varitimos84 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Οπως λεει κ ο τιτλος του θεματος, εσεις τι μου προτεινετε?Εχω ενα ups το Nigico NRG Guard 600VA..Το οποιο εχω χρονια κ ηδη μια φορα αλλαξα τις μπαταριες του.. αυτη τη στογμη λογω οτι καηκε το προηγουμενο τροφοδοτικο, αγορασα κ εβαλα ενα των 920watts (MSTECH).Τι μου προτεινετε να κανω? Να αγορασω νεο ups στα 1000va ή 1500va? ή υπαρχει τροπος να αλλαξω μονο μπαταριες κ να αγορασω μεγαλυτερης χωρητικότητας ωστε να μπορει να "σηκωνει" το τροφοδοτικο μου?Φορουσε 2 τετοιες Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2017 από varitimos84
FasTaker Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Το UPS ειναι θεμα budget. Αν εχεις τα λεφτα πηγαινε καλυτερα σε καινουργιο. Τωρα αν εχεις οικονομικη στενοτητα τοτε μεινε με αυτο. Θεωρητικα μπορεις να αλλαξεις μπαταριες με μεγαλυτερες χωρητικοτητας αλλα καλυτερα να τσεκαρεις τιι σηκωνει και τι οχι το UPS σου.
varitimos84 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Ενα στα 1000va στοιχιζει 120€ το λιγοτερο.. αποσο ξερω οσα watt ειναι το τροφοδοτικο, τοσα va πρεπει να ειναι κ το ups..Τωρα αυτο που εχω πως μπορω να το τσεκαρω μονος μ, χωρις να το παω σε ηλεκτρολογο να δω αν μπορω να του βαλω μεγαλυτερες μπαταριες? Κ ποια χαρακτηριστικα πρεπει να δω ωστε συνδεοντας τες σε σειρα να μου βγαζουν συνολο 1000va για παραδειγμα.. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2017 από varitimos84
Sheogorath Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μην αγχώνεσαι, το mstech τροφοδοτικό δεν είναι 920 βαττ αλλά κάτω από 450. Δεν θα έχεις πρόβλημα με το ups. Αν μπορείς να γυρίσεις το τροφοδοτικό πίσω, κάνε το άμεσα. 1
kogos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Το ups δεν χρειάζεται να είναι όσο ισχυρό ειναι το τροφοδοτικό σου. Το ups χρειάζεται να είναι τουλάχιστον όσο ισχυρό χρειάζεται για να τροφοδοτήσει το pc σου σε full load. Για παράδειγμα, εγώ έχω τροφοδοτικό coolermaster 1000watt, άλλα ακόμα και σε full load δεν χρησιμοποιεί ποτέ πάνω από 400-450watt, έχοντας r7 1700, 3 σκληρούς εκ των οποίων ο 1 ssd, rx480, κλπ. Επομένως με το ups 950va~480watt είναι μια χαρά. Παραπάνω από αυτή την ισχύ, το ups θα δώσει απλά περισσότερη αυτονομία αλλά καμία διαφορά σε προστασία.
varitimos84 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Μην αγχώνεσαι, το mstech τροφοδοτικό δεν είναι 920 βαττ αλλά κάτω από 450. Δεν θα έχεις πρόβλημα με το ups. Αν μπορείς να γυρίσεις το τροφοδοτικό πίσω, κάνε το άμεσα. :/ 450? δεν εχω θεμα να σου πω την αληθεια.. εχω 4 σκληρους , rx 560 καρτα, επεξεργαστη ι5, κ ειμαι μια χαρα.... παντως οταν λεω αυτη τη στιγμη, δεν εννοω οτι το πηρα τωρα.. ηδη το εχω 1 χρονο.... στα διαυτα... μπορω δλδ να αγορασω τις ιδιες μπαταριες κ να μην εχω θεμα? πανω στην μπαταρια τι χαρακτηριστικα να κοιταω? δλδ αν παω σε αλλη καλυτερης μαρκα μπαταρια.. ποιο χαρακτηριστικο να κοιταξω ωστε να ξερω οτι ειναι η ιδια σε ισχυ με τις υπαρχουσες ultracell?
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ιδια τάση και αν λένε χωρητικότητα, ίδια AH. Πάρε Ultracell ξανά, και εγώ αυτές έχω βάλει στο δικό μου. Κοίτα να βάλεις με πατέντα και καμιά ψύκτρα στον μετασχηματιστή τώρα που το έχεις ανοικτό. Εγώ το έχω τώρα και του κάνω πατέντες γιατί έβραζε. Ένα lamtech 1200VA. Βγάλε μια φωτογραφία το εσωτερικό του αν θες να σου προτείνω.
varitimos84 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) αν θελησω να ανεβασω χωριστικοτητα.. παω σε μεγαλυτερα AH δλδ? αυτες οπως βλεπεις ειναι 12v - 7ah... αρα μετα παω σε μεγαλυτερο ah, αλλα με το ιδιο v... εσωτερικα ειναι ετσι.. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2017 από varitimos84
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 αν θελησω να ανεβασω χωριστικοτητα.. παω σε μεγαλυτερα AH δλδ? αυτες οπως βλεπεις ειναι 12v - 7ah... αρα μετα παω σε μεγαλυτερο ah, αλλα με το ιδιο v... εσωτερικα ειναι ετσι.. IMG_20170606_064802.jpg Βάλε αν έχεις τέτοιες ψύκτρες αριστερά δεξιά, πάνω στον Μ/Σ.
varitimos84 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δεν εχω τετοιες.. Που μπορω να βρω? Skroutz? Κ μπαινουν οπως τα βελακια που δειχνουν?
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Στο μαύρο μέταλλο, στα πλάγια. Είναι απο παλιά τροφοδοτικά, δες αν έχεις κανα καμμένο. Αν δεν βρεις, δεν είναι ανάγκη. Αν μπορείς βάλε έναν ανεμιστήρα στο UPS να βγάζει τον ζεστό αέρα έξω. Όλα αυτά θα βοηθήσουν να τροφοδοτήσεις λίγο μεγαλύτερο φορτίο με ασφάλεια. Οι ψύκτρες είναι αυτές. Εγώ το UPS τώρα το φτιάχνω, περιμένω απο το eshop κάτι φανάκια. Μόλις το τελειώσω, λογικά την Πέμπτη θα σου στείλω φωτογραφία.
varitimos84 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Για αρχη.... Να παρω τις ιδιες μπαταριες ή μεγαλυτερες? Οι αμεσως μεγαλυτερες ειναι στα 9ah.. Απο εκει κ περα θα ψαξω να βρω το τροφοδοτικο, εκτος κ αν το πηγα για ανακυκλωση.. Αλλιως ενα fan δε στοιχιζει πολλα.. απλως πως θα το δωσω ρευμα, που θα το κουμπωσω πανω δε ξερω...
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Κάνε τρύπα στο κουτί/περίβλημα του UPS και στήριξέ το εκεί. Εγώ προσωπικά τα τροφοδοτώ απο καλώδιο διπολικό που έχω περάσει και κουμπώνει με ομοαξονικό βύσμα σε pci epxress cover στο κουτί, όπου και το τροφοδοτώ απο το pc, με αποτέλεσμα να δουλεύει μόνο όταν δουλεύει ο πύργος και να μην μου σπάει τα νεύρα το βουιτό συνέχεια. Θα βγάλω φωτογραφία όπως είναι μισό, σε λίγο να δεις τι εννοώ. Αυτό εδώ είναι.
rooy Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 να κανω και εγω μια ερωτηση τωρα πανω σε αυτο το θεμα... εχω ενα ups και θελει μπαταριες .. εχω μια μπαταρια φορτηγου βαθιας φορτισης νομιζω λεγετε.. αυτες τις βαζουν και σε γεννητριες μεγαλες.. ειναι με ζελε μεσα... γινεται να την βαλω πανω στο ups μου? απο οτι ειδα στο youtube ειναι ευκολο .. το εχει δοκιμασει κανεις?
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Για αρχη.... Να παρω τις ιδιες μπαταριες ή μεγαλυτερες? Οι αμεσως μεγαλυτερες ειναι στα 9ah.. Απο εκει κ περα θα ψαξω να βρω το τροφοδοτικο, εκτος κ αν το πηγα για ανακυκλωση.. Αλλιως ενα fan δε στοιχιζει πολλα.. απλως πως θα το δωσω ρευμα, που θα το κουμπωσω πανω δε ξερω... Τώρα το είδα φιλαράκι, ήμουν απο κινητό. Βάλε τις ίδιες, δεν σε περιορίζει η μπαταρία στην στιγμιαία ισχύ αλλά στην αυτονομία. Εκτός αν οι 9άρες είναι κοντά τιμολογιακά στις μικρές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα