black66.gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα. Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις περί θερμοκρασιών στο σύστημα της υπογραφής μου. α) Αυτές είναι σε κατάσταση idle ή browsing.Είναι ΟΚ; β) Όταν παίζω Battlefield 1 τότε η CPU φτάνει στους 80-81 βαθμούς και η GPU στους 83-84.Εκεί είναι εντάξει; edit: Όταν έγιναν οι μετρήσεις η θερμοκρασία δωματίου ήταν 27 βαθμοί.
Peter04 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 στον cpu εισαι στο οριο στο να εχεις θεμα κοιταξε το τι cooler εχεις?τις gpu τα fans ποσο τρεχουν οταν ποιανεις αυτους τους βαθμους?
black66.gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Τώρα μιλάς για τις idle θερμοκρασίες ή τις load όταν παίζει το παιχνίδι; Cooler έχω τη NZXT Kraken X62. H GPU είναι η 1080ti Founders Edition. Τις θερμοκρασίες in game τις βλέπω από το msi afterburner και το riva tuner. Τότε δεν βλέπω τις στροφές των fans αλλά τους ακούω στο full. Σε idle είναι αρκετά ήσυχο το pc παρόλα τα πολλά fans που έχει. Το airflow του κουτιού είναι: 3Χ140 fans της υδρόψυξης στο πάνω μέρος (εισάγουν αέρα) 2Χ140 fans μπροστά (εισάγουν αέρα) 1Χ120 fan πίσω (εξάγει αέρα) 1Χ140 fan κάτω (εξάγει αέρα) Το fan της GPU (εξάγει αέρα) Το fan του PSU (εξάγει αέρα) Το PC είναι αυτό μόνο που έχω αλλάξει την κάρτα (από 1080 ichill σε 1080ti FE) και έχω προσθέσει και άλλα δυο ντιμάκια μνήμης. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2017 από black66.gr
Peter04 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 οκ φιλε εφοσον ειναι η founders edtion με το blower style δεν επηρεαζεται πολυ απο το τροφοτικο ετσι οπως ειναι.λοιπον αρχικα το κατω fan γυρνατο να τραβαει αερα μεσα θα πηγαινει απευθειας πανω στην gpu και επειδη ακριβως ειναι blower style την υδροψυξη γυρνατην να τραβει αερα μεσα απο το κουτι(δεν τα τρωει ζεστο αερο απο την gpu αφου τον διωχνει απο πισω).
black66.gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Το θέμα είναι ότι έχω βάλει το κάτω fan να διώχνει αέρα προς τα έξω και το τροφοδοτικό να τραβάει μέσα από το κουτί,γιατί στο σπίτι έχω ενδοδαπέδια θέρμανση και αν το γυρίσω τον χειμώνα θα βάζει ζεστό αέρα μέσα. Τα fans του cooler καλύτερα δεν είναι να τραβάνε δροσερό αέρα από έξω παρά τον πιο ζεστό από μέσα από το κουτί; Αν και δεν πιστεύω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να είναι από το airflow του κουτιού.
Peter04 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 επειδη η gpu ειναι blower πεταει τον αερα απευθειας εξω αρα δεν θα υπαρχει πολυ ζεστος αερας μεσα στο κουτι οπως θα υπηρχε με μια open καρτα που πεταει ολο τον αερα στο κουτι.το οτι το τροφοδοτικο παλι επειδη η καρτα εχει μπροστα το fan δεν εμπλεκονται μεταξυ τους.το κατω fan ειναι καλυτερα να στελνει αερα δροσερο πανω στην καρτα δεν θες negative press απλα το αλλαζεις 2 φορες χρονο το χειμωνα βασικα δεν το βαζεις καν αν ειναι ετσι πατωμα .
black66.gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 OK θα το αλλάξω αλλά δεν πιστεύω ότι θα δω μεγάλες διαφορές. Πριν που μου είπες για την CPU ότι είναι στο όριο,στο load ή στο idle είναι αυτό; Ποια είναι τα άνω όρια για CPU και GPU;
Peter04 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 στο load εννοω η intel δινει για τον i7 7700k max 100 αλλα καλο ειναι να εισαι μαξ 80 .στην gpu γυρω στα temp που εισαι τρως thermal throttling.αλλαξε τα οπως σου ειπα να ξαναδουμε τις θερμοκρασεις και των δυο .αμα στην gpu ειναι στα ιδια απλα αλλαζεις λιγο τα settings.
kogos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Πάντως κι εγώ με αντίστοιχο σύστημα με το δικό σου αλλά με αέρα cooler έχω πάνω κάτω ίδιες θερμοκρασίες με εσενα2 σε idle και load. Μπορεί να μην έχω νερό, αλλά έχω πολύ καλό air flow με 200αριδες silent ανεμιστήρες. Γενικά, και έχοντας στο νου ότι ειναι 7700κ, προσωπικά δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό... αλλά δεν το παίζω και guru, ίσως κάποιος άλλος να έχει καλύτερη εμπειρία σχετικά
louilouiCK Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 στον cpu εισαι στο οριο στο να εχεις θεμα κοιταξε το τι cooler εχεις?τις gpu τα fans ποσο τρεχουν οταν ποιανεις αυτους τους βαθμους? Δεν είναι στο όριο.. τα 90άρια που βλέπεις ειναι σε Fahrenheit οι βαθμοί Κελσίου είναι απο δίπλα. Οι θερμοκρασίες σου TS είναι μια χαρά για να μην πω κρύες... ούτε καν χλιαρές δεν μπορώ να τις ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι έχουμε καλοκαίρι. Το ψυγείο μπορείς να το βάλεις ανάποδα γιατι τα καλώδια εκει που το έχεις βρίσκουν στο fan του κουτιού και μπορεί να φθαρούν αυτά ή να μπουκώνουν το fan με αχρείαστη τριβή. 1
Eurwpoulo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Συγγνωμη 33 βαθμους idle εχεις. ποσο ηθελες να εχεις,-10?
black66.gr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δεν με ανησυχούν οι idle. Τα ογδοντάρια + στο full load με ανησυχούν. @louilouiCK. Το έχω υπόψιν και θέλω να το αλλάξω το ψυγείο αλλά και έτσι όπως είναι δεν βρίσκει στο fan γιατί έχει μεγάλη προεξοχή και τα σωληνάκια δεν ακουμπάνε στη φτερωτή.
toyo73 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Εγω θα εβαζα και ενα accelero στην καρτα.Θα σε ευγνωμονουσε και αυτη και τα αυτια σου.Τοσα λεφτα εδωσες γιατι να την ψηνεις. Να σκεφτεις, μονταρα με λιγη πατεντουλα ενα accelero σε μια ξεχασμενη Nvidia GTX260.Δεν παιζει παιχνιδια(αντε κανενα ποδοσφαιρακι) ειναι σε υπολογιστη γραφειου. Σε μια gtx 580 με accelero και 50-60% fan δεν ξεπερναει τους 65-67 βαθμους με 27 βαθμους δωματιου.
LambisElef Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Τώρα μιλάς για τις idle θερμοκρασίες ή τις load όταν παίζει το παιχνίδι; Cooler έχω τη NZXT Kraken X62. H GPU είναι η 1080ti Founders Edition. Τις θερμοκρασίες in game τις βλέπω από το msi afterburner και το riva tuner. Τότε δεν βλέπω τις στροφές των fans αλλά τους ακούω στο full. Σε idle είναι αρκετά ήσυχο το pc παρόλα τα πολλά fans που έχει. Το airflow του κουτιού είναι: 3Χ140 fans της υδρόψυξης στο πάνω μέρος (εισάγουν αέρα) αυτά να βγάζουν αέρα 2Χ140 fans μπροστά (εισάγουν αέρα) 1Χ120 fan πίσω (εξάγει αέρα) 1Χ140 fan κάτω (εξάγει αέρα) αυτό καλύτερα να εισάγει αέρα Το fan της GPU (εξάγει αέρα) Το fan του PSU (εξάγει αέρα) γύρνα τούμπα το τροφοδοτικό, το fan του να βλέπει προς τα κάτω Οι 80 βαθμοί δεν είναι και ότι καλύτερο, και σίγουρα είναι υπερβολικοί για το cpu. Αν δε διορθωθεί η κατάσταση με τις παραπάνω αλλαγές, βγάλε και ξαναβάλε την ψύκτρα μπας και δεν εφάρμοσε καλά την πρώτη φορά (εννοείται ότι θα καθαρίσεις την παλιά πάστα και θα βάλεις νέα, μια κουκίδα στο κέντρο του cpu, και θα πατήσεις από πάνω σιγά σιγά την ψύκτρα). Για τη gpu κάνε ένα custom profile για το fan της στο msi afterburner ή όποιο άλλο πρόγραμμα σε εξυπηρετεί, ώστε να κάνει scale πιο γρήγορα σε πιο ψηλές στροφές μπας και πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Πάντως γενικά οι 1080ti κάρτες με τέτοιες ψύκτρες σε τέτοιες θερμοκρασίες κυμένονται. 1
black66.gr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Εγω θα εβαζα και ενα accelero στην καρτα.Θα σε ευγνωμονουσε και αυτη και τα αυτια σου.Τοσα λεφτα εδωσες γιατι να την ψηνεις. Να σκεφτεις, μονταρα με λιγη πατεντουλα ενα accelero σε μια ξεχασμενη Nvidia GTX260.Δεν παιζει παιχνιδια(αντε κανενα ποδοσφαιρακι) ειναι σε υπολογιστη γραφειου. Σε μια gtx 580 με accelero και 50-60% fan δεν ξεπερναει τους 65-67 βαθμους με 27 βαθμους δωματιου. Για την κάρτα γραφικών και after market cooler άνοιξα καινούριο θέμα εδώ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ναι μεν η καλή απόδοση της αλλά περισσότερο η μακροζωία της,γιατί η επόμενη αναβάθμιση θα πάρει αρκετά χρονάκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα