Προς το περιεχόμενο

[M.2 PCI-e SSD] Samsung SM961 512GB @ E-shop 259€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Την πληρωμή σας κάντε την με πιστωτική κάρτα, για να μπορέσετε να ασκήσετε το δικαίωμα αμφισβήτισης συναλλαγής σε περίπτωση που το eShop δε σας καλύψει την εγγύηση (που δε νομίζω) και τελειώνει το παραμύθι.

Πανο, εισαι σιγουρος οτι μπορεις να κανεις αμφισβητηση συναλλαγης σε αγορα με καρτα μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα, πχ 1-2-2.5 χρονια;

(επισης για τους υπολοιπους που ειναι πελατες και ξερουν να μας απαντησουν, εχω διαβασει σε θεματα οτι δεν δεχονταν τουλαχιστον μεχρι πριν μηνες αγορες με καρτα, δεν ξερω αν ειναι κατι που γινεται σε ολα τα υποκαταστηματα τους ή απλα ηταν σε καποια ή/και αν συνεχιζεται)

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πανο, εισαι σιγουρος οτι μπορεις να κανεις αμφισβητηση συναλλαγης σε αγορα με καρτα μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα, πχ 1-2-2.5 χρονια;

(επισης για τους υπολοιπους που ειναι πελατες και ξερουν να μας απαντησουν, εχω διαβασει σε θεματα οτι δεν δεχονταν τουλαχιστον μεχρι πριν μηνες αγορες με καρτα, δεν ξερω αν ειναι κατι που γινεται σε ολα τα υποκαταστηματα τους ή απλα ηταν σε καποια ή/και αν συνεχιζεται)

Στη Ρόδο τις κάρτες τις περνάνε πάντως με ePos

και δεν νομίζω ποτέ να βάλουν πουθενά pos μηχανάκι αφού τυπικά είναι e-shop

Δημοσ.

Σωστή κι εύστοχη η παρατήρησή σου.

Για το χρονικό όριο αμφισβήτισης συναλλαγής γενικά, σε συνδιασμό με τις όποιες εξαιρέσεις (π.χ. άρνηση του πωλητή να τηρήσει το συμβόλαιο καθ'όλη τη διάρκειά του), μπορώ να το κοιτάξω και να ξαναψάξω.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση η 3ετής εγγύησης καταστήματος, είναι ένα συμβόλαιο μεταξύ αγοραστή και πωλητή που έχει διάρκεια 3 έτη και πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο (εκτός αν ο αγοραστής έχει βγάλει ή πειράξει το αυτοκόλλητο με τον σειριακό, o SSD έχει πιάσει φλόγα ή έχει αλλοίωση στην πλακέτα κλπ, που ακυρώνουν αυτομάτως την εγγύηση). Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο που θα γνωστοποιηθεί από τον αγοραστή και να εξεταστεί από την τράπεζα στην περίπτωση αμφισβήτισης συναλλαγής σε ενεργό συμβόλαιο (ασχέτως να έγινε με προπληρωμή εφάπαξ ένα Χ χρονικό διάστημα πριν).

Αυτό ενισχύεται ως επιχείρημα (του αγοραστή) από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Ευρωπαϊκές χώρες (ή το Consumer Rights Act 2015 και Consumer Credit Act 1974 για Ηνωμένο Βασίλειο) και η τράπεζα υποχρεούται να τα εξετάσει κατά περίπτωση.

Παράδειγμα (βρήκα άμεσα μόνο για ΗΒ αλλά είμαι σίγουρος θα υπάρχει και παρόμοιο για Ευρώπη και Ελλάδα γενικά):

http://www.lloydsbank.com/help-guidance/customer-support/debit-card-disputes.asp#cont1-section19-1444228562037

Δημοσ.

δεχονται κανονικα καρτες αλλα τις περνανε online δεν εχουν pos.

επισης τις περισσοτερες φορες οι Online παραγγελιες γινονται δεκτες ακομα και με virtual card!

δυστυχως δεν εχουν paypal Και BTC, ακομα ;)

δυστυχως το θεμα αναλωθηκε για το ποσο αξιοπιστο ειναι το eshop σαν service Και εγγυηση!

Δημοσ.

για τις κάρτες pos έχουν (στο κατάστημα Περιστερίου) αλλά μόνο για mastercard. εάν έχεις Εθνική, που είναι maestro δεν την δέχονται. VISA δεν έχω και δεν ξέρω εάν δέχονται ή όχι. 

αμφισβήτηση συναλλαγής δεν μπορείς να κάνεις εφόσον το προϊόν έχει παραδοθεί. μόνο στον συνήγορο του καταναλωτή μπορείς να πας αν δεν το τραβήξεις στα δικαστήρια

Δημοσ.

αμφισβήτηση συναλλαγής δεν μπορείς να κάνεις εφόσον το προϊόν έχει παραδοθεί.

Ποσο σίγουρος είσαι για αυτό; Γιατι εγώ εχω πάρει (σχεδόν καταχρηστικά βέβαια) μέχρι και εισιτήριο πίσω (υπηρεσία στην οποία και το PayPal τσινάει )

Δημοσ.

Πανο, εισαι σιγουρος οτι μπορεις να κανεις αμφισβητιση συναλλαγης σε αγορα με καρτα μετα απο μεγαλο χρονικο διαστημα, πχ 1-2-2.5 χρονια;

Στα μικρα  e-shop points δινουν τα στοιχεια της καρτας τηλεφωνικα στο κεντρικο τους λογιστηριο και εκει κανουν τη χρεωση . Δεν εχουν τερματικα λενε για να μη θεωρουνται καταστηματα γιατι ειναι απλως σημεια παραλαβης . Στο point ηρακλειου οποιαδηποτε καρτα στην περνανε ετσι βεβαια υπαρχει το θεμα της ασφαλειας των στοιχειων της καρτας ......

Δημοσ.

Στα μικρα  e-shop points δινουν τα στοιχεια της καρτας τηλεφωνικα στο κεντρικο τους λογιστηριο και εκει κανουν τη χρεωση . Δεν εχουν τερματικα λενε για να μη θεωρουνται καταστηματα γιατι ειναι απλως σημεια παραλαβης . Στο point ηρακλειου οποιαδηποτε καρτα στην περνανε ετσι βεβαια υπαρχει το θεμα της ασφαλειας των στοιχειων της καρτας ......

το ΡΙΝ πώς το βάζεις όμως; γιατί εάν κάποιος δίνει το ΡΙΝ δια του τηλεφώνου...

Δημοσ.

Ταυτοποιούν την κάρτα με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας...έτσι έκαναν σε μένα πριν καμιά εβδομάδα...οπότε δεν χρειάζεται Pin

• Moderators
Δημοσ.

To μονο μαγαζι που (ψιλο)"ανεχομαι" να ψωνιζω χωρις POS ειναι ο φουρνος της γειτονιας. 

Εχω να αγορασω κατι απο το μαγαζι πανω απο 1.5 χρονο απο εποχες που πληρωναμε μετρητα οι περισσοτεροι απο εμας, ετσι ευχαριστω για το feedback ολα τα παιδια! :) Οταν βαλουν pos ενημερωστε μας. :P

Δημοσ.

Παιδιά θέλει controller αυτός για να αποδώσει παραπάνω από απλό ssd, σωστά?

Τι controller προτείνετε μέχρι να αλλάξουμε μητρικές?

Επειδή είμαι για αγορά 512 ssd, σκέφτομαι μήπως πάω εδω για να είμαι και future proof.

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...