Προς το περιεχόμενο

Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066

aOUaS88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...και από άλλους 10 παράγοντες,αλλά η βάση είναι αυτή "Νιόνιο.."

όπως αν είναι soldered η όχι..

Αν οι γνώσεις σου ονομάζουν best CPU 2017 ton Ryzen 1700 θα κρίνουν οι υπόλοιποι τις γνώσεις μας,μην στεναχωριέσαι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...και από άλλους 10 παράγοντες,αλλά η βάση είναι αυτή "Νιόνιο.."

όπως αν είναι soldered η όχι..

Αν οι γνώσεις σου ονομάζουν best CPU 2017 ton Ryzen 1700 θα κρίνουν οι υπόλοιποι τις γνώσεις μας,μην στεναχωριέσαι..

Αυτά αγόρι μου είναι τα κύρια κριτήρια με τα οποία κινείται ολόκληρη η αγορά. 

Δεν είναι προσωπικές μου γνώμες .

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος (efficiency) που τα Sandy και τα Ivy ξεπούλησαν απέναντι στα AMD όλα αυτά τα χρόνια. 

Καλός συντελεστής ισχύος προς κατανάλωση, που έφερνε χαμηλές ανάγκες σε τροφοδοτικά, vrm μητρικών, ψυκτρες κ.λ.π. στους κατασκευαστές. 

Κριτήριο είναι μόνο η χρήση..

Ακόμα και η οικονομική ευχέρεια έρχεται δεύτερη..

Αν είσαι παραγωγικός με το Α καλύτερα να πάρεις δανικά παρά να είσαι αντιπαραγωγικός με το Β.

Όλα τ'αλλα λύνονται..

• Like 1

Αυτά αγόρι μου είναι τα κύρια κριτήρια με τα οποία κινείται ολόκληρη η αγορά. 

Δεν είναι προσωπικές μου γνώμες .

Για το πως κινείται η αγορά , πολύ καλή ένδειξη είναι και οι αρθιμοί πωλήσεων.

Ποτέ δεν συμβάδιζαν με τη δική σου γνώμη. Για πάρα πολλά χρόνια τώρα.

Και με τους καφέδες ... θα γίνει πιο ακραίο το πράγμα.

Κριτήριο είναι μόνο η χρήση..

Ακόμα και η οικονομική ευχέρεια έρχεται δεύτερη..

Αν είσαι παραγωγικός με το Α καλύτερα να πάρεις δανικά παρά να είσαι αντιπαραγωγικός με το Β.

Όλα τ'αλλα λύνονται..

Η χρήση του κάθε ενός είναι προσωπική υπόθεση. Σε αυτό δεν φέρει αντίρρηση κανείς .

Αλλά ένα προϊόν έρχεται στην αγορά για να καλύψει πολλές και διαφορετικές ανάγκες, προσπαθώντας να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς και ταυτόχρονα χωρίς να ανεβάσει πολύ το κόστος κτησης, για να έχει διείσδυση στην αγορά, να απευθύνεται δηλαδή στον πολύ κόσμο.

Άρα όταν μιλάμε για καλό ή κακό προϊόν, δεν μιλάμε με το πως το σκέφτηκε ο movie, ο τάκης κ.λ.π. αλλά με ορισμένες σταθερές.

Οι σταθερές αναφέρονται παραπάνω. 

Κατάλαβε, πως ΔΕΝ αναφέρθηκα γενικά στους ryzen. Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένο προιόν.

• Like 1

Δεν είδα. Ο   palpatin έγραψε εξυπνάδα για τις nvidia

και είπα να τον καυτηριάσω λίγο για την πατάτα που είχε γράψει πρόσφατα , ότι η GTX 780ti τώρα, χάνει από την ανταγωνίστριά της εκείνη την εποχή πατάτα της ati  ... Στην οποία βέβαια και τότε, η gtx 780ti της έριχνε στα αυτιά ...

Που την ειδες την εξυπναδα? Υπαρχει προβλημα μεταξυ Ryzen και nvidia καρτων σε dx12, γιαυτο και η υποδεεστερη Vega64 αποδιδει καλυτερα με τους Ryzen παρα με 1080ti ας πουμε. Που βρισκεται η εξυπναδα σε αυτο το FACT?

Δεν μας είπες ακόμη αν υπάρχουν απαξιωμένες gtx 780ti στα 120 ευρώ ή αν πουλάς τόσο τη δική του, που χάνει πλέον από την ανταγωνίστρια ati εκείνης της εποχής !!!

Γιατι ποσο θα πουλησεις μια 780ti? Aντε να την δωσεις 150, που και παλι δυσκολα αφου τοσο εχει η 1050ti

Σε κάποιον αρέσει η σοκολάτα η κατανάλωση της οποίας τον κάνει παραγωγικό. Κοστίζει δε 3€ το φλυτζάνι.

Ο σουπερ ντουπερ καφές, με κόκκους από τα βάθη του Αμαζονίου που τον συλλέγουν με τα κωλομερια οι τοπικοί ειδικά εκπαιδευμένοι πίθηκοι και ο οποίος ετοιμάζεται σε συνθήκες χειρουργικού δωματίου 35 δευτερόλεπτα μετά την συλλογή και συσκευάζεται σε κενό αέρος, κάνει 2€ το φλυτζάνι. Αλλά δεν τον κρατάει ξύπνιο και παραγωγικό.

Στα @@ του ο καφές.

Σε HEDT πλατφόρμα δεν πας για να παίζεις games. Period. Και δεν είναι το gaming η μοναδικη και απόλυτη μονάδα μέτρησης απόδοσης ενός υπολογιστή. Ο movie υποθέτω ότι βγάζει μεροκάματο από το PC άρα επέλεξε αυτό που πιστεύει ότι θα τον κάνει πιο παραγωγικό.Η προηγούμενη εμπειρία του τον οδήγησε σε x299.

Μπορεί προσωπικά να διαφωνώ με την επιλογή του αλλά επίσης διαφωνώ περισσότερο με το μαμημενο ξεκατινιασμα σε κάθε thread για το αν ο μαμαημενος 8700k είναι καλύτερος από τον 1700! Στο gaming! Μερικοί γράφουμε στα @@ μας το gaming μιας και έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες στην ζωή. Ναι υπάρχουμε και εμείς.

Το θέμα είναι για την πλατφόρμα x-2066. Οι καφέδες, τα ρυζια (τα απλά, όχι οι νηματοκοπτες) και λοιπά τσιπακια της mainstream που απευθύνονται σε gamers και γενικά σε casual χρήση, νομίζω έχουν τα δικά τους θέματα. Άντε καλό ξέσκισμα εκεί.

P.S. Ο πρώτος εξυπνουλης που θα μου πει "άντε ρε μπάρμπα άμα δεν γουστάρεις να με βάλεις στην ignore list" καλό θα ήταν να με βάλει αυτός στην ignore list του και μετά να πάει να φάει το αυγό του.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κάποιον αρέσει η σοκολάτα η κατανάλωση της οποίας τον κάνει παραγωγικό. Κοστίζει δε 3€ το φλυτζάνι.

Ο σουπερ ντουπερ καφές, με κόκκους από τα βάθη του Αμαζονίου που τον συλλέγουν με τα κωλομερια οι τοπικοί ειδικά εκπαιδευμένοι πίθηκοι και ο οποίος ετοιμάζεται σε συνθήκες χειρουργικού δωματίου 35 δευτερόλεπτα μετά την συλλογή και συσκευάζεται σε κενό αέρος, κάνει 2€ το φλυτζάνι. Αλλά δεν τον κρατάει ξύπνιο και παραγωγικό.

Στα @@ του ο καφές.

Σε HEDT πλατφόρμα δεν πας για να παίζεις games. Period. Και δεν είναι το gaming η μοναδικη και απόλυτη μονάδα μέτρησης απόδοσης ενός υπολογιστή. Ο movie υποθέτω ότι βγάζει μεροκάματο από το PC άρα επέλεξε αυτό που πιστεύει ότι θα τον κάνει πιο παραγωγικό.Η προηγούμενη εμπειρία του τον οδήγησε σε x299.

Μπορεί προσωπικά να διαφωνώ με την επιλογή του αλλά επίσης διαφωνώ περισσότερο με το μαμημενο ξεκατινιασμα σε κάθε thread για το αν ο μαμαημενος 8700k είναι καλύτερος από τον 1700! Στο gaming! Μερικοί γράφουμε στα @@ μας το gaming μιας και έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες στην ζωή. Ναι υπάρχουμε και εμείς.

Το θέμα είναι για την πλατφόρμα x-2066. Οι καφέδες, τα ρυζια (τα απλά, όχι οι νηματοκοπτες) και λοιπά τσιπακια της mainstream που απευθύνονται σε gamers και γενικά σε casual χρήση, νομίζω έχουν τα δικά τους θέματα. Άντε καλό ξέσκισμα εκεί.

P.S. Ο πρώτος εξυπνουλης που θα μου πει "άντε ρε μπάρμπα άμα δεν γουστάρεις να με βάλεις στην ignore list" καλό θα ήταν να με βάλει αυτός στην ignore list του και μετά να πάει να φάει το αυγό του.

Σπάνια βάζω quote, αλλά αυτό πρέπει να μπει... Ξυπνώ το πρωί, φτιάχνω καφέ, βγαίνω μπαλκόνι για τσιγάρο, και διαβάζω αυτό το post πρώτο πρώτο. Μου έφτιαξες την μέρα narta. Εκτός του ότι συμφωνώ απόλυτα, ο τρόπος που το γράφεις είναι ότι πρέπει για πρωινή ανάγνωση από το κινητό.

Όχι μόνο ignore list δεν μπαίνεις, αλλά αν υπήρχε white list θα σε έβαζα.

Σημειώνω, μιλά κάποιος που επέλεξε r7 1700 για παραγωγικό υπολογιστή, και 7700k για pc που λειτουργεί πολύ cad, και δεν το μετάνιωσα ούτε λεπτό για τις επιλογές μου... για να μην μου δώσουν κι εμένα την στάμπα του fanboy. Δεν κρίνω φυσικά άλλες επιλογές, ειδικά αν γίνονται μετά από σωστή σκέψη και ψάξιμο, αφαιρώντας όσο είναι εφικτό κάθε είδους τάσεις της αγοράς (η τελευταία πρόταση αφορά ανθρώπους σαν τον movie που έκανε σωστή επιλογή για αυτό που τον κάνει πιο παραγωγικό με βάση το δικό του workload).

Καλημέρα σε όλους

Επεξ/σία από kogos
  • Like 1

και εγώ θα συμφωνήσω ότι ο RYZEN 1700 είναι η φθηνότερη "HEDT" πλατφόρμα

πολλοί πυρήνες , πολλαπλά γρήγορα κανάλια επικοινωνίας με τις συσκευές  , αν συνδιαστεί με γρήγορη μνήμη >3000Mhz 14cl 

του κοτσάρεις μια ποιοτική αερόψυκτρα των 60ευρώ και ανεβάζεις μισό ghz στο χαλαρό.

και έτσι αποκτάς φθηνά επαγγελματική πλατφόρμα που οι αντίστοιχες το 2016 έκαναν υπερδιπλάσια λεφτά.

• Like 1

Ρε παιδιά συγνώμη δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον 'χαρακτηρισμό" παραγωγικό στον 1700 εκτός και αν πέσατε όλοι στο 5% των πολυνηματικων εφαρμογών έναντι του 95% των προγραμμάτων που χρειάζονται υψiσυχνο single core,και είναι ανύπαρκτο στον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Μια budget λύση είναι αν θέλεις να βλέπεις καλές μετρήσεις μόνο στο cinebench τίποτα παραπάνω,που μέχρι τότε που κυκλοφορήσαν ήθελες πολλαπλάσια χρήματα για να τις δεις.

Πέρα από τα προβλήματα που ακόμα είναι καθ'οδον.. και ΘΑ έρθουν ..

Θα ήθελα να ακούσω τις ενστάσεις του @narta αλλά πρώτα επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι το παρατήρησε θα ήθελα να δει τις επιδόσεις του 7820Χ που βρίσκονται στην υπογραφή μου τόσο σε single όσο και σε multi.

και δεν το λέω με κανένα ίχνος υπεροψίας απλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος με ολα αυτά που γράφτηκαν για αυτή την πλατφόρμα από την αρχή και με τον θόρυβο που γίνεται από τους σύνηθες ύποπτους πόσο μας έχουν επηρεάσει,η έχουμε δώσει βάση.

• Like 1

Ρε παιδιά συγνώμη δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον 'χαρακτηρισμό" παραγωγικό στον 1700 εκτός και αν πέσατε όλοι στο 5% των πολυνηματικων εφαρμογών έναντι του 95% των προγραμμάτων που χρειάζονται υψiσυχνο single core,και είναι ανύπαρκτο στον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Μια budget λύση είναι αν θέλεις να βλέπεις καλές μετρήσεις μόνο στο cinebench τίποτα παραπάνω,που μέχρι τότε που κυκλοφορήσαν ήθελες πολλαπλάσια χρήματα για να τις δεις.

Πέρα από τα προβλήματα που ακόμα είναι καθ'οδον.. και ΘΑ έρθουν ..

Θα ήθελα να ακούσω τις ενστάσεις του @narta αλλά πρώτα επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι το παρατήρησε θα ήθελα να δει τις επιδόσεις του 7820Χ που βρίσκονται στην υπογραφή μου τόσο σε single όσο και σε multi.

και δεν το λέω με κανένα ίχνος υπεροψίας απλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος με ολα αυτά που γράφτηκαν για αυτή την πλατφόρμα από την αρχή και με τον θόρυβο που γίνεται από τους σύνηθες ύποπτους πόσο μας έχουν επηρεάσει,η έχουμε δώσει βάση.

Θα σου κανω μια ερωτηση σε photoshop-illustrator ενας 1700 στα ρολογια ενος 1700x να μην σε παω σε ρολογια 1800x ειναι ιδιος σε επιδοσεις με εναν στοκ 7820x με το μισο κοστος πλατφορμας?

Θα σου κανω μια ερωτηση σε photoshop-illustrator ενας 1700 στα ρολογια ενος 1700x να μην σε παω σε ρολογια 1800x ειναι ιδιος σε επιδοσεις με εναν στοκ 7820x με το μισο κοστος πλατφορμας?

O άνθρωπος έχει δώσει 1100€ μόνο σε επεξεργαστή, μητρική, ψύκτρα για να κλοκάρει τον 7820χ . Τα υπόλοιπα δεν τα βάζω μέσα.

Αυτό δείχνει πως τα σενάρια που τον ενδιαφέρουν είναι single thread πρωτίστως και δευτερευόντως MT, χωρίς να ενδιαφέρεται για καταναλώσεις, efficiency κ.λ.π.  

Από την στιγμή που συγκεκριμενοποιεί την χρήση και αυτό τον βολεύει, καλά έκανε. 

Κατ'αρχην οταν κανουμε συγκρίσεις ενα σύστημα με το άλλο την κανουμε το πολύ με ίσιωμα των πυρήνων στο Turbo,

δηλαδή κατι που μπορεί να κάνει ο καθένας μας εύκολα,γιατί αν πας στο δεδομένο πόσοι ξέρουν να κάνουν ένα πετυχημένο και 24/7 σταθερό oc τότε το 5% που έγραψα πιο πάνω θα γίνει 1%

Άρα η συγκρiνεις oc με οc η non oc με non oc.

Τώρα στο ερώτημα σου..

Πες μου τι single core νομίζεις οτι μπορείς να πάρεις στην καλύτερη περίπτωση από έναν 1700 και θα σου απαντήσω με αριθμους.

Αλλα πριν συμβεί αυτό θα σου πω εμπειρικά επειδή τον είχα τον 1700 και του είχα turb-αρει και όλους τους πυρήνες και πέρα απο τις πρόσθετες δυνατότητες που σου δίνει το x266 οτι είναι η μέρα με την νύχτα.

Ενδεικτικά μιας και είναι το μονο μέτρο που μπορούμε να έχουμε σε μεγάλο δείγμα user είναι το παρακάτω

απο τους δυο που ανέφερες λοιπόν σε single o ένας υπολείπεται 19% και ο άλλος 22%

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7820X-vs-AMD-Ryzen-7-1700X/3928vs3915

και πιο εξειδικευμένη απάντηση.

post-227308-0-34725800-1508665707_thumb.jpg

Να σου βαλω και εγω ενα review...

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-threadripper-1920x-cpu,5183-8.html

Το overclock εχει νοημα για τον περισσοτερο κοσμο οταν μπορεις να γλυτωσεις λεφτα. Στην περιπτωση μας γλυτωνεις τα μισα γιαυτο και το αναφερω. Σιγουρα ενας 7820x ειναι καλυτερος cpu απο αποψη αποδοσης, απο άποψη τιμης ομως όχι. Αλλιως θα χτυπαγαμε ολοι εναν 7890x και θα ειμασταν χαρουμενοι :-D

Καταλαβαινεις οτι ειδικα στην σημερινη εποχη μπαινει και ο παραγοντας τιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...