Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγώ το μόνο που ξέρω ότι σε βάζουν να δηλώσεις -υπεύθυνα- είναι ότι αυτός θα είναι ο μόνος λογαριασμός μισθοδοσίας που έχεις γιατί επιτρέπεται να έχεις μόνο έναν τέτοιο γενικά (και αν έχεις αλλού θα πρέπει και καλά να τον κλείσεις) 

βέβαια δε καταλαβαίνω το κόλλημα που έχουν κάποιοι αν υπάρχει ήδη ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου να σε στέλνουν να ανοίγεις μισθοδοσίας, είναι τελείως ηλίθιο να υπάρχουν λογαριασμοί μισθοδοσίας

βέβαια τώρα με τα cc οκ είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξει κάποιος που δεν έχει, αλλά για τους άλλους που έχουν ταμιευτήρια δε καταλαβαίνω το κόλλημα 

Δεν σε υποχρεωνουν να τον κλεισεις αλλα με υπεθυνη δηλωση ότι δεν θα τον χρησσιμοποιεις για μισθοδοσια .

Δυστυχως οι υπαλλοι δεν είναι ενημερωμένοι και περυσι που πηγα με την κορη μου στην Πειραιως με χαρτι του εργοδοτη ότι πληρωνει μονο μεσω αυτης δεν της ανοιγαν αλλα ευτυχως ειχε κωδικο πελατη (ID) από  μια παλια αιτηση για φοιτιτικη καρτα και της ανοιξαν λογαριασμο .

Με τα cc τουλάχιστον περυσι δεν μπορουσες να κλεισεις λογαριασμο αλλα αυτό στην πραξη δεν εφαρμόζεται τωρα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζει κάποιος. 

Έπιασα δουλειά στις 1/4/2019. Άνοιξα στην Alpha Bank λογαριασμό μισθοδοσίας. Πριν παω να τον ανοίξω, είχα δώσει έναν παλιό λογαριασμό απλό που είχα στην Αλφα. 

Η εταιρεία λοιπόν με πλήρωσε στον παλιό λογαριασμό τώρα κατα λαθος και όχι στον μισθοδοσίας. Χάνω τα προνόμια? Θα γίνει απλός ο λογαριασμός μισθοδοσίας? Η θα μου τον μπλοκαρουν πχ; τίποτα τέτοιο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και σε απλό λογαριασμό να τον πληρώνουν πάλι δεν έγινε κάτι , το θέμα είναι να περνάνε τα λεφτά από την τράπεζα κάπως, αυτό το κάπως δεν έχει πολλή σημασία 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Χμμμ γιατί η υπάλληλος στην τράπεζα μου είπε αν δε κάνω λάθος ότι αν δε πέσει η μισθοδοσία στον λογαριασμό μισθοδοσίας, τότε χάνονται τα προνόμια. Αρα δεν ισχύει αυτό ε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό έχει να κάνει με τα προνόμια που ενδεχομένως σου δίνει ο λογαριασμός μισθοδοσίας

άλλο χάνω προνόμια, άλλο μου μπλοκάρουν λογαριασμό , αλλάζει η μορφή του λογαριασμού κοκ.. 

απλά σου λέει βάζε τα εκεί μέσα για να έχεις κάποια μπόνους, αν τα βάζεις στον άλλον δεν θα τα έχεις.. αδιάφορο το βρίσκω 

εγώ ίσως να μην άνοιγα καν νέο λογαριασμό.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Αξίζει για το mybonus με τους πόντους κλπ κυρίως. Μαζεύεις αρκετούς, ειδικά από τους συνεργάτες της τράπεζας. 

Αρα δηλαδή παίζει να τα χασω τα προνόμια ε; καλα μου είπε αυτή; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, geodrako είπε

Αρα δηλαδή παίζει να τα χασω τα προνόμια ε; καλα μου είπε αυτή; 

Ποια προνόμια? Το προνομιακό επιτόκιο πχ? Το συγκεκριμένο προνόμιο σαφώς και θα το χάσεις για τα χρήματα του συγκεκριμένου μισθού, λογικό δεν είναι?

Δημοσ.

Οχι εννοώ το προνομιακό γενικά. Αν θα χαθεί; Δε ξέρω είμαι άσχετος με αυτά. 😊 Εμένα με νοιάζει να γλυτώσω κατι τέλη στα εμβάσματα κλπ που έχουν οι απλοί. Όπως και τους mybonus πόντους ναη χάσω 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, geodrako είπε

Οχι εννοώ το προνομιακό γενικά. Αν θα χαθεί; Δε ξέρω είμαι άσχετος με αυτά. 😊 Εμένα με νοιάζει να γλυτώσω κατι τέλη στα εμβάσματα κλπ που έχουν οι απλοί. Όπως και τους mybonus πόντους ναη χάσω 

Το ίδιο ισχύει και για τα τέλη στα εμβάσματα, λογικό είναι να χρεωθείς κανονικά τα τέλη αν κάνεις τα εμβάσματα από τον απλό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Καλά ας τα μεταφέρει μέσω e-banking μόνος του από τον έναν στον άλλον

Ναι αυτό έκανα. 

Για να συνοψίσω, ποια η διαφορά του απλού από αυτόν της μισθοδοσίας? Εκτός από το επιτόκιο. 

Δημοσ.

Καλημέρα.

Άκου να δεις.Οταν πήγα να ανοίξω λογαριασμό μισθοδοσίας το 15' στην Πειραιώς ,το ένα υποκ/μα αρνήθηκε λεγοντας ότι πρέπει να κλείσω τυχόν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες και να υπογράψω και Υ.δ.Απευθυνθηκα σε δεύτερο υποκ/μα της Πειραιώς την επόμενη μέρα το οποίο μου άνοιξε κανονικά και με τον νόμο τον λογαριασμό χωρίς πολλά πολλά.

Υ.γ.Στην alpha πήγα να αλλάξω κάρτα - άσχετο - και με το έτσι θέλω πήγαν να μου βγάλουν american exp. και να με χρεώσουν και ασφάλεια.Ο οποίος ο τύπος με είχε στο περίμενε εντός του καταστήματος 3 ώρες για υπόθεση των 10λεπτων.Οι άνθρωποι δεν παίζονται.Χειροτεροι και από το δημόσιο 100%

Δημοσ.
6 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Ο οποίος ο τύπος με είχε στο περίμενε εντός του καταστήματος 3 ώρες για υπόθεση των 10λεπτων.Οι άνθρωποι δεν παίζονται.Χειροτεροι και από το δημόσιο 100%

Συμφωνώ απόλυτα.

Να προσθέσω και κάτι σε αυτά που λέτε, εγώ τον λογαριασμό μισθοδοσίας μου τον έχω δηλώσει επίσης και σαν ακατάσχετο στην εφορία

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...