Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ανάγκη βρε παιδί μου να έχει κάποιος και να θέλει personal trainer? Όπως αυτοι που ζητάνε διατροφολόγο άλλο άχρηστο επάγγελμα και αυτό. Τόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια σωστή διατροφή και να δεις μερικά βίντεο με σωστές ασκήσεις για βαρυ η ότι άλλο θες? Δεν είναι παράλογο όλο αυτό?

Δεν καταλαβαίνω γιατί κλαίγεται όλος ο κόσμος ότι δεν έχει αξιοπρεπή δουλειά. Τόσο δύσκολο είναι να δεις μερικά βίντεο και να μάθεις προγραμματισμό; Δηλαδή σοβαρά τώρα, παιδιά γράφουν προγράμματα πριν βγάλουν το δημοτικό, δεν είναι παράλογο όλο αυτό;

Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, υπάρχουν πράγματα που ο καθένας μας βρίσκει τόοοοοοοοοοσο εύκολα και ο γείτονας τα βλέπει σαν ένα κλικ κάτω από πτήση με wingsuit. Και μη βγάζεις άχρηστα επαγγέλματα επειδή απλά τυχαίνει να μη τα έχεις ανάγκη.

Κανεις δε χρεωνει 3 ευρω επειδη του καπνισε. Απλα αυτη ειναι η (εξευτελιστικη για τον καθηγητη και για το μαθημα που διδασκει) τιμή που παιζει στην αγορά, για ατομα χωρις κύκλο.

Εχετε ρωτησει ποσο πληρωνει το κάθε φροντιστήριο τους νεους καθηγητες? 3 ευρω.

Εχετε υπολογίσει ποσο αντιστοιχει / ωρα στον ειδικευομενο Ιατρο? 5 ευρώ. Λιγοτερα απο καθαρίστρια.

Οποτε βάσει επαγγελματων με πολυ μεγαλυτερη ευθύνη / βαθμο δυσκολίας, είναι αναμενόμενο το μαύρο 5ευρω για pt (που οι περισσοτεροι δεν ειναι καν τεφαατζηδες).

Δεν ξέρω πόσα παίρνει ο ειδικευόμενος γιατρός την ώρα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω ότι πληρώνεται "λιγότερο από καθαρίστρια". Το πόσο πληρώνει το φροντιστήριο τους καθηγητές των 3 ευρώ επίσης δε λέει κάτι, γιατί είναι φανερό ότι τους εκμεταλλεύεται. Μπορώ και γω να σου πω για φίλους που έπαιρναν 3 ευρώ για σέρβις σε καφέ, τι να λέει αυτό;

Και τέλος, η αμοιβή δεν πάει μόνο με την ευθύνη ή το βαθμό δυσκολίας.

• Like 2
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ε καλά κι εσύ συγκρίνεις τη δυσκολία του προγραμματισμού με το να μάθεις να γυμνάζεσαι αποτελεσματικά;

Για τους περισσότερους πάντως το μόνο που προσφέρει το pt είναι να νικάει τη βαρεμάρα τους και την αφηρημαδα τους.
Κι εγώ πχ μόνος μου δε μπορώ να γυμναστω πάντα αποτελεσματικά γιατί κλέβω ή αφαιρουμαι, σε ομαδικές προπονήσεις που δεν έχει μα και μου κάνεις ο,τι και οι υπόλοιποι.

Συνεπώς αν με ενδιέφερε το γυμναστήριο σαν μοναδικό χώρο εκγύμνασης θα με βοηθούσε να έχω έναν από πάνω μου έστω και βαριεστημενα να μη με αφηνε να χαλαρώνω. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορώ να μάθω μόνος μου ασκήσεις ή αφού τις μάθω δε μπορώ να τις κάνω μόνος μου σημαίνει ότι βαριέμαι και θέλω ένα Γκιουλέκα από πάνω μου να με τρέχει.
(Στη πράξη βέβαια σημαίνει ότι δε μπορώ να κάνω γυμναστική μόνος μου, για να είμαστε ειλικρινείς)

Επίσης για κάποιους είναι και ενός είδους status symbol το personal, έχω παρατηρήσει ότι ματσωμενοι τύποι (δε μιλάω για συστηματικά γυμνασμενους ανθρώπους, ούτε απεγνωσμένους που κάνουν οικονομίες και εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους εκεί ) πάντα κάνουν personal δεν ανέχονται να ψάχνουν μόνοι τους, θεωρούν ότι πρέπει να πληρώσουν για όλα κάποιον για να γίνουν σωστά.

Με αυτή τη λογική (της προσφοράς και ζήτησης) ο καθένας ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ και ζητάει όσα μπορεί να πάρει, αυτό είναι το σωστό

• Like 1
Δημοσ.

Ε καλά κι εσύ συγκρίνεις τη δυσκολία του προγραμματισμού με το να μάθεις να γυμνάζεσαι αποτελεσματικά;

Όχι, αν και θα είχε πλάκα να συγκρίνουμε πολύ προσεκτικά τη δυσκολία -- πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο -- για να δούμε τι θα προκύψει. Γιατί από τη μία όντως υπάρχουν μικρά παιδιά που ξέρουν προγραμματισμό, και από την άλλη δε μου φαίνεται καθόλου προφανές το εύκολο του να μάθεις όσα χρειάζεται για τη λειτουργία του σώματος προκειμένου να ξέρεις τι κάνεις.

Αυτό που θέλω να πω είναι, είναι πολύ εύκολο για μένα που τα ξέρω ήδη να πω "μα είναι απλούστατο", όπως πιθανόν είναι και για τον heybro να πει το ίδιο για αυτά που ξέρει εκείνος. Και προσωπικά συμφωνώ με τη λογική, αλλά δε μπορώ να το προβάλλω αυτό σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κλαίγεται όλος ο κόσμος ότι δεν έχει αξιοπρεπή δουλειά. Τόσο δύσκολο είναι να δεις μερικά βίντεο και να μάθεις προγραμματισμό; Δηλαδή σοβαρά τώρα, παιδιά γράφουν προγράμματα πριν βγάλουν το δημοτικό, δεν είναι παράλογο όλο αυτό;

Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, υπάρχουν πράγματα που ο καθένας μας βρίσκει τόοοοοοοοοοσο εύκολα και ο γείτονας τα βλέπει σαν ένα κλικ κάτω από πτήση με wingsuit. Και μη βγάζεις άχρηστα επαγγέλματα επειδή απλά τυχαίνει να μη τα έχεις ανάγκη.

Δεν ξέρω πόσα παίρνει ο ειδικευόμενος γιατρός την ώρα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω ότι πληρώνεται "λιγότερο από καθαρίστρια". Το πόσο πληρώνει το φροντιστήριο τους καθηγητές των 3 ευρώ επίσης δε λέει κάτι, γιατί είναι φανερό ότι τους εκμεταλλεύεται. Μπορώ και γω να σου πω για φίλους που έπαιρναν 3 ευρώ για σέρβις σε καφέ, τι να λέει αυτό;

Και τέλος, η αμοιβή δεν πάει μόνο με την ευθύνη ή το βαθμό δυσκολίας.

Να μη δυσκολευεσαι, 5 ευρω την ωρα.

• Like 1
Δημοσ.

μα και στη γυμναστική αν πιάσεις τα μικρά παιδιά που κάνουν ενόργανη (ένα άθλημα που απαιτεί να το ξεκινήσεις από πολύ μικρός και έχει σχετικά μικρή διάρκεια) θα διαπιστώσεις ότι μια χαρά μπορούν να κάνουν πάρα πολύ αποτελεσματικά πράγματα με το σώμα τους

μάλιστα θα έλεγα ότι τα μικρά παιδιά που αθλούνται σε κάποιου τύπου επίπεδο πρωταθλητισμού αν θες είναι πολλαπλάσια από αυτά που ασχολούνται με προγραμματισμό μη σου πω ακόμα και σε σχέση με αυτά που ξέρουν να χρησιμοποιούν υ/η. βέβαια όσο περνούν τα χρόνια η εξοικείωση με τη τεχνολογία γίνεται σιγά σιγά πιο έντονη και βλέπεις πολλά παιδάκια που είναι δεύτερη φύση τους (και οι μανάδες τους θεωρούν ότι τα καμάρια τους είναι κάποιου τύπου ιδιοφυΐες :lol: ) στη πραγματικότητα όμως η κίνηση του σώματος είναι κάτι πολύ πιο φυσικό και κάτι που μπορούν να μάθουν πολύ πιο εύκολα γιατί είναι πιο πολύ στην ανθρώπινη φύση

το ότι είμαστε αποξενωμένοι από τη φύση μας λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και χρειαζόμαστε γυμναστήρια και personal trainers για να μην είμαστε σάπιοι, δεν παύει να σημαίνει ότι ζώα που αν είχαν μεγαλώσει διαφορετικά θα είχαν διαφορετικές ικανότητες διαφορετική δύναμη, αντοχή, υγεία (καλά χωρίς φάρμακα που συνεπάγεται και ο σύγχρονος τρόπος ζωής  ίσως όχι, αλλά ας πούμε ότι δεν τύχαινε να αρρωστήσεις :P

οτιδήποτε πιο "τεχνητό" και δημιουργημένο από τον άνθρωπο μπορεί φυσικά να διδαχτεί (ειδικά σε μικρά παιδιά που είναι σφουγγάρια) και πολλές βέβαια πρέπει να υπάρχει και το σχετικό ταλέντο, αλλά πάντα θα αφορά λιγότερα άτομα από δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το σώμα και τα μικρά "πιθηκάκια" θα μπορούν να κάνουν πιο εύκολα.

το ότι θα μεγαλώσεις σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και δε θα ξέρεις αν γλιστρήσεις ας πούμε πώς να πέσεις και να μη χτυπήσεις ή το πώς να σηκώσεις κάτι και να μη σε πιάσει η μέση σου δεν είναι το φυσιολογικό, είναι το τίμημα που πληρώνεις για να ζεις σε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον χωρίς το κίνδυνο και το άγχος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου συμβεί κάτι κακό, και λογικό είναι μετά από αυτό να χρειάζεσαι να πας σε γυμναστήριο και να χρειάζεσαι κάποιον να σου εξηγεί πώς να χρησιμοποιείς το σώμα σου 

οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να κινηθούν σωστά πάνε σαν αγγούρια, χάζευα κάποια στιγμή survivor  και έβλεπα ακόμα και γυμνασμένα άτομα ή επαγγελματίες γυμναστές (πού κάποιος τους πληρώνει για να του δείξουν πώς να κάνουν σωστά τις ασκήσεις) να τρέχουν και να πηδάνε τελείως ατσούμπαλα και άχαρα και το σώμα να είναι ασυγχρόνιστο.. 

Δημοσ.

5eu το personal ... ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ holy shit έφτυσα τον καφέ στην οθόνη . Καμία επαφή με την πραγματικότητα ε?
ψάξτε και με 3 , αλλα να θυμάστε πως ότι πληρώνεις παίρνεις 

• Like 3
Δημοσ.

5eu το personal ... ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ holy shit έφτυσα τον καφέ στην οθόνη . Καμία επαφή με την πραγματικότητα ε?

Θα πεις αντιστοιχα το ιδιο και για τον γιατρο που θα σε εξετασει στις 5 το πρωι? Αν σου πει "οτι πληρωνεις παιρνεις" θα χει αδικο?

• Like 1
Δημοσ.

Προσφορα-ζητηση λεγεται, τι σου κανει εντυπωση ;

Για τον ιδιο λογο οι φιλολογοι ας πουμε πληρωνονται 2-3 ευρω την ωρα.

Δημοσ.

Θα πεις αντιστοιχα το ιδιο και για τον γιατρο που θα σε εξετασει στις 5 το πρωι? Αν σου πει "οτι πληρωνεις παιρνεις" θα χει αδικο?

Δεν ξέρω που τους βρίσκεις τους γιατρούς με τα 5 euro , εγώ σε ότι γιατρό πήγα έσκασα 50ρικο 

Προσφορα-ζητηση λεγεται, τι σου κανει εντυπωση ;

Για τον ιδιο λογο οι φιλολογοι ας πουμε πληρωνονται 2-3 ευρω την ωρα.

δεν μου κάνει εντύπωση απλά

θα έχεις personal άτομο με εμπειρία που μπορεί να σε κατεβάσει μέχρι και σε αγώνες ή θα έχεις τον χ-ψ άκυρο που θα σε βάζει να κάνεις τα ίδια που θα έβαζε και την 50χρονη θεία σου ? (copy paste προγράμματα)  

Personal δεν ειναι μόνο απο Τεφαα , η πλειοψηφία της "προσφοράς" που λες ένα χαρτί ΙΕΚ έχει ή ενα χαρτί απο σεμινάριο  :-D  :-D  :-D  :-D

Έχω γνωρίσει αρκετούς personal , στο γυμναστήριο μου έχουμε ένα πάκο καμια 50ριά++ κάρτες που μας αφήνουν μπας κ τους βρούμε πελάτη , ε οι 9 στους 10 ειναι όπως είπα. 

ο Personal δεν θα χαλάσει 1 ώρα τη μέρα να σε "κοιτάει" όπως έγραψαν κάποιοι , θα κόψει κ θα ράψει πρόγραμμα πάνω σου το οποίο θα προσαρμόζει και θα αναπροσαρμόζει  διαρκώς στις ανάγκες και στο progress του πελάτη. Θα κάτσει να σπάσει το κεφάλι του να καταλάβει ποιο ειναι το δικό σου παράδοξο που δεν ανταποκρίνεσαι σωστά σε ένα πρόγραμμα που δούλεψε για άλλους 50 , θα χαλάσει παραπάνω χρόνο απόσο νομίζουν κάποιοι. Ο πραγματικός επαγγελματίας personal αυτό , άλλοι που το παίζουν personal θα σε έχουν να σε αρμέγουν όσο μπορούν και ας μην έχεις κάποιοι σημαντικό αποτέλεσμα , τα λεφτά θα τα παίρνουν κ ας είναι 5 euro , ο άλλος ΠΡΕΠΕΙ να βγάλει αποτέλεσμα , έχει όνομα , παίζεται η φήμη του. 

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ξέρω που τους βρίσκεις τους γιατρούς με τα 5 euro , εγώ σε ότι γιατρό πήγα έσκασα 50ρικο \

Σε οποιοδήποτε νοσοκομείο συναντήσεις ειδικευόμενο ή σε οποιοδήποτε κέντρο Υγείας σε εξετάσει αγροτικός ιατρός.

Περιμένω να μου πεις.

Δημοσ.

Δεν ξέρω που τους βρίσκεις τους γιατρούς με τα 5 euro , εγώ σε ότι γιατρό πήγα έσκασα 50ρικο 

δεν μου κάνει εντύπωση απλά

θα έχεις personal άτομο με εμπειρία που μπορεί να σε κατεβάσει μέχρι και σε αγώνες ή θα έχεις τον χ-ψ άκυρο που θα σε βάζει να κάνεις τα ίδια που θα έβαζε και την 50χρονη θεία σου ? (copy paste προγράμματα)  

Personal δεν ειναι μόνο απο Τεφαα , η πλειοψηφία της "προσφοράς" που λες ένα χαρτί ΙΕΚ έχει ή ενα χαρτί απο σεμινάριο  :-D  :-D  :-D  :-D

Έχω γνωρίσει αρκετούς personal , στο γυμναστήριο μου έχουμε ένα πάκο καμια 50ριά++ κάρτες που μας αφήνουν μπας κ τους βρούμε πελάτη , ε οι 9 στους 10 ειναι όπως είπα. 

ο Personal δεν θα χαλάσει 1 ώρα τη μέρα να σε "κοιτάει" όπως έγραψαν κάποιοι , θα κόψει κ θα ράψει πρόγραμμα πάνω σου το οποίο θα προσαρμόζει και θα αναπροσαρμόζει  διαρκώς στις ανάγκες και στο progress του πελάτη. Θα κάτσει να σπάσει το κεφάλι του να καταλάβει ποιο ειναι το δικό σου παράδοξο που δεν ανταποκρίνεσαι σωστά σε ένα πρόγραμμα που δούλεψε για άλλους 50 , θα χαλάσει παραπάνω χρόνο απόσο νομίζουν κάποιοι. Ο πραγματικός επαγγελματίας personal αυτό , άλλοι που το παίζουν personal θα σε έχουν να σε αρμέγουν όσο μπορούν και ας μην έχεις κάποιοι σημαντικό αποτέλεσμα , τα λεφτά θα τα παίρνουν κ ας είναι 5 euro , ο άλλος ΠΡΕΠΕΙ να βγάλει αποτέλεσμα , έχει όνομα , παίζεται η φήμη του.

Δεν αντιλεγω οτι υπαρχουν καλοι και κακοι personal trainers, επισης δεν αντιλεγω οτι υπαρχουν τυποι που ισχυριζονται ή νομιζουν οτι ειναι trainers χωρις να ειναι. Βεβαια αυτο συμβαινει σχεδον σε ολα τα επαγγελματα ή "επαγγελματα".

Αυτο που λεω ειναι πως οσο περισσοτεροι ειναι αυτοι, τοσο οι τιμες θα πεφτουν, ενιοτε και των νοουμενων "καλων".

Και καλως ή κακως ειναι αρκετοι αυτοι που ισχυριζονται οτι ειναι ή οντως ειναι personal trainers. Πηραν μυρωδια οτι εχει γινει μοδα..

• Like 2
Δημοσ.

Και.. ακριβώς αυτή η μόδα είναι ο λόγος που εξανίσταμαι όταν ο τελευταίος ποζεράς του φβ την έχει δει pt και δίνει αμφιβόλου ποιότητας συμβουλές.

Να μην παρεξηγηθω, αν μπορεί κάποιος και βρίσκει πελάτες, ας ζητήσει και 100 ευρώ την ώρα. Σίγουρα κάποιοι θα το αξίζουν και καλώς πληρώνονται τόσο.

Αλλά όχι να μας φαίνονται και σαν κοινωνία πως τα 5 ευρώ είναι εξευτελιστικό ποσό, ενώ τόσοι και τόσοι επαγγελματίες διπλα μας αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να δουλέψουν με λιγότερα, έχοντας και πανεπιστημιακή μόρφωση, και τρομερά μεγαλύτερη ευθύνη στα χέρια τους.

Δημοσ.

Αυτό που ορισμένοι προφανώς δεν αντιλαμβάνονται είναι, ότι ο προσωπικός γυμναστής, ο καθηγητής του ιδιαίτερου κτλ. παρέχουν μια υπηρεσία πολυτελείας, δεν αποτελούν μονόδρομο.  Από τη στιγμή που θέλεις να ασχολείται κάποιος αποκλειστικά μαζί σου, πληρώνεις, αν δεν θέλεις πας σε γυμναστήριο.

Δεν μπορούμε να τους συγκρίνουμε με τους γιατρούς, γιατί πολύ απλά οι γιατροί παρέχουν μια υπηρεσία, η οποία πρέπει να είναι προσβασιμη σε όλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογώ το γεγονός ότι αμείβονται με μισθό πείνας.

Όσο για τα ιδιαίτερα, έλεος κάπου. Αναλαμβάνει κανείς προετοιμασία πανελληνίων με 3 ευρώ; Είστε σοβαροί; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...