Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω στη θεση σου θα πηγαινα στην μεγαλη απευθειας. Οδηγουσα γενικα σκουτερακια και τα τελευταια 3-4 χρονια παιζει να ειχα οδηγησει λιγοτερο απο 1 μηνα συνολικα. Πηγα απευθειας σε 650 (καθολου εμπειρια με συμπλεκτη και μεγαλες μηχανες γενικα) και δεν ειχα κανενα μα κανενα προβλημα.

να σου πω την αληθεια το σκεφτομαι και αυτο...απλα πολλοι λενε καλυτερα μην ξεκινας με μεγαλη, ενω αλλοι λενε οτι δεν εχει θεμα ειναι το ιδιο. το σκεφτομαι παντως πολυ ειναι η αληθεια γιατι ουσιαστικα την μεγαλη θελω πολυ...ειναι αυτο που λεμε την βλεπω και γουσταρω να την καβαλησω.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Αν αυτη ειναι η φοβία σου στο λεω απο προσωπικη εμπειρια να μην το φοβασαι. Και να στο πω στα ισια αν εισαι καραγκιοζης και παρεις 700 κυβικα και χωρις να νοιωθεις ανετος/σιγουρος αρχιζεις να τρεχεις κλπ τοτε θα φας τα μουτρα σου αν το πας χαλαρα, μαθεις τη μηχανη, πως παταει στο δρομο κλπ δεν θα εχεις κανενα θεμα. Στο λεω γιατι ετσι εκανα εγω και πριν δεν ειχα οδηγησει μηχανη με συμπλεκτη

Δημοσ.

η κυριοτερη σκεψη μου ειναι να μην ειναι υπερβολη τα 700 για πρωτη μηχανη χωρις καθολου εμπειρια οπως εγω...απο κει και περα οπως λες αμα εχεις το μυαλο στο κεφαλι τοτε ναι ολα γινονται...απλα πολλοι μου λεγανε παρε κατι μικρο για αρχη για να εξοικιωθεις κλπ και με προβληματισαν αρχικα...

• Moderators
Δημοσ.

Αν εχεις εμπειρια στην οδηγηση μηχανης αλλα οχι με μεγαλες μηχανες και συμπλεκτη τοτε πηγαινε αφοβα, τωρα αν δεν εχεις καθολου ιδεα τοτε ισως εχεις θεμα.

Παντα μπορεις να πας ή με γνωστο αν εχεις να σου δωσει τη μηχανη του να κανεις λιγο practice ειτε να πας να νοικιασεις για μια μερα να της πιεις το αιμα για να συνηθισεις λιγο και να δεις και εσυ πως νοιωθεις και μετα θα μπορεις να κρινεις καλυτερα

• Like 1
Δημοσ.

οχι εμπειρια δεν εχω καθολου...πριν λιγο καιρο πηρα το διπλωμα για απεριοριστων πριν το διπλωμα δεν ειχα ξαναασχοληθει με μηχανη ποτε μου....αρα εμπειρια περαν του διπλωματος που πηρα, δεν εχω...οι γνωστοι μου που εχουν μηχανη εχουν σκουτερακια, που δεν θεωρω κατι που θα καταλαβεις τη μηχανη...το σκουτερ ειναι σαν ποδηλατο ενα πραμα...

• Moderators
Δημοσ.

Ε περιπου ετσι ειναι. Σε αυτη την περιπτωση πηγαινε σε 125 η 250 και οταν πλεον εχεις εξοικειωθεί τοτε πας και σε μεγαλυτερη μηχανη

Δημοσ.

αρα ξανα γυρναμε σε μικρη 125αρα για αρχη... :P ή κατι μεγαλυτερο δεν ξερω...

γενικα βεβαια θεωρω οτι ειναι ετσι και ετσι το ολο θεμα, μιας και γνωστος μου (οχι φιλος), απλα τον ξερω τον ειχα δει με ενα χρονο με ενα 125αρι σκουτερ και τωρα εχει yamaha mt 09 που δεν μπορω να πω οτι πηρε απο το σκουτερ τρομερη εμπειρια μηχανης για να παει σε mt 09...

• Moderators
Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι αυτος ο ενας χρονος θα σε μαθει ναστεκεσαι λιγο στην κινηση και πως ειναι η οδηγηση με τη μηχανη. Φυσικα μπορεις να το κανεις και με μεγαλη μηχανη αλλα ειναι αλλο οταν εχεις πχ 10 ιππους και 100 χιλιομετρα τελικη και αλλο να εχεις 50ιππους και ενω πας με 110 να πηγαινεις στα 140 χωρις να καταλαβαινεις διαφορα. Το ποιντ μου ειναι οτι ναι μεν μπορεις να μαθεις και με τη μεγαλη αλλα λογο δυναμης, ογκου κλπ ειναι πιο επικίνδυνη 

Δημοσ.

ναι ισχυει...οκ ευχαριστω

υ.γ θεωρεις οτι αν παω τελικα στο cb125f αξιζει να παω σε αγορα καινουριου? ή να δω μεταχειρισμενο? εχω δει κανα δυο στα 1000 ευρω βεβαια δεν ξερω αν θα ειναι χρεπια με 1000 ευρω γιατι ολα τα αλλα τα βλεπω 1500+

καινουριο το βλεπω 2500.

Δημοσ.

θεωρεις οτι αξιζει η διαφορα 800-1000 ευρω για να παω σε μεταχειρισμενο? εννοω αν το μεταχειρισμενο εχει 35000χλμ πανω του αξιζει να το παρω για να γλυτωσω 800 ευρω? οχι οτι μου περισσευουν αλλα αν δεν αξιζει δεν ειναι και χαοτικο ποσο...

• Moderators
Δημοσ.

Εγω το λεω με την λογικη οτι θα μαθεις πανω σε αυτο (με οτι αυτο συνεπαγεται) και οτι θες να το αλλαξεις σχετικα συντομα

Δημοσ.

απο τη στιγμη που εχεις απεριοριστο διπλωμα πανε αφοβα σε 250cc ειναι οτι πρεπει για αρχαριο ουτε κατι φοβερο να σε τρομαξει αλλα ουτε και τελειως ψοφιμι ωστε να το βαρεθεις σε 5-6 μηνες

cbf 250 - yamaha ybr 250 - sym wolf 250  ειναι πολυ καλα σχολεια και μηχανακια που θα τα ευχαριστηθεις εντος κ εκτος πολης για αρκετο καιρο

Δημοσ.

επισης μια 650 κυβικα μηχανη εχει κ διπλασια καταναλωση απο ενα παπι + εξτρα ασφαλεια-σερβις κτλ, και αμα πεσεις( που ολοι εχουμε πεσει απο μια φορα) θα πληρωσεις παρα πολλα λεφτα σε ανταλλακτικα ακομα κι αν πεσεις με λιγα km/h πχ στραβωσει ενα πιρουνι ή σπασεις πλαστικά. 

για εδω αθηνα το παπακι που εχω δεν θα το αλλαζα για πολλους λογους  οπως ευελιξιας-οικονομιας και δεν με νοιαζει τοσο πολυ αν το κλεψουν(βασικο) αλλα θα ηθελα μια πιο μεγαλη μοτο για να ειμαι πιο ανετος στο δικαβαλο , καλυτερα φρενα και αναρτησεις για τις κακοτεχνιες του δρομου

Δημοσ.

επανερχομαι μιας και ειδα σημερα απο κοντα τυχαια στο δρομο ενα cbf 125 (το ειχα δει μονο σε φωτο στο ιντερνετ και σε βιντεακια ως τωρα....) ομολογω οτι εμφανισιακα δεν μου αρεσε καθολου....τωρα στο μυαλο μου εχω 2-3 επιλογες-σκεψεις:

1) να παρω καινουριο παπι μεχρι 2 χιλιάρικα ή σκουτερ μεχρι 2500 αν εχει και abs, και αφου θα το παρω καινουριο το κραταω και αυτο οταν παρω μηχανη σε 1-1μιση χρονο.
2) να παρω κατι μεταχειρισμενο μεχρι 2500 σε κανονικη μηχανη (αν ειχε και abs ακομα καλυτερα, αλλά δυσκολο σε αυτα τα λεφτα). και να την πουλησω σε 1-1μιση χρονο που θελω να παρω μεγαλη (700 κυβικα)
3) να καθυστερησω λιγο ωστε να μαζεψω τα λεφτα για μεγαλη και να παρω με τη μια καινουρια μεγαλη, αλλά θα ναι λιγο ρισκο οπως ειπαμε να παω με τη μια σε καινουρια...τι λετε?

ποια λετε καλυτερη επιλογη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...