nomikosas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Γεια σας ψαχνω να βρω ενα φτηνο και αξιοπιστο fitness band ετσι minimal που να εχει πανω μια μικρη οθονη και να λεει σιγουρα την ωρα ωστε να βλεπω ποση ωρα τρεχω και παλμους. Θελω οταν πηγαινω για τρεξιμο και να μην εχω μαζι μου κινητα και πολλα πολλα εξαρτηματα.Γι΄αυτο τον λογο ψαχνω κατι σαν βραχιολακι που να εχει μια οθονη και να λεει ωρα και παλμους.Επιπλεον θα ηθελα αν γινεται να μπορει να δεχεται και καποια προγράμματά που θα του βαζω εγω. Δηλαδη αν τρεξω ας πουμε 30 λεπτα να μπορω να οριζω εγω οτι στα 10 λεπτα χτυπησε μια φορα ωστε να αρχισω να τρεχω πιο γρηγορα ..μετα στα επομενα 2 λεπτα χτυπα μια φορα ωστε να τρεξεω πιο αργα.. μετα στα επομενα 2 να χτυπαει με καποιον ηχο ωστε να αρχισω παλι πιο γρηγορα κτλΓνωρίζεται αν υπαρχει κατι τετοιο?
nomikosas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δες το mi band 2 Αυτο ομως λειτουργει χωρις να εχω το κινητο μαζι μου? Δεν θελω να εχω μαζι μου και κινητο. Μονο αυτο. Δηλαδη δειχνει ωρα , παλμους και πρόγραμμα με ηχητικα στην οθονη που εχει?
newsformobiles Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Αυτο ομως λειτουργει χωρις να εχω το κινητο μαζι μου? Δεν θελω να εχω μαζι μου και κινητο. Μονο αυτο. Δηλαδη δειχνει ωρα , παλμους και πρόγραμμα με ηχητικα στην οθονη που εχει? Δουλεύει και χωρίς το κινητό φυσικά. Δείχνει ώρα, ημερομηνία, παλμούς, θερμίδες, απόσταση. Για το τρέξιμο μπορείς να δεις την εφαρμογή mi fit σε μένα, που έχω μεταφράσει στ' ελληνικά την εφαρμογή. 1
kodorevi8ulis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 αυτά που θες όχι δεν γίνονται χωρίς κινητό νομίζω ότι δεν υπάρχει απλό smartband Με αυτά που θες, μάλλον θες smartwatch ή κάποιο ειδικό ρολόι για το τρέξιμο στο mi band μπορείς να δεις (χωρίς να έχεις κοντά την συσκευή) την ώρα (κανονική όχι τρεξίματος) , το πόσα βήματα / χλμ έχεις κάνει (γενικά στην ημέρα) και στιγμιαία τους παλμούς , και μετά όταν έρθει κοντά το κινητό και γίνει συχρονισμός να δεις παραπάνω πληροφορίες υ.γ. δεν ξέρω αν του ορίσεις από το πρόγραμμα ότι πας για τρέξιμο και μετά απομακρυνθείς από το κινητό τι γίνεται ,αν δηλαδή συνεχίζει να κάνει την καταγραφή του τρεξίματος (με τους παλμούς κ.ο.κ.) 1
haHa Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν μπορεις να κανεις αυτα που λες χωρις κινητο ή εξειδικευμενο sport watch. Τελος, το xiaomi band 2 δεν μετραει καθολου αξιοπιστα τους παλμους στο τρεξιμο. Παρε ενα απλο ρολοι με ζωνη heart rate (αρχιζουν απο 20-30€) και θα εχεις αξιοπιστες μετρησεις και θα μπορεις να βαλεις και ειδοποιησεις για αντιστροφη μετρηση, ζωνες παλμων κλπ. Ενδεικτικα: http://www.skroutz.gr/s/2580751/Beurer-PM26.html Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2017 από haHa 1
nomikosas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δουλεύει και χωρίς το κινητό φυσικά. Δείχνει ώρα, ημερομηνία, παλμούς, θερμίδες, απόσταση. Για το τρέξιμο μπορείς να δεις την εφαρμογή mi fit σε μένα, που έχω μεταφράσει στ' ελληνικά την εφαρμογή. Ευχαριστ για την απαντηση σου αυτά που θες όχι δεν γίνονται χωρίς κινητό νομίζω ότι δεν υπάρχει απλό smartband Με αυτά που θες, μάλλον θες smartwatch ή κάποιο ειδικό ρολόι για το τρέξιμο στο mi band μπορείς να δεις (χωρίς να έχεις κοντά την συσκευή) την ώρα (κανονική όχι τρεξίματος) , το πόσα βήματα / χλμ έχεις κάνει (γενικά στην ημέρα) και στιγμιαία τους παλμούς , και μετά όταν έρθει κοντά το κινητό και γίνει συχρονισμός να δεις παραπάνω πληροφορίες υ.γ. δεν ξέρω αν του ορίσεις από το πρόγραμμα ότι πας για τρέξιμο και μετά απομακρυνθείς από το κινητό τι γίνεται ,αν δηλαδή συνεχίζει να κάνει την καταγραφή του τρεξίματος (με τους παλμούς κ.ο.κ.) Για το προγραμμα που λες , απλα θελω ας πουμε να εχει κατι σαν ξυπνητηρι , να κανει δηλαδη εναν ηχο στα λεπτα που θα ορισω εγω ωστε να ξερω να αρχιζω το γρηγορο τρεξιμο ή το αργο. Δεν μπορεις να κανεις αυτα που λες χωρις κινητο ή εξειδικευμενο sport watch. Τελος, το xiaomi band 2 δεν μετραει καθολου αξιοπιστα τους παλμους στο τρεξιμο. Παρε ενα απλο ρολοι με ζωνη heart rate (αρχιζουν απο 20-30€) και θα εχεις αξιοπιστες μετρησεις και θα μπορεις να βαλεις και αντιστροφη μετρησεις, ζωνες παλμων κλπ. Ενδεικτικα: http://www.skroutz.gr/s/2580751/Beurer-PM26.html μαλιστα, καλη λυση και αυτο. Ευχαριστω
haHa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δουλεύει και χωρίς το κινητό φυσικά. Δείχνει ώρα, ημερομηνία, παλμούς, θερμίδες, απόσταση. Για το τρέξιμο μπορείς να δεις την εφαρμογή mi fit σε μένα, που έχω μεταφράσει στ' ελληνικά την εφαρμογή. H αποσταση που δειχνει το mi band ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ αναξιοπιστη, ακομα πιο αναξιοπιστη και απο τους παλμους οταν τρεχεις. Για το προγραμμα που λες , απλα θελω ας πουμε να εχει κατι σαν ξυπνητηρι , να κανει δηλαδη εναν ηχο στα λεπτα που θα ορισω εγω ωστε να ξερω να αρχιζω το γρηγορο τρεξιμο ή το αργο. Αυτο γινεται με το κινητο ή με ενα sportswatch των 30€. Ακομα πιο σημαντικο ειναι οτι στο sportswatch μπορεις να του ορισεις να κανει εναν θορυβο οταν ξεπερασεις καποιους παλμους(βγεις πχ απο την ζωνη που καις πιο πολυ λιπος, περασεις στο αναεροβιο κατωφλι κλπ). Οπως και να εχει, επειδη βλεπω οτι εισαι αρχαριος στο τρεξιμο, δεν σου πολυχρειαζεται να μετρας παλμους. Παρε κατι να μετρας χρονο και αν θελεις αποσταση. Ενα armband για το κινητο σου ειναι οτι χρειαζεσαι, μετα απο 2-3 τρεξιματα θα ξεχνας οτι το κουβαλας. Σε συνδυασμο με τις running εφαρμογες που υπαρχουν, θα καταμετρας αποστασεις, θα βλεπεις προηγουμενες προπονησεις, συνολικες προπονησεις ανα μηνα κλπ. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2017 από haHa
nomikosas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 H αποσταση που δειχνει το mi band ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ αναξιοπιστη, ακομα πιο αναξιοπιστη και απο τους παλμους οταν τρεχεις. Αυτο γινεται με το κινητο ή με ενα sportswatch των 30€. Ακομα πιο σημαντικο ειναι οτι στο sportswatch μπορεις να του ορισεις να κανει εναν θορυβο οταν ξεπερασεις καποιους παλμους(βγεις πχ απο την ζωνη που καις πιο πολυ λιπος, περασεις το αναεροβιο κατωφλι κλπ). Οπως και να εχει, επειδη βλεπω οτι εισαι αρχαριος στο τρεξιμο, δεν σου πολυχρειαζεται να μετρας παλμους. Παρε κατι να μετρας χρονο και αν θελεις αποσταση.Ε να armband για το κινητο σου ειναι οτι χρειαζεσαι, μετα απο 2-3 τρεξιματα θα ξεχνας οτι το κουβαλας. Σε συνδυασμο με τις running εφαρμογες που υπαρχουν, θα καταμετρας αποστασεις, θα βλεπεις προηγουμενες προπονησεις, συνολικες προπονησεις ανα μηνα κλπ. Γεια σου και ευχαριστω για την απαντηση , το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να εχω τιποτα πανω μου οταν παω για τρεξιμο, πχ κινητο κτλ δεν με βολευει. Θα ηθελα δηλαδη ενα sportswatch που λες ωστε αρχικα να βλεπω την ωρα και να κανει και αυτο με τον ηχο στα λεπτα που θα εχω ορίσει και μετα θα με ενδιεφερε για τους παλμους και την αποσταση. Με αυτα ειμαι πολυυυ ευχαριστημενος. Ε και να εχει καμια καλη μπαταρια. Αυτα. Εχεις υποψην καποια καλη προταση ετσι σε sportswatch σε νορμαλ χρηματα?
snow22 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Πάρε mi band να το ευχαριστηθείς κανένα δεν θα στα βγάλει ακριβώς άλλωστε
kostasbm Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 γνωμη μου παρε κατι φτηνο με ζωνη στηθους για τους παλμους θα εχεις οριο χαμηλο υψηλο με αλαρμ ειδοποιησης οταν περνας το ανωτατο η περνας στο κατωτατο,,θερμιδες...λιπος για την αποσταση καλυτερα να βρεις ενα κομματι που θα πηγαινεις συχνα και να ξερεις ποσο ειναι εγω εχω μια διαδρομη 4.2 που κανω σε σχδον καθημερινη βαση και αλλες 2 μεγαλυτερες 5.8 και 7.1 ...με αυτο το τροπο αφου ξερω την αποσταση το μονο που παρακολουθω ειναι παλμοι και χρονομετρο .Μολις σταματησω βλεπω και το ρυθμο ανακτησης (ποσο γρηγορα επανερχονται οι παλμοι σε φυσιολογικα επιπεδα).....ξεχασα να αναφερω οτι εχω ενα απο το lidl ....crivit sports ρολοι με ζωνη αλλα και αυτο που σου ειπαν ποιο πανω της breuer μια χαρα ειναι 2
haHa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Γεια σου και ευχαριστω για την απαντηση , το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να εχω τιποτα πανω μου οταν παω για τρεξιμο, πχ κινητο κτλ δεν με βολευει. Θα ηθελα δηλαδη ενα sportswatch που λες ωστε αρχικα να βλεπω την ωρα και να κανει και αυτο με τον ηχο στα λεπτα που θα εχω ορίσει και μετα θα με ενδιεφερε για τους παλμους και την αποσταση. Με αυτα ειμαι πολυυυ ευχαριστημενος. Ε και να εχει καμια καλη μπαταρια. Αυτα. Εχεις υποψην καποια καλη προταση ετσι σε sportswatch σε νορμαλ χρηματα? Την αποσταση δεν μπορεις να την μετρησεις αξιοπιστα χωρις gps. Αρα αν θελεις αποσταση εχεις 2 επιλογες: α) ακριβο sports watch με gps απο 150€ και πανω β) να κουβαλας το smartphone Τα fitness bands τυπου xiaomi mi band 2 δεν μετρανε καθολου αξιοπιστα την αποσταση. Σαν εισαγωγικη προταση για sportswatch που να μετραει αξιοπιστα παλμους, να εχει χρονομετρο και ειδοποιησεις, δες το Beurer PM26 που εβαλα πιο πανω. Πάρε mi band να το ευχαριστηθείς κανένα δεν θα στα βγάλει ακριβώς άλλωστε Το θεμα δεν ειναι οτι δεν τα βγαζει ακριβως, το θεμα ειναι οτι ειναι τελειως ανακριβεις οι μετρησεις του. γνωμη μου παρε κατι φτηνο με ζωνη στηθους για τους παλμους θα εχεις οριο χαμηλο υψηλο με αλαρμ ειδοποιησης οταν περνας το ανωτατο η περνας στο κατωτατο,,θερμιδες...λιπος για την αποσταση καλυτερα να βρεις ενα κομματι που θα πηγαινεις συχνα και να ξερεις ποσο ειναι +1 Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2017 από haHa 1
kodorevi8ulis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Τα fitness bands τυπου xiaomi mi band 2 δεν μετρανε καθολου αξιοπιστα την αποσταση. Δηλαδή εγώ αν τρέξω 5χλμ στον διάδρομο και το Mi band μου δείχνει τόσα αυτό αυτόματα λέγετε "Καθόλου και ΤΕΛΕΙΩΣ" αναξιόπιστο ; άλλο το να μετριούνται παραπάνω βήματα όταν δεν κινήσε και άλλο το υπερβολικό "ΤΕΛΕΙΩΣ" αναξιόπιστο
haHa Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δηλαδή εγώ αν τρέξω 5χλμ στον διάδρομο και το Mi band μου δείχνει τόσα αυτό αυτόματα λέγετε "Καθόλου και ΤΕΛΕΙΩΣ" αναξιόπιστο ; άλλο το να μετριούνται παραπάνω βήματα όταν δεν κινήσε και άλλο το υπερβολικό "ΤΕΛΕΙΩΣ" αναξιόπιστο Αρχικα, ουτε οι περισσοτεροι διαδρομοι μετρανε αξιοπιστα την αποσταση. Επισης, το να βγαλει σωστα την αποσταση το mi band, δεν σημαινει οτι την βγαζει παντα σωστα. Αυτη ειναι η εννοια του αναξιοπιστου. Εδω πως μετραει την αποσταση το mi band: Απόσταση = βήματα * εικασία για μήκος βηματισμου Εδω υπαρχουν 2 προβληματα: 1) Δεν μετραει παντα σωστα τα βηματα, καμια φορα γραφει παραπανω. Απειρες οι αναφορες για αυτο, το λες και εσυ. 2) Κανει μια εικασια για το μηκος βηματισμου: α) Υπολογιζει το μηκος του βηματισμου σου βασει υψους που βαζεις.Ομως δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι του ιδιου υψους, το ιδιο μηκο βηματισμου. (καποιοι εχουν ψηλοτερα ποδια, καποιοι κοντοτερα, καποιοι προτιμανε να κανουν μικρα βηματα κλπ) β) Ακομα και στον ιδιο ανθρωπο, το μηκος του βηματισμου του αλλαζει αναλογα με την ταχυτητα που περπαταει/τρεχει, με την κλιση της διαδρομης, την κουραση, την τεχνικη που επιδιωκει στο συγκεκριμενο τρεξιμο, με ποιον εχει διπλα του κλπ. Πχ ενας ανθρωπος δεν εχει ιδιο βηματισμο οταν περπαταει κ μιλαει με ενα φιλο του με οταν τρεχει πολυ δυνατα 3χλμ ή οταν κανει ενα long run 15km ή οταν κανει προπονηση σε ανηφορες ή προπονηση σε κατηφορες. Ακριβως λογω των παραπανω, δεν ειναι δυνατον να προσφερει αξιοπιστες μετρησεις το mi band 2. Υ.Γ.: Πρωην κατοχος mi band 1, mi band 1s και mi band 2. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2017 από haHa 1
kodorevi8ulis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 άλλο το αξιόπιστες και άλλο το αποδεκτές οι συσκευές αυτές δεν γίνεται και δεν μπορούν να είναι 100% ακριβείς το gps σου δεν γίνεται και δεν είναι 100% ακριβές , το smartphone επίσης (το google fit κάποτε μετρούσε χιλιόμετρα ενώ εσύ ήσουν σε λεωφορείο) πάντα υπάρχει ένα περιθώριο λάθους στην απόσταση (10%? λιγότερο? δεν ξέρω) σε αυτές τις συσκευές αλλά κι εσύ είσαι υπερβολικός γιατί προφανώς τα θέλω σου είναι διαφορετικά από των λοιπών 90και % εσύ μου βγάζεις λάθος τον διάδρομο , μου βγάζεις λάθος και το google maps και δε ξέρω γω τι και μιλάω για συγκεκριμένη διαδρομή (όχι για τρέξιμο) που γίνεται σχεδόν καθημερινά α) δεν μετραει παντα σωστα τα βηματα, καμια φορα γραφει παραπανω. Απειρες οι αναφορες για αυτο. το γράφει παραπάνω τι σημαίνει ; στα 5000 βήματα σου έβαλε 200-300 παραπάνω ; οι αναφορές δε μου λένε κάτι , ένα χρόνο το έχω (βάλε ποιο πριν είχα και το 1) υπάρχουν κι άτομα που νομίζουν ότι έχουν πάρει ιατρικό μηχάνημα (για την καταγραφή ύπνου) 1000ευρώ υπάρχουν κι αυτοί που "βήμα" θεωρούν μόνο την απόσταση που κάνεις προς τα εμπρός και δεν δέχονται καμία κίνηση του χεριού
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα