aristos12 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 πήγα μαζί μέ τόν αδελφό μου νά αλλάξει βαλβολίνες στό χειροκίνητο κιβώτιο στό αμάξι του με ακριβές castrol μέ 13 ευρώ τό 1 λίτρο γιά νά δουλεύει καλύτερα τό σασμάν κλπ ,κ πήγε μετά από τηλ. ραντεβου νά τού τίς αλλάξουν ...ανεβάζουν τό αμάξι πάνω στή ράμπα βγάζει τήν τάπα κ αρχεισε νά βγαίνει η παλιά βαλβολίνη πού ηταν μεσαίας κατηγορίας 3 ετών κ μέ 30.000χλμ περίπου,μόλις σταμάτησε η δυνατή ροή νά τρέχει κ εβγαιναν ακόμα εντονα αλλά μέ λιγότερη ροή κ μέ δυνατές σταγόνες η παλιά βαλβολίνη ,βιδώνει τήν τάπα κ πάει νά κατεβάσει τό αμάξι γιατί μπαίνουν από πάνω σέ αυτό τό αμάξι οι βαλβολίνες , ρέ μάστορα τού λέω μήν βιδώνεις τήν τάπα αφού ακόμα τρέχει εστω αραιά η παλιά βαλβολίνη αστο 5-6 -10 λεπτά νά βγούν οσο πιό πολύ ποσότητα από τήν παλιά πού υπάρχει μέσα , ο αδελφός μου εδωσε 39 ευρώ κ πήρε από τίς ακριβότερε κ καλύτερες τής αγοράς (ενώ δέν περίμενε κανένα αλλο αμάξι γιά service) κ ειναι αμαρτία νά αναμιχθούν οι νέες μέ τίς παλιές, αυτός ελεγε τά δικά του (θά νυχτώσουμε εδώ θά μού μάθεις τή δουλειά μου κ αλλες ελληνικές μπουρδομαλακίες...κ αρχεισε νά βάζει τήν νέα βαλβολίνη μέσα...κ μπήκαν ακριβώς 2.2 λίτρα δηλ. εμειναν μέσα στό σασμάν 700 μέ 800 ml (δηλ. σχεδόν 1 λίτρο) από τήν παλιά μέ 30.000 χλμ βαλβολίνη ,σίγουρα δέν μπορεί νά αδειάσει 100% ολη η παλιά από τό σασμάν (πάντα μένει μέσα μιά μικρή ποσότητα) αλλά οχι κ κοντά στό 1 λίτρο ρέ αρχι@@λάκα μάστορα ,τώρα τί γίνεται τού ειπα 2 λίτρα νέα μέ 1 λίτρο παλιά σχεδόν οπότε σχεδόν αχρηστεύτηκαν τελείως οι δυνατότητες τής νέας βαλβολίνης ? ...συμπέρασμα οτι μπορούμε ΜΟΝΟΙ μας , ειδικά στίς αλλαγές λαδιών (κ εκεί τό ιδιο κάνουν σχεδόν αμέσως βιδώνουν τήν τάπα) κ στίς αλλαγές βαλβολίνης ...αποτέλεσμα 39 ευρώ πεταμένα + 15 ευρώ ο μάστορας = 54 ευρώ μέ σίγουρα αμφίβολο αποτέλεσμα ως πρός την καλυτεύρεση λειτουργίας τού σασμάν...
De@th L0rd Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Καλά τι μαλάκας μάστορας είναι αυτός; Δώσε το τηλεφωνό του σε PM να τον πάρω να του γ@@ τα ράμματα. Δε ντρέπονται λίγο; ΕΓΩ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ κάνεις τη δουλειά σου ΣΩΣΤΑ. Τι πάει να πει θα νυχτώσουμε; ΝΑ ΝΥΧΤΩΣΟΥΜΕ, Στην περιουσία μου βάζεις χέρι! Κοίτα θράσος. Κάτι τέτοιοι πρέπει να κλείνουν και να μένουν άνεργοι και άστεγοι, άλλα δυστυχώς είναι αυτοί που κυριαρχούν. ΛΑΜΟΓΙΑ. Μεγάλο ΛΑΘΟΣ που τον πλήρωσες κιόλας. Σήκωσε το αμάξι στη ράμπα, έλυσε δύο βίδες και μάλλον του πέφτουν λίγα τα 15 ευρώ του καριόλη... 3
aristos12 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Καλά τι μαλάκας μάστορας είναι αυτός; Δώσε το τηλεφωνό του σε PM να τον πάρω να του γ@@ τα ράμματα. Δε ντρέπονται λίγο; ΕΓΩ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ κάνεις τη δουλειά σου ΣΩΣΤΑ. Τι πάει να πει θα νυχτώσουμε; ΝΑ ΝΥΧΤΩΣΟΥΜΕ, Στην περιουσία μου βάζεις χέρι! Κοίτα θράσος. Κάτι τέτοιοι πρέπει να κλείνουν και να μένουν άνεργοι και άστεγοι, άλλα δυστυχώς είναι αυτοί που κυριαρχούν. ΛΑΜΟΓΙΑ. Μεγάλο ΛΑΘΟΣ που τον πλήρωσες κιόλας. Σήκωσε το αμάξι στη ράμπα, έλυσε δύο βίδες και μάλλον του πέφτουν λίγα τα 15 ευρώ του καριόλη... φίλε μου οι 99 στούς 100 αχρηστομάστοροι αρχιαπαταεώνες ετσι κάνουν .... βιδώνουν αμέσως τήν τάπα ειτε αλλάζεις λάδια ειτε βαλβολίνες ... ηθελα νά ειμαστε μπροστά γιατί φοβόμουν μήν βάλει τίποτα βαλβολίνες τών 3 ευρώ...κ κρατήσει τίς castrol γιά πάρτη του η τίς πουλήσει στό επόμενο αμάξι πού θά αλλαζε βαλβολίνες...κ εκανε αυτό μπροστά στά μάτια μας...
stelios18120 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Φαντάσου όταν τα αφήνουμε τα αμάξια μας τι πουστιες κάνουν.
thanasisxask Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Πότε δεν αφήνουμε το αμάξι και φεύγουμε, να το έχετε σαν αρχή, όσο και να μην έχετε χρόνο. Τώρα Αριστο τι να πω για τον λαλακα, αστες όπως είναι γιατί το αμάξι δεν έχει πολλά χιλιόμετρα. 1
panos2171 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Οι βαλβολίνες στα 30.000χλμ πρακτικά είναι καινούργιες. Μετά τα 70-80.000χλμ υπάρχει νόημα αλλαγής. Τώρα μισά λίτρα καινούργια, μισά παλιά ούτε που θα γίνει αισθητή η αλλαγή. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Εγω οταν αλλαζω λαδια κουναει και το αμαξι να φυγει και η τελευταια σταγονα πριν κλεισει την ταπα και το κατεβασει να βαλει αλλα .
dollyyy19 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 σιγα μην λυσει και κιβωτιο να το στεγνωσει και εντελως.ποιος μαλακας σου ειπε οτι στα 30κ ειναι για αλλαγη η βαλβο, και ειδικα σε χειροκινητο;και τι σουπερ ιδιοτητες εχει το καινουριο καστρολι που αν το αναμιξεις με το παλιο καταστρεφονται;και αν εμειναν 400 γραμαρια παλιου και καλα, λαδιου,τι φανταζεσαι οτι μπορει να προκαλεσει;το βαζεις πιστα;σπας ταχυτητες;βαζεις καρφωτες;βρες κατι αλλο να ανησυχεις......τωρα δεν γινεται τπτ..... 6
Expertr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Καλα εαν εμεινε οντως τοσο πολυ μεςα οκ εκανε μ@@...Δεν ξερω εαν θα καταλαβαινες ετσι και αλλιως με την συγκεκριμενη διαφορα.Ειναι μια μεσαια κατηγορια.Εαν θες κατι πολυ καλο αλλα ακριβο φυσικα πας σε motul gear 300.Εκει θα δεις 100% διαφορα στο σασμαν.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 φίλε μου οι 99 στούς 100 αχρηστομάστοροι αρχιαπαταεώνες ετσι κάνουν .... βιδώνουν αμέσως τήν τάπα ειτε αλλάζεις λάδια ειτε βαλβολίνες ... ηθελα νά ειμαστε μπροστά γιατί φοβόμουν μήν βάλει τίποτα βαλβολίνες τών 3 ευρώ...κ κρατήσει τίς castrol γιά πάρτη του η τίς πουλήσει στό επόμενο αμάξι πού θά αλλαζε βαλβολίνες...κ εκανε αυτό μπροστά στά μάτια μας... Κοίτα δεις σ εμένα δεν τα κάνουν τουλάχιστον, γιατί τους αγριεύω ή απλά δε ξαναπατάω στολίζοντας τους σε φόρουμ και google reviews ΕΠΩΝΥΜΑ. Σε έναν που έκανε αυτή την πρακτική που λες (να κρατήσει τα καλά λάδια και να μου βάλει μουφαoil μέσα) του είπα ότι έτσι κ αλλάξει τα λάδια απουσία μου, απλά δε θα παραλάβω το όχημα. Αν δεν δεχθεί το παίρνω το αυτοκινητό/μηχανή και το πάω αλλού! Είναι γεμάτη η χώρα στους κουτοπόνηρους. Συμβουλή μου βρες ένα μάστορα έμπιστο (υπάρχουν αρκετοί άλλα είναι πιο ακριβοί) και δε κάνουν τέτοιες παπαριές, απλά πρέπει να κλείσεις ραντεβού. Μπές στα φόρουμ και ρώτα για την περιοχή σου, και σταματήστε να ενισχύετε τους ΑΛΜΠΑΝΗΔΕΣ. Υπάρχουν καλοί μηχανικοί αυτοκινήτων εκεί έξω απλά είναι λίγο πιο ακριβοί, το αξίζουν όμως.
teddy71 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 σιγα μην λυσει και κιβωτιο να το στεγνωσει και εντελως.ποιος μαλακας σου ειπε οτι στα 30κ ειναι για αλλαγη η βαλβο, και ειδικα σε χειροκινητο;και τι σουπερ ιδιοτητες εχει το καινουριο καστρολι που αν το αναμιξεις με το παλιο καταστρεφονται;και αν εμειναν 400 γραμαρια παλιου και καλα, λαδιου,τι φανταζεσαι οτι μπορει να προκαλεσει;το βαζεις πιστα;σπας ταχυτητες;βαζεις καρφωτες;βρες κατι αλλο να ανησυχεις......τωρα δεν γινεται τπτ..... Συμφωνω μαζι σου, δεν θα παθει τιποτα...και πιθανοτατα ουτε θα εβλεπε καποια διαφορα ακομη και γινοταν σωστα η εργασια . Αλλα το θεμα στην προκειμενη περιπτωση ειναι για εμενα περισσοτερο ηθικο!! Πηγαινεις σε ενα συνεργειο για καποια εργασια την οποια την πληρωνεις και εχεις την απαιτηση οπως και ο μαστορας την υποχρεωση να κανει την εργασια με τον ενδεδειγμενο τροπο. Αν ειναι ετσι ας αναρτουν διπλο τιμοκατολογο.. Αλλαγη λαδιων- βαλβολινων στο τσακ μπακ πχ 15€, αλλαγή με αποστραγγιση 30€. Δυστυχως δεν υπαρχει απο τα περισσοτερα συνεργεια κανενας σεβασμος προς το πελατη απο τον οποιο ζουν. Δεν σεβονται οτι ακομη και 15-20€ να κοστιζει καποια εργασια και η οποια θελει 10-15 λεπτα, για το πελατη αυτο ομωςτο ποσό σημαινει οτι θα πρεπει να εργαστει ακομη και ενα 8ωρο. 2
De@th L0rd Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 σιγα μην λυσει και κιβωτιο να το στεγνωσει και εντελως.ποιος μαλακας σου ειπε οτι στα 30κ ειναι για αλλαγη η βαλβο, και ειδικα σε χειροκινητο;και τι σουπερ ιδιοτητες εχει το καινουριο καστρολι που αν το αναμιξεις με το παλιο καταστρεφονται;και αν εμειναν 400 γραμαρια παλιου και καλα, λαδιου,τι φανταζεσαι οτι μπορει να προκαλεσει;το βαζεις πιστα;σπας ταχυτητες;βαζεις καρφωτες;βρες κατι αλλο να ανησυχεις......τωρα δεν γινεται τπτ..... Ωραίος μάστορας ή πελάτης είσαι εσύ, πες μας που είναι το συνεργείο σου για να ξέρουμε ποιόν να αποφεύγουμε. Μπορεί η βαλβολίνη να μην ήταν για αλλαγή άλλα αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνει ο άλλος ΜΙΣΕΣ δουλειές. Τόσο πολύ δουλειά έχετε πλέον που 5 λεπτά παραπάνω στη μπάρα είναι ζήτημα; Απλά βαριέστε να κάνετε τη δουλειά σωστά και συνάμα είστε και ανήθικοι. (Αν εισαι μάστορας). Με την ίδια λογική, έλα μωρέ γιατί να αλλάζεις τα λάδια, τράβα τα μισά με την τρόμπα από πάνω και συμπλήρωσε καινούρια, κάνεις και οικονομία!!!! Δεν τα αλλάζουμε όλοι τα οχήματα κάθε 5 χρόνια ξέρεις, κάποιοι θέλουμε ή τα κρατάμε αναγκαστικά δεκαετίες ολόκληρες επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για αντικατάσταση. Το να μου πεις εσύ ότι είναι ΟΚ, δείχνει απλά επιπολαιότητα που πηγάζει σίγουρα από το γεγονός ότι το όχημα δεν είναι δικό σου! Είμαι σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος μηχανικός, ούτε λάδια από το lidl βάζει στο δικό του, ούτε κλείνει την τάπα κατευθείαν "επειδή καθυστερεί". Επίσης εύχομαι για κάτι τέτοιου είδους μάστορες-κλάστορες, να μάθει αρκετός κόσμος ότι η αλλαγή λαδιών γίνεται και σε ένα πεζούλι ή με ένα υδραυλικό γρύλο και 2 τρίποδα δανεικά, να χάσουν το καθημερινό 15-20 ευρώ να σου πω εγώ μετά. Μετά θα φταίει ο Σόιμπλε πάλι, οι πολυεθνικές και η κυβέρνηση. 4
dollyyy19 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 οταν μαθεις μηχανολογια,θα καταλαβεις τι εγραφες καποτε.μηπως ηθελες να το σηκωνει ανα γωνια για να το στραγγισει?ή θα ηταν καλυτερα να εβγαζε το καρτερ και να το σκουπιζε κιολα?μηπως θα ηταν καλυτερα να κατεβαζε σασμαν και να το ελυνε πληρως για να μην μεινει ιχνος παλιου λαδιου?τα 400 γραμαρια(και αν) που υποτιθεται εμειναν μεσα,τι ζημια φανταζεσαι οτι κανουν?οπως εγραψα πολλες φορες,ο πλατων ειπε"αν δεν εχεις γνωση,δεν δικαιουσαι αποψη".ο μαστορας εκανε την δουλεια του.εχει αλλαξει πολλα,και ξερει αν εμεινε λαδι μεσα.αν δεν σε αρεσει,αλλαζεις μαστορα.ακομη καλυτερα,καντα μονος σου. υγ.τα λαδια του λιντλ,τι νομιζεις οτι ειναι?ηλιελαιο?δεν γινεται να μην το ξαναγραψω"αν δεν εχεις γνωση,δεν δικαιουσαι αποψη" 1
Liverpool89 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Γιαννη μην πας σε συνεργειο που σου κουνανε το αμαξι για να φυγουν τα λαδια που εμειναν. Λογικο να το αφησει να στραγγιξει για ακομα ενα πενταλεπτο, αλλα δεν θα παιζει και με τις σταγονες. Πιο πολυ βρωμιζουν το χώρο του αμαξιου γιατι γλειφουν πριν πεσουν. Δεν ειναι σωστο να την κλεισεις κατευθειαν, το αφήνεις οσο μπορεις. Βιδωνεις και σκουπίζει πολυ καλα, βαζεις τα νέα με προσοχη. Πάντως τι σας εχει πιασει με τις βαλβολινες, το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οταν ειναι καινουργιο ενα κιβωτιο, αλλαζει μεσα σε Χ χιλιαδες χιλιόμετρα για να φυγουν τα γρεζια και μετα δεν τις ξαναλλαζεις. Αλλα οσοι κρινεται αλλα επαγγελματα καλο θα ταν να λετε εδω ηλεκτρολογος, εδω τεχνικος υπολογιστων να ξερει και ο αλλος. Γιατι λετε για δυο βιδες 15€, ας πηγαινε σε βενζιναδικο ή συγκρινετε το με ενα κουρεα που για δυο ψαλιδιες ή για.δεκα λεπτα με την κουρευτικη μηχανη θα σας παρει 10+€, αν ξεχασα οτι μπορουμε να κουρευτουμε μονοι μας 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα