Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, σιγα σιγα ερχεται η ωρα να αγορασω και εγω ενα αυτοκινητακι και θα ηθελα λιγη βοηθεια απο ατομα που μπορει να ξερουν κατι παραπανω. Ψαχνω για ενα σπορ αυτοκινητακι μεχρι 1600 κυβικα και 6.000 ευρω ΜΑX. Με ψηνει πολυ το Mazda MX5 NB και το Colt CZT. Απο τη μια το ΜΧ5 ειναι ενα πολυ ωμο αυτοκινητο που προσφερει απιστευτη οδηγηκη εμπειρια απο οτι εχω ακουσει αλλα δεν ειναι πρακτικο και ειναι λιγο ψωφιο, απο την αλλη το CZT ειναι δυνατο, πρακτικο και πιο ευκολα βελτιωσιμο αλλα μερικοι λενε οτι δεν εχει καλη αισθηση στην οδηγηση. Απο αξιοπιστια εχω ακουσει τα καλυτερα και για τα 2. Εσεις τι λετε? εχετε εμπειρια με καποιο απο αυτα τα 2 η εχετε να προτεινετε κατι αλλο?

Δημοσ.

Εάν είσαι νέος οδηγός ή είναι το πρώτο σου αμάξι εγώ θα κοιτούσα κάτι πιο απλό μέχρι να νιώσεις άνετα και να εξοικειωθείς. Κάποιο 1400αρι σβέλτο εστω ή κάνα 1.2 tsi που έχει αρκετή ροπή, είναι σύγχρονα και σβέλτα. Νομίζω μπορείς να βρεις ibiza 1.2tsi μέσα στο budget σου.

Δημοσ.

Οδηγω 3 χρονια ενα Mitsubishi Carisma 1600 102hp του πατερα μου, Δεν ειναι κανενας πυραυλος αλλα το οδηγω σχεδον καθε μερα οποτε πιστευω μπορω να παω σε κατι δυνατοτερο. Τωρα το Ibiza ειναι πανω απο το budget μου μιας και το ταβανι ειναι στα 6000, επισης για τα Vag δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα λογια αλλα εννοειται πως δεν εχω εμεπιρια για να ξερω σιγουρα. Ενα CZT με 5-6 χιλιαδες γιατι δεν θα μου το προτεινες?

Εγώ πάλι έχω μπει σε swift sport του 2005 και μου άρεσε αρκετά, και σαν εμφάνιση και σαν απόδοση!

Ωραιο το Swiftακι και εχω ακουσει πως στριβει καλα και εχει ωραια αισθηση.

Δημοσ.

Τα αυτοκίνητα που ψάχνεις ( Colt CZT και Mx5 ) δεν έχουν καμμιά απολύτως σχεση μεταξύ τους, άρα δεν ειναι συγκρίσιμα. Ο χαρακτηρισμός σπορ επισης δεν αναδεικνύει τις ανάγκες σου. Διότι αν ψάχνεις κατι σχετικά ταξιδιάρικο, τα δυο αυτα μοντέλα ειναι τα πλέον θορυβώδη και ακατάλληλα. Ένα Ford Fiesta 1600 ή ecoboost (αν ανέβεις χρηματικά) είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο αμάξι απο το σπορ colt. Το mx5 ειναι μια κατηγορία μονο του, αν έχεις τα φράγκα να το συντηρείς σωστά, σε σωστούς τεχνίτες διότι αντιπροσωπία γιοκ και τα ανταλλακτικά έρχονται με το παπόρι απο την Ιαπωνία. Αλλά επειδή υποψιάζομαι ότι απλά θέλεις κατι σβέλτο σε supermini και δεν θα ήθελες να μπλέξεις με 10ετιας μεταχειρισμένα που σε εγγυώμαι ότι θα τα χρυσοπληρωσεις στη συνέχεια ( εχω Mazda πρώτο χέρι 10ετιας) προτείνω να δεις σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσεις 6000-7000 προκαταβολή και αλλα τόσα σε μικρες δόσεις για ένα καινούριο Fiesta ecoboost 1000 με 100 ή 125 άλογα. Αν δεν σε νοιάζει και πολυ το σπορ στήσιμο, δες το νέο Fabia στα 1200 στα 110 άλογα , πολυ τίμιο αμαξι συνολικά. Σε κάθε περίπτωση αν μπορεις να ανταπεξέλθεις στα έξοδα των τρύπιων κουμπαράδων που καίνε κιόλας που σκέφτεσαι να πάρεις, τοτε σίγουρα εχεις 150-200 ευρω για την δόση ενός νέου.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θελω ταξιδιαρικο ουτε με πολυ νοιαζουν οι χωροι. Θελω ενα ωμο αμαξακι χωρις πολλα πολλα να πηγαινω στην δουλεια και να κανω και την πλακα μου.Για ecoboost το ειχα σκεφτεί γιατι μου αρεσουν πολυ τα Ford αλλα ειναι πανω απο το budget μου και δεν θελω να βαλω γραμματεια και ειναι και λιγοτερα αλογα απο το κολτ. Θελω κατι φασαριοζικο και νευρικο με περιθωρια βελτιωσης.

Δημοσ.

Δεν θελω ταξιδιαρικο ουτε με πολυ νοιαζουν οι χωροι. Θελω ενα ωμο αμαξακι χωρις πολλα πολλα να πηγαινω στην δουλεια και να κανω και την πλακα μου.Για ecoboost το ειχα σκεφτεί γιατι μου αρεσουν πολυ τα Ford αλλα ειναι πανω απο το budget μου και δεν θελω να βαλω γραμματεια και ειναι και λιγοτερα αλογα απο το κολτ. Θελω κατι φασαριοζικο και νευρικο με περιθωρια βελτιωσης.

Άμα βρεις colt με τα 150 άλογα τσίμπα το.. Έχω μπει σε τέτοιο και εχυσα... Νερό :)

Δημοσ.

Τα αυτοκίνητα που ψάχνεις ( Colt CZT και Mx5 ) δεν έχουν καμμιά απολύτως σχεση μεταξύ τους, άρα δεν ειναι συγκρίσιμα. Ο χαρακτηρισμός σπορ επισης δεν αναδεικνύει τις ανάγκες σου. Διότι αν ψάχνεις κατι σχετικά ταξιδιάρικο, τα δυο αυτα μοντέλα ειναι τα πλέον θορυβώδη και ακατάλληλα. Ένα Ford Fiesta 1600 ή ecoboost (αν ανέβεις χρηματικά) είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο αμάξι απο το σπορ colt. Το mx5 ειναι μια κατηγορία μονο του, αν έχεις τα φράγκα να το συντηρείς σωστά, σε σωστούς τεχνίτες διότι αντιπροσωπία γιοκ και τα ανταλλακτικά έρχονται με το παπόρι απο την Ιαπωνία. Αλλά επειδή υποψιάζομαι ότι απλά θέλεις κατι σβέλτο σε supermini και δεν θα ήθελες να μπλέξεις με 10ετιας μεταχειρισμένα που σε εγγυώμαι ότι θα τα χρυσοπληρωσεις στη συνέχεια ( εχω Mazda πρώτο χέρι 10ετιας) προτείνω να δεις σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσεις 6000-7000 προκαταβολή και αλλα τόσα σε μικρες δόσεις για ένα καινούριο Fiesta ecoboost 1000 με 100 ή 125 άλογα. Αν δεν σε νοιάζει και πολυ το σπορ στήσιμο, δες το νέο Fabia στα 1200 στα 110 άλογα , πολυ τίμιο αμαξι συνολικά. Σε κάθε περίπτωση αν μπορεις να ανταπεξέλθεις στα έξοδα των τρύπιων κουμπαράδων που καίνε κιόλας που σκέφτεσαι να πάρεις, τοτε σίγουρα εχεις 150-200 ευρω για την δόση ενός νέου.

Αν ο φίλος επιλέξει να δώσει πάνω από τα 6 χιλιάρικα που είναι το budget του

το τελευταίο αμάξι που το λες συνολικά τίμιο είναι το Fabia.

Παλιά τεχνολογία, παλιό σασί.

Από VW Group καλύτερα να πάει σε ένα Ibiza ή στο επόμενο Polo που ειναι μια γενιά μπροστά από το Fabia.

Δημοσ.

Να πω την αληθεια δεν τα πολυσυμοαθω τα VAG, ειμαι πιο πολυ ιαπωνας χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι δεν αναγνωρίζω καποια δυνατα μοντέλα. Το colt με εχει ψησει μιας και εχει καποια στοιχεια απο Evo που ειναι ονειρο για εμενα. Απο ανταλλακτικα τι παιζει; βρισκεις;

Άμα βρεις colt με τα 150 άλογα τσίμπα το.. Έχω μπει σε τέτοιο και εχυσα... Νερό :)

Το CZT βγαινει με τον 4g15 turbo κινητήρα και αποδιδει 150 μαμα. Τα 150 καλα η ψοφια; οι πιο πολλοι λενε ειναι μια χαρα αλλα υπαρχουν και μερικοι που το λενε ψωφιο. Πως σου φανηκε εσενα;
Δημοσ.

Να πω την αληθεια δεν τα πολυσυμοαθω τα VAG, ειμαι πιο πολυ ιαπωνας χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι δεν αναγνωρίζω καποια δυνατα μοντέλα. Το colt με εχει ψησει μιας και εχει καποια στοιχεια απο Evo που ειναι ονειρο για εμενα. Απο ανταλλακτικα τι παιζει; βρισκεις;

Το CZT βγαινει με τον 4g15 turbo κινητήρα και αποδιδει 150 μαμα. Τα 150 καλα η ψοφια; οι πιο πολλοι λενε ειναι μια χαρα αλλα υπαρχουν και μερικοι που το λενε ψωφιο. Πως σου φανηκε εσενα;

εγω τρομαξα φιλε...τρελο γκαζι υπεροχα φρενα- μου ειχε αρεσει !

Δημοσ.

Τετοια θελω να ακουω!!!

και 2 ημερες πριν ειχα μπει στο απλο...και εκεινο πετουσε για 1.3 ...

αλλα το 1.5   με τα 150 αλογα ηταν το κατι αλλο

Δημοσ.

Mε 6000€ παίρνεις MX5 NC και όχι NB, άσχετα αν θέλουν να ζητάνε τόσα για ΝΒ. Αν δεν έχεις ανάγκες μπορεί να σε καλύψει πλήρως εφόσον το γουστάρεις. Είναι ένα αυτοκίνητο καθαρά για οδήγηση σε στροφιλίκια και βόλτες, επιπλέον είναι σχολείο αν σε ενδιαφέρει να μάθεις κάποια πράγματα. Το ότι δε βάζει φωτιά στο δρόμο μόνο θετικό είναι καθώς μπορείς να πλησιάσεις τόσο στα δικά του όρια όσο και στα δικά σου. 

Εγώ δε το μετάνιωσα ούτε στιγμή και πραγματικά το λατρεύω, θέλει κάποιους συμβιβασμούς βέβαια αλλά όταν κατεβάσεις την οροφή και αρχίσεις να το διπλώνεις ξεχνάς τα όποια αρνητικά έχει.

Αν υπάρχει δυνατότητα χρήσης και άλλου αυτοκινήτου τότε το παίρνεις με κλειστά μάτια καθώς είναι κατά βάση δεύτερο αυτοκίνητο. Έχε στο νου σου πάντως ότι η κατανάλωση είναι κάπως τσιμπημένη, στην πόλη συνήθως θα βλέπεις 10-12λ ενώ εκτός δύσκολα να πέσει κάτω από τα 8λ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...