Dr_73 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 CPU X3470 , λίγο παραπάνω από 50ρικο . Σκέφτομαι να πάρω κι εγώ έναν , για να αντικαταστήσω έναν i5 750 σε ίδιο socket (και να παίξω και λίγο). Κάνει και ωραίο ευκολο overclock , και με καλή κάρτα γραφικών παίζει και σύγχρονα games . Δες τον συγκριτικά με τον πολύ πιο σύγχρονο i5 4690 https://www.youtube.com/watch?v=gGtoTNQXb10 https://www.youtube.com/watch?v=HkAzPXSvyoY (όπου βλέπεις i7 870 είναι ταυτόσημος επεξεργαστής με τον X3470 , απλά επειδή είναι πιο σπάνιος, πωλείται ακριβότερα από τον αντίστοιχο xeon X3470). Οπότε με ένα κόστος περίπου 85 ευρώ συνολικά (cpu+ram) έχει πάρει τα πάνω του το μηχάνημα και μπορείς να αξιοποιήσεις και μια καλύτερη gpu, που θα την έχεις και σε επόμενο μηχάνημα. Οθόνη στα 200 ευρώ πήρα αυτή και είναι καλή επιλογή για αυτά τα λεφτά και για 1920Χ1080 ανάλυση 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 ^^^ Την συγκεκριμένη που προτείνεις μόνο άν είχε νεότερη amd κάρτα για να εκμεταλλευτεί freesync και έπαιζε παιχνίδια σε μακρινή απόσταση. 24'' είναι το ιδανικό στα 1080p
Dr_73 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 ^^^ Την συγκεκριμένη που προτείνεις μόνο άν είχε νεότερη amd κάρτα για να εκμεταλλευτεί freesync και έπαιζε παιχνίδια σε μακρινή απόσταση. 24'' είναι το ιδανικό στα 1080p Εξαρτάται και από συνήθειες και ηλικία. Εγώ οδεύω προς τα 45 και προτιμώ μεγαλύτερες οθόνες. Και η τάση είναι να πηγαίνουμε όλο και σε μεγαλύτερες !! (Σχετικά με το αν πρόκειται να πάρω ποτέ ... amd vga , δεν πιστεύω να θέλεις να απαντήσω).
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Εξαρτάται και από συνήθειες και ηλικία. Εγώ οδεύω προς τα 45 και προτιμώ μεγαλύτερες οθόνες. Και η τάση είναι να πηγαίνουμε όλο και σε μεγαλύτερες !! (Σχετικά με το αν πρόκειται να πάρω ποτέ ... amd vga , δεν πιστεύω να θέλεις να απαντήσω). Σεβαστό αλλα όχι ο κανόνας. Άν και εμπιστεύτηκες monitor που το υποστηρίζει (freesync) αντιπαρέρχομαι.
Lecter D Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 CPU X3470 , λίγο παραπάνω από 50ρικο . Σκέφτομαι να πάρω κι εγώ έναν , για να αντικαταστήσω έναν i5 750 σε ίδιο socket (και να παίξω και λίγο). Κάνει και ωραίο ευκολο overclock , και με καλή κάρτα γραφικών παίζει και σύγχρονα games . Δες τον συγκριτικά με τον πολύ πιο σύγχρονο i5 4690 https://www.youtube.com/watch?v=gGtoTNQXb10 https://www.youtube.com/watch?v=HkAzPXSvyoY (όπου βλέπεις i7 870 είναι ταυτόσημος επεξεργαστής με τον X3470 , απλά επειδή είναι πιο σπάνιος, πωλείται ακριβότερα από τον αντίστοιχο xeon X3470). Οπότε με ένα κόστος περίπου 85 ευρώ συνολικά (cpu+ram) έχει πάρει τα πάνω του το μηχάνημα και μπορείς να αξιοποιήσεις και μια καλύτερη gpu, που θα την έχεις και σε επόμενο μηχάνημα. Οθόνη στα 200 ευρώ πήρα αυτή και είναι καλή επιλογή για αυτά τα λεφτά και για 1920Χ1080 ανάλυση Καλησπέρα . Και μένα που αρέσει καλύτερα η 27αρα απο την 24 αλλα απο οτι διάβασα δεν λένε και τόσο πολυ εξαιτίας του πιξελιασματος ! ; Προέρχομαι απο πρόσφατη επέμβαση στα ματια οπότε δεν μπορώ να κάνω καλή έρευνα αγοράς μιας και μετά από κάποια λεπτά διαβάσματος βγαίνω εκτός . Θα ήθελα να ακούσω αν η 27 ειναι ξεκούραστη η οχι ... Για τον cpu μιλάμε απο ebay ολα αυτά ; δεν είναι λίγο ρίσκο ; και χωρίς εγγύηση ;
vdeseris Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 ... Για τον cpu μιλάμε απο ebay ολα αυτά ; δεν είναι λίγο ρίσκο ; και χωρίς εγγύηση ; Μπορείς και από aliexpress. Τα δοκιμάζουν πριν τα στείλουν. Cpu χαλασμένο πολύ σπάνια. Συνήθως οι μητρικές ψοφάνε. 1
Sheogorath Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 ¨Εχω προσωπικά 27άρα στα 1080p και δεν καταλαβαίνω πιξέλιασμα. Είχα πριν 24άρα 1080p και δεν είδα διαφορά στην ευκρίνεια. Γνώμη μου είναι να πας σε 27άρα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 ¨Εχω προσωπικά 27άρα στα 1080p και δεν καταλαβαίνω πιξέλιασμα. Είχα πριν 24άρα 1080p και δεν είδα διαφορά στην ευκρίνεια. Γνώμη μου είναι να πας σε 27άρα. Sheo την 24αρα HP δεν ειχες;
Dr_73 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Προέρχομαι απο πρόσφατη επέμβαση στα ματια οπότε δεν μπορώ να κάνω καλή έρευνα αγοράς μιας και μετά από κάποια λεπτά διαβάσματος βγαίνω εκτός . Θα ήθελα να ακούσω αν η 27 ειναι ξεκούραστη η οχι ... Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ η συγκεκριμένη 27άρα.Πιξέλιασμα ούτα κατά διάννοια. Με τίποτε. Από την άλλη 2Κ 27άρες που έχω δει , είναι ωραίες για gaming (αν έχεις τουλάχιστον 1070 από νέες vga) , αλλά στο desktop , είναι πολύ μεγάλη η ανάλυση για τη διάσταση και μου φαίνονται κουραστικές. Και σε άλλη ανάλυση από τη native , η εικόνα χαλάει. Οπότε τη θεωρώ κορυφαία επιλογη , στα 200 ευρώ. Μπορείς και από aliexpress. Τα δοκιμάζουν πριν τα στείλουν. Cpu χαλασμένο πολύ σπάνια. Συνήθως οι μητρικές ψοφάνε. Και σε μνήμες στέλνουν άσχημες φόλες. Κολλητός μου, 2 παραγγελίες συνεχόμενες μεταχειρισμένες παλιές ram , από διαφορετικούς πωλητές με πολλές καλές θετικές αξιολογήσεις, του έτυχαν σκάρτες. Προφανώς τις βάζουν σε μητρική και εφόσον βλέπουν ότι τις βλέπει το bios, θεωρούν ότι είναι εντάξει. Αλλά στο memtest ... γίνεται χαμός από τα errors. 1
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Sheo την 24αρα HP δεν ειχες; Όχι, είχα την Sammy E390W κάτι τέτοιο, και μετά πήγα στην HP27es. Την Sammy την έχω δεύτερη/TV.
Dr_73 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Μπορείς και από aliexpress. Υπάρχει περίπτωση να μπλέξεις με τελωνείο για επεξεργαστή όπως ο X3470 ;
Millennium Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα . Και μένα που αρέσει καλύτερα η 27αρα απο την 24 αλλα απο οτι διάβασα δεν λένε και τόσο πολυ εξαιτίας του πιξελιασματος ! ; Προέρχομαι απο πρόσφατη επέμβαση στα ματια οπότε δεν μπορώ να κάνω καλή έρευνα αγοράς μιας και μετά από κάποια λεπτά διαβάσματος βγαίνω εκτός . Θα ήθελα να ακούσω αν η 27 ειναι ξεκούραστη η οχι ... Για τον cpu μιλάμε απο ebay ολα αυτά ; δεν είναι λίγο ρίσκο ; και χωρίς εγγύηση ; Η 24'' 1080p για τετοιες χρησεις ειναι καλυτερη απο 27'' 1080p.Οι 2ες αντικειμενικα μιλωντας εχουνε χαμηλο ppi ,δε θα τις κοιτουσα. Εγω ειμαι υπερ του καινουριου σετ.Μπορει να παρεις τωρα μεταχειρισμενα αλλα στη πορεια να σου χαλασει καμμια μητρικη και να σου μεινουν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Όχι, είχα την Sammy E390W κάτι τέτοιο, και μετά πήγα στην HP27es. Την Sammy την έχω δεύτερη/TV. Λάθος εντύπωση. Είχα την HP 27xw σχεδόν ίδια. Ήμουν στο μετρό και δεν είχα πρόβλημα πιο κοντά όμως κουραζε. Όπως και να 'χει είναι καλές επιλογές όσες προτάθηκαν συμπεριλαμβανομένης και της δικής σου. @ts Αν έχεις δυνατότητα να δεις από κοντά ορισμένα μοντέλα πχ σε κανένα πλαισιο κανε τον κόπο. Μετά παραγγέλνεις από skroutz.
adtakhs Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Aν η μητρική σου είναι αυτή P7H55-M Όπου για να δουλέψεις τους εξωτερικούς controllers (αν βάλεις γιατί η συγκεκριμένη δεν έχει) πρέπει να απενεργοποιείς pci/ pcie και άλλα . Πας για ολική αλλαγή. Το ίδιο και αν είναι το πιο πλήρες μοντέλο P7H55-M/USB3 Εξάλλου δεν αξίζει να μείνεις χωρίς νέα πρότυπα και να επενδύσεις σε μια πλατφόρμα των 70€ του τότε . Πούλησέ τα όλα και πάρε μια νέα πλατφόρμα με σύγχρονα πρότυπα -M2 NVME PCI-E X4 -USB 3.0 / 3.1/ TypeC -PCI-E V3.0 -SATA III (6Gb/sec) και καλύτερο θερμικά, ενεργειακά και σε απόδοση επεξεργαστή του σήμερα !!! Μητρικές με νέα πρότυπα παίζουν από 58€. Δεν κάνει και μια περιουσία μια αναβάθμιση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα