Προς το περιεχόμενο

Ultra speed CD-RW (Creation)

9-11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με την εγγραφή ultra speed CD-RW της Creation (δεν έχω βρει άλλα διαθέσιμα σε 16x/24x ταχύτητες)

Αν και δεν τα έχω δοκιμάσει σε formatted mode (για λόγους ευκολίας/συμβατότητας προτιμώ να τα γράφω σαν απλά CD-R & μετά να τα σβήνω), όσες φορές δημιούργησα AudioCD αυτό είχε παραμόρφωση, ειδικά στα τελευταία κομμάτια. Για την ακρίβεια τα πρώτα 4-5 tracks ακούγονται κανονικά και από εκεί και πέρα αρχίζουν τα read errors (σταμάταει, πηδάει κλπ), σαφές δείγμα ότι κάτι 'χοντρό' συμβαίνει. Τα αποτελέσματα είναι κάπως καλύτερα αν το δισκάκι γραφτεί σε 16x αντί για 24x...

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω που να στραφώ όσον αφορά τις προβληματικές εγγραφές:

στο hardware (LiteOn LDW-411S DVD±RW) ή στα media (τα Creation δεν θεωρούνται αναξιόπιστα)

Αν κάποιος γράφει σε ultra speed CD-RW χωρίς προβλήματα, ας postάρει αναφέροντας μαρκα media & recorder

ΣΗΜ: Οι παραπάνω εγγραφές έγιναν με

1) Nero v6.3.0.0 (drag&drop wav αρχείων απ'το σκληρό καθώς και image)

2) Alcohol 120% v1.4.8 (image)

Υ.Γ. Μόλις τσεκάρισα και αντίστοιχο topic στο forum του cdfreaks.com και ο moderator συμβουλεύει να ξεφορτωθώ οποιοδήποτε δισκάκι έχει κατασκευαστεί από την Infodisk :(

Περιμένω απαντήσεις

Δημοσ.

εδώ κ μια εβδομάδα ανακάλυψα κάτι παρόμοια δισκάκια: τα verbatim, ultra speed cdr/w 16/24x,

τα οποία όμως γράφουν στο εξώφυλλο: for ultra-speed drives only.

το προηγούμενο σαββάτο αγόρασα δοκιμαστικά 1, είδα ότι δούλεψε άψογα (ή τουλάχιστον καλύτερα από αυτά που είχα) σε 4 εγγραφές μέσα στην εβδομάδα και χθες αγόρασα άλλα 6.

τα χρησιμοποιώ για mp3 που ακούω σε napa.

το κουλό της υπόθεσης είναι ότι το αντιγραφικό μου είναι το yamaha crw-f1 http://yamaha-online.de/products.php?lang=e&idcat1=4&idcat2=22&idcat3=22&idprod=560&archivset=&newsset=#

το οποίο φυσικά κ δεν είναι ultra-speed drive ή αν είναι δεν το γράφει πουθενα :shock:

για να γράψω τα δισκάκια χρησιμοποιώ το νέρωνα βερ. 5.5.8.19

Δημοσ.

ekkli από που πήρες τα Verbatim & πόσο;

Έκανες κανένα quality test για C1/C2 errors κλπ;

Από ότι είδα η Verbatim έχει βγάλει και 32x! Το αν θα τα δούμε εδώ σύντομα είναι μια άλλη ιστορία...

Και εγώ για φορητή συσκευή τα θέλω & γι αυτό καίγομαι

Please respond

Δημοσ.

α. τα verbatim τα τσίμπησα από 1 μαγαζι στο κέντρο του πειραιά.

β. quality check τι εννοείς? το verify data του νέρωνα πάντως μου τα έβγαζε οκ μετά την εγγραφή, εν αντιθέσει με κάποια mmore normal ταχύτητας που είχα κ σχεδόν πάντα έβρισκε λάθη. το nero cd speed test δεν το έχω κάνει πάντως.

αυτά :)

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς εννοούσα.

Ένα απ' αυτά υπάρχει στα Nero Toolkits (είναι σίγουρα στα advanced).

Εναλλακτικά:

CDCheck v3.1.0.10 beta http://elpros.si/CDCheck/

Ένα πολύ μικρό freeware executable (δεν χρειάζεται setup, απλά κάνεις unzip), παρεμφερές με το utility του Nero. Για την ερμηνεία των σφαλμάτων ανάγνωσης θα πρέπει να δεις το documentation.

Σε γενικές γραμμές & υπεραπλουστεύοντας, C1 errors (acceptable έως ένα αριθμό) - C2 errors (μαύρο φίδι που σ' έφαγε αν είναι έστω και λίγα)

Ειδικά για τα drive της LiteOn (και μόνο για αυτά) υπάρχει το Kprobe. Δες αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα Yamaha, τα οποία φημίζονται για τα ποιοτικά Audio CDs που 'καίνε'

Πειραιά είπες; Αντίο ζωή :(

Τίποτα κοντά στο κέντρο της Αθήνας; Κασετεμπορική/Ανεστόπουλος κλπ;

Τιμή δεν ανέφερες

Δημοσ.

"το κουλό της υπόθεσης είναι ότι το αντιγραφικό μου είναι το yamaha crw-f1"

ekkli το ίδιο CDRW έχουμε (το τελευταίο που έβγαλε η yamaha - πλέον δεν θα ασχοληθεί άλλο!). Είναι και ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ultra speed. Μα καλα, το επανεγγράψιμο δισκάκι που δίνει μαζί με τη συσκευή το κοίταξες καθόλου;!

Το yamaha F1 είναι ό,τι πιο συμβατό θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει στο χώρο των CDRW! Αν κάτι δεν στο αναγνωρίζει αυτό, τότε το μόνο συμπλήρωμα θα το βρεις στα παλαιότερα Plextor.

"Αν κάποιος γράφει σε ultra speed CD-RW χωρίς προβλήματα, ας postάρει αναφέροντας μαρκα media & recorder"

Φίλε 9-11, μόλις το έκανα... Yamaha F1

Τα creation είναι τρισάθλια, τρισελεεινά κωλοδισκάκια χειρότερα και aπό τα noname, αλλά το πρόβλημά σου μπορεί να είναι και η ίδια η συσκευή κρίνωντας πάντα μόνο από τις περιγραφές σου. Αν έχεις την οικονομική άνεση πάρε τα infinity -> http://www.medeainternational.com

Τα verbatim επίσης έχουν χαλάσει πλέον... δεν είναι όπως παλιά.

Πράγματι το yamaha F1 έχει την επιλογή για να 'κάψεις' audio δισκάκι με το audiomaster αλλά αυτό προυποθέτει θυσία μερικών MB.

Όλα τα προηγούμενα yamaha γράφανε καλά μεν audio δισκάκια σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές του εμπορίου αλλά ερχόντουσαν δεύτερα με τα πρωτεία να τα έχουν τα τότε θρυλικά plextor.

Δημοσ.

Σύντροφε CyberWalker, το τσέκαρα το link που έδωσες αλλά...

1) Δεν θέλω να μπλέκω με παραγγελίες απ'το εξωτερικό :(

Το πολύ-πολυ κανένα ελληνικό online shop που παραγγέλνεις μέσω τηλεφώνου & έρχονται με αντικατοβολή/courier

2) Τα Infiniti που προτείνεις ήταν high speed 10x (εκτός αν δεν το έψαξα αρκετά)

3) Το ίδιο ισχύει και για τα Verbatim που έχει στο stock

Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν υπάρχει εισαγωγέας εδώ και κυρίως αν είναι διαθέσιμα στα καταστήματα. Τα δικά σου από που τα πήρες;

Τέλος αυτή η περίφημη Taiyo Yuden (που θεωρείται κορυφή) βγάζει και CD-RW;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...