haHa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω πως είναι 100% αξιόπιστο αλλά από την άλλη διαφορές της τάξεως του 20-30% που αναφέρονται παραπάνω μου φαίνονται μεγάλες για το mi band 2. Όταν το είχα πρωτοπάρει του έκανα διάφορες δοκιμές πχ έβαζα μια απόσταση με τα πόδια στο googlemaps ή υπολόγιζα πόση απόσταση έκανα σε 400άρι στίβο και οι αποστάσεις ήταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Εκεί που έχει πρόβλημα είναι με το HR (ιδίως στο τρέξιμο) αν και νομίζω πως είναι γενικό το πρόβλημα αν δεν υπάρχει ζώνη. Προφανώς αν κάποιος το βλέπει πιο σοβαρά ή θέλει μεγάλη ακρίβεια στις μετρήσεις του, πάει για άλλα bands (+ζώνη) σε τελείως διαφορετικό price range... Ακριβως, ειναι αναξιοπιστες τελειως οι μετρησεις του Heart rate κατα το τρεξιμο. Σε περπατημα κλπ ειναι οκ. Για διαφορες σε αποσταση, αρκει να δουμε τις διαφορες(μέχρι και 60%) που εχουν μεταξυ τους διαφοροι βηματομετρητες: http://www.cnbc.com/2016/05/26/heres-what-happened-when-i-wore-10-fitness-trackers-at-once.html Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2017 από haHa
Shadowofshadows Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Κινητό σε συνδυασμό με μια ζώνη για τη μέση, η ένα armband όπως προαναφέρθηκε είναι η καλύτερη επιλογή σου. Τώρα το mi band 2 χωρίς το κινητό παλμούς συνήθως δεν βρίσκει. ( Πρέπει να είναι σε running mode ) Ουσιαστικά ψάχνεις gps-ρολοι οποία είναι αρκετά ακριβά. Αλλά αν είσαι αρχάριος στο τρέξιμο πραγματικά πάρε ένα armbag για το μπράτσο με 10 ευρώ κ έχει άπειρες εφαρμογές για τρέξιμο. Οι μετρήσεις του mi band 2 χωρίς gps έχουν μεγάλη απόκλιση από την πραγματικότητα. Αν λειτουργείς όμως running mode από την εφαρμογή του είναι αρκετά ακριβές. Τώρα για τους παλμούς , παίρνεις μια εκτίμηση αλλά κατά την γνώμη μου υπολόγισε μια απόκλιση +-5. Σάν αρχάριος στο προτείνω κ εγώ με την σειρά μου, αλλά σε συνδυασμό με το κινητό. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2017 από Shadowofshadows
Ablaoublas_542 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2017 Με ποιες αλλες συσκευες το συνεκρινες και ποσα τεστ εκανες για να καταληξεις σε αυτο το συμπέρασμα; Το +-5 που αναφερθηκε μου ακουγεται σωστο, εκει μεσα πρεπει να ειναι. Τωρα για την αποσταση οσα γραφτηκαν περι βηματισμου κλπ ειναι αρκετα ακυρα, μετα απο καθε running session μπορεις να το κανεις calibrate ποσο πραγματικα ετρεξες και να το εκπαιδευσεις. Αλλα περα απο αυτο, ειδικα αν μιλαμε για τρεξιμο για φυσικη κατασταση η απωλεια βαρους και γενικα για οτιδηποτε περα απο προπονηση για μαραθωνιο η αγωνα τρεξιματος δεν παιζει πραγματικο ρολο η αποσταση. Η διαρκεια σε συνδυασμο με την ζωνη παλμων που βρισκεσαι (δεν εχει σημασια αν εισαι στους 125 η στους 127) ειναι τα μετρικα σου για την προπονηση. Γι αυτο λοιπον το mi band 2 ειναι το καλυτερο εργαλειο που μπορεις να προμηθευτεις με λιγοτερα απο 20 ευρω πλεον. Οταν βγαλει η huawei τον ανταγωνιστη οπως διαβασα τις προαλλες μπορει αυτο να αλλαξει.
Shadowofshadows Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Μπορεί να είναι κ μεγαλύτερη η απόκλιση στους παλμούς. Το διάγραμμα που δίνει έχει από μόνο του μεγάλες αποκλίσεις. Άλλη την μία είναι λογικό, γιατί μετράει παλμούς από τον καρπό κ όχι με ζώνη. Χωρίς gps είναι τέρμα αναξιοπιστο στις αποστάσεις. Στα 10 χιλιόμετρα μπορεί να δείξει ότι έκανες 7. Αν πάω για τρέξιμο αύριο θα ανεβάσω φωτογραφίες. Κ ίσως μ σύγκρουση παλμων με παλμογράφο garmin. 1
angmar Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει 2 παλμούς απόκλιση το miband. Σήμερα καθόμουν στο γραφείο και μέτρησε 240 σε μια φάση, και όχι δεν πέθαινα από ταχυκαρδία εκείνη την ώρα. Προφανώς υπερβολικό το παράδειγμα (συνέβη μεν), αλλά μην τα λαμβάνετε και πολύ υπόψη τα wearables χειρός για παλμούς, ειδικά αν υπάρχουν κραδασμοί στη μέση. Η απόκλιση ( την οποία θα δείτε με ζώνη στήθους ) είναι πλέον του 10% και συνήθως προς τα κάτω. Τέλος, αλήτες κάποιος από σας μου μάτιαξε το fitbit και πέθανε ( ) θα σας ενημερώσω με τι θα το αντικαταστήσω και πως τα πάει (ξέρω δε θα κοιμηθείτε). Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2017 από angmar 1
Shadowofshadows Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Η απόκλιση στο δικό μου είναι της τάξεως του 20% . Απόσταση 10 km (αγώνας) την δείχνει 8.1km. Το κινητό με χρήση gps , εφαρμογή sports tracker την δείχνει 10.06. κ θα έλεγα καλύτερα 10.03( γιατί το έκλεισα μετά από 20 μέτρα περίπου κ είχα ξεκινήσει την καταγραφή πριν την αφετηρία) Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2017 από Shadowofshadows 1
haHa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Το +-5 που αναφερθηκε μου ακουγεται σωστο, εκει μεσα πρεπει να ειναι. Τωρα για την αποσταση οσα γραφτηκαν περι βηματισμου κλπ ειναι αρκετα ακυρα, μετα απο καθε running session μπορεις να το κανεις calibrate ποσο πραγματικα ετρεξες και να το εκπαιδευσεις. To +- 5% αφορά τον αριθμο των βηματων(που και αυτο μπορει να ειναι παραπανω). Αλλα δεν μιλαμε για αριθμο βηματων, αλλα για την αποσταση. Εκει παιζει κι αλλη αποκλιση, μιας και υπολογιζει πολλαπλασιαζοντας βηματα * εικασια για μηκος βηματισμου. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε το ποσο μεγαλη αποκλιση ειχαν οι διαφοροι βηματομετρητες στο τεστ που παρατεθηκε και παραπανω: http://www.cnbc.com/2016/05/26/heres-what-happened-when-i-wore-10-fitness-trackers-at-once.html Αλλα περα απο αυτο, ειδικα αν μιλαμε για τρεξιμο για φυσικη κατασταση η απωλεια βαρους και γενικα για οτιδηποτε περα απο προπονηση για μαραθωνιο η αγωνα τρεξιματος δεν παιζει πραγματικο ρολο η αποσταση. Η διαρκεια σε συνδυασμο με την ζωνη παλμων που βρισκεσαι (δεν εχει σημασια αν εισαι στους 125 η στους 127) ειναι τα μετρικα σου για την προπονηση. Γι αυτο λοιπον το mi band 2 ειναι το καλυτερο εργαλειο που μπορεις να προμηθευτεις με λιγοτερα απο 20 ευρω πλεον. Οταν βγαλει η huawei τον ανταγωνιστη οπως διαβασα τις προαλλες μπορει αυτο να αλλαξει. Η αποσταση κλπ παιζει ρολο για το αν θελεις να δεις ποσο βελτιωθηκες κλπ, μιας και υπολογιζεις τον ρυθμο σου. Η μετρηση παλμων ειναι σημαντικη, αν και δεν ειναι κατι που μπορει ευκολα να καταλαβει/χρησιμοποιησει ενας αρχαριος ή να το συγκρινει με εναν αλλον. Οπως και να εχει, το mi band ειναι τελειως αναξιοπιστο(καμια σχεση με διαφορα 125 με 127, μιλαμε για μεγαλη αποκλιση) στην μετρηση παλμων ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ τρεξιματος. Σε ηρεμια ειναι σχετικα οκ. Για αξιοπιστη μετρηση παλμων χρειαζεται ζωνη heart rate κατω απο το στηθος, που εχουν τα ρολογια που ξεκινανε απο 30€. Ακομα και απο το ιδιο το γραφημα του mi band 2 φαινεται οτι δεν ειναι αξιοπιστες οι μετρησεις. Οποιος θελει, ας ανεβασει εδω γραφημα παλμων του mi band 2 κατα τη διαρκεια ενος τρεξιματος 20+ λεπτων και λογικα θα φανει ποσο λαθος ειναι οι μετρησεις. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2017 από haHa
Ablaoublas_542 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν προκειται να ανοιξω κουβεντα μαζι σου χωρις λογο, κλασσικα κανεις αυτο που κανεις σε καθε θεμα μιλας για πραγματα που δεν ξερεις απο πρωτο χερι. Για οποιον το δει μελλοντικα να ξερει οτι βλεπω μπροστα μου το γραφημα και ειναι στους +-5 παλμους σε διαρκεια 1 τεταρτου το τελευταιο μου ζεσταμα που επιασα. Επισης η εφαρμογη ενημερωνεται συνεχως τωρα ειδα οτι προσθεσαν συνεργασια με gps και επιλογη αν τρεχεις εξω η σε διαδρομο. Και πλεον εχει και ειδοποιησεις απο ελληνικα το band οποτε ειναι no brainer για casual runners και για γυμναστηριο. Στο τοπικ του fitness ειναι χρησιμα και τα στοιχεια για τον υπνο που εχει. Εννοειται παντα θα ειναι πιο αναξιοπιστο απο chest band αλλα ανταλλασεις την ακριβεια για ευκολια και ανεση. Να το μετανιωσει κανεις που εδωσε 20 ευρω για να το παρει αποκλειεται. Αυτα απο μενα. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2017 από Ablaoublas_542
haHa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν προκειται να ανοιξω κουβεντα μαζι σου χωρις λογο, κλασσικα κανεις αυτο που κανεις σε καθε θεμα μιλας για πραγματα που δεν ξερεις απο πρωτο χερι. Για οποιον το δει μελλοντικα να ξερει οτι βλεπω μπροστα μου το γραφημα και ειναι στους +-5 παλμους σε διαρκεια 1 τεταρτου το τελευταιο μου ζεσταμα που επιασα. Επισης η εφαρμογη ενημερωνεται συνεχως τωρα ειδα οτι προσθεσαν συνεργασια με gps και επιλογη αν τρεχεις εξω η σε διαδρομο. Και πλεον εχει και ειδοποιησεις απο ελληνικα το band οποτε ειναι no brainer για casual runners και για γυμναστηριο. Στο τοπικ του fitness ειναι χρησιμα και τα στοιχεια για τον υπνο που εχει. Εννοειται παντα θα ειναι πιο αναξιοπιστο απο chest band αλλα ανταλλασεις την ακριβεια για ευκολια και ανεση. Να το μετανιωσει κανεις που εδωσε 20 ευρω για να το παρει αποκλειεται. Αυτα απο μενα. Απο οτι βλεπω κατηγορεις τους αλλους για πράγματα που εσυ κανεις. Οπως και να εχει, τις μετρήσεις τις είδαμε: Οι βηματομετρητες εχουν μεγαλη αποκλιση στην αποσταση και το ιδιο επιβεβαιωνουν και αλλοι εδω. Όσον αφορα τους παλμους, αν θελει μπορεί κάποιος να ανεβασει το γραφημα απο ενα ΤΡΕΞΙΜΟ και κατα πασα πιθανότητα θα φανει οτι δεν είναι τοσο αξιόπιστο. Αυτο που αναφέρεις για +-5 παλμους δεν λεει τιποτα, δεν σημαίνει οτι ειναι αξιοπιστη η μετρηση. Ενδεικτικα ποσο εξω πεφτει στους παλμους σε σχεση με μια ζωνη HR κατα τη διαρκεια ασκησης: https://www.youtube.com/watch?v=OUmgcGzszIU Ειναι αρκετα λαθος οι μετρησεις κατα τη διαρκεια ασκησης, εχει αποκλιση μεχρι και 50 παλμους. Υ.Γ.:Πρωην κάτοχος mi band 1,1s, 2. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2017 από haHa
kostasbm Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 και μιας και μιλαμε για φυσικη κατασταση.... για να δουμε αν εχουμε προοδο αναλογα βεβαια και με την ηλικια τρεχουμε μια σταθερη αποσταση με διαφορα τεμπο μεχρι να βρουμε αυτο που μας ταιριαζει για αρχη και μετα ανεβαινουμε οσο βελτιωνεται ,αναπνοη σφυγμοι............ και κοιταμε τους χρονους μας αλλα και το καρδιακο κατα τη διαρκεια αλλα και στο τελος το ρυθμο ανακτησης(ποσο γρηγορα κατεβαινουν οι σφυγμοι ητοι αν παμε σταδιο και κανουμε 8 γυρους(3200) σε 20 η 15 λεπτα σε μια εβδομαδα μπορει καποιος να δει τη βελτιωση του στο χρονο ...ενας προπονημενος τα 3200 μπορει να τα κανει 11 με 12 λεπτα...το αναφερω με βαση τα δικα μου οταν ημουν σε φουλ δραστηριοτητα η αν θελει καποιος να τσεκαρει οχι αντοχη αλλα μια συνολικη φυσικη κατασταση τρεχει 12 λεπτα στο σταδιο και κοιταζει ποση αποσταση κανει.Ενας καλος ειναι γυρω στα 3200 ,8 στροφες. αυτα βεβαια ειναι απο προσωπικη εμπειρια μου με προπονητες στα χρονια που περασαν αν βλεπει καποιος οτι δεν εχει καλες αναπνοες ας τσεκαρει και τα οξυγονα του.....πολυ βασικο
Shadowofshadows Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Το mi fit απο Δεκεμβριο που το εχω εγω ειχε running mode.τωρα κατι που παρατηρησα ειναι οτι οταν τρεχεις και καταγραφεις με την εφαρμογη mi fit (running outdooor, gps εννοεται) η αποσταση που μετραει ο η βηματομετρητης ειναι αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα. Αποσταση 14.69 με gps , στις λεπτομερειες της ημερας το mi band 2 δειχνει 14.70 km. εικονες πως μπορω να ανεβασω? αλλη μερα αποσταση 7.14 (gps) την δειχνει 7 km. Για τους παλμους ειναι απαραιτητη η ζωνη. οτι και να λεμε δεν ειναι αξιοπιστο. 1
kodorevi8ulis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) πάντως παίζει ρόλο και ποιο firmware είχε τότε και αν το Notify&fitness έπαιρνε τις ίδιες μετρήσεις με το mi fit και βεβαίως βεβαίως κατά πόσο "κάθεται" καλά στο χέρι Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2017 από kodorevi8ulis
Shadowofshadows Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Απο οτι βλεπω κατηγορεις τους αλλους για πράγματα που εσυ κανεις. Οπως και να εχει, τις μετρήσεις τις είδαμε: Οι βηματομετρητες εχουν μεγαλη αποκλιση στην αποσταση και το ιδιο επιβεβαιωνουν και αλλοι εδω. Όσον αφορα τους παλμους, αν θελει μπορεί κάποιος να ανεβασει το γραφημα απο ενα ΤΡΕΞΙΜΟ και κατα πασα πιθανότητα θα φανει οτι δεν είναι τοσο αξιόπιστο. Αυτο που αναφέρεις για +-5 παλμους δεν λεει τιποτα, δεν σημαίνει οτι ειναι αξιοπιστη η μετρηση. Ενδεικτικα ποσο εξω πεφτει στους παλμους σε σχεση με μια ζωνη HR κατα τη διαρκεια ασκησης: https://www.youtube.com/watch?v=OUmgcGzszIU Ειναι αρκετα λαθος οι μετρησεις κατα τη διαρκεια ασκησης, εχει αποκλιση μεχρι και 50 παλμους. Υ.Γ.:Πρωην κάτοχος mi band 1,1s, 2. δεν ειναι τοσο χαλια σιγουρα παντως δεν ξερω ο τυπος τ εχει κανει στο βιντεο. αλλα αν ειναι καλα δεμενο στο καρπο δειχνει καλυτερες μετρησεις. τωρα 50 παλμους διαφορα. δεν νομιζω να εχει.
haHa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Το mi fit απο Δεκεμβριο που το εχω εγω ειχε running mode.τωρα κατι που παρατηρησα ειναι οτι οταν τρεχεις και καταγραφεις με την εφαρμογη mi fit (running outdooor, gps εννοεται) η αποσταση που μετραει ο η βηματομετρητης ειναι αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα. Αποσταση 14.69 με gps , στις λεπτομερειες της ημερας το mi band 2 δειχνει 14.70 km. εικονες πως μπορω να ανεβασω? αλλη μερα αποσταση 7.14 (gps) την δειχνει 7 km. Για τους παλμους ειναι απαραιτητη η ζωνη. οτι και να λεμε δεν ειναι αξιοπιστο. Oταν χρησιμοποιεις το mi fit σε συνδυασμο με το gps του κινητου, τοτε ειναι αξιοπιστο . Αλλα χωρις gps (που γινεται εδω ολη η συζητηση μιας και ο topic starter δεν θελει να κουβαλαει κινητο) δεν ειναι αξιοπιστο για την μετρηση της αποστασης. δεν ειναι τοσο χαλια σιγουρα παντως δεν ξερω ο τυπος τ εχει κανει στο βιντεο. αλλα αν ειναι καλα δεμενο στο καρπο δειχνει καλυτερες μετρησεις. τωρα 50 παλμους διαφορα. δεν νομιζω να εχει. Σε ενταση(δηλαδη οταν πας γρηγορα, οποτε εχει αρκετους κραδασμους και εχεις υψηλους παλμους) δυστυχως φθανει ακομα και τοσο το σφαλμα σε αρκετους. Αυτο δεν σημαινει οτι το κανει σε ολους και παντα(σε χαμηλοτερους σφυγμους ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα), απλα δειχνει οτι ειναι αναξιοπιστο. Γενικοτερα, ειναι σχετικα αξιοπιστο σε ηρεμια/περπατημα, οχι σε τρεξιμο. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2017 από haHa
kodorevi8ulis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 το θέμα είναι ότι συγκρίνονται ανόμοια πράγματα και η ζώνη σε σχέση με ecg παίζει να είναι "αναξιόπιστη" βέβαια ))) είτε λόγω τιμής , είτε λόγω τύπου (ναι άλλο το wristband άλλο η ζώνη) , είτε τρόπου (ναι καλό το +gps αλλά μόνο για outdoor activities , στο γυμναστήριο / κλειστό γήπεδο σε τι να βοηθήσει ;;; όπως είπα και πριν για προπόνηση (τρέξιμο) έξω δεν είναι κατάλληλη η συσκευή γιατί δεν είναι τόσο αυτόνομη (εκεί θες το gps άρα θες και το κινητό σου ή θες τα app για να βλέπεις τις συνεχόμενες μετρήσεις κλπ) οπότε θες κάτι άλλο (και φυσικά ακριβότερο) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα