Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βάση πάντως όσα μας δείχνεις παραπάνω, τον 7740Κ έπρεπε να πάρεις ...  :-D

Γιατί μέχρι και ο 7900 , από κάτω είναι σε photoshop .  :P

Δεν εχεις άδικο,αλλα φυσικά δεν πήρα αυτόν τον επεξεργαστή για photoshop αποκλειστικά..

Να σου βαλω και εγω ενα review...

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-threadripper-1920x-cpu,5183-8.html

Το overclock εχει νοημα για τον περισσοτερο κοσμο οταν μπορεις να γλυτωσεις λεφτα. Στην πειπτωση μας γλυτωνεις τα μισα γιαυτο και το αναφερω. Σιγουρα ενας 7820x ειναι καλυτερος cpu απο αποψη αποδοσης, απο άποψη τιμης ομως όχι. Αλλιως θα χτυπαγαμε ολοι εναν 7890x και θα ειμασταν χαρουμενοι :-D

Καταλαβαινεις οτι ειδικα στην σημερινη εποχη μπαινει και ο παραγοντας τιμη.

Αν είσαι χομπιστας ναι θα κοιτάξεις να βολέψεις οικονομικά το χομπι σου,

αν ειναι εργαλείο δουλειάς αρα παραγωγή,θα κοιτάξεις πιο θα σου φερει περισσότερα και οχι που θα ξοδέψεις περισσότερα.

Δημοσ.

Δεν εχεις άδικο,αλλα φυσικά δεν πήρα αυτόν τον επεξεργαστή για photoshop αποκλειστικά..

Αν είσαι χομπιστας ναι θα κοιτάξεις να βολέψεις οικονομικά το χομπι σου,

αν ειναι εργαλείο δουλειάς αρα παραγωγή,θα κοιτάξεις πιο θα σου φερει περισσότερα και οχι που θα ξοδέψεις περισσότερα.

Ναι αλλα καποιος που βγαζει λεφτα θα συγκρινει πλατφορμα mainstream με HEDT η HEDT με HEDT ?

Δημοσ.

Σωστό και αυτό,

απλά η σύγκριση δεν είναι κάτι που ξεκίνησα εγώ,

και δεν την ξεκίνησα πολύ απλά γιατί όπως σου έγραψα είναι μέρα με την νύχτα.

Κάτι που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι : όποια  εμπειρία κ να έχει ο καθένας μας στο παρελθόν

αν δεν πιάσει κάποιος την πλατφόρμα να την δοκιμάσει και να την κρίνει για την χρήση του  και βασιστεί μονο σε οτι διαβάζει δεξιά και αριστερά (και ισχύει για όλες τις πλατφόρμες) η εικόνα που θα δημιουργήσει θα είναι τελείως διαφορετική απο την πραγματικότητα.

Αυτά που διαβάζουμε μπορούν να μας βοηθήσουν μόνο στο να αποφασίσουμε αν της δώσουμε μια ευκαιρία η δεν αξίζει να ασχοληθούμε καν.

Εδώ θα δεις όμως και αυτό που ζήτησες.

post-227308-0-31659200-1508667589_thumb.jpg

Η Intel έκανε εξαιρετική δουλειά στο single,και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό,

έδωσε την σωστή πλατφόρμα για την όποια μετάβαση στο software..

Αντικειμενικά η μόνη μαλ@κια που εκανε ήταν να μειώσει τα 40 lanes

μπορεί να είναι αρκετά για ένα βάθος 5ετιας+ μιας και λίγο πολύ ξέρουμε το μέλλον,αλλά από τα 40 του 6850 μας κακοφάνηκε.

• Like 1
Δημοσ.

...και να σου πω και κατι ?

Παίζω και 5 παιχνιδάκια τον χρόνο..

πως και πως περιμένω το Far Cry..

Γιατι με τον 1700 δεν μπορουσες να παιξεις παιχνιδια? Τελος παντως πες ρε συ εγω γουσταρω intel να σε παραδεχτω δεν ειναι κακο να εχεις προτιμησεις ολοι εχουν ,μην μου τα γυρνας απο εδω και απο κει...

• Like 1
Δημοσ.

@MovienakerGr

Η διαφωνία μου έγκειται μόνο στην επιλογή της πλατφόρμας. Δεν ξέρω τι προγράμματα δουλεύεις, προσωπικά είμαι με Adobe suite και τώρα ψάχνω το davinci για color grading. Θα μου πεις και σωστά εν μέρι ότι η Adobe γουστάρει καθαρά speed παρά cores. Επί του παρόντος έκανες την σωστή επιλογή.

Το μέλλον όμως είναι πολυνημματικο και το ξέρεις. Όχι δεν είμαι μάντης, ούτε προφήτης αλλά τα GHz κάπου εδώ μας τελείωσαν γιατί έμειναν από γκάζι άρα τι μένει; Κυβισμός και για την ακρίβεια περισσότεροι κύλινδροι. Η Adobe παει για rewrite (ο λόγος που έβγαλε το μπασταρδο multiprocessing του AE) σε περιβάλλον με πολλά cores aka >10 physical. Από την άλλη υπάρχει ο αντίλογος ότι όταν και εφόσον γίνει αυτό τότε βλέπουμε και πάλι ορθό.

Είναι σαν το παράδειγμα που έγραψα παραπάνω, εσύ γουστάρεις σοκολάτα και είναι δικαίωμα σου :)

Προσωπικά πάλι θα πήγαινα σε TR4 με την προοπτική σε 2 χρόνια να ρίξω έναν 24 core στα 7nm με λογικό κόστος

PS την Puget δεν την κοιτάω και πολύ γιατί δεν παίζω ποτέ stock. Όταν μου βάζει μνήμες στους Ryzen στα 2666 επειδή αυτό είναι το spec ενώ είναι γνωστό ότι τα 3200 τα έχειμε ελάχιστο fiddle και από αυτό ευνοείται πάρα πολύ η πλατφόρμα, δεν κάθομαι να ασχοληθώ. Και ναι το δικό σου Ryzen όταν το εστησες είχε θέματα εγω εστησα από την άλλη 3 μηχανήματα και δεν έχουν κάνει κιχ και όλα δουλεύουν Adobe

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι με τον 1700 δεν μπορουσες να παιξεις παιχνιδια? Τελος παντως πες ρε συ εγω γουσταρω intel να σε παραδεχτω δεν ειναι κακο να εχεις προτιμησεις ολοι εχουν ,μην μου τα γυρνας απο εδω και απο κει...

Βρε κανένας δεν γουστάρει να βγάζει πιο πολλά χρήματα από την τσέπη του,

αλλά πολύ περισσότερο να πρέπει να ασχολούμαι συνεχώς με το build και όχι με την δουλειά μου - διασκέδαση μου.

@MovienakerGr

Η διαφωνία μου έγκειται μόνο στην επιλογή της πλατφόρμας. Δεν ξέρω τι προγράμματα δουλεύεις, προσωπικά είμαι με Adobe suite και τώρα ψάχνω το davinci για color grading. Θα μου πεις και σωστά εν μέρι ότι η Adobe γουστάρει καθαρά speed παρά cores. Επί του παρόντος έκανες την σωστή επιλογή.

Το μέλλον όμως είναι πολυνημματικο και το ξέρεις. Όχι δεν είμαι μάντης, ούτε προφήτης αλλά τα GHz κάπου εδώ μας τελείωσαν γιατί έμειναν από γκάζι άρα τι μένει; Κυβισμός και για την ακρίβεια περισσότεροι κύλινδροι. Η Adobe παει για rewrite (ο λόγος που έβγαλε το μπασταρδο multiprocessing του AE) σε περιβάλλον με πολλά cores aka >10 physical. Από την άλλη υπάρχει ο αντίλογος ότι όταν και εφόσον γίνει αυτό τότε βλέπουμε και πάλι ορθό.

Είναι σαν το παράδειγμα που έγραψα παραπάνω, εσύ γουστάρεις σοκολάτα και είναι δικαίωμα σου :)

Προσωπικά πάλι θα πήγαινα σε TR4 με την προοπτική σε 2 χρόνια να ρίξω έναν 24 core στα 7nm με λογικό κόστος

PS την Puget δεν την κοιτάω και πολύ γιατί δεν παίζω ποτέ stock. Όταν μου βάζει μνήμες στους Ryzen στα 2666 επειδή αυτό είναι το spec ενώ είναι γνωστό ότι τα 3200 τα έχειμε ελάχιστο fiddle και από αυτό ευνοείται πάρα πολύ η πλατφόρμα, δεν κάθομαι να ασχοληθώ. Και ναι το δικό σου Ryzen όταν το εστησες είχε θέματα εγω εστησα από την άλλη 3 μηχανήματα και δεν έχουν κάνει κιχ και όλα δουλεύουν Adobe

Κατ'αρχην δεν μπορώ να διαφωνήσω με την διαφορετική οπτική μας ..

εγώ πάλι θέλω να το "καρφώνω" χωρίς να ψάχνομαι συνέχεια.

Σε αυτό που διαφωνώ όμως είναι στον χρόνο μέλλοντα,

το παρόν πρέπει να μας βγάλει χρήματα για να μπορούμε ακριβώς να κανουμε σχέδια για το μέλλον.

Εγώ λοιπόν έχτισα σύστημα με το σήμερα,με τι θα με κάνει παραγωγικότερο σήμερα,η θα μου διαθέσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο σήμερα. Όταν θα έρθει το αύριο που περιγράφεις θα γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις αν χρειάζονται και αν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Το x299 ειναι η διορθωτική του x99 το x99 όμως δεν έπαψε να υπάρχει και να βγάζει δουλειά και θα βγάζει για πολλά χρόνια ακόμα..

Δεν στρίβεις το τιμόνι πριν έρθει η στροφή λοιπόν θα πας στον τοίχο.. το στρίβεις στην ώρα του.

• Like 1
Δημοσ.

Να σου βαλω και εγω ενα review...

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-threadripper-1920x-cpu,5183-8.html

Το overclock εχει νοημα για τον περισσοτερο κοσμο οταν μπορεις να γλυτωσεις λεφτα. Στην περιπτωση μας γλυτωνεις τα μισα γιαυτο και το αναφερω. Σιγουρα ενας 7820x ειναι καλυτερος cpu απο αποψη αποδοσης (επίδοσης), απο άποψη τιμης ομως όχι. Αλλιως θα χτυπαγαμε ολοι εναν 7890x και θα ειμασταν χαρουμενοι :-D

Καταλαβαινεις οτι ειδικα στην σημερινη εποχη μπαινει και ο παραγοντας τιμη.

Απόδοση είναι τι παίρνω σε συνάρτηση με το τι δίνω από την πρίζα.

Επίδοση είναι η απόλυτη τιμή του τι παιρνω, άσχετα με το τι δίνω.

Αυτοί δεν πουλάνε μόνο Intel ?

Τι θα λέγανε δηλαδή, πάρτε από τους άλλους ?  :P  :lol:

Δημοσ.

Είπαμε διαφορετικό workflow. Σε εμένα το TR4 θα έχει και χρέη rendering server (μουφα, 2 PC θα ρίχνουν project στο folder του Media Encoder αλλά πάλι είναι περισσότερα από 1). Άρα φαντάσου export από πίσω και να έχεις την άνεση να δουλεύεις κανονικά το project σου χωρίς να ανησυχείς αν θα ξεμείνεις από διαθέσιμους πυρήνες.

• Like 2
Δημοσ.

Απόδοση είναι τι παίρνω σε συνάρτηση με το τι δίνω από την πρίζα.

Επίδοση είναι η απόλυτη τιμή του τι παιρνω, άσχετα με το τι δίνω.

Τι θα λέγανε δηλαδή, πάρτε από τους άλλους ?  :P  :lol:

Όταν παρέχεις υποστήριξη στους Πελάτες σου και πουλάς X αριθμό συστημάτων αν τα χτίσεις με AMD και σε παίρνουν να ρωτήσουν πότε θα βγει το καινούριο bios Agesa για να σταθεροποιηθεί το σύστημα τους,απλά καταστράφηκες..

Άρα ψάξε τι τους οδήγησε σε αυτό όπως και την Evga να παράγει μόνο nVidia και Intel.

Αν αμφισβητείς όλες τις μετρήσεις που έχουν κυκλοφορήσει και από άλλους πεστο μας να το καταλάβουμε..

Αλλά σκεψουτο πριν γιατι το Puget δίνει από τις πλέον αισιόδοξες για τους AMD..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν να ρίξω και λίγο ακόμα φως στα τις κάθε πλατφόρμας ?

NVME RAID ή Multiple NVME  δεν υπάρχει σε 1151 και AM4. Είναι ένα πράγμα που βλέπω να πουλάνε σαν feature σε όλες τις Z370 των 200-300€ . 

Επίσης στην Z370 έχεις να διαχειριστείς την συμφόρηση του DMI-3.0  όπου όλοι οι controllers είναι επάνω στο promontory. 

Για αυτό τον λόγο ανέφερα σε προηγούμενα ποστ πως όταν κάποιος κοιτάει σε τέτοια κόστη μητρικών και θέλει intel καλό είναι να πάει σε S2066.

Στο AM4 ο NVME παίζει πάνω στον επεξεργαστή, ακριβώς όπως στα threadripper και τα Skylake-x (2066), οπότε δεν παίζει συμφόρηση στο setup, αλλά δεν έχεις δυνατότητα για 2o NVME. Η μόνη τέτοια επιλογή θα ήταν σε κανένα X300 chip, που δεν έχουμε δει στην αγορά ακόμα .

Υπάρχει RAID και Multi NVME support σε S2066  πλατφόρμα και TR4. 

Οι διαφορές είναι πως στην TR4 το RAID παίζει NATIVE πάνω στα SOC του Threadripper με τον νέο driver που ήρθε πριν περιπου 1 μήνα.

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/NVMe-RAID-Support-for-the-AMD-Ryzen-Threadripper-platform.aspx

Στην intel παίζε μέσω ενός VROC controller VROCK KEY, το οποίο καλείσαι να το αγοράσεις σαν εξτρά part ή το πληρώνεις με την αγορά της πλατφορμας.

https://ark.intel.com/products/49593/Intel-RAID-Activation-Key-AXXRAKSW5

Το VROC έχει έναν ακόμα περιορισμό , ο οποίος είναι πως πρέπει να χρησιμοποιήσεις NVME  της INTEL που είναι αρκετά πιο αργά από τον ανταγωνισμό (samsung).

https://www.youtube.com/watch?v=9CoAyjzJWfw&t=564s

Σε θέματα πληρότητας πλατφόρμας λοιπόν 

TR4 > 2066 >= 2011V3 > AM4 > 1151.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Τι θα λέγανε δηλαδή, πάρτε από τους άλλους ? :P :lol:

Ισχύει ότι έγραψε ο movie. Δεν γίνεται να φτιάχνεις workstation και να επιλέγεις πλατφόρμα που δεν είναι σταθερή σαν βράχος. Επίσης επί του παρόντος η Nvidia τα πάει ελαφρώς καλύτερα σε απόδοση από την and σε Adobe. Έχει κλείσει η ψαλίδα μένα αλλά υπάρχουν plugin που η Nvidia κάνει party και η and βυζαινει το δάχτυλο της. Επίσης στη τελευταία έκδοση έριξαν ακόμα περισσότερο βάρος στις gpu τουλάχιστον από ότι είδα σε PP.

Update βέβαια θα κάνω μετά το 2018, μέχρι να φτιάξουν οι beta testers τα bugs :P

• Like 2
Δημοσ.

Ισχύει ότι έγραψε ο movie. Δεν γίνεται να φτιάχνεις workstation και να επιλέγεις πλατφόρμα που δεν είναι σταθερή σαν βράχος. Επίσης επί του παρόντος η Nvidia τα πάει ελαφρώς καλύτερα σε απόδοση από την and σε Adobe. Έχει κλείσει η ψαλίδα μένα αλλά υπάρχουν plugin που η Nvidia κάνει party και η and βυζαινει το δάχτυλο της. Επίσης στη τελευταία έκδοση έριξαν ακόμα περισσότερο βάρος στις gpu τουλάχιστον από ότι είδα σε PP.

Update βέβαια θα κάνω μετά το 2018, μέχρι να φτιάξουν οι beta testers τα bugs :P

Δεν μιλάω για κάρτες γραφικών. 

Επίσης δεν λέω πως το κάνουν επίτηδες .

Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια έχουν κλείσει και συμφωνίες με προμηθευτές ή με την intel κατευθείαν.

Το γεγονός όμως πως πουλούν ΜΟΝΟ Intel προιόντα, δεν τους κάνει και τους αντικειμενικότερους κριτές στα μάτια μου. 

Ενα γεγονός είναι και αυτό που ειπες εσύ πολύ σωστά παραπάνω. 

Δημοσ.

Δεν μιλάω για κάρτες γραφικών.

Επίσης δεν λέω πως το κάνουν επίτηδες .

Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια έχουν κλείσει και συμφωνίες με προμηθευτές ή με την intel κατευθείαν.

Το γεγονός όμως πως πουλούν ΜΟΝΟ Intel προιόντα, δεν τους κάνει και τους αντικειμενικότερους κριτές στα μάτια μου.

Ενα γεγονός είναι και αυτό που ειπες εσύ πολύ σωστά παραπάνω.

Μια ματια που εριξα ειδα οτι πουλανε και TR λαθος κανω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...