Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. TUM, RWTH Aachen, TU Berlin, Universität Darmstadt, KIT. Ποιο απο αυτά;

Θα με ενδιέφερε πολύ και το Leipzig αλλά απο ο,τι βλέπω δεν έχει πολυτεχνείο. Να σημειωσω οτι τελειωνω ηλεκτρολόγος και αναζητώ ενα μεταπτυχιακο όχι κατ ανάγκη απο γκλαμουρατο ίδρυμα, απλα να με βάλει στην αγορά της Γερμανίας, να βελτίωσω λίγο την γλώσσα, να προσαρμοστω στον τροπο ζωης και να μου βγει όσο πιο φθηνό γίνεται γενικα. Στο πανεπιστήμιο είχα ασχοληθεί με αυτοματισμό και αυτόματο έλεγχο, όχι οτι δεν μπορω να το γυρίσω τώρα πχ σε ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κτλ αλλά λέμε. Το θέμα μας δεν είναι το πρόγραμμα αλλά η πόλη όμως φθηνή πόλη που θα βρούμε; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

σαν πανεπιστήμιο, το TUM είναι μια κλάση ανώτερο από τα υπόλοιπα, αλλά και aachen,kit,tub είναι  πάρα πολύ καλά και σεβαστά πανεπιστήμια στη γερμανία. Θαρρώ πως φτηνότερη ζωή θα βρεις στο aachen. Το Μόναχο σίγουρα το πιο ακρίβο, αλλά ταυτόχρονα και ανώτερο πανεπιστήμιο, πολύ καλές σχέσεις με τις επιχειρήσεις και γενικά σαν πόλη θα βρεις εύκολα δουλειά στο Μόναχο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

Δημοσ.

Καλά σίγουρο είναι το πιο φημισμένο κτλ, αλλά το θέμα είναι τα λεφτά. Μιλούσα σήμερα με έναν Γερμανό που δούλευε στο International Office του THM (Technische Hochschule Mittelhessen) και μου είπε ότι ξέχνα το Μόναχο, είναι η πιο ακριβή πόλη τηε Γερμανίας και επίσης δεν θα βρεις συγκατοίκηση. Επίσης μου είπε για Βερολίνο ότι δεν του αρέσει καθόλου σαν πόλη και ότι έχει εγκληματικότητα. Στα υπόλοιποα τρία ήταν θετικός και γενικά μου είπε ότι αυτά τα πέντε είναι τα πέντε καλύτερα πανεπιστήμια τεχνολογικού κλάδου στην Γερμανία. Στο Άαχεν σύμφωνα με αυτόν ζουν πολλοί Έλληνες, είναι φθηνή πόλη και είναι και η πατρίδα του. Παρόλα αυτά μου πρότεινε να κοιτάξω και τα Fachhochschulen γιατί είναι πιο πρακτικά και είναι επίσης πολύ καλά δικτυωμένα με πολλές επιχειρήσεις. Η αλήθεια είναι ότι μετά από πέντε χρόνια θεωρητικής γνώσης, θα ήθελα να μάθω και κάτι πιο πρακτικό που θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο στην μετέπειτα εργασία μου. Οπότε προς το παρόν ψάχνω να δω τί παίζει με τα Fachhochschulen, μιας και δεν τα είχα πολύ κοιτάξει στο παρελθόν. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια καλό είναι το Μόναχο αλλά για δείτε σπιτόγατο τί τιμές παίζουν:

https://www.spitogatos.gr/search/results/residential/rent/r450172/m5023m?ref=refinedSearchSR

Παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πολύ τα ενοίκια, πτώση της ζήτησης δεν υπήρξε, πολύ απλά γιατί είναι η καρδιά της βιομηχανίας της Γερμανίας, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι εκεί, οπότε ο μετανάστης που θα έρθει για δουλειά στον Μόναχο και θα παίρνει μισθούκλα δεν θα τσιγκουνευτεί να τα δώσει, σε αντίθεση με τον φοιτητή τον καημένο που δεν μπορεί να συμβαδίσει.

Ο Jonny λοιπόν από το International Office που είπε επί λέξει Die TUM kannst du vergessen. Επίσης επειδή είχα και έναν ενδοιασμό για τα Βαυαρικά αν θα μπορώ να συνεννοηθώ κτλ μου είπε ότι στο Μόναχο μιλάνε Hochdeutsch σε αντίθεση με τις γύρω περιοχές του ιδίου Bundesland όπου ομιλούνται οι τοπικές διάλεκτοι.

Οπότε κλείνω προς τα Καρλσρούη, Άαχεν και Νταρμστατ και κοιτάω και την λύση των Fachhochschulen. Σχετικά με το Άαχεν και ο καθηγητής που είχα στα γερμανικά μου το πρότεινε και μου είπε ότι μπορώ να βρω και με ένα 250άρι Warmmiete. Σαν πόλη από φωτογραφίες που είδα μαρέσει πολύ πάντως και είναι πλας ότι έχει και ομογένεια.

Δημοσ.

Επίσης μου είπε για Βερολίνο ότι δεν του αρέσει καθόλου σαν πόλη και ότι έχει εγκληματικότητα.

Να μη του αρέσει δικαίωμά του, αλλά το "έχει εγκληματικότητα" που είναι και αντικειμενικό ίσως θα έπρεπε να το εξετάσεις πιο προσεκτικά.

Δημοσ.

Ψάχνεις να νοικιάσεις σπίτι στο Μόναχο στο σπιτόγατο;

Όχι απλά για να δώσω τάξη μεγέθους έκανα την παράθεση.

Να μη του αρέσει δικαίωμά του, αλλά το "έχει εγκληματικότητα" που είναι και αντικειμενικό ίσως θα έπρεπε να το εξετάσεις πιο προσεκτικά.

Θα ήθελες να δώσεις παραπάνω πληροφορίες;

Δημοσ.

Θα ήθελες να δώσεις παραπάνω πληροφορίες;

Η μόνη πληροφορία που έχω να δώσω είναι ότι δυόμισι χρόνια εδώ δεν έχω δει τίποτα που θα με έκανε να πω ότι "έχει εγκληματικότητα". But that's just me, αν σε ενδιαφέρει θα πρέπει να το ψάξεις.

Δημοσ.

Δες εδώ:

http://www.mdr.de/nachrichten/politik/inland/kriminalitaetsstatistik-berlin-leipzig-vorn-100.html

Πέρα από αυτό που δεν είναι το θέμα της συζήτησης, αν θα ήθελες να μοιραστείς κάτι μαζί μας, μιας και είσαι ήδη μετανάστης στην Γερμανία, που να άπτεται της εκπαίδευσης ή της ζωής γενικότερα, εδώ είμαστε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...