Προς το περιεχόμενο

Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066

aOUaS88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήδη τρέμω τους 720p csgo players με 1050ti/1060 που τους παραπλάνησα να πάρουν καλύτερα 1600 αντί για 7600k....

Προσωπικά αν κάποιος από όλους εμάς έχει πει σε άτομο που ενδιαφέρεται για gaming με κάρτες 1070+ σε 1080p 144Hz να πάει σε ryzen αντί για 8600κ/8700κ σε παρακαλώ να το παραθέσεις. ;To 99% των συνθέσεων που ρωτάει ο κόσμος είναι με 1050ti/1060 3 GB σε 1080p 60Hz. Τι να τους πω πάρε τον 8400 κλειδωμένο σε z370 βαλτά όλα low σε 720p και είσαι άρχοντας?

Έχεις δοκιμάσει AIDA/prime με το stock cooler σε καφέδες έστω και με τα stock ρολόγια? :-D

Εγώ πάντως είμαι stable με το stock cooler με τον 1600 + 500MHz oc και περίπου 10λεπτό στα + 600 Mhz.

Κάτσε να ψάξω να βρω το στοκ κουλερ του 8700κ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνεχίστε έτσι και θα πω στον TS να γράψει "Κατάλληλο άνω των 17" στον τίτλο..

ρε σεις έχετε το θέμα των Ryzen και το θέμα των Coffe εδώ ήρθατε να λύσετε τις διαφορές σας ?

Δεν μας φτάνουν οι δικές μας ? :P

Άντε μην βγάλω τον celeron από το συρτάρι.. :P

Διαβάζω το θέμα και μιλάμε πολλοί έχουν δώσει ρέστα.....γνωστοί οι περισσότεροι, αρχικά καλορίζικο το εργαλείο moviemaker

μάθαμε από τους γνώστες (με τις γνωστές πηγές του youtube) ότι ο skylake-x υπερθερμένεται, είναι underperformer σε games, και oτι οι ryzen είναι οι καλύτεροι επεξεργαστές που υπάρχουν, α και οτι ειδικά ο 7800Χ τι τιμή θα πιάσει τώρα αν κάποιος τον πουλήσει (3 μηνών πλατφόρμα  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock: ) όλο και κάποιος μαλάκας θα υπάρχει φυσικά....

Αντε λοιπόν το cinebench δεν βλέπει την L3 cache που υστερεί ο skylake-x και γι αυτό πάσχει στα παιχνίδια δεν βγάζει 133 fps αλλά 129 οπότε πέταμα

ΠΑΡΤΕ εδώ για όποιον θέλει να ξεστραβωθεί και να μη γράφει μαλακίες το game test από guru 3d στο review του 8700Κ

index.php?ct=articles&action=file&id=347

index.php?ct=articles&action=file&id=348

Θα μου πεις τώρα και ποιός είναι ο tester του guru 3d που θα αμφισβητήσει τους γνώστες του "insomnia" φυσικά και συμφωνώ, επίσης δείτε που είναι σε games o skylake-x και που ο coffeelake-s σε games 1-4 fps κάπου ο ένας κάπου ο άλλος (ναι ο 7800Χ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.......)

Τώρα θα έχουμε άλλα όμορφα δεν έφτανε η 1080 έπρεπε να έχει την 1080ti και τότε οι διαφορές να ήταν 30-40 fps πάνω.......

Μη φιλική συμβουλή ορισμένοι καλύτερα ασχοληθείτε ή με την μαγειρική η με το πλέξιμο

Α και μην ξεχάσει να αγοράσει κανένας και 8700Κ 800€ από τον de8auer επεξεργαστή με ασημένιο heat spreader

• Like 5

Εγώ το έχω πως πολλές φορές, πως όταν ο χρήστης κοιτάζει σε υψηλά budget τιμών μητρικών (250-300€) που κοιτάνε στο θέμα των Coffee, η λογική είναι να μην πάει σε Coffee αλλά Skylake-x .

Το προφανές συμπερασμα σε τεχνοοικονομικό επίπεδο πάντως, απ`όλα τα παραπάνω και σε ότι αφορά το gaming, είναι πως προτιμότερο είναι να ρίξεις χρήμα σε κάρτα γραφικών, 2K ή 4Κ οθόνες και οικονομική πλατφόρμα. Το αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων είναι ανώτερο.

Το όλο ζήτημα τελικά είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.

Καλό θα ήταν οι παραπάνω συγκρίσεις να μεταφράζονταν και σε FPS/€€€ & Performance/€ , διαφορετικά δεν έχουν αξία για το σύνολο της πλατφόρμας (CPU+MOBO).

Όσο για Temps, Power Consuptions, Performance/watt, υπάρχουν πολλά reviews που μπορείς να δεις και να καταλάβεις τι παίζει. 

• Like 1

πάντως εγώ αγόρασα 130ευρώ μητρική Z370.

επίσης οι μνήμες είναι φθηνότερες (γύρω στο 50αρικο) το 16αρι στου coffelake γιατί έχουν άριστη απόδοση και με 2400/2666Mhz.

οπότε βάλε μέσα στον υπολογισμό και την φθηνή μνήμη.

• Like 1

Λογικά οι Skylake-X και οποιοσδήποτε επεξεργαστής παίζει με quad channel μνήμης, πρέπει να έχει πλεονέκτημα στο κόστος των μνημών.

Νομίζω πως 4x4gb ddr4 χαμηλά χρονισμένες είναι φτηνότερες από 2x 8gb ddr4 υψηλών χρονισμων.

Ο skylake x το bandwidth από τις μνήμες δεν θα το πάρει από τους υψηλούς χρονισμους αλλά από τον conyroller.

Εγώ το έχω πως πολλές φορές, πως όταν ο χρήστης κοιτάζει σε υψηλά budget τιμών μητρικών (250-300€) που κοιτάνε στο θέμα των Coffee, η λογική είναι να μην πάει σε Coffee αλλά Skylake-x .

Αν δεν αφορα την δουλεια του για ποιο λογο να το κανει αυτο ρε takh?

Εστω οτι μητρικη ειναι στα ιδια χρηματα ας δουμε λοιπον στα υπολοιπα διαφορες μεταξυ 8700κ και 7820χ πχ στην περιπτωση μου.

230ευρω διαφορα απο Msystems ο 8700κ day one τιμη(που τον προλαβα)με τον 7820x

rgb μνημες σε quad channel δεν εχει στα 3200 αρα κοιταζω τις απλες ripjaw https://www.skroutz.gr/s/8005419/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16Q-16GTZB.html οι οποιες κοστιζουν 65ευρω ακριβοτερα απο τις δικες μου που πηρα

Αρα ειμαστε σε μια χρηματικη διαφορα 300ευρω.

Οσον αφορα την ψυξη τωρα και τις επιδοσεις.Τον 8700κ οπως εχω ξαναπει τον εχω τωρα με μια ταπεινη noctua u14s που την πηρα στα 65ευρω. Τον 8700κ τον τρεχω στα 4.7 προς το παρον με 1.2v. Ρωτησε τον Movie τι ψυξη(αρα παραπανω κοστος)και τι ρευματα θελει για να ανεβει ο 7820χ τοσο.

Αρα μιλαμε για χρηματικη διαφορα 300+ευρω που αναλογα την μητρικη στην περιπτωση του 8700κ μπορει να ανεβει αισθητα η χρηματικη διαφορα.

Για ποιο λογο να χρυσοπληρωσει τον 7820χ(αν δεν τον εχει πραγματικη αναγκη) απο τωρα και να μην γλυτωσει αυτα τα χρηματα να τα ριξει στην επομενη μαζικη αναβαθμιση το 2020 πχ?Για να μπαινει στα φορα και να πουλαει μουρη οτι εχει επεξεργαστη των 600ευρω?

Γιαυτο ωρες ωρες αναρωτιεμαι κυριολεκτικα με αυτα που γραφεις.

Εσυ πχ σαν πιο βαρια χρηση τα παιχνιδια(που ειναι η πλειοψηφια στην Ελλαδα που αγοραζει επεξεργαστες ανω των 300ευρω)και φυσικα overclocking θα τον αγοραζες τον 7820χ αντι του 8700κ?Αν οχι τοτε γιατι το προτεινεις στους αλλους αυτο?

Φυσικα δεν θα σχολιασω καν το αυτονοητο που λεει οτι αν ο αλλος θελει επεξεργαστη για επαγγελματικη χρηση και διαθετει μεχρι 350 θα αγορασει ryzen 7 και οχι ιντελ.

Ουφ πόσο κουραστικός μπορεί να γίνει κανείς;

Τι σχέση έχει η 2066 με την 1151; Να σου απαντήσω; Καμία.

Τώρα που χθες πήρες 6 core στην πεθαμένη πλατφόρμα και προχθές έγραφες για τους βλάκες που θέλουν moar cores το αφήνω στην άκρη.

Πάνε βρε αδερφέ παίξε το lol σου και άσε ένα μαμημενο θέμα χωρίς να μας πεις τι πήρες/πόσο το πήρες/και πόσο καλύτερη αγορά έκανες.

Έλεος....

Kανένας μα κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πουλάει μούρη για καταναλωτικά αγαθά αλλά έστω και να τα κάνουν κάποιοι το κάνουν με αγαθά που αντιλαβάνονται οι περισσότεροι όπως και το κράτος αυτοκίνητα σπίτια κοσμήματα κλπ, δε ξέρω αν στενοχωρηθούν κάποιοι αλλά μούρη και ειδικά με hardware pc ΔΕΝ..., μόνο στον εαυτό σου και 5-7 καίλες (όπως και εγώ) που καταλαβαίνουν τι είναι τί οι περισσότεροι που γνωρίζω τουλάχιστον εγώ ξέρουν το galaxy και το iphone άντε και την asus, οπότε τα περί μούρης ούτε καν....

Μια χαρά είναι ο coffee lake που πήρες και με το καλό να τον χαρείς η απορία που έχω είναι γιατί θεωρείς underperformer τον skylake-x όπως έγραψες (δεν απέδωσε τα αναμενόμενα)

Υπάρχουν κάποια ισχυρά πλεονεκτήματα της extreme πλατφόρμας σε σχέση με την δική σου

-Το σόκετ στο HEDT αλλάζει στην τριετία οπότε δεν σε νοιάζει να αλλάζεις κάθε χρόνο μητρική

-Καλύτερη τιμή μεταπώλησης όταν τα σπρώξεις αν είσαι ρεαλιστικός λόγω όλων των επιπλέoν χαρακτηριστικών της extreme πλατφόρμας (pci-x lanes, quad channel μνήμες, full bandwith sli crossfire, δυνατότητα τοποθέτησης ισχυρότερου επεξεργαστή κλπ

Στα μειονεκτήματα θυσιάζεις το single core performance τόσο όσο υπολείπεται πάντα το HEDT με το next gen mainstream

Και επειδή το θυμήθηκα διαβάζοντας το θέμα να γίνεται συζήτηση περί single core performance oi μισοί και περί multi oi άλλοι δεν μπορώ να βρώ καθαρά εφαρμογή που να εξαρτάται αποκλειστικά απο το single core performance να κάνει χρήση ενός πυρήνα κάθε φορά εκτός από κανά αρχαίο παιχνίδι ή το super pi εδώ μέχρι και το fsx μια χαρά φορτώνει όλα τα threads ενός επεξεργαστή και εννοείται με 4 γρήγορους πυρήνες είναι ταχύτερη μια cpu από μια με 6 αργούς κοκ...

Ακριβώς..

είναι η πρώτη πλατφόρμα που κανείς τα έχει όλα,

φυσικά τα πληρώνεις μόνο αν πραγματικά τα χρειάζεσαι..

Αν τα χρειάζεσαι όμως δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή.

(tnx bro για τα καλορίζικα,το αποσαφηνίζω εδώ γιατί το like παραπάνω μπορεί να έχει πολλές έννοιες.. ;))

(ps και οι coffelake έδωσαν πολλά παραπάνω από τα αναμενόμενα στην mainstream περιμένω να το αποφασίσει κανείς "δικός μου" να τους δω και στην πράξη) 

• Like 1

fulgore 

1) Η χειρότερη 2066 μητρική των 200€, προσφέρει περισσότερα από την ακριβότερη μητρική του 1151 των 350€ ....

https://www.skroutz.gr/s/12979520/Asus-ROG-Maximus-X-Hero.html

https://www.skroutz.gr/s/13003648/Asus-Rog-Maximus-X-Hero-WI-FI-AC.html

https://www.skroutz.gr/s/12325950/MSI-X299-Raider.html

- Μεγαλύτερη υποστήριξη σε μνήμη.

- Περισσότερα κανάλια μνήμης.

- Περισσότερα lanes για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χρήση Multi NVME  και υπο προυποθέσεις και σε RAID .

- Επιλογές για multi GPU setup. 

2) Η πλατφόρμα θα μείνει και για μελλοντική αναβάθμιση  σταθερή . Μπορείς είτε να κοιτάξεις μελλοντικά CPU είτε να κοιτάξεις για περισσότερα Cores. 

Η 1151 v2 σύντομα θα είναι EOL με αποτέλεσμα αν θελήσεις αναβάθμιση να πρέπει να την ξεφορτωθείς μισοτιμής. 

3) Οι επεξεργαστές, πέρα από τον 7800Χ, που και αυτός με ένα OC πάνω κάτω στα ίδια με τον 8700K θα είναι και το 40€ διαφοράς το ρίχνεις και σε μια καλύτερη ψύκτρα για να νιώθεις και σίγουρος ..

https://www.skroutz.gr/s/11931855/Intel-Core-i7-7800X.html?from=catspan&keyphrase=7800x

https://www.skroutz.gr/s/12979212/Intel-Core-i7-8700K-Box.html

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά η HDET σε μια τέτοια περίπτωση βγαίνει και φτηνότερα !!! 

4) Αν κάνεις το βήμα παραπέρα και πας σε 7820Χ έχει παραπάνω επεξεργαστική ισχύ. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν. 

Δεν εχει νοημα αγαπητε να το συνεχιζουμε,αλλα σου γραφω εγω αλλα καταλαβαινεις και γραφεις εσυ.

Τελος απο μενα γιατι δεν εχει νοημα.

Δε καταλαβαίνω και εγώ τη σύγκριση οι 1151/AM4 απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό από ότι οι 2066/TR4. Και προφανώς κάποιος για να πάει σε HDT ρε Τάκη θα χρειάζεται συνήθως 32/64 GB RAM ή/και τα extra pci-e lanes για συσκευές όπως m2 nvme, high bandwidth ethernet cards, multiple gpu κλπ. Είναι πολλαπλάσιο σε γενικές γραμμές το συνολικό κόστος από ότι στους coffee ακόμα και με την ακριβότερη μητρική (που κάτι msi godlike z370 είναι niche προϊόν έτσι και αλλιώς και δεν είναι απαραίτητο). Το αν απαξιώνεται κάποια πλατφόρμα ή σε πόσο καιρό τους περισσότερους εδώ μέσα δε τους συγκινεί ιδιαίτερα γιατί είτε:

1) Παίρνουν μια φτηνή σύνθεση απλά για να κάνουν την δουλίτσα τους κάνα facebook κλπ

2) Είναι gamers και το ξέρουν ότι είναι πολυτέλεια και λεφτά για πέταμα αλλά έχουν φάει το μικρόβιο τόσα χρόνια και δε μπορούν να κάνουν αλλιώς.

3) Προσπαθούν να κάνουν "απόσβεση" της επένδυσής τους μέσα από την δουλειά τους όσο ακόμα αυτή η τεχνολογία βαστά γερά και δε τους δημιουργεί προβλήματα/καθυστερήσεις.

Θα μου πεις τώρα και ποιός είναι ο tester του guru 3d που θα αμφισβητήσει τους γνώστες του "insomnia" φυσικά και συμφωνώ, επίσης δείτε που είναι σε games o skylake-x και που ο coffeelake-s σε games 1-4 fps κάπου ο ένας κάπου ο άλλος (ναι ο 7800Χ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.......)

Τώρα θα έχουμε άλλα όμορφα δεν έφτανε η 1080 έπρεπε να έχει την 1080ti και τότε οι διαφορές να ήταν 30-40 fps πάνω.......

Μη φιλική συμβουλή ορισμένοι καλύτερα ασχοληθείτε ή με την μαγειρική η με το πλέξιμο

Α και μην ξεχάσει να αγοράσει κανένας και 8700Κ 800€ από τον de8auer επεξεργαστή με ασημένιο heat spreader

Mακραν το χειροτερο post που εχω διαβασει ποτε μου. Καταρχας στα bench που βαζεις δεν υπαρχει καν ο 7800x για τον οποιο μιλας!! Επισης ΟΛΑ τα graphs ειναι εντελως gpu bound, δεν ειναι μονο ο skylake-x 1-4 fps διαφορα απο τον 8700k, ΟΛΟΙ οι επεξεργαστες εχουν 1-4 fps διαφορα. Σου καναν και like παναθεμα ενω ποιο λαθος δεν γινεται να εισαι σχεδον σε ολα...

• Like 2

Mακραν το χειροτερο post που εχω διαβασει ποτε μου. Καταρχας στα bench που βαζεις δεν υπαρχει καν ο 7800x για τον οποιο μιλας!! Επισης ΟΛΑ τα graphs ειναι εντελως gpu bound, δεν ειναι μονο ο skylake-x 1-4 fps διαφορα απο τον 8700k, ΟΛΟΙ οι επεξεργαστες εχουν 1-4 fps διαφορα. Σου καναν και like παναθεμα ενω ποιο λαθος δεν γινεται να εισαι σχεδον σε ολα...

Το ότι υπάρχουν ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ games που είναι gpu bound με gtx 1080 ακόμα και σε 1080p high/ultra settings δε το σχολιάζει κανείς όμως. Επειδή όμως παρακολουθείς το section με τις συνθέσεις έχεις δει πόσες φορές μαλώνουμε όταν κάποιος φουκαράς λέει να κόψει την 1060 σε 1050ti για να χωρέσει στο budget και να πάει σε 8400 και z370 επειδή του το σφύριξε κάποιος εξυπνόπουλος. Like και μόνο για αυτό από μένα πήρε.

Στο μόνο που χωλαίνουν οι ryzen (εκτός από το oc) είναι στο DX12 με nvidia κάρτα. Ελπίζω να διορθωθεί κάποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...