Mitchef Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Καλησπερα.Χθες αγορασα ηχεια,τα edifier R1280T.Το προβλημα μου ειναι το εξης,ενω εχω συνδεσει ολοσωστα τα καλωδια,και ξερω οτι και τα δυο λειτουργουν(γιατι δοκιμαστηκαν σε κινητο)οταν τα συνδεω στον υπολογιστη δουλευει μονο το ενα.
micos000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Θεωρώ ότι τα σύνδεσες στο pc στην πράσινη υποδοχή και στα ηχεία στην pc. Έλεγξες μήπως έχει πειραχτεί κατά λάθος το balance (left-right); Δοκίμασες άλλα ηχεία ή ακουστικά στο pc και παίζουν σωστά; Τα ξαναδοκίμασες σε άλλη πηγή ήχου; Μήπως το καφρφάκι δε μπαίνει καλά; Ποιο ηχείο δεν παίζει, αυτό με τον ενισχυτή ή το άλλο; Αν είναι το άλλο, ξαναέλεγξε το καλώδιο που πάει από το ένα στο άλλο.
Mitchef Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Τα εχω συνδεσει στην πρασινη υποδοχη,ναι.Ελεγξα και το balance.Αλλα ηχεια παιζουν κανονικα.Δεν τα δοκιμασα αλλου,αλλα στο κινητο παιζουν.Το καρφακι μπαινει σωστα.Το αλλο,οχι αυτο με τον ενισχυτη.Τα ελεγξα ειναι σωστα. Θεωρω πως εχει να κανει με την καρτα ηχου.Απλα δν εχω την εμπειρια να το διορθωσω μεσα απτο pc.
micos000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Αν άλλα ηχεία, στερεοφωνικά όχι 5.1, παίζουν σωστά τότε χλωμό να έχει σχέση η κάρτα ήχου. Κάνε όμως δεξί κλικ στο ηχείο των windows και μετά πήγαινα "Συσκευές αναπαραγωγής" Εκεί επέλεξε τα ηχεία και πάτα "Ρύθμιση παραμέτρων" και πάτα στο 1 και 2 για έλεγχο. Πάτα ΟΚ όταν τελειώσεις με τον έλεγχο και στην οθόνη με τις συσκευές αναπαραγωγής και πάτα "Ιδιότητες" στα ηχεία. Μετά "Επίπεδα" και τέλος "Εξισορρόπηση". Εκεί δες αν και τα δύο ηχεία είναι ίσια. Εγώ πιστεύω πάντως ότι το πρόβλημα βρίσκεται κάπου στα καλώδια.
Mitchef Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Συνεχίζει να μην δουλεύει το αριστερό. Βασικά ,τώρα που το σκέφτομαι και τα προηγούμενα ηχεία που είχα πάλι το ένα δεν έπαιζε,ενώ όταν το δοκίμαζα αλλού δούλευαν κανονικά.
micos000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Όπως τα έχεις τώρα στημένα, αν βάλεις το καρφάκι στο κινητό παίζουν; Μήπως το pc έχει κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης της κάρτας ήχου από τον κατασκευαστή της μητρικής και πρέπει να το δεις κι εκεί;
Mitchef Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Όπως τα έχω στημένα ναι στο κινητό παίζουν.Δηλαδή,πως θα το δω αυτό; όπως είναι το κόκκινο καλώδιο όταν το βάζω στο right ,είτε στο Pc είτε στο AUX, δουλεύει το right.όταν το βάζω το κόκκινο καλώδιο στο left δουλεύει μόνο το left.Είναι λες και το άσπρο δεν κάνει τίποτα.Ενώ με το άσπρο και το κόκκινο συνδεδεμένο και στα δύο τα ηχεία,όταν βάζω το καρφάκι στο κινητό δουλεύουν και τα δύο μαζί ταυτόχρονα!
micos000 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Άρα, όπως τα λες για κάποιο λόγο το pc δε στέλνει ήχο στο ένα κανάλι ήχου (το άσπρο rca). Αν όλα είναι καλά στις ρυθμίσεις του pc και το ίδιο καλώδιο δουλεύει σε άλλες συσκευές (π.χ. στο κινητό), τότε το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι δεν πατάει καλά το βύσμα στην υποδοχή του pc. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ίσως γιατί η υποδοχή εσωτερικά στο pc έχει "ανοίξει" ή μπορεί να στράβωσε κανένα λαμάκι και να μην πατάει καλά. Δοκίμασε να κουνήσεις ελαφρά το βύσμα στο pc ή να το τραβήξεις λίγο προς τα έξω, ενώ παίζει μουσική φυσικά, να δεις μήπως κάπου ακουστεί ήχος και από το άλλο ηχείο. Ή αν θέλεις πάρε ένα άλλο καλώδιο στερεοφωνικό καρφί σε δύο rca μήπως και πατήσει καλύτερα ή ακόμα δοκίμασε έναν αντάπτορα από στέρεο καρφί σε δύο rca και να συνδέσεις πάνω σε αυτό το rca-to-rca καλώδιο που έχουν τα ηχεία. Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα. Δοκίμασες να συνδέσεις κάποια ακουστικά ή άλλα ηχεία στο pc να δεις αν αυτά παίζουν σωστά;
Mitchef Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Το θεμα είναι ότι τα προηγούμενα που είχα,πάλι edifier,ενώ στις αρχές που τα είχα παίζαν καλά ,μετά σταμάτησε το ενα να παίζει και παίζει μόνο το άλλο.Γενικά έχω βάλει ακουστικά και τα ακουστικά παίζουν μια χαρά
CheOnWeb Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Μήπως το software της κάρτας, σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλη υποδοχή για audio out, εκτός της πράσινης;
micos000 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Έτσι όπως τα λες, εγώ πιστεύω ότι κάτι γίνεται με τη θύρα σου. Δοκίμασε να μετακινείς το βύσμα μέσα έξω (αργά) και να το κουνά (ελαφρά) να δεις ανέρθει ο ήχος σε κάποιο σημείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα