xgol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ρε μιντι, οταν πείνας και εισαι εξαθλιωμενος, θα σου πει ο αλλος παρε 3 ευρω καθαρα καο συ θα πεις, οχι υπαρχει νομος σε ισχυ, δε σε εχω αναγκη, θα φαω λιγο ..νόμο και θα περιμενω την επομενη ευκαιρια για δουλειά. Υ.γ. Επειδη εχει κουρασει το θεμα. Το θεμα μας δεν ειναι ποσο θα πρεπε να αμοιβεται ο pt. Προφανως, οσο περισσότερο. Καλά κανουν και οσοι πληρώνονται καλυτερα και απο πυρηνικους φυσικους. Αυτο που στηλιτευω εγω ειναι την αντιδραση μας στα 5 ευρω που ενδεχομένως θα παιρνει ενας life style επαγγελματίας στην ελλαδα της κρισης με τη (μη) αντίδρασή μας οταν πολυ σοβαροτερα και χρησιμοτερα επαγγελματα (για το κοινωνικο συνολο) παραμενουν τραγικα υπαμοιβομενα. Τελος απο μενα. 2
lightspeed Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Το πόσο θα έπρεπε να πληρώνεται ο κάθε ένας από την εργασία του στην Ελλάδα του 2017 είναι μόνο μια «φιλοσοφικού επιπέδου» κουβέντα. Η γυναίκα μου πάντως με Πτυχίο πολυτεχνείου, 2 μεταπτυχιακά, 1 διδακτορικό, εργασία postdoc και 2-3 ξένες γλώσσες η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «πολύ καλή» δουλειά βγάζει περίπου 6 με 6.50 την ώρα…. Παρόμοια ιστορία και εγώ. Με βάση το παραπάνω είναι προφανές ότι έχω μια δυσκολία στο να κρίνω «αντικειμενικά» το πόσο θα έπρεπε να πληρώνεται ο Personal Trainer από ΙΕΚ , από σεμινάριο ή ακόμα και από ΤΕΦΑΑ σε σχέση με κάποιον που απλά και μόνο για να βγει στην αγορά εργασίας ξενύχτησε διαβάζοντας μια δεκαετία και βάλε. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το κάθε επάγγελμα και τον κάθε άνθρωπο. Στο τέλος όμως ελεύθερη αγορά έχουμε και ο κάθε ένας καθορίζει μόνος του τη ταρίφα του. Το οτι ζουμε σε μια παραλογη χωρα, δεν νομιζω να το αμφισβητει κανεις. Δυστυχως δεν πληρωνομαστε με βαση τον κοπο που εχουμε καταβαλει. Δεν νομιζω κανεις να ειπε πως ειναι λογικο να αμειβονται οι ιατροι ή ατομα με phd με 5 ευρω, αλλα ακομη και σε χωρες που υπαρχει μια λογικη πισω απο τους μισθους και τα ατομα που εχουν κοπιασει αμειβονται σωστα, ο προσωπικος γυμναστης αποτελει πολυτελεια και θα αμειφθει αντιστοιχα.
ZauZ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 ...ο προσωπικος γυμναστης αποτελει πολυτελεια και θα αμειφθει αντιστοιχα... Συμφωνώ στο ότι είναι μια πολυτέλεια. Το κακό είναι ότι σε αυτή τη χώρα όλα πλέον πολυτέλεια έχουν γίνει.
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Το πόσο θα έπρεπε να πληρώνεται ο κάθε ένας από την εργασία του στην Ελλάδα του 2017 είναι μόνο μια «φιλοσοφικού επιπέδου» κουβέντα. Η γυναίκα μου πάντως με Πτυχίο πολυτεχνείου, 2 μεταπτυχιακά, 1 διδακτορικό, εργασία postdoc και 2-3 ξένες γλώσσες η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «πολύ καλή» δουλειά βγάζει περίπου 6 με 6.50 την ώρα…. Παρόμοια ιστορία και εγώ. Με βάση το παραπάνω είναι προφανές ότι έχω μια δυσκολία στο να κρίνω «αντικειμενικά» το πόσο θα έπρεπε να πληρώνεται ο Personal Trainer από ΙΕΚ , από σεμινάριο ή ακόμα και από ΤΕΦΑΑ σε σχέση με κάποιον που απλά και μόνο για να βγει στην αγορά εργασίας ξενύχτησε διαβάζοντας μια δεκαετία και βάλε. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το κάθε επάγγελμα και τον κάθε άνθρωπο. Στο τέλος όμως ελεύθερη αγορά έχουμε και ο κάθε ένας καθορίζει μόνος του τη ταρίφα του. Αυτό που λες στο τέλος, και να σημειώσω κάτι για τα 13 πτυχία της γυναίκας σου (που βέβαια είναι απλά η αφορμή): ο κόπος, ο χρόνος, το ταλέντο, τα χρήματα, και οτιδήποτε άλλο έχει χρειαστεί ο καθένας μας για να αναπτύξει τις δεξιότητές του, δε σημαίνει πως όταν αποφασίσουμε να σταματήσουμε θα εμφανιστεί κάποιος υποχρεωμένος να μας ανταμείψει ανάλογα. Το πόσο marketable είναι οι δεξιότητες του καθενός είναι αυτό που θα καθορίσει την αμοιβή του στην τελική, αυτό και τίποτα άλλο. 2
Eurwpoulo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Το πόσο θα έπρεπε να πληρώνεται ο κάθε ένας από την εργασία του στην Ελλάδα του 2017 είναι μόνο μια «φιλοσοφικού επιπέδου» κουβέντα. Η γυναίκα μου πάντως με Πτυχίο πολυτεχνείου, 2 μεταπτυχιακά, 1 διδακτορικό, εργασία postdoc και 2-3 ξένες γλώσσες η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «πολύ καλή» δουλειά βγάζει περίπου 6 με 6.50 την ώρα…. Παρόμοια ιστορία και εγώ. Με βάση το παραπάνω είναι προφανές ότι έχω μια δυσκολία στο να κρίνω «αντικειμενικά» το πόσο θα έπρεπε να πληρώνεται ο Personal Trainer από ΙΕΚ , από σεμινάριο ή ακόμα και από ΤΕΦΑΑ σε σχέση με κάποιον που απλά και μόνο για να βγει στην αγορά εργασίας ξενύχτησε διαβάζοντας μια δεκαετία και βάλε. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το κάθε επάγγελμα και τον κάθε άνθρωπο. Στο τέλος όμως ελεύθερη αγορά έχουμε και ο κάθε ένας καθορίζει μόνος του τη ταρίφα του. εχω ακουσει παντως για κατι πτυχια ιατρικης που κατεληξαν να τα βγαζουν φωτοτυπια και να τα χρησιμοποιουν για τυλιγμα πιτας με γυρο.
xgol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Το κοινωνικο κρατος ειναι marketable? Η Υγεία? Η Παιδεία? Εκει πως θα διαμορφωνονται οι μισθοι? Και επισης πως ειναι υποχρεωμενοι να σε εξυπηρετούν οι αντίστοιχοι υπάλληλοι? Συμφωνα με το μισθο τους ή συμφωνα με την ευθύνη της εργασιας τους?
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Το κοινωνικο κρατος ειναι marketable? Η Υγεία? Η Παιδεία? Στη Σουηδία ναι. Στην Ελλάδα όχι. Ας αναρωτηθεί ο καθένας τι πρέπει να αλλάξει.
margaritagr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Παλι τρωγεστε μεταξυ σας, παλι ο ενας "ζηλευει" τον αλλον... Αντι να βλεπει ο καθενας πως θα βελτιωσει το εισοδημα του και πως θα ανέβει, ζηταει να παιρνουν και οι αλλοι κλαδοι λιγα. Η κοινωνια ειναι γεματοι ανισοτητες. Αν ειναι να το παμε σε θεμα διαβασματος να πουμε ποσα βγαζουν οι αθλητες και οι τραγουδιστες... Οπως και μεσα στον κλαδο τον ιατρικο υπαρχουν γιατρουδακια που ζουν με 3 κ 60 και μεγαλα κεφαλια που χρεωνουν 150/επισκεψη. Ουτε ο γυμναστης ουτε ο καθηγητης ουτε ο γιατρος αξιζουν 2€/ωρα..... 1
Vapir Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ο ειδικευομενος κραταει κλινικες και ο ειδικευόμενος κραταει τα κεντρα υγειας. Καθε φορα που θα πας στα επειγοντα, ο ειδικευόμενος θα σε δει. Ο ειδικευόμενος στο υπογραφω εχει ηδη διαβασει το τριπλάσιο που θα διαβασει ο οποιοσδηποτε pt σ ολη του τη ζωη. Ανοιξτε το παραθυρο να παρετε λιγο καθαρο αερα γιατι μαλλον κατι σας ζαλισε. Παμπλο, σε μια κοινωνια με ολους τους γιατρους να γινονται pt, εσυ που θα πηγαινες οταν αρρωσταινες? Που θα πηγαινες τους γονεις σου? Το τι κανω εγω ή το τι κανεις εσυ, ειναι ησσονος σημασιας. Το τι αξια δίνουμε ομως σαν κοινωνια στις βασικες δομες, την υγεία και την παιδεία, (και την τεχνολογια αμ θες) είναι κατι που ολοι θα βρούμε μπροστά μας. Ξαναλεω, δε μπορει σα κοινωνια να θεωρούμε πρόβλημα τα 5 ευρω του pt. Εγω ντρεπομαι πραγματικα να το γραψω εστω και σαν προταση, ενω π.χ. ενας δασκαλος παιρνει τον βασικο και νοικιαζει και σπιτι ή ενας αποφοιτος πληροφορικης τυλιγει σουβλάκια. Ατομα που εχουν κουραστει και προσφερουν πραγματικες - και οχι life style - υπηρεσίες. ειδικευόμενος > pt ειδικευόμενος αξίζει περισσότερα λεφτά απο pt ειδικευόμενος ποιο σημαντικός απο pt ειδικευόμενος for the win m8 εντομεταξύ αντί να διεκδικήσεις αυτά που θεωρείς πως αξίζεις και δεν σου δίνουν προσπαθείς να φέρεις κ τους άλλους στην ίδια μοίρα με εσένα By the way το επάγγελμα σου είναι λειτούργημα , το επάγγελμα του pt ειναι παροχή πολυτέλειας
xgol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δεν υπαρχει λειτουργημα, υπαρχει επαγγελμα. Ισα ισα, εσυ δε καταλαβαινεις πως δεν ειναι προς οφελος μου μονο να αλλαξουν τα πράγματα, ειναι κυριως προς δικο σου. Ο ειδικευομενος που δουκευει σε συνθηκες γαλερας και λαθη στους δικους σου ανθρωπους θα κάνει και θα κοιταξει να σε ξεζουμισει οταν γινει ειδικός. Defacer θα ηταν ενδιαφέρον να μας πεις για το δημοσιο συστημα υγειας στην Σουηδία. Υ.γ. Μαλλον δεν εχει χρειαστει να νοσηλευτεις ποτε για να δεις τι ..πολυτελεια τεινει να γίνει η δωρεαν υγεία στην Ελλαδα.
bluesattack Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Τι ανάγκη βρε παιδί μου να έχει κάποιος και να θέλει personal trainer? Όπως αυτοι που ζητάνε διατροφολόγο άλλο άχρηστο επάγγελμα και αυτό. Τόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια σωστή διατροφή και να δεις μερικά βίντεο με σωστές ασκήσεις για βαρυ η ότι άλλο θες? Δεν είναι παράλογο όλο αυτό? Κανονικα δεν ειναι ετσι.Ετσι μπορει να ειναι στην χωρα οπου καποιος μπορει να ειναι..ιντερνικος γιατρος , δικηγορος,οικονομολογος , συνταγματολογος,υδραυλικος και τις κυριακες προπονητης
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Defacer θα ηταν ενδιαφέρον να μας πεις για το δημοσιο συστημα υγειας στην Σουηδία. Δεν ξέρω για να σας πω, θα έπρεπε να το κάνω research και βαριέμαι. Χρησιμοποίησα τη Σουηδία σαν παράδειγμα σκανδιναβικής χώρας όπου η κοινωνία βλέπει τέτοια "κοινά αγαθά" ως απαιτούμενο θεμέλιο για την ευμάρεια των πολιτών και αντιδρά ανάλογα. Το point μου είναι πως όταν έχεις κάνει το λάθος να περάσεις τόσο χρόνο στο φόρουμ όσο εγώ και έχεις εμπεδώσει το πόσοι εδώ γύρω σκέφτονται με τη λογική "γιατί να πληρώσω εγώ το γιατρό της γέννας αφού είμαι άντρας και δε θα γεννήσω", "γιατί να πληρώσω σχολείο αφού δε θέλω να στείλω τα παιδιά μου σε δημόσιο" κλπ κλπ, κάποια πράγματα δεν ξαφνιάζουν πλέον.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Κανονικα δεν ειναι ετσι.Ετσι μπορει να ειναι στην χωρα οπου καποιος μπορει να ειναι..ιντερνικος γιατρος , δικηγορος,οικονομολογος , συνταγματολογος,υδραυλικος και τις κυριακες προπονητης Αυτό όντως ισχύει σε πολλές ερασιτεχνικές ομάδες (για μπάσκετ μιλώντας πάντα) και συμβαίνει για λόγους κόστους. Αλλά πολλές ερασιτεχνικές ομάδες έχουν επαγγελματίες προπονητές που απλώς έχουν και δεύτερο επάγγελμα επειδή δεν βγαίνουν. Στις εθνικές κατηγορίες προφανώς είναι όλοι επαγγελματίες. Δεν υπαρχει λειτουργημα, υπαρχει επαγγελμα. Ισα ισα, εσυ δε καταλαβαινεις πως δεν ειναι προς οφελος μου μονο να αλλαξουν τα πράγματα, ειναι κυριως προς δικο σου. Ο ειδικευομενος που δουκευει σε συνθηκες γαλερας και λαθη στους δικους σου ανθρωπους θα κάνει και θα κοιταξει να σε ξεζουμισει οταν γινει ειδικός. Defacer θα ηταν ενδιαφέρον να μας πεις για το δημοσιο συστημα υγειας στην Σουηδία. Υ.γ. Μαλλον δεν εχει χρειαστει να νοσηλευτεις ποτε για να δεις τι ..πολυτελεια τεινει να γίνει η δωρεαν υγεία στην Ελλαδα. Από ποτέ είναι η δωρεάν υγεία πολυτέλεια στην Ελλάδα;
xgol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ακριβως απο ποτε δε μπορω να σου πω. Οι τραγικες ελλειψεις ωστοσο, εχουν σιγουρα μια 3ετια.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Για τις ελλείψεις το γνωρίζω πολύ καλά εδώ και χρόνια αλλά και πάλι δεν μπορώ να δω πόσο σχετικό είναι καθώς τα κονδύλια είναι κρατικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα