Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια καμερα sony handycam 8. Παμπαλαια οπως καταλαβατε. Σταματησε να λειτουργει. Παιζει τις κασετες που ειχα τραβηξει πριν χρονια, απλα δεν τραβαει βιντεο. Οι κασετες ειναι mp60 sony. Θελω να τις κανω ψηφιακες. Πχ σαν αρχειο σε υπολογιστη. Υπαρχει κατι;

Δημοσ.

Με αυτό μπορείς να συνδέσεις την κάμερα με τον υπολογιστη και να κανεις εγγραφή.

http://www.e-shop.gr/lifeview-not-only-tv-usb-video-editor-lv5edlx-p-PER.702527

Προϋπόθεση η κάμερα να βγάζει έξοδο εικόνας και ήχου σε rca

Δημοσ.

Εχω μια καμερα sony handycam 8. Παμπαλαια οπως καταλαβατε. Σταματησε να λειτουργει. Παιζει τις κασετες που ειχα τραβηξει πριν χρονια, απλα δεν τραβαει βιντεο. Οι κασετες ειναι mp60 sony. Θελω να τις κανω ψηφιακες. Πχ σαν αρχειο σε υπολογιστη. Υπαρχει κατι;

Απλό 8 ή Hi-8?

Δημοσ.

Σκετο 8. Αποτι βλεπω στην καμερα, εχει 2 θυρες. Μια μαυρη που λεει audio out και μια κιτρινοασπρη που λεει video out. θυρες οπως ειναι στο scart. rca θηλυκο λογικα.

Δημοσ.

Το scart τι δουλειά έχει; Εννοείς τα βύσματα που έχει στην άλλη άκρη το καλώδιο (ή ο αντάπτορας) scart?

Τότε ναι, rca είναι λογικά αλλά μου κάνει εντύπωση ότι δίνει mono ήχο. (Μήπως είναι jack?)

Αν είναι rca πάντως, θες κάτι σαν κι αυτό (ή και αυτό το ίδιο) που έβαλε ο veteranos123, συν ένα ζεύγος rca αρσενικά αφού θα έχεις θηλυκά κι απ' τις 2 μεριές. Θα βάλεις το μαύρο τής κάμερας στο άσπρο του recorder. Αν δεν πάει ο ήχος και στα 2 κανάλια (κάποιες συσκευές αναγνωρίζουν το αριστερό -άσπρο- σαν μονοφωνικό) και δεν υπάρχει επιλογή για να το κάνεις απ' το software, τότε θα πρέπει να το κάνεις σε κάποιο πρόγραμμα ή να μείνεις με μονοκάναλο ήχο. Δεν είναι πρόβλημα, απλώς είναι λίγο σπαστικό.

Το κυρίως θέμα είναι η εικόνα. Θα χειροτερέψει λίγο ακόμα αλλά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Αν ήταν HI-8 θα είχες μια ελπίδα για Capture μέσω Digital 8 Camera. Τώρα μόνο από Composite (κίτρινο καλώδιο)* και γράφεις σε H264. Εγώ θα έβαζα 2.5Mbps αν ήταν να κρατήσω τα αρχεία ή πολύ μεγαλύτερο, ακόμα και σε dv@25 Mbps, αν είχε σκοπό να τα επεξεργαστώ και να κάνω το τελικό encoding αργότερα. 

*Τι εννοείς "κιτρινοασπρη";

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την αναλυση. Οχι δεν εννοω το scart...εννοω οτι εχει τρυπουλες σαν αυτες που ειναι rca to scart...αρα μιλαμε για rca ναι. Οταν λεω κιτρονοασπρη, κιτρινη ηταν η θυρα απλα ψιλοξεθωριασε με τα χρονια. Η μαυρη λεει audio αν θυμαμαι και η κιτρινη video. Αρα με το παραπανω εξαρτημα θα κανω πειραματα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...