@topos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Για σκεφτειτε λιγο και εφαρμογη σε laptop? Παιρνεις barebone και του παιρνας την καρτουλα. Οι επιδοσεις ειναι μια χαρα για δουλειες γραφειου/browsing κοκ τα οποια εκτιμω οτι αντιπροσωπευουν το 80% των χρηστων. Για το υπολοιπο 20% προφανως δεν κανουν(editing/gaming κοκ). Να σημειωσω οτι εγω δεν θα το παιρνα, αλλα της κοπελιας,θειας,μπαρμπα μια χαρα θα τους το παιρνα και βεβαιως σε γραφεια,υπηρεσιες (π.χ τραπεζες/δημους/εφοριες κοκ) θα τους ερχοτανε κουτι. Και μαλλων θα απαιτει λιγοτερη διαχειριση (θεματα drivers/ασυμβατοτητας), λιγοτερη καταναλωση και εκτιμω μεγαλυτερη αξιοπιστια. Το μονο που μου χτυπαει ασχημο ειναι η λιγη ram και μη δυνατοτητα αναβαθμισης της.(απο εποχη c2d ο κυριως λογος καθυστερησης στις χρησεις που ανεφερα ). Συχνα καθομαι στο παλιο λαπτοπ μου(ειναι της κοπελιας πλεων) με b980 (αλλα 8gb ram)γιατι βαριεμαι να ξεσυνδεω το δικο μου(εξωτερικη οθονη,usb hub/external drives και καλωδια ηχου) και δεν μπορω να πω πως υστερει πουθενα απο το δικο μου που εχει i7. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meliseus Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Ότι να΄ναι μερικές απαντήσεις... Ο ένας γράφει για κινητά και tablets που έχουν αντικαταστήσει τα desktops. Ναι, γιατί όταν θέλεις Windows based Thin Client Stations για εταιρίες, θα πάρεις κινητά και tablets... O άλλος μιλάει για Core i9 και Threadripper. Γιατί (βλέπε το παραπάνω), χρειάζεσαι Core i9 ή Threadripper για να κάνεις δουλειές γραφείου, να στήσεις π.χ. ένα InfoKiosk, POS-Ταμειακή, κλπ... Ότι να' ναι!!! Τα συγκεκριμένα μηχανάκια είναι για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ανάγκες... Να σας δώσω και ένα ωραίο σενάριο. Δουλεύω δεν μια εταιρία, η οποία έχει τέτοια μηχανάκια. Η καρτούλα θα μπορούσε να μπαίνει σε ένα slot της οθόνης. Κάθομαι στο PC μου και κάνω την δουλειά μου. Χρειάζεται να πάω σε άλλη έδρα της εταιρίας για μια δουλειά. Παίρνω την καρτούλα μαζί μου, την κουμπώνω στην νέα οθόνη μόλις φτάσω και τσουπ έχω το PC μου. Είναι καλύτερο αυτό ή να κουβαλάω π.χ. ένα Laptop?? Ναι, απλά θα πρέπει να έχω όλες τις απαραίτητες υποδομές έτοιμες σε όλες τις πιθανές θέσεις χρήσης του ... Σαν να χρειάζομαι υποχρεωτικά 3 docking stations στα τρία σημεία που χρησιμοποιώ π.χ. ένα φορητό. Βολικό μπορεί να είναι, αλλά κοστολογικά (στο σύνολο), πολύ αμφιβάλλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgepppo Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Μαλλον δεν καταλαβες το νοημα του σχολιου μου. Σκοπος αυτων των καρτων ειναι να αντικαταστησουν καποια στιγμη τα κανονικα desktop pc,η αναφορα στους enthusiast επεξεργαστες εγινε για να δειξω πως οχι απλα το κοινο που ενδιαφερετε για κανονικα pc δεν μειωνεται αλλα αυξανεται. Αυτη τη στιγμη που μιλαμε,βρισκομαστε σε ενα τεχολογικο φορουμ,αν εχεις σκοπο να χρησημοποιεις τον υπολογιστη σου μονο και μονο για να γραφεις στο word,τοτε ποιο το νοημα να μπεις στην συζητηση; Δεν θελω να το παρεις στραβα,η δικη σου δουλεια μπορει να μην απαιτει κατι παραπανω,αλλα οταν εγω δουλευω στο photoshop,στο premiere ή στο after effects χρειαζομαι κατι καλυτερο απο επεξεργαστες που ειναι για απλο browsing. Φιλικα παντα. ρε φίλε και γιατί πιστεύεις το βγάζουν για σένα ? ξέρεις σε πόσες εταιρείες δουλεύουν οι υπάλληλοι με απλά pc ? πχ σε μια τράπεζα, σε ένα τηλεφωνικό κέντρο , σε μια δημόσια υπηρεσία.... και γιατί να ρωτήσουν εσένα για να τα βγάλουν, όταν ο άλλος όταν θα θέλει σε 5 χρόνια να κάνει upgrade απλά θα αλλάζει μια καρτούλα και όλα έτοιμα και πολλές ευκολίες, όχι καλώδια, όχι πύργοι και επιπρόσθετος όγκος κλπ. εντάξει κάποιες δουλειές δεν θα μπορέσουν ίσως να μην μπορέσουν ποτέ να γίνουν με αυτά αλλά για δες τα σημερινά κινητά τρέχουν άνετα san andreas όταν αυτό ήταν δουλειά ενός υπολογιστή με κάρτα γραφικών κλπ..... η τεχνολογία προχωράει και δεν ξέρεις ποτέ πως θα καταλήξει σε μερικά χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nectons Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Επίδειξη τεχνολογίας είναι και τίποτε παραπάνω. Καμία χρησιμότητα. Ότι κάνει και ένα στικάκι που είναι ποιο χοντρό και άσχημο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Επίδειξη τεχνολογίας είναι και τίποτε παραπάνω. Καμία χρησιμότητα. Ότι κάνει και ένα στικάκι που είναι ποιο χοντρό και άσχημο. Έχεις πολλά στικάκια με i3 και i5? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ktgeorge Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Ότι να΄ναι μερικές απαντήσεις... Ο ένας γράφει για κινητά και tablets που έχουν αντικαταστήσει τα desktops. Ναι, γιατί όταν θέλεις Windows based Thin Client Stations για εταιρίες, θα πάρεις κινητά και tablets... O άλλος μιλάει για Core i9 και Threadripper. Γιατί (βλέπε το παραπάνω), χρειάζεσαι Core i9 ή Threadripper για να κάνεις δουλειές γραφείου, να στήσεις π.χ. ένα InfoKiosk, POS-Ταμειακή, κλπ... Ότι να' ναι!!! Τα συγκεκριμένα μηχανάκια είναι για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ανάγκες... Να σας δώσω και ένα ωραίο σενάριο. Δουλεύω δεν μια εταιρία, η οποία έχει τέτοια μηχανάκια. Η καρτούλα θα μπορούσε να μπαίνει σε ένα slot της οθόνης. Κάθομαι στο PC μου και κάνω την δουλειά μου. Χρειάζεται να πάω σε άλλη έδρα της εταιρίας για μια δουλειά. Παίρνω την καρτούλα μαζί μου, την κουμπώνω στην νέα οθόνη μόλις φτάσω και τσουπ έχω το PC μου. Είναι καλύτερο αυτό ή να κουβαλάω π.χ. ένα Laptop?? Και αυτο που λες έχει λυθεί. Χρησιμοποιείς VDI λύσεις. Κυρίως vmware ή citrix. Δεν υπαρχει καν λόγος να έχεις δικό σου pc. Απο οποιαδήποτε κοινόχρηστο, μέχρι tablet και κινητό για να κάνεις access απο παντού, εύκολα όμορφα και μεγαλη ασφάλεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Εχουν φτασει τα tablets και τα κινητα την δυναμη του i5? Μηπως δεν τον βλεπουν καν? Πιστεύω να μην λέω μπαρούφα αλλά αν όντως έχει μέγεθος κάρτας το συγκεκριμένο τι εμποδίζει να βγουν και tablet που θα έχουν μια υποδοχή ώστε να το δέχονται; Η μπαταρία ίσως. Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι θα κάλυπτε το 60-70% των οικιακών χρηστών τουλάχιστον και παραπάνω από το 80% των επαγγελματικών υπολογιστών και παρέχει μεγάλη ευελιξία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgepppo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Και αυτο που λες έχει λυθεί. Χρησιμοποιείς VDI λύσεις. Κυρίως vmware ή citrix. Δεν υπαρχει καν λόγος να έχεις δικό σου pc. Απο οποιαδήποτε κοινόχρηστο, μέχρι tablet και κινητό για να κάνεις access απο παντού, εύκολα όμορφα και μεγαλη ασφάλεια. στην προηγούμενη δουλειά μου έτσι ήταν και σερνόταν το σύμπαν, ευτυχώς έκανα πρακτική εκεί και είχα το δικό μου λάπτοπ που έκανα τα σχέδια μου και τις δουλειές μου χωρίς το ultra lag του cloud Να σας δώσω και ένα ωραίο σενάριο. Δουλεύω δεν μια εταιρία, η οποία έχει τέτοια μηχανάκια. Η καρτούλα θα μπορούσε να μπαίνει σε ένα slot της οθόνης. Κάθομαι στο PC μου και κάνω την δουλειά μου. Χρειάζεται να πάω σε άλλη έδρα της εταιρίας για μια δουλειά. Παίρνω την καρτούλα μαζί μου, την κουμπώνω στην νέα οθόνη μόλις φτάσω και τσουπ έχω το PC μου. Είναι καλύτερο αυτό ή να κουβαλάω π.χ. ένα Laptop?? επίσης μπορείς να έχεις το pc σου παντού, γραφείο και σπίτι και να το πάρεις πχ στο σπίτι να δουλέψεις απο εκεί και μετά ξανά στο γραφείο. επίσης σε αυτοκίνητα θα μπορούσαν να μπουν με μεγάλη ευκολία αυτά και αν δεις πόσο έχουνε car pc Θα καταλάβεις τι εννοώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdeseris Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Έχεις πολλά στικάκια με i3 και i5? Υπάρχει στικάκι με τον Core™ m5-6Y57 και τώρα θα βάλουν τον Core™ i5-7Y57 Δεν βλέπω τρελές διαφορές και σίγουρα i5 με 4.5W το θεωρώ λίγο άστοχο σαν όνομα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nectons Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Έχεις πολλά στικάκια με i3 και i5? Δεν είπα ότι έχω ούτε ότι υπάρχει. Είπα ξεκάθαρα "ότι κάνει". Και εδώ είναι που λέω ότι είναι καθαρά επίδειξη τεχνολογίας. Στρίμωξαν υψηλής συχνότητας και γρήγορης αρχιτεκτονικής τσιπακια σε τόσο μικρό χώρο. Και πάλι όμως. Άχρηστα είναι. Γιατί πραγματικός υπολογιστής δεν θα είναι ποτέ και θα είναι πανάκριβο για επίδειξη τεχνολογίας και μόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Τα στικάκια έχουν δυο μειονεκτήματα σε σχέση με αυτό. Σε αυτό οι έξτρα θύρες και το σύστημα ψύξης μπορούν να σχεδιαστούν ανάλογα με τις απαιτήσεις χρήσεις. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές εκτός των παιχνιδιών και κάποιων εξειδικευμένων βαριών εφαρμογών καλύπτουν πολλά σενάρια χρήσης. Τώρα αν θα πιάσει ή δεν θα πιάσει είναι άλλο θέμα. https://www.youtube.com/watch?v=WIZ21KFs08M&t=2s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgepppo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δεν είπα ότι έχω ούτε ότι υπάρχει. Είπα ξεκάθαρα "ότι κάνει". Και εδώ είναι που λέω ότι είναι καθαρά επίδειξη τεχνολογίας. Στρίμωξαν υψηλής συχνότητας και γρήγορης αρχιτεκτονικής τσιπακια σε τόσο μικρό χώρο. Και πάλι όμως. Άχρηστα είναι. Γιατί πραγματικός υπολογιστής δεν θα είναι ποτέ και θα είναι πανάκριβο για επίδειξη τεχνολογίας και μόνο. ο όρος "κανονικός υπολογιστής" για σένα τι είναι ? 8core+1080ti ? μια χαρά μπορούν να λειτουργίσουν σαν κανονικός υπολογιστής αν δεν είσαι game developer,σχεδιαστής,απαιτητικός χρήστης etc..... κανονικός υπολογιστής για την πλειοψηφία είναι ο υπολογιστής που κάνει τις δουλειές ενός υπολογιστή και όταν μιλάμε για γραφεία στην πληοψηφεία 4gb ram+i7+128gb είναι μια χαρά. επίσης αυτά μπορούνε να ψύχονται χωρίς θέμα αν ακουμπάει μια ψύκτρα πάνω τους στο slot υποδοχής fan less η με ανεμιστήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nectons Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Τι είπες τώρα...!! Πω πω πω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freegr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Το μόνο θέμα είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς αλλά απαιτεί ειδική θύρα σύνδεσης για να έχουμε λειτουργικό υπολογιστή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Το μόνο θέμα είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς αλλά απαιτεί ειδική θύρα σύνδεσης για να έχουμε λειτουργικό υπολογιστή...Να συμπληρώσω εδώ ότι για να μπεις στο ίντερνετ πρέπει να χεις ίντερνετ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα