draculias Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Καλημέρα. Sorry προκαταβολικά για το απλοϊκό (για κάποιους από εσάς, δυστυχώς όχι για μένα ) ερώτημα. Έχω τον ενισχυτή Sony Str-dg510. Είναι συνδεδεμένος εδώ και χρόνια με 5 ηχεία Klipsch, και ένα "ξεχασμένο" ενεργό Teac subwoofer, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με λογική "καρφάκι με καρφάκι" με τον Sony ενισχυτή. Προσφάτως ήρθε στα χέρια μου και το ενεργό subwoofer Klipsch, συνοδευόμενο μόνο με το καλώδιο τροφοδοσίας του, χωρίς καλώδιο σύνδεσης με τον ενισχυτή. Το συγκεκριμένο έχει ολόκληρο panel για συνδέσεις από πίσω και "χάθηκα" λίγο.. Το ερώτημα μου είναι τι καλώδιο να αγοράσω για να το συνδέσω στον ενισχυτή μου? Ή χρειάζεται αναδιάταξη γενικά καλωδίων και από τα λοιπά ηχεία μου ήδη έχω? Φωτίστε με κύριοι! Ευχαριστώ.
heavyrain Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μπορεις απλα να βαλεις το ιδιο καλωδιο στην υποδοχη "L/LFE" .Ιδανικα καλο θα ταν να παρεις ενα καλωδιο που κανει τα 2 rca(L+R του sub) σε ενα ωστε να μπει στην υποδοχη preout του ενισχυτη.
draculias Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Σε ευχαριστώ heavyrain. Συνεπώς (επαναλαμβάνω για να κατανοώ ο ίδιος καλύτερα...) σύνδεση στην LINE IN (και όχι SPEAKER IN), 2 RCA από την μία μεριά και να καταλήγουν σε 1 από την άλλη, σωστά? Κάποτε είχα διαβάσει πως ενδείκνυται να είναι μικρό το μήκος αυτού του καλωδίου... Ισχύει αυτό? Το ρωτώ διότι έχω μια απόσταση 1,5 περίπου μέτρου από τον ενισχυτή..
Knight of Mercy Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Σε ευχαριστώ heavyrain. Συνεπώς (επαναλαμβάνω για να κατανοώ ο ίδιος καλύτερα...) σύνδεση στην LINE IN (και όχι SPEAKER IN), 2 RCA από την μία μεριά και να καταλήγουν σε 1 από την άλλη, σωστά? Κάποτε είχα διαβάσει πως ενδείκνυται να είναι μικρό το μήκος αυτού του καλωδίου... Ισχύει αυτό? Το ρωτώ διότι έχω μια απόσταση 1,5 περίπου μέτρου από τον ενισχυτή.. Ισχύει, θεωρητικά πάντα. Απλά θα φροντίσεις να αγοράσεις ενα ποιό "ποιοτικό" και προφανώς ακριβότερο καλώδιο. Αν δεν πειραματιστείς ο ίδιος, απάντηση δεν θα πάρεις. Θα μπορούσες και να δώσεις σήμα απο την έξοδο Front B στο Line In του Klipsch με καλώδιο ηχείου και να δείς αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα. 2
heavyrain Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δεν εχει καμια σημασια το καλωδιο σε τοσο μικρες αποστασεις...τσαμπα λεφτα ειναι... http://www.midi-club.gr/pegasus/products01/show00.php?code=3002581&pcode=SHOW_PROD3002581 Δες και αυτο, ειναι εξαιρετικης ποιοτητας https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=108040&skr=skr15946&a=2&cat_id=0144002907001972 2
draculias Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Θα φροντίσω έτσι κι αλλιώς να πάρω ποιοτικό καλώδιο, σωστά. Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά το ερώτημα. Δεν ρώτησα ποια είναι η πιο optimal effective λύση για πολύ καλό ήχο, καλοδεχούμενη βέβαια η συμβουλή εννοείται, αλλά δεν γνώριζα καν τι καλώδιο απαιτείτο και με ποια συνδεσμολογία, μιας και το sub δίνει επιλογές πίσω που ουδέποτε είχα ξαναδει στο παρελθόν.. Είχα μείνει σε πιο "αθώες" εποχές single jack to jack... Λοιπόν, βρήκα από κάτω τον κωδικό του sub, οπότε εντόπισα και το manual. Είναι το KSW10 Όπως σωστά αναφέρατε για τα rca, το γράφει στο τέλος, όπως και για την συμβουλή να είναι κοντό το καλώδιο (δεν διευκρινίζει βέβαια πόσο για να έχουμε μέτρο σύγκρισης), αλλά προτείνει διάφορες συνδεσμολογίες, συμπεριλαμβάνοντας και speakers, εκεί μάλλον μπερδεύτηκα. Για του λόγου το αληθές Specs KSW10SUBManual_635042115206260000 8.pdf Δίνει 2 σενάρια σύνδεσης, LINE IN (all models) και LINE IN (KSW 10 and 12 only). KSW10SUBManual_635042115206260000 9.pdf Για LINE IN (all models) KSW10SUBManual_635042115206260000 10.pdf Για LINE IN (KSW 10 and 12 only)*το KSW10 έχω εγώ KSW10SUBManual_635042115206260000 13.pdf Στα παραπάνω σενάρια μπλέκει στην συνδεσμολογία και τα ηχεία και αναρωτιώμουν γιατί.. @heavyrain: ήδη κοιτάζω τα rca σε ένα μαγαζί κοντά να πάω μετά την δουλειά να πάρω. Αν έχουμε να προτείνουμε κάτι άλλο, είμαι όλος αυτιά. thank you both! 1
bluesattack Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 http://support.klipschgroupinc.com/kb/faq.php?id=29 Eνα απλο rca καλωδιο βαλε και κανε τις ρυθμισεις απο τον avr 1
bluesattack Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Διαβασε και αυτο https://www.avsite.gr/forum/threads/%CE%97-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-sub.27204/page-2 Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2017 από bluesattack 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα