Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά εχω σκεφτεί στο δωμάτιο που φτιάχνω τωρα πάνω απο τις 2 οθόνες του pc να βάλω μια tv που να ειναι κ στο pc κ στο ps4 αλλα κ να βλέπω τηλεόραση κ έλεγα να πάω σε κατι καλό ,υπάρχει περίπτωση να βρω σε πάνω απο 60 Hz πραγματικά ? Κ αν ναι πως το καταλαβαίνουμε ότι όντως ειναι πριν την πάρουμε ?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ίσως δεν έχεις διαβάσει μερικά βασικά πράγματα για το ρυθμό ανανέωσης της εικόνας στις τηλεοράσεις που εκφράζεται σε Hz αλλά πολλοί κατασκευαστές παρουσιάζουν τα προιόντα τους με άλλες μονάδες, περισσότερο για εντυπωσιασμό.

Ο ρυθμός ανανέωσης είναι συνάρτηση της συχνότητας του ρεύματος και στην Ελλάδα, όπως και στην ΕΕ, έχουμε 50Hz ένω στη Β. Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) αλλά και σε άλλες χώρες έχουμε 60HZ. Έτσι οι ευρωπαικές τηλεοράσεις μπορούν να έχουν ρυθμό ανανέωσης πολλαπλάσια της συχνότητας του ρεύματος δηλαδή 50 ή 100 (ακριβότερες) και πολύ σπάνια 200HZ (πολύ ακριβές), ενώ οι αμερικάνικες 60 ή 120 και σπάνια 240Hz.

Οι τηλεοράσεις με ρυθμό ανανέωσης πχ 100Hz έχουν καλλίτερη απόδοση στις κινούμενες εικόνες όπως πχ σε ποδόσφαιρο, στίβο κλπ. Μπορείς να βρεις μοντέλα με 100Hz αλλά σίγουρα θα είναι ακριβότερα από τις απλές τηλεοράσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Οχι ξέρω κ εχω διαβάσει , απλα ο περισσότερος κόσμος επιμένει ότι καμια τηλεόραση δεν πάει πάνω απο 60Hz κ τα νούμερα που λένε ειναι απλα marketing . Στα monitor pc απο την άλλη που λένε τα πραγματικά Hz έβγαλαν τις 144Hz .απλα θελω να δω αν ξέρει κάποιος τι πραγματικά ισχύει στις τηλεοράσεις .

Δημοσ.

Περισσότερος κόσμος ??????

Σου απάντησα με συγκεκριμένα στοιχεία για τη σχέση συχνότητας ρεύματος και ρυθμού ανανέωσης και λες "ο περισσότερος κόσμος επιμένει ότι καμιά τηλεόραση δεν πάει πάνω από 60Hz";

Δημοσ.

Οχι ξέρω κ εχω διαβάσει , απλα ο περισσότερος κόσμος επιμένει ότι καμια τηλεόραση δεν πάει πάνω απο 60Hz κ τα νούμερα που λένε ειναι απλα marketing . Στα monitor pc απο την άλλη που λένε τα πραγματικά Hz έβγαλαν τις 144Hz .απλα θελω να δω αν ξέρει κάποιος τι πραγματικά ισχύει στις τηλεοράσεις .

το τι λεει ο "περισσοτερος κοσμος", δεν καταλαβαινω τι σε ενδιαφερει εσενα -που ισως καταλαβαινεις καλυτερα?  

ο "περισσοτερος κοσμος"  παει σε πολυκαταστηματα, βλεπει στα φυλλαδια και στις προσφορες, οτι η ταδε τηλεοραση εχει 400- 800-1000MCI, PMI, TSI, FSI, LST.................   (που νομιζει οτι ειναι ΗΖ) και θεωρει οτι εχει παρει "γρηγορο" πανελ....!   ενω στην πραγματικοτητα, ολα τα φθηνα μοντελα ειναι 50ΗΖ...!!! 

τα τελευταια χρονια, οι πραγματικες 100ΗΖ τηλεορασεις εχουν εξαφανιστει, απο τα χαμηλοτερα στρωματα τιμων. βολευονται οι εταιρειες με τα 50αρια πανελ + τους μηχανισμους πολλαπλασιασμου των HZ. 

ναι μεν, δεν ειναι marketing, κατι κανουν και αυτοι οι μηχανισμοι, αλλα τα HZ.....ειναι ΗΖ....!!! 

πλεον δυσκολα θα βρεις καθαρο 100αρι πανελ, στις under €1000...!!  

μεχρι περυσι που αγορασα την 3η μου τηλεοραση, βρηκα την Samsung UE40J6200...! φετος η αντιστοιχη Κ6000 (προσεξε την κωδικοποιηση των μοντελων, K=1080p,  KU = 4K) νομιζω οτι ειναι 50αρα....!  

Δημοσ.

όταν λέω ο περισσότερος κόσμος εννοώ όπως εσείς που λέτε την δικιά σας γνώμη έτσι έχει ο καθένας την δικιά του . αυτό θέλω να πω ,  Το θέμα είναι ότι κ εγώ πιστεύω αυτό που λέτε .Ας  πούμε εγώ έχω  μια lg 47lb670 κ την έψαξα δεξιά κ αριστερά κ μου βρήκα οτι μάλλον ειναι 120Hz πραγματικά . τώρα για το δωμάτιο κοιτάω καμιά Samsung 40 ή 43 4k . είδα σήμερα ενα μοντέλο 6000 αλλά δεν θυμάμαι τώρα πιο ακριβός είναι . έτσι και αλλιώς από τι έψαξα πάντα με επιφύλαξη το λέω δεν γίνετε με κάρτα κάτω απο 10.... σειρά να δουλέψεις πάνω απο 60 hz κ ας πάει το monitor ή tv που έχεις . Διάβασα ότι είναι κλειδωμένη η έκδοση  του hdmi κ του display  port λογικά για για  marketing λόγους .   

Δημοσ.

1. Δεν λέμε τη δικιά μας γνώμη αλλά μεταφέρουμε αυτό που έχουμε διαβάσει και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

2. Μετά την αναλυτική περιγραφή που έκανα παραπάνω για τη σχέση ρυθμού ανανέωσης και συχνότητας ρεύματος, επαναλαμβάνεις το ίδιο λανθασμένο σενάριο ότι οι τηλεοράσεις στην Ελλάδα (και φυσικά στην ΕΕ) έχουν ρυθμό ανανέωσης 60HZ, ενώ η συχνότητα του ρεύματος που έχουμε είναι 50HZ.

Προφανώς, όχι μόνο δεν αρνείσαι την πραγματικότητα και όσα σου λένε αλλά δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις και να μάθεις τα βασικά.

Δημοσ.

αυτό που μερικοί έχετε την τάση όταν άπλα γίνετε μια συζητητή σε όμορφο πλαίσιο να το παίζετε καθηγητές κ ότι τα ξέρετε όλα κ ότι εμείς δεν μπαίνουμε στον κόπο να διαβάσουμε κ άλλα τέτοια μπορεί να με τρελάνει . Δηλαδή εσύ κόλλησες ότι εγώ αναφέρομαι στα 60 κ όχι στα 50 και στα 120 κ όχι στα 100 ; ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ; H αν οι tv ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50-60 HZ πες το όπως θες. Μου μετέφερες  πουθενά κ δεν το είδα κάτι που ανταποκρινεται στην πραγματικότητα όσο αναφορά την αρχική μου ερώτηση ή απλά μου επαναλαμβανεις ότι στην Ελλάδα έχουμε 50 ενώ στις Β.Αμερικη έχουν 60 ; 

Άρα η εσύ τελικά δεν κατάλαβες την αρχική μου ερώτηση ή απλά δεν σου αρέσει που δεν απαντάω με την σωστή ορολογία σου .

Προσπαθήστε μια φορά να μείνουμε στην ουσία του θέματος κ όχι στην λεπτομέρεια όταν  ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα δεν κάνει κ την διαφορά κιόλας . Φιλικά πάντα 

Δημοσ.

Αυτοι φταινε που απαντανε σε ατομα σαν εσενα μεγαλε. Στο εκανα ανφορα για να κλειδωσει το θεμα σου.

• Like 1
Δημοσ.

Οι τηλεοράσεις με ρυθμό ανανέωσης πχ 100Hz έχουν καλλίτερη απόδοση στις κινούμενες εικόνες όπως πχ σε ποδόσφαιρο, στίβο κλπ. Μπορείς να βρεις μοντέλα με 100Hz αλλά σίγουρα θα είναι ακριβότερα από τις απλές τηλεοράσεις. 

Ο ρυθμός ανανέωσης είναι συνάρτηση της συχνότητας του ρεύματος και στην Ελλάδα, όπως και στην ΕΕ, έχουμε 50Hz ένω στη Β. Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) αλλά και σε άλλες χώρες έχουμε 60HZ. Έτσι οι ευρωπαικές τηλεοράσεις μπορούν να έχουν ρυθμό ανανέωσης πολλαπλάσια της συχνότητας του ρεύματος δηλαδή 50 ή 100 (ακριβότερες) και πολύ σπάνια 200HZ (πολύ ακριβές), ενώ οι αμερικάνικες 60 ή 120 και σπάνια 240Hz.

Αυτό ίσχυε για τις παλιές CRT τηλεοράσεις, αλλά δεν ισχύει με τις TFT/LCD καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά εχω σκεφτεί στο δωμάτιο που φτιάχνω τωρα πάνω απο τις 2 οθόνες του pc να βάλω μια tv που να ειναι κ στο pc κ στο ps4 αλλα κ να βλέπω τηλεόραση κ έλεγα να πάω σε κατι καλό ,υπάρχει περίπτωση να βρω σε πάνω απο 60 Hz πραγματικά ? Κ αν ναι πως το καταλαβαίνουμε ότι όντως ειναι πριν την πάρουμε ?

α)Ναι υπάρχει περίπτωση να βρεις πάνω από 50Ηζ => πας στα 100ΗΖ ειδικά αν θες να χρησιμοποιήσεις την τηλεόραση ως οθόνη. Όπως σου είπανε και τα παιδιά πιο πάνω θα σου βγει πιο ακριβά.

β)Δεν μπορείς να το καταλάβεις με γυμνό μάτι, στο λένε διαβασμένοι υπάλληλοι σε κατάστημα, συνφορουμίτες στα φόρα τηλεοράσεων ή το διαβάσεις εσύ ο ίδιος σε κριτικές περιοδικών-ιστοσελίδων κτλ. Με άλλα λόγια πρέπει να ρωτήσεις-ψάξεις πριν καταλήξεις στο μοντέλο.

Και κάτι γενικό, εφόσον την θες για χρήση με Η/Υ περισσότερο κοίταξε να έχει χαμηλό χρόνο απόκρισης (response time) παρά τη συχνότητα 50/100.

Τέλος δεν μας είπες μέχρι τι ποσό μπορείς να διαθέσεις για να μη γράφουμε αόριστα.

Δημοσ.

Αυτοι φταινε που απαντανε σε ατομα σαν εσενα μεγαλε. Στο εκανα ανφορα για να κλειδωσει το θεμα σου.

με συγχωρείς μιλάω ευγενικά κ θα πεις κιόλας οτι αυτοι φταίνε που μου απαντάνε σε κατι ατομα σαν κ εμένα ; με ξερεις κ απο εχθες ; τα υπόλοιπα παιδια που απάντησαν δηλαδη μια χαρα κ στην ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ δεν θα μπορούσαν να το παίξουν έξυπνοι ; οταν λέει την άποψη του οχι ομως στο θέμα μου αλλα οτι στην Ελλάδα εχουμε 50 αντι για 60 ( που δεν ρώτησα κατι τετοιο ) κ μετα με διορθώνει συνέχεια πανω σε αυτο λες κ ειναι η μάνα μου κ οτι δεν κάθομαι να διαβάσω η να ακούσω φταίω εγω ; δεν απανταγα αλλα στης 3 προσβολή επρεπε να πω κ εγω κατι κ πιστεύω μίλησα παρα πολυ όμορφα . Πίστεψε με .

Προκαλείς αλλά δεν θα συνεχίσω αυτή την ανούσια συζήτηση σε αυτό το νήμα.

εγω προκαλώ; ξανα διάβασε το ύφος των απαντήσεων σου πιο πριν κ αν μου απαντάς στην ερώτηση που εκανα .

α)Ναι υπάρχει περίπτωση να βρεις πάνω από 50Ηζ => πας στα 100ΗΖ ειδικά αν θες να χρησιμοποιήσεις την τηλεόραση ως οθόνη. Όπως σου είπανε και τα παιδιά πιο πάνω θα σου βγει πιο ακριβά.

β)Δεν μπορείς να το καταλάβεις με γυμνό μάτι, στο λένε διαβασμένοι υπάλληλοι σε κατάστημα, συνφορουμίτες στα φόρα τηλεοράσεων ή το διαβάσεις εσύ ο ίδιος σε κριτικές περιοδικών-ιστοσελίδων κτλ. Με άλλα λόγια πρέπει να ρωτήσεις-ψάξεις πριν καταλήξεις στο μοντέλο.

Και κάτι γενικό, εφόσον την θες για χρήση με Η/Υ περισσότερο κοίταξε να έχει χαμηλό χρόνο απόκρισης (response time) παρά τη συχνότητα 50/100.

Τέλος δεν μας είπες μέχρι τι ποσό μπορείς να διαθέσεις για να μη γράφουμε αόριστα.

ευχαρστω πολυ φίλε για την απάντηση σου , δεν ξερω αν εχει νόημα πια να το συνεχίσουμε ετσι κ αλλιώς εγραψα κ πιο πανω δεν μπορείς πανω απο 50 hz να πας με 9 σειρά κ κατω σε nvidia γιατι ειναι κλειδωμένες απο τις κατασκευάστριες εταιρίες οι εκδόσεις των θυρών κ του hdmi κ του display port οποτε δεν εχει νόημα . Τελος εγω δεν συμφωνώ οτι δεν μπορει το μάτι να δει την διαφορα κ ουτε το ανέφερα εγω αυτο ,μπορει κ παρα μπορει κ για αυτο έβγαλαν κ 144 Hz monitor κ θα βγάλουν κ ακομα περισσότερα .
Δημοσ.

Τελος εγω δεν συμφωνώ οτι δεν μπορει το μάτι να δει την διαφορα κ ουτε το ανέφερα εγω αυτο ,μπορει κ παρα μπορει κ για αυτο έβγαλαν κ 144 Hz monitor κ θα βγάλουν κ ακομα περισσότερα .

Στις οθόνες ναι, στις τηλεοράσεις για να δεις τη διαφορά μεταξύ 50-100 Ηζ πρέπει να έχεις ΤΟ μάτι :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...