Προς το περιεχόμενο

Cpu AMD 6300fx ghz Μενει στα 1.33ghz

DumbAws98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

madfury έχει θιχτεί αρκετές φορές το ζήτημα κι αυτα είναι λίγο πολύ γνωστά. Δε νομίζω να αντιλέγει κάποιος με την μετρια ποιοτητα των Mosfets. Αλλά ....δε συμμερίζομαι τη δραματική κατάσταση που περιγράφεται συνολικά.

To video με τηn Κrait, το χα ποστάρει κι εγώ :)  (Σχετίζεται με αυτά που γράφω στην προτελευταία πρόταση).

Περι MSI Gaming.. έχει καταντήσει ανέκδοτο η γενικότερη συμπεριφορά απέναντί της. Σε κάθε περίπτωση και χωρίς καν να γνωρίζουμε τις όποιες μεταβλητές ενός προβλήματος, φτάνουμε σε εύκολα συμπεράσματα που εκ των πραγμάτων δε βοηθάνε κι όλας.

Δε θέλω να θίξω προσωπικα-αρνητικά τον Sheogorath όμως σε κάθε συζήτηση για MSI μητρική, λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Αυτή τη φορά το τράβηξε περισσότερο, μιλώντας για δικαίωση όσων την αντιμαχοταν κτλ 

Ακόμα και τώρα που το παιδί δεν έχει προβλήματα, πρέπει να υπάρχει κάποιο καταναγκαστικά...

Όπως και να έχει, τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν απ'τις αδυναμίες των χρηστών να κατανοήσουν βασικά χαρακτητιστικά ή απλά επειδή δεν αντιλαμβάνονται εγκαίρως σημαντικές λειτουργίες, όπως έγινε κι εδώ. 

Λίγο παλιότερα, έγινε αναλογη συζήτηση, εδώ στο φόρουμ, και κάποιος θέλοντας να θάψει περισσότερο τη μητρική έδωσε ενα συνδεσμο απτο toms hardware οπου ένας άλλος χρήστης περιεγραφε προβληματα throttling, θερμοκρασιών κτλ κτλ Εν τέλει,  ο συγκεκριμένος είχε βάλει 1.50+ volτs. E, χαiρω πολύ. Θα κρίνουμε μπατζετ μητρικές επειδή δεν αντέχουν extreme συνθήκες; Οι 970 δεν κατασκευάστηκαν για αυτό το σκοπό.

Η Gaming ήταν μία εξαιρετική μητρική στα πλαίσια της 970 σειράς μέχρι 100 ευρώ (τότε). Αν κάποιος θέλει να κάνει υψηλά overclocks μαζί της (και με οποιαδήποτε άλλη 970), κακό του κεφαλιού του. Οι περισσότερες συμπεριφέρονται φυσιολογικά μέχρι τα 1.35 περίπου, παραπάνω αρχίζουν τα προβλήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάλαβες ότι η επιλογή που έκλεισε ήταν κατά πάσα πιθανότητα το overcurrent protection? Και ένα Scania φτάνει τις 5000 στροφές αν βγάλεις τον κόφτη, δεν σημαίνει ότι κάνει καλο ή θα κρατήσει.

Είναι γεγονός ότι αυτά τα mosfet είναι rated στους 25 βαθμούς Κελσίου. Στους 50-60 που πάει κανονικά στην λειτουργία πέφτει στο μισό το μέγιστο Α.

Μακάρι να πέφτω έξω, αλλά για να ήταν default enabled μάλλον προστασία ήταν, και τώρα το παίζει κορώνα γράμματα.

Δεν έχει τέτοια επιλογή η Gaming (από όσο τη θυμάμαι όταν την είχα στα χέρια μου) οπότε εκ των πραγμάτων δε μπορεί να οφείλεται εκεί.

Aυτά που αποδεδειγμένα επηρεάζουν και φ'ερνουν τέτοια αποτελέσματα, τα ανέφερα ήδη : cpu smart protection (λογικά αυτό αλλαξε), ο διακόπτης slow mode ~που έχει προκαλέσει πολλά απ'τα φαινόμενα που υπάρχουν~  και το throttling Που όμως είναι ΠΟΛΥ δυσκολο σε τέτοια ρεύματα και χωρίς πληροφορίες.

Όπως και να έχει, τα βιστικα συμπερασματα πανε κ ερχονται παλι. 

Αν τα mosfet παθαίναν κάτι , αφενός θα φαινόταν και θα επισημαινόταν (θέλω να πιστεύω) αφετέτου αντίο ζωή. 

Είπε το όνομα αυτοί που έκλεισε. CPU protection from heavy load. Κατά 99% είναι overcurent protection. Αν δεήσει ο ts να απαντήσει περί θερμοκρασίας ψύκτρας mosfet που ρώτησα από το πρώτο ποστ, θα μάθουμε.

Αν κλείνει προστασίες, παίζει κυριολεκτικά με την φωτιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...