Προς το περιεχόμενο

Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066

aOUaS88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάτσε να ψάξω να βρω το στοκ κουλερ του 8700κ

Μπορώ να σου δώσω ένα από skylake που έχω εύκαιρο. Κοίτα πλάκα κάνει ακόμα δεν άλλαξαν τα pins, ουπς sorry οι τρύπες ήθελα να πω :-D

hpit-439_hpit_439_04_800x800.jpg

Ακόμα και δω κάναν εκπτώσεις από εποχή 2500k (και ναι τότε ΔΙΝΑΝ stock coolers στους unlocked)

glhf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουφ πόσο κουραστικός μπορεί να γίνει κανείς;

Τι σχέση έχει η 2066 με την 1151; Να σου απαντήσω; Καμία.

Τελευταιο σχολιο

που σου απανταω.

1)Ο αλλος συμφορουμιτης εγραψε τα περι 2066 με 1151(σχολιο 1054) παλι εγω τα ακουω επειδη του απαντησα. Οι παλιες κακες συνηθειες δεν αλλαζουν .....

2)Αν δεν θες να βλεπεις τι γραφει καποιος υπαρχει και το ignore.

Μάθε να απαντάς σωστά, αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω υπάρχει το ignore, εσύ με ζαλίζεις σε κάθε ποστ σχεδόν ότι θα με κάνεις ignore οπότε αι τράβα κάντο.

Σημειώνεται ότι ακόμη και στις τιμές που δίνεις αναφέρεις πόσο τα πήρες ΕΣΥ!!

Από αυτό και μόνο....

Μπορώ να σου δώσω ένα από skylake που έχω εύκαιρο. Κοίτα πλάκα κάνει ακόμα δεν άλλαξαν τα pins, ουπς sorry οι τρύπες ήθελα να πω :-D

hpit-439_hpit_439_04_800x800.jpg

Ακόμα και δω κάναν εκπτώσεις από εποχή 2500k (και ναι τότε ΔΙΝΑΝ stock coolers στους unlocked)

glhf

Με ACS σε βολεύει?

Δε καταλαβαίνω και εγώ τη σύγκριση οι 1151/AM4 απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό από ότι οι 2066/TR4. Και προφανώς κάποιος για να πάει σε HDT ρε Τάκη θα χρειάζεται συνήθως 32/64 GB RAM ή/και τα extra pci-e lanes για συσκευές όπως m2 nvme, high bandwidth ethernet cards, multiple gpu κλπ. Είναι πολλαπλάσιο σε γενικές γραμμές το συνολικό κόστος από ότι στους coffee ακόμα και με την ακριβότερη μητρική (που κάτι msi godlike z370 είναι niche προϊόν έτσι και αλλιώς και δεν είναι απαραίτητο). Το αν απαξιώνεται κάποια πλατφόρμα ή σε πόσο καιρό τους περισσότερους εδώ μέσα δε τους συγκινεί ιδιαίτερα γιατί είτε:

1) Παίρνουν μια φτηνή σύνθεση απλά για να κάνουν την δουλίτσα τους κάνα facebook κλπ

2) Είναι gamers και το ξέρουν ότι είναι πολυτέλεια και λεφτά για πέταμα αλλά έχουν φάει το μικρόβιο τόσα χρόνια και δε μπορούν να κάνουν αλλιώς.

3) Προσπαθούν να κάνουν "απόσβεση" της επένδυσής τους μέσα από την δουλειά τους όσο ακόμα αυτή η τεχνολογία βαστά γερά και δε τους δημιουργεί προβλήματα/καθυστερήσεις.

INTEL I7 7800X (365€)

https://www.skroutz.gr/s/11931855/Intel-Core-i7-7800X.html?keyphrase=I7+7800X

MSI X299 RAIDER (200€)

https://www.skroutz.gr/s/12325950/MSI-X299-Raider.html?keyphrase=MSI+X299+RAIDER

GEIL 4X4 GB 3200 (145€)

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/16GB%20DDR4%7CGeIL%20DIMM%2016GB%20DDR4-3200%20Quad-Kit-%20%20(%20GWW416GB3200C16QC%20)

CoolerMaster-Seidon-240V (70€)

https://www.skroutz.gr/s/10116282/CoolerMaster-Seidon-240V.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

778€

INTEL I7 8700K (405€)

https://www.skroutz.gr/s/12979212/Intel-Core-i7-8700K-Box.html?keyphrase=INTEL+I7+8700K

ASUS ROG MAXIMUS HERO (295€)

https://www.skroutz.gr/s/12979520/Asus-ROG-Maximus-X-Hero.html

KINGSTON 2X8GB DDR4 3200 (171€)

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html

CoolerMaster-Seidon-240V (70€)

https://www.skroutz.gr/s/10116282/CoolerMaster-Seidon-240V.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

942€

Σημερινές τιμές, με προοπτική να μπει και εξτρά μνήμη στο μέλλον και για τα δυο συστήματα. Για αυτό έβαλα στο ένα την φτηνότερη 4X4 3200 και στο άλλο την φτηνότερη 2X8 3200 .

Διαφορά κόστους 942-778 = 164€ ακριβότερο το 1151 

Διαφορά κόστους I7 7820X vs 7800X  = 215€ που σημαίνει  με την προσθήκη 50€ βάζεις στην 2066 και 7820Χ

Τι θέλω να πω με όλο αυτό ? Μα ακριβώς το παραπάνω. 

Εγώ το έχω πως πολλές φορές, πως όταν ο χρήστης κοιτάζει σε υψηλά budget τιμών μητρικών (250-300€) που κοιτάνε στο θέμα των Coffee, η λογική είναι να μην πάει σε Coffee αλλά Skylake-x 

1) Η χειρότερη 2066 μητρική των 200€, προσφέρει περισσότερα από την ακριβότερη μητρική του 1151 των 350€ ....

https://www.skroutz....mus-X-Hero.html

https://www.skroutz....o-WI-FI-AC.html

https://www.skroutz....299-Raider.html

- Μεγαλύτερη υποστήριξη σε μνήμη.

- Περισσότερα κανάλια μνήμης.

- Περισσότερα lanes για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χρήση Multi NVME  και υπο προυποθέσεις και σε RAID .

- Επιλογές για multi GPU setup. 

2) Η πλατφόρμα θα μείνει και για μελλοντική αναβάθμιση  σταθερή . Μπορείς είτε να κοιτάξεις μελλοντικά CPU είτε να κοιτάξεις για περισσότερα Cores. 

Η 1151 v2 σύντομα θα είναι EOL με αποτέλεσμα αν θελήσεις αναβάθμιση να πρέπει να την ξεφορτωθείς μισοτιμής. 

3) Οι επεξεργαστές, πέρα από τον 7800Χ, που και αυτός με ένα OC πάνω κάτω στα ίδια με τον 8700K θα είναι και το 40€ διαφοράς το ρίχνεις και σε μια καλύτερη ψύκτρα για να νιώθεις και σίγουρος ..

Για τον λόγο αυτό ξαναλέω πως το 1151 είναι για μητρικές μέχρι 150-160€ το πολύ και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις χρήσης.

• Like 1

Το θέμα είναι ο άλλος παίρνει 8700k καθαρά για gaming και την maximus hero για μόστρα/κάλλο και ίσως λίγο καλύτερο oc αν του κάτσει το silicon lottery. Δεν τον ενδιαφέρει καν η HDT πλατφόρμα και ότι προσφέρει δηλαδή. Ο επαγγελματίας από την άλλη το βλέπει όπως και εσύ, πεταμένα λεφτά. Οι περισσότεροι "μικροί" επαγγελματίες παρακαλάν να πουλήσουν τρελά οι 8700κ ώστε να πέσει και άλλο ο 1700, οπότε όταν με το καλό γίνουν πολυνηματικές και οι adobe εφαρμογές να φτιάξουν workstation με τα μισά λεφτά που χρειάζονταν πριν 2-3 χρόνια.

• Like 1

Το θέμα είναι ο άλλος παίρνει 8700k καθαρά για gaming και την maximus hero για μόστρα/κάλλο και ίσως λίγο καλύτερο oc αν του κάτσει το silicon lottery. Δεν τον ενδιαφέρει καν η HDT πλατφόρμα και ότι προσφέρει δηλαδή. Ο επαγγελματίας από την άλλη το βλέπει όπως και εσύ, πεταμένα λεφτά.

Γιατί με ένας πχ. 7820Χ με το 50€ παραπάνω δεν θα έχει καλή gaming εμπειρία ή μήπως δεν θα κάνει o/c ?

Οι S2066 μητρικές σχεδιάζονται με γνώμονα να υποστηρίξουν επεξεργαστές πέρα από τους 7800χ/7820χ με πολύ μεγαλύτερα φορτία. Αδυνατώ να πιστεύψω πως δεν μπορεί ακόμα και η φτηνότερη να κλοκάρει έναν 6c/12t ή έναν 8c/16t .

Τώρα περί κάλου , έχεις δίκιο, απλά θεωρώ σπατάλη τόσα χρήματα σε μια πλατφόρμα που είναι κουτσή και με ορίζοντα 8-μήνου.

• Like 1

Γιατί με ένας πχ. 7820Χ με το 50€ παραπάνω δεν θα έχει καλή gaming εμπειρία ή μήπως δεν θα κάνει o/c ?

Οι S2066 μητρικές σχεδιάζονται με γνώμονα να υποστηρίξουν επεξεργαστές πέρα από τους 7800χ/7820χ με πολύ μεγαλύτερα φορτία. Αδυνατώ να πιστεύψω πως δεν μπορεί ακόμα και η φτηνότερη να κλοκάρει έναν 6c/12t ή έναν 8c/16t .

Τώρα περί κάλου , έχεις δίκιο, απλά θεωρώ σπατάλη τόσα χρήματα σε μια πλατφόρμα που είναι κουτσή και με ορίζοντα 8-μήνου.

Takh τα ιδια ελεγα εποχες 6700 σε γνωστους φιλους του φορουμ (και real life), το αποτελεσμα ηταν να πουλησουν μετα απο 2 μηνες και να πανε σε 2011-3.

Ενταξει τωρα μερικοι εδω μεσα ειναι γνωστοι για τις αποψεις τους αλλα κανουν λες και ανακαλυψαν την φωτια με τα """φτηνα""" εξαπυρηνα  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

• Like 1

Θα διορθωθεί το πρόβλημα των Nvidia μην ανησυχείς ;)

Των vega ; Αν και κατα τα ... συνήθη , το 2021 θα ρίχνουν πολύ στις 1080ti.

Στα τότε παιχνίδια οι 1080ti θα έχουν 32fpw (frames per week) και οι vega 50fpw.

:-D

• Like 1

Στα τότε παιχνίδια οι 1080ti θα έχουν 32fpw (frames per week) και οι vega 50fpw.

Πρόβλημα κατανόησης γραπτού λόγου αν μη τι άλλο.

Εσύ εκεί στο Vs το μυαλό σου, τουλάχιστον έχεις να τσιμπας αν σε πιάσει λιγούρα, κόβεις κάνα κομμάτι από την τυρόπιτα που σφηνωσε στον "εγκέφαλο" σου. :D

Έτσι για τα πρακτικά μόνο έχω 1060 και 1070, εσύ υποθέτω 1080-1080ti.

Αξίζει λες να δώσω την 70 να πάω εκεί;

• Like 2

Όταν θα μας πάρουν με τις πέτρες εγώ θα φοράω κράνος..

Ti άλλο θα γράψετε σε αυτό το έρμο νήμα..

Best CPU 2017 ρυζεν 1700

x299 κουτσό με ορίζοντα 8μηνου..

και θέλετε να σας πάρει κάποιος και σοβαρά για τις γνώσεις σας και κυρίως την αντικειμενικότητα σας.. οκ .

• Like 1

Eιναι συνταρακτικα γελοιο το γεγονος οτι ατομα που κατηγορουν τους αλλους για fanboys ειναι οι ιδιοι που το μονο που εχουν στο μυαλο τους ειναι το vs, ακομα και post που ειναι εντελως ακυρο και δεν εχουνε τπτ να κανουν με VS. Καλη ωρα οπως εσενα. Που ειδες συγκριση 1080ti με vega παναθεμα σε παλι? Ωρες ωρες αναρωτιεμαι, φταιει το IQ ή η φανελα που δεν σου επιτρεπει να κατανοησεις γραπτο λογο?

• Like 1

Best CPU 2017 ρυζεν 1700

και θέλετε να σας πάρει κάποιος και σοβαρά για τις γνώσεις σας και κυρίως την αντικειμενικότητα σας.. οκ .

Αν και συμφωνώ για τις πέτρες (έχω το κράνος πρόχειρο :P), νομίζω το κουτσό/8μηνο πήγαινε για το 1151v2... που είναι υπερβολή λίγο, δεν βλέπω γιατί είναι κουτσό και ο χρονικός ορίζοντας γιατί είναι 8μηνο, θα τα φτύσει ο 8700Κ σε 8 μήνες; Με τον σάπιο Haswell μια χαρά έβγαλα 4 χρονάκια κι ας βγήκε Ζ97 και DC σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περί HEDT, νομίζω τα 'χουμε μπλέξει λίγο, κάποιοι enthusiasts/gamers στρέφονταν σε αυτό στο παρελθόν για καφρίλες τύπου 3-4way SLI/CF αλλά δεν ήταν ποτέ το κοινό στο οποίο απευθυνόταν η πλατφόρμα και νομίζω είναι εμφανές πλέον, που όλα τα θηρία τύπου i9 & TR έχουν πολλά cores/threads/lanes που δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα παραπάνω στα παιχνίδια (εκτός απ'το Ashes of the Benchmark) αλλά για sound/video editing-mixing, rendering κτλ είναι ταμάμ.

• Like 2

Best CPU 2017 ρυζεν 1700

Στραβός είσαι ?

Ξαναδιάβασε σε παρακαλω πολύ τι γράφω.

Όχι θα πάρουμε εσένα Movie, που μας τσαμπουνάς δήθεν σταθερότητα σε O/C και θερμοκρασίες σε συνθήκες πασιέτζας ... Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις ... Το δήλωσες νωρίτερα.

Και ναι ο R7 1700 είναι το καλύτερο CPU αυτή την στιγμή.  Πρόσεξε, ΔΕΝ είπα το δυνατότερο, είπα το ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

8-πύρηνο τερατάκι που μπαίνει ακόμα και σε φορητό.

Άπιαστο performance/watt, δροσερότατο, χωρίς να μιλάμε για κανένα entry level καρα-κομμένο mobile .

Χαμηλή τιμή, καλή πλατφόρμα, μαμά ψύκτρα, μηδενική ανάγκη για ακριβές μητρικές και εξεζητημένα parts , άφθονη επεξεργαστική ισχύ.

Και σε συσκευασία φορητού πλέον , με ολόκληρο το φορητό να είναι κάπου στο μέγεθος της ψύκτρας που φοράς στον δικό σου ....

https://www.asus.com/Laptops/ROG-Strix-GL702ZC/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...