Sebu Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Γτι να μην παρει κάποιος Site: αυτήν δεν ειναι πιο vfm ? Εκτός αν θέλει 24' και η αλλη είναι μεγάλη. Ακριβώς την ίδια απορία έχω γιατί ειμαι στο τσακ να παρω την 27αρα http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=21895 Με μολις 3 ευρω παραπανω Και ειναι και freesync. Εστω και 10-15hz παραπανω θα τα δωσει σε σχεση με τα 60.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 σχεδον καμια η διαφορα αναμεσα σε 2κ (2048χ1080) σε σχεση με το 1080p (1920x1080) Προφανώς εννοεί 2560Χ1440 ή 2560Χ1080 Δεν υπάρχει 2048Χ1080... 4
Sebu Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Οτι τα pixel βγηκαν απο την οθονη να μου επιτεθουν. Τοσο μεγάλα ειναι. Και φυσικα ειναι πολυ ασχημα για text. Θα στοχευα σε 2K για 24αρα κατ ελαχιστον. 2Κ και πανω ομως μπορει να ζοριζεται η gpu σου/του (οποιος αποφασισει να παρει 2K). Προσωπικα θεωρω οτι για οθονη γραφειου (εννοω χρηση σε γραφειο στο σπιτι) οπου θα καθεσαι στους 40-60 ποντους και θα ειναι μεχρι 24-27 ιντσες, ειτε 1080p είτε 2Κ οι διαφορές που θα μπορεσει να "καταλαβει" το ματι την ωρα του gaming (με το καταλαβει εννοω να περασει το οπτικο σημα στον εγκεφαλο, να το επεξεργαστει και να πει πωπω τι τρελη διαφορα θεασης) ειναι μικρη. Το δικο μου ματι τουλαχιστον δεν ασχολειται Εδω μικροδιαφορες τυπου 4Χ ΑΑ αντι 8Χ ή 16Χ ή medium αναλυση στις σκιες αντι για ultra δεν τις καταγραφω, ασχολουμαι με την ουσια του παιχνιδιου εκεινη τη στιγμη. Διαφορες ομως που αν τις εχεις στο κλικ κατω στις ρυθμισεις εχουν εμφανη επιπτωση στα frames καθως το παιχνιδι παει σφαιρα και δεν κομπιαζει. Για να μην παρεξηγηθω δεν μιλαω για outliers, για τις ακραιες διαφορες (πχ σκιες ανοιχτες-κλειστες, AA ανοικτο-κλειστο, αλλα για ενδιαμεσες ρυθμισεις των οποιων η ουσιαστικη επιδραση στο οπτικο κομματι του παιχνιδιου δυσκολα θα γινει ουσιωδως αντιληπτη απο το ανθρωπινο ματι πχ την ωρα μιας μαχης, που σε κυνηγανε, που οδηγας πανικοβλητος, δεν καθεσαι να προσεξεις αν οι εχθροι σου, ριχνουν φυσιολογικη σκια στο εδαφος και τα αντικειμενα αναλογα με το απο που ειναι ο ηλιος ή αλλες φωτεινες πηγες, ουτε αν το νερο λαμπυριζει κτλ. Ναι διαφορα σε 40αρα, στα 3 μετρα, αναμεσα σε 1080 και 4Κ αντιληφθηκα τρελη την ωρα του gaming αλλα μιλαμε για τεραστιες ιντσες και μεγαλη αποσταση απο την τηλεοραση οπου ο 4πλασιασμος της αναλυσης (αν δεν κανω λαθος) γινεται αντιληπτος (λογω μεγεθους και αποστασης). Μιλάω πάντα καθαρά υποκειμενικά 2
just getting started Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Μα ίσα ίσα, όσο πιο κοντά στην οθόνη εισαι, τόσο πιο πολύ φαίνονται τα πιξελ... Εγω πχ όταν βλέπω ταινίες σε 50αρα στα 7 περίπου μέτρα δεν βλέπω διαφορα στα 720π με τα 1080π 1
naruto14 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Το μάτι σου μπορεί να μην καταλάβει διαφορές ανάμεσα σε 1080p και 1440p σε games (αν και αμφιβάλλω) αλλά θα καταλάβει μεγάλη διαφορά στη καθημερινή χρήση του υπολογιστή. Το 1080p στις 27 ίντσες είναι λίγο κουραστικό λόγω των μεγάλων pixels, ειδικά όταν προέρχεσαι από 23" ή 24". Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο TheAccountant θεωρεί τις 24" πολλές ίντσες για 1080p. Προτιμάς δηλαδή 21,5"? Γιατί προσωπικά εκεί δυσκολεύομουν να διαβάσω τι βλέπω. Χώρια το ότι είναι αρκετά μικρό σαν monitor. 1
chocorello Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Οι 24 ίντσες σε 1080p είναι οριακές για να έχεις όμορφο αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο το πόσο άνετα βλέπεις αλλά και το πόσο όμορφα φαίνεται αυτό που βλέπεις. Προσωπικά βλέπω μια χαρά και όμορφα στο λάπτοπ (17άρι full HD). Αντίστοιχο ppi πρέπει να έχει και μια μελλοντική οθόνη desktop (ή και λίγο λιγότερο δεδομένου ότι η απόσταση από τα μάτια μου θα είναι λίγο μεγαλύτερη).
naruto14 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Τα laptop είναι διαφορετική ιστορία. Κάθεσαι πιο κοντά από ότι τα monitors. Και πάλι εκεί το PPI είναι πολύ μεγαλύτερο και από 27άρι 1440p και από 24άρι 1440p. Οπότε δύσκολο να κάνουμε άμεση σύγκριση. 1
TheAccountant Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Το μάτι σου μπορεί να μην καταλάβει διαφορές ανάμεσα σε 1080p και 1440p σε games (αν και αμφιβάλλω) αλλά θα καταλάβει μεγάλη διαφορά στη καθημερινή χρήση του υπολογιστή. Το 1080p στις 27 ίντσες είναι λίγο κουραστικό λόγω των μεγάλων pixels, ειδικά όταν προέρχεσαι από 23" ή 24". Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο TheAccountant θεωρεί τις 24" πολλές ίντσες για 1080p. Προτιμάς δηλαδή 21,5"? Γιατί προσωπικά εκεί δυσκολεύομουν να διαβάσω τι βλέπω. Χώρια το ότι είναι αρκετά μικρό σαν monitor. Μικρο το 20αρι μονιτορ?!!!!? Θα προτιμουσα τα 1080p στις 20 ιντσες αλλα στις 24 που εχω τωρα με τιποτα. Προσωπικα δουλευω πλαι πλαι 24αρα και 13αρα (φορητος) και τα 2 1080p IPS. Ειναι η μέρα με την νυχτα σε αναγνωσιμοτητα λογω διαφορας PPI. Κλασσεις ανωτερη η 13αρα. Εδω αλλωστε εχουμε κακομαθει και απο τα κινητα. Ειχα και παλιοτερα 20αρα οθονη 1080p και σε κεινη δεν ηταν ασθητο/ενοχλητικο το φαινομενο με τα pixel. Οταν εκανα την αλλαγη σε 24αρα ομως... η διαφορα στο text ηταν αισθητη. Σε gaming φυσικα κανεις δεν θα καταλαβει αναμεσα σε FHD και 2Κ. Παντως δεν ειναι αναγκη μια οθονη να την δουλευεις σε native μπορει να ειναι 4Κ και να την δουλευεις σε 2Κ. H ποιοτητα του πανελ ομως παραμενει. Αν σου φαινονται μικρά, τοτε πρεπει να ρυθμισεις το scaling μεσα απο το λειτουργικο. Αλλωστε και τα κινητα δεν παιζουν σε native αναλυσεις. Δεν θα βλεπαμε τιποτα τοτε.
iakoboss7 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 καταρχας δεν υπαρχει 2κ, ειναι εντελως λαθος αυτο που λες με αυτο που εννοεις.δευτερον οταν ενα μονιτορ δεν δουλευει στην native αναλυση του ολα ειναι θαμπα και χαλια.
gogos47 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Ακριβώς την ίδια απορία έχω γιατί ειμαι στο τσακ να παρω την 27αρα http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=21895 Με μολις 3 ευρω παραπανω Και ειναι και freesync. Εστω και 10-15hz παραπανω θα τα δωσει σε σχεση με τα 60. μιας και την εχω εδω και κανα μηνα η οθνονη ειναι πολυ ωραια μετα απο χρηση πολλων ωρων ειναι αρκετα ξεκουραστη
naruto14 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 1. Μικρο το 20αρι μονιτορ?!!!!? 2. Θα προτιμουσα τα 1080p στις 20 ιντσες αλλα στις 24 που εχω τωρα με τιποτα. Προσωπικα δουλευω πλαι πλαι 24αρα και 13αρα (φορητος) και τα 2 1080p IPS. Ειναι η μέρα με την νυχτα σε αναγνωσιμοτητα λογω διαφορας PPI. Κλασσεις ανωτερη η 13αρα. Εδω αλλωστε εχουμε κακομαθει και απο τα κινητα. Ειχα και παλιοτερα 20αρα οθονη 1080p και σε κεινη δεν ηταν ασθητο/ενοχλητικο το φαινομενο με τα pixel. Οταν εκανα την αλλαγη σε 24αρα ομως... η διαφορα στο text ηταν αισθητη. Σε gaming φυσικα κανεις δεν θα καταλαβει αναμεσα σε FHD και 2Κ. 3. Παντως δεν ειναι αναγκη μια οθονη να την δουλευεις σε native μπορει να ειναι 4Κ και να την δουλευεις σε 2Κ. H ποιοτητα του πανελ ομως παραμενει. 4. Αν σου φαινονται μικρά, τοτε πρεπει να ρυθμισεις το scaling μεσα απο το λειτουργικο. Αλλωστε και τα κινητα δεν παιζουν σε native αναλυσεις. Δεν θα βλεπαμε τιποτα τοτε. 1. Ναι είναι μικρό. Ειδικά αν το θέλεις για all-round χρήση που συμπεριλαμβάνει gaming και ταινίες. 2. Προφανώς και το ppi είναι μεγαλύτερο στη 13άρα σου και η εικόνα πιο crispy. Και επειδή το μάτι σου έχει συνηθίσειαυτό το PPI σε αυτήν την απόσταση σε ενοχλούν και τα pixels στην 24άρα. 3. Αυτό δεν ισχύει. Χάνεις πολύ καθαρότητα και έχεις μια ενοχλητική θολούρα. Καλύτερα 1080p σε native 1080p monitor παρά 1080p σε 1440p monitor. 4. Προσωπικά δεν θα ήθελα να αγοράσω μια οθόνη με τόσο μεγάλο ppi που να στραβώνομαι και να πρέπει να έχω ενεργοποιημένο το scaling των Windows. Θα ήθελα να το έχω στο default και να επιλέξω την ανάλυση που ταιριάζει κατά τα δικά μου γούστα στις ίντσες. 1080p για 23" ή 24" και 1440p για 27". 2
Damachi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Αμα συνηθισεις την UHD curved 60' και να εχεις μεγαλο χωρο για να καθεσαι στο 1+ μετρο 24 ιντσες φαινονται τραγικα μικρες ..φυσικα μετραει και η εικονα γιατι η tv μονο σε game mode την παλεβει .Μπορεις να την δουλευεις μεχρι 2Κ ανετα με 2 RX480 /580 .
iakoboss7 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2017 ρε μαγκες... σταματιστε να λετε 2k και 2k... 2k σημαινει 2048x1080 και δεν χρησιμοποιητε κιολα πουθενα.αν εννοειται την 1440p να την λετε 1440p, δεν υπαρχει αλλη ονομασια, αν παλι εννοειται κατι αλλο να μας το πειτε να το καταλαβουμε.επισης το crossfire δεν αξιζει (και σιγουρα μια καρτα φτανει για "2k" (ακα 1080p)). 2
Fulgore Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Το θεμα αφορα οθονη full hd αναλυση στα 200ευρω. Κουβεντες περι 1440p,4k και γενικα monitor τα οποια απεχουν αρκετα χρηματικα απο το συγκεκριμενο ειναι εκτος θεματος και δεν βοηθανε πουθενα. Η εν λογω οθονη για οταν πρωτο κυκλοφορησε οντως ηταν απο τις κορυφαιες στα χρηματα αυτα,αλλα πανε και ποσα χρονια που βγηκε. Ασε που αρκετες φορες επαιζε στα χρηματα αυτα και για καποιο αγνωστο λογο τους τελευταιους περιπου μηνες ανεβηκε η τιμη της. Σιγουρα υπαρχουν πλεον αρκετες επιλογες(ακομα και φθηνοτερες)και απο την ιδια την εταιρεια σε αυτα τα χρηματα. 1
Damachi Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2017 Αυτο ηθελα να πω αν δεν τη προλαβες εχεις πολλες budget επιλογες σε 27" η και σε 32" μην το γελατε ειχα πετυχει https://www.youtube.com/watch?v=jXujA6hulEc για 1080p καμια σχεση η ποιοτητα κατασκευσης της με dell η hp αλλα λεμε τωρα .... Σε 2560 x 1440 - που ενοουσα υπαρχει και η απιστευτη HP Pavilion 32" QHD δυστυχως μονο απέξω στα διπλασια χρηματα - ασχετο με το budget αλλα παιρνεις 32"QHD !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα