Προς το περιεχόμενο

Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066

aOUaS88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ότι όλα τα account (σχεδόν) αυτών που κουνάνε τις μπλε σημαίες έγιναν πρόσφατα και ουσιαστικά με την έλευση των Zen μάλλον είναι τυχαίο ;)

post-86610-0-21606400-1496796198_thumb.png

post-86610-0-06704700-1496796218_thumb.png

Πάλι έχεις δίκιο.

Μόνο 9 χρόνια πριν από σένα είχα γραφτεί.

Τι είναι 9 χρόνια ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

palpatin.png

dr_73.png

Πάλι έχεις δίκιο.

Μόνο 9 χρόνια πριν από σένα είχα γραφτεί.

Τι είναι 9 χρόνια ;

Το (σχεδόν) μάλλον δεν το είδες. Δεν πειράζει, μιας και μεγαλύτερος σου καταλαβαίνω, εγώ τουλάχιστον φοράω τα γυαλιά όταν γράφω :)

Δηλαδή κουνάς σημαία; Σοβαρά;

Ελπίζω να σε πληρώνει κάποιος για αυτό διαφορετικά κάτι δεν κάνεις καλά!!!

Δεν πειράζει, μιας και μεγαλύτερος σου καταλαβαίνω, εγώ τουλάχιστον φοράω τα γυαλιά όταν γράφω

Δηλαδή κουνάς σημαία; Σοβαρά;

Ελπίζω να σε πληρώνει κάποιος για αυτό διαφορετικά κάτι δεν κάνεις καλά!!!

Από τη μία λές ότι είσαι μεγαλύτερος από μένα (αν και η ορθογραφία σου ταιριάζει περισσότερο σε 16χρονο ... τέλος πάντων) ... και από την άλλη , έστω και στα αστεία , διατυπώνεις την άποψη ... ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ INTEL !!!

Θέλεις να το πάρουμε στα σοβαρά αυτό ;;;

Και εγώ δεν είπα πουθενά ότι είμαι υπέρ της ίντελ ! Ακριβοί είναι οι επεξεργαστές. Αλλά όλοι δούλεψαν μέχρι τώρα. Και οι haswell που λες και οι prescot ... ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΝ , ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ !!!!!!!! ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!!!!

Με τους άλλους έχει καεί κόσμος.

Μακάρι να έβγαινε άλλος ανταγωνιστής και να ανάγκαζε την intel να κάνει εκπτώσεις στους υπάρχοντες 98% . Μαζί σου είμαι σε αυτό. Αλλά με την amd ανταγωνιστή ... φοβάμαι μην τις ανεβάσει κι άλλο !!!!!! Όταν ο g4560 των 60 ευρώ παίζει καλύτερα games από τον fx 8350 των .... 150 ευρώ ... μπορεί κανένα τσακάλι στην intel να προτείνει να ανεβάσουν τον g4560 στη διπλή τιμή !!!!!!!!!!!!

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Dr_73 έχει δίκιο σε αυτό το παράδειγμα με αυτούς τους 2
Intel Pentium G4560 61,90 €

AMD FX 8350 151,92 €
Intel Pentium G4560 vs AMD FX-8350

..Αλλά! Ίσως δεν γνωρίζει όλη την Ιστορία..
O AMD FX 8350 Κρατάει απίστευτα καλά παρά την ηλικία που έχει.

Sniper Ghost Warrior 3 - Gtx 1080 Ti - AMD FX 8350 - 4K 2K Ultra

-Ούτε fanboy ούτε λαλακίες περιττές. (Κοιτάμε πάντα το καλύτερο για την τσέπη μας)

Δοκίμασε να κάνεις το ίδιο με έναν Intel Pentium σειράς G4xxx ή έναν Core i3 σειράς 7xxx
με την ίδια κάρτα στα ίδια παιχνίδια στις ίδιες αναλύσεις ;)

..Απλά δεν θα μπορείς γιατί κάποια απο αυτά τα παιχνίδια εξ αρχής είναι φτιαγμένα να θέλουν 4 πυρήνες και άνω...

-Αυτό είναι που κάνει τους AMD Value For Money.

(..άντε άλλο ένα γιατί είμαι μερακλής και κιμπάρης
How much does AMD REALLY bottleneck?)

Φιλικά πάντα έτσι :) :)
Επεξ/σία από wooddoll

65c0fad5cbf2ce305dae4caa4b3e9bc194e40781

Αν αυτό πάει σε εμένα... τι να σου πω!!!

Ο DR με τον celeron θέλει να έχει Mercedes, έλα όμως που δεν είναι!!!

Το ότι έχω ακούσει ΤΑ άσχετα σε αυτό το φόρουμ δεν πάει να πει ότι δε θα πρέπει να απαντήσω.

Ο άλλος (μία από τα ίδια σε τρόπο σκέψης με τον DR) με 6700Κ γύρισε και μου είπε"ακόμη με το Χ99 είσαι;", δηλαδή με τον στανιό το δικό του είναι καλύτερο!!!

Άντε βγάλε άκρη με τέτοια τυπακια τώρα.

Η παροιμία πετάει ο γάιδαρος θα ταίριαζε γάντι αλλά είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ, εάν θέλουν να γράφουν παπαντζες ας γράφουν στο ημερολόγιο τους όχι σε δημόσιο φόρουμ.

Τα διαβάζουμε και ματώνουν τα μάτια μας.

Από τη μία λές ότι είσαι μεγαλύτερος από μένα (αν και η ορθογραφία σου ταιριάζει περισσότερο σε 16χρονο ... τέλος πάντων) ... και από την άλλη , έστω και στα αστεία , διατυπώνεις την άποψη ... ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ INTEL !!!

Θέλεις να το πάρουμε στα σοβαρά αυτό ;;;

Και εγώ δεν είπα πουθενά ότι είμαι υπέρ της ίντελ ! Ακριβοί είναι οι επεξεργαστές. Αλλά όλοι δούλεψαν μέχρι τώρα. Και οι haswell που λες και οι prescot ... ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΝ , ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ !!!!!!!! ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!!!!

Με τους άλλους έχει καεί κόσμος.

Μακάρι να έβγαινε άλλος ανταγωνιστής και να ανάγκαζε την intel να κάνει εκπτώσεις στους υπάρχοντες 98% . Μαζί σου είμαι σε αυτό. Αλλά με την amd ανταγωνιστή ... φοβάμαι μην τις ανεβάσει κι άλλο !!!!!! Όταν ο g4560 των 60 ευρώ παίζει καλύτερα games από τον fx 8350 των .... 150 ευρώ ... μπορεί κανένα τσακάλι στην intel να προτείνει να ανεβάσουν τον g4560 στη διπλή τιμή !!!!!!!!!!!!

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Στην ορθογραφία του ότι/ο,τι έμεινες εσύ!!

Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, άντε να σου πω και ένα μυστικό.

Έχουν ανακαλύψει κάτι συσκευές που μπορείς να μιλάς με τους άλλους, να μπαίνεις στο internet,να βγάζεις φωτογραφίες κτλπ κτλπ.

Κινητά τηλέφωνα λέγονται και μάλλον δεν τα γνωρίζεις γιατί δεν έβγαλε κανένα η Intel ακόμη.

Oh wait είχε κάποτε με Intel CPU που να είναι τώρα αυτές οι επιτυχίες;

PS είχα ένα και έκανα τον ελληνικό στην πλάτη του ;) Πολυμηχανημα σου λέω!!!

Ο τίτλος του thread είναι Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066, και στις τελευταίες σελίδες ιντελακιδες μνημονεύουν άσχετους παλαιότερους επεξεργαστές, και οι amdακιδες προσπαθούν να τους αντικρούσουν. Δεν βγάζει νόημα αυτό. Ας γράψει κάποιος κάτι on topic, αν υπάρχει. Είμαστε στο έτος 2017 και συζητάμε για τους νέους επεξεργαστές/socket της ιντελ. Δεν λέω, οι συγκρίσεις λογικό είναι να γίνονται, αλλά δεν μπορεί η συζήτηση να φτάνει στους ι3, fx, ή οτιδήποτε άλλο παντελώς άσχετο...

Το λέω με κάθε καλή διάθεση και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά

• Like 6

ορίστε μερικά screenshotsScreenshot%2021_zpsaras2gbv.png

Eίναι σαφέστατα vfm o ryzen, AΛΛΑ δεν υπερέχει ΠΟΥΘΕΝΑ σε επιδόσεις του haswell

Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε πως στα 3.9 με 12 threads (6core) έχω υψηλότερο multithread από τον δικό σου στα 4.7; Και όχι μικρή διαφορα, +300. I'm all ears.

240u2f.png

• Like 4

Spartan117

μήπως γιατί συγκρίνεις 8πυρηνο AMD cpu/2017 με  Ιντελ 6πυρηνο/2014?

το ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι ο ryzen έχει περίπου το ίδιο ipc με 4th gem/22nm το οποίο είναι τεράστιο άλμα για την AMD. Πλέον η INTEL πρέπει να ανησυχεί όταν η AMD δίνει περισσότερους πυρήνες στα ίδια λεφτά. 

• Like 1

μήπως γιατί συγκρίνεις 8πυρηνο AMD cpu/2017 με  Ιντελ 6πυρηνο/2014?

12 thread τρέχει, 6 core + 6 SMT. Και όχι 16 (8 core + 8 SMT).

Edit: Με 16 thread πιάνω πολύ παραπάνω απο 4k

cpuz3xu6u.png

• Like 1

@ Spartan117 εδώ το screenshot είναι από το cpuz και ο 1700 με 8c/16t @3,7 βγάζει 3905 πόντους σε multi 

Στο δικό σου screenshot ο 1700 σου στα 4ghz δηλαδή 300mhz παραπάνω από to reference του cpuz σκοράρει 4926 πόντους 

Screenshot%2020_zpsrwm7rabb.pngcpuz3xu6u.png

Δε μπορώ να στο εξηγήσω προφανώς τέτοια αύξηση επιδόσεων με μόλις 300mhz???????? Kάτι δεν μου κολλάει 

Toτε είναι απλά εντυπωσιακή η απόδοση σε multithreaded περιβάλλον, πάνω από 4ghz έχεις δοκιμάσει?

Με stock ψύκτρα είμαι, θα πάρει φωτιά (λογικά θέλει 1.4 volt +) :-D

Σε κάποια φάση θα τον βάλω σε νερό για να δω ποσο πάει, αλλα τώρα έχω αλλα έξοδα και το έβαλα σε χαμηλή προτεραιότητα.

• Like 1

Toτε είναι απλά εντυπωσιακή η απόδοση σε multithreaded περιβάλλον, πάνω από 4ghz έχεις δοκιμάσει?

Το SMT της AMD είναι πιο αποδοτικό από το HTTing της Intelas.

Για αυτό μάλλον βλέπεις τέτοια συμπεριφορά.

Γενικά αυτά τα chip έχουν πιο ballance συμπεριφορά ανάμεσα σε single thread 1-core vs 1core + 1 smt thread , όπως έχουν επίσης και μεγάλη εξάρτηση από τις συχνότητες των μνημών.

Επίσης η αύξηση των Mhz δεν φαίνεται να είναι κούφια, αλλά σκαλαρει καλά στους ryzen.

Με αυτήν την αρχιτεκτονική και ίσως μερικές βελτιώσεις σε ορισμένες τομείς, πρώτη γενιά είναι, μαζί με υψηλότερα ρολόγια, τα ryzen 2 ίσως καλύπτουν και τους πλέον απαιτητικούς σε κάθε σενάριο.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...