Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα

Τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: θέλω μια συσκευή που να μπορώ στην ουσία να μετατρέψω σύνδεση στο ιντερνετ από θύρα ethernet σε ασύρματο. Η θύρα ethernet βρίσκεται στο πανεπιστήμιο και έχει σταθερή ip, αν αυτό βοηθάει. Από ότι έχω διαβάσει αυτό λέγεται access point.

Προσπάθησα να βάλω ένα παλιό modem/router ZTE του ΟΤΕ και έβαλα τις ρυθμίσεις για την ip όμως για κάποιον λόγο δεν μπορούσα να συνδεθώ.

Ως εναλλακτική βλέπω ένα router της Xiaomi [https://www.banggood.com/Xiaomi-Mi-WiFi-Nano-Smart-Router-Youth-Edition-802_11n-300Mbps-Wireless-Router-p-1022295.html?rmmds=search]σε προσιτή τιμή. Διαφορετικά έχω βρει μερικούς οδηγούς για να μετατρέψω το Raspberry pi B που έχω σε access point όμως διαβάζω ότι δεν είναι όλα τα wifi dongle συμβατά (ίσως και αυτό που έχω να μην είναι) και δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις γι' αυτό και προσπαθώ να αποφύγω αυτή τη λύση. 

Αν πάρω το XIaomi θα κάνω τη δουλειά μου ή πάλι δεν θα τα καταφέρω;    

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αν δινουν μια Ip ανα πριζακι τοτε δεν θα παιξει το adslrouter σαν access point.αλλο τοσο αν κλειδωνουν port me mac address.

εκει υποχρεωτικα θελεις ρουτερ με wan ωστε να παιξει αυτο σαν να ειναι το Pc σου και να κανει Nat και να δινει μετα στις συσκευες σου

υπαρχει και η λυση ενα pc ή ενα λαπτοπ να κανει το access point αλλα μπλεκεις σε ρυθμισεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...