hammerd Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 και εξηγω... σκαναρα ενα παλιο σπανιο βιβλιο και θελω να χωρισω με ενα προγραμμα τις εικονες που ειναι σκαναρισμενες, 2 σελιδες ανα εικονα, σε 2 ξεχωριστα αρχεια για αριστερη-δεξια σελιδα. μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο που να με καλυπτει...
jardan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Η πιο εύκολη μα χρονοβόρα λύση είναι το ίδιο το paint. - Ανοίγεις την φωτογραφία, - επιλέγεις το κομμάτι που θες, - κάνεις crop, - αποθήκευση ως και δίνεις άλλο όνομα. - Κάνεις αναίρεση, - επιλέγεις το άλλο κομμάτι, - crop, αποθήκευση ως και δίνεις άλλο όνομα. Συνεχίζεις έτσι για κάθε φωτογραφία. Διαφορετικά, νομίζω ότι υπάρχουν προγράμματα που επιλέγεις το πλαίσιο και περνάει αυτόματα κάθε φωτογραφία και κόβει μόνο του, αλλά θα πρέπει όλες οι φωτογραφίες σου να είναι σχεδόν ολόιδιες για να μην έχεις κοψίματα κατά λάθος. Ξέρω ότι το Abbyy finereader το κάνει, αλλά κοστίζει...
accipio Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Αν είναι pdf δοκίμασε το briss. Αν είναι εικόνες, το IrfanView. Για άψογο αποτέλεσμα, προτείνω το Scan Tailor.
dedalos91 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 δες και μια παρομοια με την παραπανω λυση (το paint) FS Capture ....
hammerd Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Αν είναι pdf δοκίμασε το briss. Αν είναι εικόνες, το IrfanView. Για άψογο αποτέλεσμα, προτείνω το Scan Tailor. πολυ καλο το scan tailor , μονο που πρεπει να κανεις ολα τα βηματα για να δουλεψει το Output... η δεν εχω βρει εγω ακομα πως να κανω μονο το split...
accipio Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Ναι, πρέπει να κάνεις όλα τα βήματα, αλλά είναι σχεδόν αυτοματοποιημένη η διαδικασία χάρη στη μαζική επεξεργασία που σου δίνει ως δυνατότητα. Εκείνο που χρειάζεται στο τέλος είναι έλεγχος κάθε σελίδας για εντοπισμό λαθών (π.χ. λανθασμένος χωρισμός σελίδας κτλ.) και διόρθωσή τους, μια και το πρόγραμμα αρκετές φορές μπερδεύεται και κάνει λάθη (παράδειγμα, αν σε κάποιες σελίδες υπάρχουν κατακόρυφες γραμμές, είναι αρκετά πιθανό να κόψει εκεί τη σελίδα και όχι στο πραγματικό μέσο). Υπάρχει και τo Scan Tailor Experimental (από τον ίδιο δημιουργό) που σε σχέση με το απλό είναι πολύ πιο γρήγορο (ξεζουμίζει τον επεξεργαστή) και έχει και αρκετές άλλες διαφορές.
hammerd Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 ok θα το δοκιμασω και αυτο , ευχαριστω παιδια
hammerd Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Επανερχομαι στο θεμα γιατι προεκυψε και ενα αλλο ζητημα... Υπαρχει τροπος μεσα απο το scan tailor η καποιο αλλο προγραμμα να μπορεσω να κανω book-fold correction στις σελιδες ? Ειδα οτι υπαρχει σε καποια του εμποριου και περιμενω να μου στειλουν trial versions αλλα αν εχει καποιος εμπειρια πανω σε αυτο το προβλημα ας πει εδω. Προκειται ουσιαστικα για διορθωση της καμπυλοτητας των λεξεων που ειναι πολυ κοντα στην ενωση των 2 σελιδων και κανουν το κειμενο παραμορφωμενο αισθητα.
accipio Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Αυτή τη δυνατότητα την έχει τόσο το κλασικό Scan Tailor (στο τελευταίο στάδιο, Output) όσο και το Scan Tailor Experimental στο στάδιο Geometric Distortions· μάλιστα το Experimental κάνει αρκετά καλή δουλειά, αλλά πολλές φορές είτε χρειάζεται χειροκίνητες διορθώσεις είτε απλώς... αποτυγχάνει, ειδικά με περίεργες μη συμμετρικές παραμορφώσεις. Δοκίμασέ το για να αποκτήσεις και προσωπική εμπειρία· από το καθόλου, καλό είναι κι αυτό έστω και με κουσούρια.
hammerd Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Tελικα εκανα και καποιες δοκιμες με το experimental , δεν μπορει να φτιαξει το book-fold. Γενικα αν εχεις π.χ. ενα βιβλιο 1000+ σελιδων, πρεπει να τις περασεις ολες ξανα τις σελιδες με το ματι για τυχον παραλειψεις , καθως το προγραμμα πολλες σελιδες που εχουν λιγες γραμμες κειμενου τις κανει λευκες ! Σε γενικες γραμμες παντως ειναι αρκετα καλο και κριμα που το παρατησανε... Αν ξερει κανεις καποιο αλλο που να ειναι καλυτερο απο αυτο ας μας πει εδω.
KyrGR Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αν εχεις ομοιόμορφες εικόνες και τις ανοιξεις σαν layers στο gimp ή στο photoshop μπορείς να τις διορθώσεις όλες ταυτοχρονα.(θα έλεγα με το cage transform και το puppet warp αντίστοιχα).Το να εχεις ακριβές αποτέλεσμα είναι long shot βεβαια, ελληνιστί χλωμό. ¨Ακυρο για το Gimp , το περισσότερο που μπορείς να κάνεις είναι απλά transform (πχ perspective αν βάλεις τα layers σε ένα group) άρα δεν σου δίνει λύση, συγγνώμη. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2017 από KyrGR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα