστη και τρομαξα.Βεβαια θα το παω σε τεχνικο αλλα μεχρι να βρω χρονο με τρωει και το ψαχνω,και προετοιμαζομαι για το χειροτερο σεναριο που ειναι να μην αξιζει να φτιαχτει.Τα 50-60 ειναι ακριβως στο οριο του να φτιαχτει η να μην φτιαχτει.Δηλαδη αν θελει 100 για να φτιαχτει παω για καινουριο μιας και ειναι ηδη παλιο μοντελο.Πολυ παλαιοτερα ειχε παθει παλι κατι με το ανεμιστηρακι αλλα το αφησα κλειστο για κανα 2ημερο και οταν το ανοιξα εκανε εναν θορυβο σαν να ξεμπουκωσε και δουλευε κανονικα.Επισης με τρομαξε πολυ και η πορτοκαλι οθονη.Αξιζει λετε να παρω το σπρει αυτο για την σκονη να δοκιμασω?
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Όχι θέλει σωστή δουλειά. Φύσημα από μέσα και για να γίνει αυτό πρέπει να ανοιχτεί το λάπτοπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα