haHa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) άλλο το αξιόπιστες και άλλο το αποδεκτές οι συσκευές αυτές δεν γίνεται και δεν μπορούν να είναι 100% ακριβείς το gps σου δεν γίνεται και δεν είναι 100% ακριβές , το smartphone επίσης (το google fit κάποτε μετρούσε χιλιόμετρα ενώ εσύ ήσουν σε λεωφορείο) πάντα υπάρχει ένα περιθώριο λάθους στην απόσταση (10%? λιγότερο? δεν ξέρω) σε αυτές τις συσκευές αλλά κι εσύ είσαι υπερβολικός γιατί προφανώς τα θέλω σου είναι διαφορετικά από των λοιπών 90και % εσύ μου βγάζεις λάθος τον διάδρομο , μου βγάζεις λάθος και το google maps και δε ξέρω γω τι και μιλάω για συγκεκριμένη διαδρομή (όχι για τρέξιμο) που γίνεται σχεδόν καθημερινά α) δεν μετραει παντα σωστα τα βηματα, καμια φορα γραφει παραπανω. Απειρες οι αναφορες για αυτο. το γράφει παραπάνω τι σημαίνει ; στα 5000 βήματα σου έβαλε 200-300 παραπάνω ; οι αναφορές δε μου λένε κάτι , ένα χρόνο το έχω (βάλε ποιο πριν είχα και το 1) υπάρχουν κι άτομα που νομίζουν ότι έχουν πάρει ιατρικό μηχάνημα (για την καταγραφή ύπνου) 1000ευρώ υπάρχουν κι αυτοί που "βήμα" θεωρούν μόνο την απόσταση που κάνεις προς τα εμπρός και δεν δέχονται καμία κίνηση του χεριού Αν μονο απο τα βηματα εχεις οπως λες αποκλιση 5% (που εχει αισθητηρα και μετραει), καταλαβαινεις ποσο μεγαλυτερη γινεται η αποκλιση οταν πολλαπλασιαζεται με την εικασια για το μηκος βηματισμου για την οποια δεν εχει καποιον αισθητηρα και ειναι απλα μια ... εικασια. Μακαρι λοιπον να ηταν 5% αποκλιση, θα ηταν ανεκτο. Αλλα επειδη δεν εχει ιδεα για το μηκος του βηματισμου σου (που διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο και ακομα και στον ιδιο αναλογα με την ταχυτητα που περπαταει/τρεχει, με την κλιση της διαδρομης, την κουραση, την τεχνικη που επιδιωκει στο συγκεκριμενο τρεξιμο, με ποιον εχει διπλα του κλπ), εχω δει μετρησεις που ειναι 20% αλλα και 30% εξω. Κατι απολυτως λογικο λογω των παραπανω. Τωρα αν καποιος ικανοποιειται να τρεχει πχ 10χλμ και να του γραφει 12 ή 13χλμ και αυτο να το θεωρει αξιοπιστο και αποδεκτο, δεν μπορω να κανω κατι. Θεωρω ομως τελειως αναξιοπιστες τετοιες μετρησεις που βασιζονται σε .. εικασιες. ... το gps σου δεν γίνεται και δεν είναι 100% ακριβές , το smartphone επίσης (το google fit κάποτε μετρούσε χιλιόμετρα ενώ εσύ ήσουν σε λεωφορείο) ... εσύ μου βγάζεις λάθος τον διάδρομο , μου βγάζεις λάθος και το google maps και δε ξέρω γω τι Ειναι γνωστο οτι ο διαδρομος μπορει να εχει αρκετα μεγαλη αποκλιση, τυπου 5-10%. Το google maps δεν στο εβγαλα λαθος , ουτε το gps ή το smartphone. Η αποκλιση σε αυτα ειναι κατω του 5%, γυρω στο 2%, που ειναι μια χαρα. Οποτε μην λες πραγματα που δεν ειπωθηκαν για να δημιουργησεις εντυπωσεις. -------------------------- Εδω και ενδεικτικα ποσο μεγαλες αποκλισεις μπορει να εχουν τα fitness band οταν δεν εχουν gps: http://www.cnbc.com/2016/05/26/heres-what-happened-when-i-wore-10-fitness-trackers-at-once.html Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2017 από haHa
kodorevi8ulis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 ο βηματισμός καλός η κακός μετριέται με βάση το ύψος (ναι να το δεχτώ ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος μέτρησης αλλά είναι μια μέτρηση) δεν καταλαβαίνω βασικά το τεστ , μου λες ότι είτε δώσεις 20 ευρώ είτε 400 δουλειά δε θα κάνεις γιατί θα έχεις απόκλιση ; και βασικά το τέστ έγινε σε διάδρομο οπότε άκυρα όλα ))) to garmin και το jawbone που δεν έχουν gps άρα ή είναι αξιόπιστα (το apple watch δεν είναι γιατί στα 10 μίλια δεν είναι αποδεκτό το να σου δείχνει 9) ή απλά οι καταγραφές γίνανε μαζί με κινητό (το pulse δε σε πάει ακόμα παραπέρα) επίσης ο διάδρομος, ρωτάω δε ξέρω, την κίνηση του ιμάντα δε μετράει ; αυτό δεν είναι κάτι που είναι δύσκολο να μετρηθεί διαφορετικά ; είναι σαν να ρωτάει ο άνθρωπος (που εξ αρχής είπα ότι δε κάνει το band για τη δουλειά που θέλει) τι παπούτσια φθηνά να πάρω για τρέξιμο και να του λες φιλαράκι αν δε πάρεις salomon ή saucony (ή όποια είναι τα τοπ) των 200 ευρώ δεν κάνεις δουλειά ( γιατί εσύ τρέχεις σπάρταθλον και αλλιώς δεν την παλεύεις)
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Και εγώ έχω το MI2 και μετράει μια χαρά με μικρές αποκλήσεις.
yiannis_1 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν μπορεις να κανεις αυτα που λες χωρις κινητο ή εξειδικευμενο sport watch. Τελος, το xiaomi band 2 δεν μετραει καθολου αξιοπιστα τους παλμους στο τρεξιμο. Παρε ενα απλο ρολοι με ζωνη heart rate (αρχιζουν απο 20-30€) και θα εχεις αξιοπιστες μετρησεις και θα μπορεις να βαλεις και ειδοποιησεις για αντιστροφη μετρηση, ζωνες παλμων κλπ. Ενδεικτικα: http://www.skroutz.gr/s/2580751/Beurer-PM26.html Μια χαρά αξιόπιστο είναι το Mi band 2. Σιγά την σύσκολη δουλειά που κάνει κιόλας. Ακόμα και τα κινητά σαν βηματομετρητές δουλεύουν οκ, αλλά απο το να εχεις την γκουμούτσα στην τσέπη πέρα δώθε όλη την ώρα καλύτερα ενα band. To mi band 2 προσωπικά με εχει βολέψει και ως ρολόι, το εχω να δείχνει και ημερομηνία μηνα και μέρα. Επίσης δεν δείχνει τόσο nerdy όσο το 1. Το 1 να θυμίσω ήταν ενα απλό βραχιολάκι με ενα μεταλλικό μετρητάκι πάνω χωρίς οθόνη led και όντως έδειχνε λίγο κάπως. Άσε που έπρεπε να εξηγήσεις στον εναν και στον άλλο τι κάνει αυτό το ματζαφλάρι, που δεν δείχνει ούτε ώρα, στο χέρι σου... Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2017 από yiannis_1
haHa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) ο βηματισμός καλός η κακός μετριέται με βάση το ύψος (ναι να το δεχτώ ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος μέτρησης αλλά είναι μια μέτρηση) Ακριβως. Ειναι μια εικασια για το μηκος του βηματισμου (που διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο και ακομα και στον ιδιο αναλογα με την ταχυτητα που περπαταει/τρεχει, με την κλιση της διαδρομης, την κουραση, την τεχνικη που επιδιωκει στο συγκεκριμενο τρεξιμο, με ποιον εχει διπλα του κλπ). Αυτη η εικασια σε συνδυασμο με την αποκλιση λογω λανθασμενων αριθμων των βηματων, οδηγει συχνα σε αποκλισεις του 20-30%. δεν καταλαβαίνω βασικά το τεστ , μου λες ότι είτε δώσεις 20 ευρώ είτε 400 δουλειά δε θα κάνεις γιατί θα έχεις απόκλιση ; και βασικά το τέστ έγινε σε διάδρομο οπότε άκυρα όλα ))) to garmin και το jawbone που δεν έχουν gps άρα ή είναι αξιόπιστα (το apple watch δεν είναι γιατί στα 10 μίλια δεν είναι αποδεκτό το να σου δείχνει 9) ή απλά οι καταγραφές γίνανε μαζί με κινητό (το pulse δε σε πάει ακόμα παραπέρα) Το τεστ εδειξε απλα ποσο μεγαλες αποκλισεις εχουν οι μετρησεις των βηματομετρητων και για αυτο δεν ειναι αξιοπιστος τροπος μετρησης. Μπορει να ειναι σωστη η μετρηση, μπορει να πεσει και 30% εξω σε σχεση με ενα αλλο. επίσης ο διάδρομος, ρωτάω δε ξέρω, την κίνηση του ιμάντα δε μετράει ; αυτό δεν είναι κάτι που είναι δύσκολο να μετρηθεί διαφορετικά ; Ναι, αυτο μετραει και δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο αν μετρηθει, αν και εκει γινονται λαθη γιατι δεν ειναι σωστα calibrated. Δεν ειναι ομως μονο αυτο το προβλημα, δες χοντρικα εδω μια εξηγηση: http://winsupersite.com/microsoft-band/dispelling-myth-treadmill-accuracy-against-microsoft-band You might run with a much faster foot pace that outside would net you 5 miles in a quarter of the time the treadmill promotes. The treadmill, essentially, is monitoring itself, not you – and sometimes not very well. I travel quite a bit and am sometimes stuck in the hotel gym to run due to weather and a lack of knowledge of the local area. So, I have the opportunity to run on different manufacturers’ treadmills and I can tell you firsthand that they are all fine-tuned differently. Additionally, every treadmill belt rotates at different speeds. So, despite whatever speed you input on the treadmill’s panel, you’re probably not hitting the real speed. When you’re done, you essentially ran 5 treadmill miles, but based on your foot pace or stride length, outside you would have covered more ground in the same amount of time. είναι σαν να ρωτάει ο άνθρωπος (που εξ αρχής είπα ότι δε κάνει το band για τη δουλειά που θέλει) τι παπούτσια φθηνά να πάρω για τρέξιμο και να του λες φιλαράκι αν δε πάρεις salomon ή saucony (ή όποια είναι τα τοπ) των 200 ευρώ δεν κάνεις δουλειά ( γιατί εσύ τρέχεις σπάρταθλον και αλλιώς δεν την παλεύεις) Εξαρχης εγραψα οτι αν θελει αξιοπιστες μετρησεις για παλμους, καλυτερα να παρει ενα ρολοι των 30€ με hr ζωνη που ειναι αξιοπιστο σε αντιθεση με το mi band που δεν εχει αξιοπιστη μετρηση παλμων κατα το τρεξιμο. Μια χαρά αξιόπιστο είναι το Mi band 2. Σιγά την σύσκολη δουλειά που κάνει κιόλας. Εχει αποκλισεις μεχρι και 20-30%. Ο καθενας αποφασιζει αν μετρησεις με τετοια αποκλιση ειναι αξιοπιστες. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2017 από haHa
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Για μένα που δεν με ενδιαφέρουν τα απόλυτα νούμερα (απόσταση και παλμούς), αλλά θέλω να έχω μια γενική εικόνα του τι γίνεται όταν γυμνάζομαι είναι μια χαρά.
haHa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Για μένα που δεν με ενδιαφέρουν τα απόλυτα νούμερα (απόσταση και παλμούς), αλλά θέλω να έχω μια γενική εικόνα του τι γίνεται όταν γυμνάζομαι είναι μια χαρά. Δεκτο, ο καθενας κρινει τι τον βολευει και τι του αρκει. Απλα να εχουμε υποψη μας οτι παιζουν αποκλισεις 20-30% στην αποσταση. Δηλαδη μπορει να ετρεξε καποιος 10km και να του εβγαλε 12 ή και 13km. Στους παλμους ειναι ακομα χειροτερα (οταν τρεχεις). Σε ηρεμια, χαλαρο περπατημα κλπ τα παει καλυτερα. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2017 από haHa
angmar Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Για παλμούς παιδιά μόνο chest band, αν θέλετε δηλαδή να έχουν οι μετρήσεις κάποια επαφή με την πραγματικότητα. Σε όλα αυτά τα μαραφέτια που μετρούν απ τον καρπό, αν δεν είστε τελείως ακίνητοι την ώρα της μέτρησης θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με τα νούμερα που θα δείτε, μόνο στο περπάτημα την παλεύουν λίγο και ίσως στο ποδήλατο γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις των χεριών. Αν κάνετε κάποιο πρόγραμμα τύπου aerobics κλπ, θα χετε μόνιμα ~80 παλμούς και ας κοπανιέστε σαν το κατσίκι πέρα δώθε. Παρόμοια φάση και με τα βήματα, αλλά ίσως όχι τόσο χάλια. Αν η ρουτίνα σας είναι σταθερή, δοκιμάστε για μια μέρα να φορέσετε το μαραφέτι στο πόδι και γελάστε με τις διαφορές. Το χέρι είναι λάθος μέρος για μέτρηση βημάτων, τελεία και παύλα. Πολύ καλύτερες μετρήσεις θα σας δώσει το κινητό (αν έχει τον κατάλληλο αισθητήρα) που βρίσκεται στην τσέπη, παρά οτιδήποτε φοράτε στο χέρι. Έχω το Fitbit Charge HR και τα 2 πρώτα miband, τα ίδια σκατά είναι όλα, με το Fitbit ελαφρώς καλύτερο, αλλά όχι αρκετά για να δικαιολογεί τα λεφτά του. Σε θέμα ακρίβειας παλμών τα πατάει όλα κάτω το κλασικό ρολόι με ζώνη στήθους που βγάζει κατά καιρούς το lidl με 20€. Αν θέλετε ακρίβεια νομίζω η καλύτερη λύση είναι μια ζώνη στήθους με bluetooth για τους παλμούς και το κινητό παρέα για την απόσταση/ταχύτητα κλπ. 1
kodorevi8ulis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 για τους παλμούς να το δεχτώ (δεν έχω και μέτρο σύγκρισης , δεν μπορεί να είναι και πάντα σταθερό κλπ) για τα βήματα το 20% - 30% δε το δέχομαι αυτό το "μπορεί" γιατί 2+ χρόνια (βάλε και το 1 που είχα) δεν μου έχει τύχει (τουλάχιστον σε περπάτημα 7-8 χλμ σχεδόν κάθε μέρα και λίγο ,έστω, τρέξιμο σε διάδρομο) επίσης σε trx (με τρεξιματάκι , άλματα κλπ) και σε μπάσκετ (φορεμένο στο πόδι βέβαια εκεί) ε όχι δεν έχω μόνιμα 80 ναι μπορεί να κουνηθεί αλλά έχω μετρήσεις (με το app notify & fitness και μέτρηση συνεχόμενη)
haHa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) για τους παλμούς να το δεχτώ (δεν έχω και μέτρο σύγκρισης , δεν μπορεί να είναι και πάντα σταθερό κλπ) για τα βήματα το 20% - 30% δε το δέχομαι αυτό το "μπορεί" Αρχικα, δες τι αποκλιση ειχαν μεταξυ τους τα παραπανω fitness band οταν μετρανε αποστασεις βασει βηματων. Τελος, οτι μπορει να εχει αποκλιση 20-30%, δεν σημαινει οτι θα εχει στον καθενα. Σε εσενα μπορει να ετυχε να πετυχει την εικασια για το μηκος του βηματισμου σου και να ειναι πιο καλες οι μετρησεις με αποκλιση 10%. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει σε καποιον αλλον να εχει αποκλιση 20-30%, μιας και η εικασια για το μηκος του βηματισμου μπορει να ειναι αρκετα λαθος (διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο και ακομα και στον ιδιο αναλογα με την ταχυτητα που περπαταει/τρεχει, με την κλιση της διαδρομης, την κουραση, την τεχνικη που επιδιωκει στο συγκεκριμενο τρεξιμο, με ποιον εχει διπλα του κλπ). Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2017 από haHa
Ablaoublas_542 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Το εχω και γω και ειναι φουλ αξιοπιστο στα βηματα. Και στους σφυγμους το εμπιστευομαι
haHa Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Το εχω και γω και ειναι φουλ αξιοπιστο στα βηματα. Και στους σφυγμους το εμπιστευομαιΜε ποιες αλλες συσκευες το συνεκρινες και ποσα τεστ εκανες για να καταληξεις σε αυτο το συμπέρασμα;
g_alkis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2017 Μια χαρά αξιόπιστο είναι το mi band 2 σε απόσταση
sakura22 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω πως είναι 100% αξιόπιστο αλλά από την άλλη διαφορές της τάξεως του 20-30% που αναφέρονται παραπάνω μου φαίνονται μεγάλες για το mi band 2. Όταν το είχα πρωτοπάρει του έκανα διάφορες δοκιμές πχ έβαζα μια απόσταση με τα πόδια στο googlemaps ή υπολόγιζα πόση απόσταση έκανα σε 400άρι στίβο και οι αποστάσεις ήταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Εκεί που έχει πρόβλημα είναι με το HR (ιδίως στο τρέξιμο) αν και νομίζω πως είναι γενικό το πρόβλημα αν δεν υπάρχει ζώνη. Προφανώς αν κάποιος το βλέπει πιο σοβαρά ή θέλει μεγάλη ακρίβεια στις μετρήσεις του, πάει για άλλα bands (+ζώνη) σε τελείως διαφορετικό price range... Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2017 από sakura22
kostasbm Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2017 ειναι τι θελει ο καθενας να κανει Montitor το θεμα ποση αποσταση εκανα ειναι το τελευταιο πραγμα που πρεπει να κοιταζει καποιος παλμοι ειναι το βασικοτερο ωστε να ρυθμισεις το τεμπο σου και το χρονομετρο τωρα το ποσες θερμιδες εκαψε καποιος θα το καταλαβει σε μια βδομαδα προπονησης αν εχει χασει καποιο βαρος ολα τα αλλα ειναι μπιχλιμπιδια... ειπαμε για προπονηση , προσωπικη ευεξια και φυσικη κατασταση,σωματικο βαρος .....οχι πρωταθλητισμο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα