Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

έχω αρκετά χρόνια το xps l502x, και τώρα παρουσίασε πρόβλημα, κατά 95% κάρτα γραφικών.

Το χρονικό έχει ως εξής:

Άρχιζε και κολλούσε (σταματούσε να αποκρίνεται, βαρύ κόλλημα, ούτε alt+Ctrl+delete και η μόνη λύση να είναι το κλείσιμο με βίαιο τρόπο) και δεδομένου ότι είχα καιρό να κάνω φορματ θεώρησα ότι η αιτία του κολλήματος ήτανε η συσσωρευμένη επιβάρυνση που είχε δεχτεί όλο αυτό τον καιρό. Μετά το φορματ, δυστυχώς εμφανίστηκε το ίδιο πρόβλημα: κάθε λίγο σταματάει να αποκρίνεται. Η κάρτα γραφικών είναι η 

nVIDIA GeForce GT540M

και αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω όταν επιβεβαιώσω ότι είναι θέμα hardware (θα κάνω ξανά φορματ μήπως κάτι δεν πήγε καλά με τους drivers). Μπορώ να παρακάμψω την κάρτα γραφικών στην περίπτωση που έχει πρόβλημα και να έχω τα απαιτούμενα γραφικά μέσω κάποιας ενσωματωμένης κάρτας που πιθανόν έχει το λαπτοπ;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Καλησπέρα, καταρχήν δοκίμασε να μην βάλεις Nvidia drivers αλλά να μείνει μόνο με την ενσωματομένη. Δουλεύει έτσι?

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω με σιγουριά αν έχει ενσωματωμένη ή/και επιπλέον κάρτα γραφικών το συγκεκριμένο μοντέλο.

Επίσης να προσθέσω ότι εχω μπει εδώ και καμιά ώρα σε ασφαλής λειτουργία και δουλεύει μια χαρά..τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε από αυτό;

Δημοσ.

Τι θερμοκρασίες έχει το μηχάνημα; (HWmonitor αν σε βολεύει).

Ο δίσκος είναι σίγουρα κομπλέ; (HDsentinel).

Τις ράμ τις έχεις τσεκάρει; (memtest86+ bootable).

Πόσο καιρό έχεις να το ανοίξεις να το καθαρίσεις και να αλλάξεις πάστες - pads?

To ποντίκι δουλεύει όταν κολλάει το σύστημα; Ή γενικώς φριζάρει και δεν ακούει τίποτα;

Drivers απο που τους κατέβασες; Η dell δίνει για αυτό;

Δημοσ.

Εκανα ξανά φορματ και αυτή την φορά χωρίς να εγκαταστήσω τον driver της nVIDIA  και όλα δουλεύουν καλά εδώ και πολύ ώρα.. Τον κατεβάζω από το site της dell και αναρωτιέμαι πως γίνεται να μην παίζει σωστά δεδομένου ότι χρόνια τώρα βάζω τον driver με τον ιδιο ακριβώς τρόπο.. Θα συνεχίσω να τον χρησιμοποιώ χωρίς τον driver μπας και είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται πρόβλημα.

Δημοσ.

και εγώ το ίδιο νομίζω

χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάρτα και όταν γίνεται εγκατάσταση του driver αρχίζει και δουλεύει με την nvidia η οποία είναι χαλασμένη.

Επίσης να προσθέσω ότι με εγκατεστημένη την nvidia όταν χρησιμοποιούσα το hmdi σε μία τηλεόραση, πετούσε μαύρες οριζόντιες γραμμές  που ίσα ίσα τις έβλεπε το μάτι, μέχρι να κολλούσε οριστικά .

Τώρα που η κάρτα δεν είναι εγκατεστημένη, η έξοδος hdmi δεν δουλεύει καθόλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...