Maroulip Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, Θέλω να επεκτείνω την ισχύ του ασύρματου ίντερνετ. Στον κάτω όροφο του σπιτιού υπάρχει Wi-Fi. Όμως η ισχύ του, λόγω της κατασκευής του σπιτιού, είναι αρκετά ασθενής και στον επάνω όροφο δεν φτάνει καθόλου. Στον επάνω όροφο υπάρχει θύρα ethernet η οποία λειτουργεί κανονικά και όταν συνδέεται ο υπολογιστής με το καλώδιο έχω ίντερνετ. Όμως θα ήθελα να έχω και Wi-Fi στον επάνω όροφο. Έχω ένα δεύτερο ρουτερ, μπορεί να βοηθήσει κάπως αυτό? Έχω και ένα wifi repeater, το οποίο όμως δεν βοηθάει, καθώς δεν υπάρχει μπριζα ρεύματος σε σημείο που να φτάνει το σήμα από κάτω και να είναι αρκετά κοντά ώστε να το μεταδώσει και στον επάνω όροφο. Μπορεί με κάποιον τρόπο από την θύρα ethernet του επάνω ορόφου να μεταδοθεί wifi?
isay Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Η πλειοψηφία των routers μπορεί να λειτουργήσει και ως access ποιντ δηλαδή να παιρνει internet απο καλώδιο και να δινει στα υπολοιπα καλώδια και ασύρματα. Για να δεις αν το δικό σου παιζει ως access point google το παρακατω use MODEL as access point οπου MODEL βαλε το μοντελο του router. Σε γενικές γραμμές το συνδεεις με υπολογιστή, αν εχει ίδιο gateway με το router της γραμμής, το αλλάζεις σε κάτι αλλο (αν πχ και τα δυο εχουν 192.168.1.1, τοτε το access point το βαζεις κατι του στυλ 192.168.1.199 Ρυθμίζεις το wifi οπως θες (ασφάλεια, κωδικός και SSID διαφορετικό απο του κατω πατωματος) Απενεργοποιείς το DHCP Αποσυνδεεις τον υπολογιστή και συνδεεις το καλώδιο απο την πρίζα σε μια απο τις ethernet εισοδους του router Ετοιμος. Τις ενσυρματες τσυνδεσεις (υπολογιστής, playstation,, κλπ) τις βαζεις στις υπολοιπες εισοδους ethernet και το ασυρματο οπως κλασσικό wifi. Υπο κανονικες συνθήκες θα εχεις net. Αν ΓΕΝΙΚΑ δε δουλευει ως access poiont πρεπει να αγορασεις ενα router που να παιζει και ως access point Η πλειοψηφία των routers μπορεί να λειτουργήσει και ως access ποιντ δηλαδή να παιρνει internet απο καλώδιο και να δινει στα υπολοιπα καλώδια και ασύρματα. Για να δεις αν το δικό σου παιζει ως access point google το παρακατω use MODEL as access point οπου MODEL βαλε το μοντελο του router. Σε γενικές γραμμές το συνδεεις με υπολογιστή, αν εχει ίδιο gateway με το router της γραμμής, το αλλάζεις σε κάτι αλλο (αν πχ και τα δυο εχουν 192.168.1.1, τοτε το access point το βαζεις κατι του στυλ 192.168.1.199 Ρυθμίζεις το wifi οπως θες (ασφάλεια, κωδικός και SSID διαφορετικό απο του κατω πατωματος) Απενεργοποιείς το DHCP Αποσυνδεεις τον υπολογιστή και συνδεεις το καλώδιο απο την πρίζα σε μια απο τις ethernet εισοδους του router Ετοιμος. Τις ενσυρματες τσυνδεσεις (υπολογιστής, playstation,, κλπ) τις βαζεις στις υπολοιπες εισοδους ethernet και το ασυρματο οπως κλασσικό wifi. Υπο κανονικες συνθήκες θα εχεις net. Αν ΓΕΝΙΚΑ δε δουλευει ως access poiont πρεπει να αγορασεις ενα router που να παιζει και ως access point 1
Maroulip Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, το έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάποια πληροφορία. Λοιπόν, το ρούτερ που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή και έχω ασύρματο ίντερνετ στον κάτω όροφο είναι της forthnet το ZXHN H108L , Annex A (PSTN). Από αυτό όπως σου είπα έχω και ενσύραμτο ιντερνετ στον επάνω όροφο. Τώρα, το δεύτερο ρούτερ που διαθέτω είναι ένα της Vodafone ZTE ZXHN H108N , από αυτό θα ήθελα συνδέοντας το στον δεύτερο όροφο στην θύρα ethernet να έχω ασύρματο ίντερνετ στον δεύτερο όροφο..γινεται? Η πλειοψηφία των routers μπορεί να λειτουργήσει και ως access ποιντ δηλαδή να παιρνει internet απο καλώδιο και να δινει στα υπολοιπα καλώδια και ασύρματα. Για να δεις αν το δικό σου παιζει ως access point google το παρακατω use MODEL as access point οπου MODEL βαλε το μοντελο του router. Σε γενικές γραμμές το συνδεεις με υπολογιστή, αν εχει ίδιο gateway με το router της γραμμής, το αλλάζεις σε κάτι αλλο (αν πχ και τα δυο εχουν 192.168.1.1, τοτε το access point το βαζεις κατι του στυλ 192.168.1.199 Ρυθμίζεις το wifi οπως θες (ασφάλεια, κωδικός και SSID διαφορετικό απο του κατω πατωματος) Απενεργοποιείς το DHCP Αποσυνδεεις τον υπολογιστή και συνδεεις το καλώδιο απο την πρίζα σε μια απο τις ethernet εισοδους του router Ετοιμος. Τις ενσυρματες τσυνδεσεις (υπολογιστής, playstation,, κλπ) τις βαζεις στις υπολοιπες εισοδους ethernet και το ασυρματο οπως κλασσικό wifi. Υπο κανονικες συνθήκες θα εχεις net. Αν ΓΕΝΙΚΑ δε δουλευει ως access poiont πρεπει να αγορασεις ενα router που να παιζει και ως access point Η πλειοψηφία των routers μπορεί να λειτουργήσει και ως access ποιντ δηλαδή να παιρνει internet απο καλώδιο και να δινει στα υπολοιπα καλώδια και ασύρματα. Για να δεις αν το δικό σου παιζει ως access point google το παρακατω use MODEL as access point οπου MODEL βαλε το μοντελο του router. Σε γενικές γραμμές το συνδεεις με υπολογιστή, αν εχει ίδιο gateway με το router της γραμμής, το αλλάζεις σε κάτι αλλο (αν πχ και τα δυο εχουν 192.168.1.1, τοτε το access point το βαζεις κατι του στυλ 192.168.1.199 Ρυθμίζεις το wifi οπως θες (ασφάλεια, κωδικός και SSID διαφορετικό απο του κατω πατωματος) Απενεργοποιείς το DHCP Αποσυνδεεις τον υπολογιστή και συνδεεις το καλώδιο απο την πρίζα σε μια απο τις ethernet εισοδους του router Ετοιμος. Τις ενσυρματες τσυνδεσεις (υπολογιστής, playstation,, κλπ) τις βαζεις στις υπολοιπες εισοδους ethernet και το ασυρματο οπως κλασσικό wifi. Υπο κανονικες συνθήκες θα εχεις net. Αν ΓΕΝΙΚΑ δε δουλευει ως access poiont πρεπει να αγορασεις ενα router που να παιζει και ως access point
isay Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, το έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάποια πληροφορία. Λοιπόν, το ρούτερ που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή και έχω ασύρματο ίντερνετ στον κάτω όροφο είναι της forthnet το ZXHN H108L , Annex A (PSTN). Από αυτό όπως σου είπα έχω και ενσύραμτο ιντερνετ στον επάνω όροφο. Τώρα, το δεύτερο ρούτερ που διαθέτω είναι ένα της Vodafone ZTE ZXHN H108N , από αυτό θα ήθελα συνδέοντας το στον δεύτερο όροφο στην θύρα ethernet να έχω ασύρματο ίντερνετ στον δεύτερο όροφο..γινεται? Με ενα γρηγορο ψάξιμο δε βρήκα σαφή αναφορά γα το 108Ν αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις γιατι στις ρυθμίσεις του εχει σιγουρα επιλογή (*) να αλλάξεις τη διευθυνση του απο 192.168.1.1 σε κάτι αλλο (π.χ. 192.168.1.199 ) και επισης μπορεις να απενεργοποιήσεις τον DHCP Server. Δοκίμασε το και δώσε feedback (*) ειναι στις επιλογές ρυθμίσεων όπως θα αλλαζες κωδικό στο ασύρματο δίκτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα