Sthol Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα παιδιά. Προσπαθώ να φτιάξω μία φόρμα στο excel για το μαγαζί μου, και έχω βάλει σε ένα sheet τα προιοντα, και στο αλλο sheet έχω την drop down list. Έχω κολλήσει στα εξής: 1) πως μπορώ να κάνω autofill στην λίστα μου; Δηλαδή αν γράψω ένα γράμμα να μου βγάζει προτάσεις που υπάρχουν εντός της λίστας ώστε να μην γράφω όλη την λέξη; 2) πως μπορώ το sheet με τα προιόντα μου να το έχω σε ξεχωριστό excel? Πήγα να το δοκιμάσω αλλά σαν source μπορώ να βάλω μόνο από το ίδιο excel. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
alfaeffe Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2017 Για libreoffice calc: Μεσω του Data -> Validity -> Allow: List αν θες να εχεις τα items της λιστας σου "καρφωμενα" στην επιλογη αυτη. Παιζει και το auto-complete ετσι, δηλαδη αν ξεκινησεις να γραφεις θα σου συμπληρωνει τη συνεχεια. Αν θες να μην τα "καρφωσεις" αλλα η λιστα αυτη να παραγεται δυναμικα, βαζεις παλι Data -> Validity -> Cell range και στο source βαζεις την περιοχη (sheet & κελια αρχη:τελος) που περιεχει τα στοιχεια της λιστας σου. Αντι για τον 2ο τροπο μπορεις επισης να "ονοματισεις" την περιοχη αυτη μεσω του "manage names" που ειναι στο drop-down του κελιου πανω αριστερα (αριστερα απο το fx κουμπι) και να χρησιμοποιεις πλεον αυτο το ονομα. Μπορεις επισης να βαλεις να γινεται import η λιστα αυτη απο αλλο αρχειο πχ σε ενα "κρυφο" sheet του αρχειου σου και καθε φορα που το ανοιγεις να γινεται update, οποτε και θα σου βγαζει το μηνυμα "this file contains link to other files" για να κανει το update. Λογικα παρομοια ειναι και στο excel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα