MoviemakerGr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Αυτό το βλέπω απο μνήμες όπως είπα,εδώ μιλάμε για θερμοκρασίες. Γενικά έχω μια αρχή στο Hardware, είτε φτηνό είτε ακριβό,και απ'οτι φαίνεται έχουμε φτιάξει μια καλή σχέση όλα αυτά τα χρόνια, αυτή την αρχή την ονομάζω αλληλοσεβασμό,θα εχει την φροντίδα που χρειάζεται,γι'αυτο αν δεις τα build μου ειναι παντα καθαρα και περιποιημενα,σε κλειστά κουτιά με σωστό airflow κλπ και αυτα θα κάνουν την δουλειά τους αδιάκοπα και αδιαμαρτύρητα. Ότι δεν κάνει την δουλειά του σωστά μπαίνει Αγγελία την επόμενη μέρα,και βρίσκει τον κάτοχο που θα θέλει να ασχοληθεί να το σταθεροποιήσει. δεν έχω χρόνο να περιμένω ούτε bios update,ούτε λιτανείες,σε καμιά adobe.. Αυτό συνεβει και και με τοn Ryzen αλλά και με το X99 οταν πρωτοβγηκε,που άλλαξα μητρικές γιατί οι πρώτες ήταν για κλάματα,με την εμφάνιση των DDR 4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HyperionX Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Ωραία, εφόσον μιλάμε (αν και επιθετικός) μαμά 4790Κ χτυπάει 90c για πλάκα. Και όταν λέμε μαμά εννοώ μαμά, τον είχα και ξέρω, από εκεί και πέρα αν εσύ το θεωρείς φυσιολογικό όλα καλά. Η απάντηση σου βέβαια με μπέρδεψε να πω την αλήθεια, ναι μεν αλλά φάση. Τέλος πάντων εφόσον το παραδέχεσαι έστω δια της πλαγίου δεν έχει σημασία. Για να προλάβω μερικούς, όχι δεν μιλάω για παιχνίδια. Άλλωστε το κουτάκι δεν γράφει μόνο για παιχνίδια Επειδη και εγω τον ειχα ..και για κανα μηνα με τη στοκ ψυχτρα...για πες μου ποτε ειδες 90 βαθμους ετσι ενημερωτικα... Πήρες μια φράση που είχε ακριβώς το ίδιο ύφος με τις προηγούμενες και την έκανες σημαία . Κοίτα επί του συνόλου τι γράφω . Η καραμέλα της κατανάλωσης στα FX και της θερμοκρασίας στα Phenom, που δεν ήταν ζεστά παρεμπίπτοντος, ήταν σημαία εδώ μέσα. Εγώ πάντως στον FX για να παίξει στα 4,9 delid δεν έκανα, ούτε υδρόψυξη έβαλα. Με μια mugen που είχα από τους phenom και από τον i5 750k έβαλα. τπτ δεν εκανα σημαια... απλα εσεις μεσα σε ολα που γραφεται πετατε και μια παπατζα να δημιουργησεται εντυπωσεις.. συγγνωμη αλλα δε θα τα αφησω ασχολιαστα... τωρα αυτα για fx kai phenom κτλ δε με αφορουν...ουτε ποιοι τα ειχαν καραμελα... καΙ μπαβο που πηγες τον FX 4.9 χωρις δελιδ και υδροψυξη...να περασεις το πρωι απο το γραφειο να παρεις το μεταλιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Τι άκυρα συμπεράσματα βγάζεις αγαπητέ?Από ποτέ η αναβάθμιση είναι για κράξιμο?wtf δηλαδή. Σου απαντησε απο κατω ο adtakhs. Πες οτι εγινε μπερδεμα και παμε παρακατω,,, Επειδη και εγω τον ειχα ..και για κανα μηνα με τη στοκ ψυχτρα...για πες μου ποτε ειδες 90 βαθμους ετσι ενημερωτικα..., Χτυπαει 80 με h100i χωρις delid σε stock. Τωρα δεν θυμαμαι αν ηταν καλοκαιρι η οχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν έχεις αντιληφθεί πως εδώ και περίπου 4 γενιές επεξεργαστών , τρως στην μάπα το ίδιο IPC ? Πλέον βλεπεις πως τερμάτησαν και τα ρολόγια. Από που περιμένεις λοιπόν να πάρουν ισχύ ? Ηδη και οι δυο έφτασαν στα 16 και 18 cores, η adobe αλλάζει την σουίτα της σε πιο πολυνηματικό προσανατολισμό. Το ίδιο κάνουν και οι παιχνιδάδες . Τα 6 χρόνια στο PC είναι ένας αιώνας. Δεν γίνεται να κρατήσει ένα προιόν τόσο. Μαλλον για πλάκα το είπες ... Έχεις αντιληφθεί το τέλος του νόμου του Moore(που το παραδέχονται οι πάντες) και τι σημαίνει αυτό για τα cpu; Έχεις αντιληφθεί ότι σε πολυνηματικό κώδικα το debugging είναι πολύ δυσκολότερο; Έχεις αντιληφθεί ότι υπάρχουν αλληλεξαρτήσεις που περιορίζουν το scaling; Αλλιώς όλοι οι devs θα είχαν στραφεί εκεί εδώ και μια δεκαετία βλέποντας το ταβάνιασμα του single core. Πρακτικά τα μόνα games που αξιοποιούν 8 θρεντς είναι τα online fps-και όχι με τέλειο scaling(βλέπε κάτω)-και όσα games έχουν μεγάλο πλήθος από npc που ενεργούν ξεχωριστά. Και τα τελευταία δεν έχουν ανάγκη από άπειρα cores γιατί τρέχουν "έξυπνες" προσομοιώσεις πλήθους. Δες ας πούμε στο πιο πολυνηματικό non AMD sponsored game πόσο κοντά βρίσκεται ένας 7700Κ oced(στα lows) σε έναν 8700K. Παρά τη βαριά χρήση cores το BF1 δεν κάνει το scaling που θα περίμενε κάποιος. Το έχει αναφέρει και ο ryzenούχος Spartan. Από το 7:31 το τρέχει σε low 1080p και δεν μπορεί να κλειδώσει ούτε 180 καρέ. https://www.youtube.com/watch?v=B0usyJwZ5hM https://www.youtube.com/watch?v=kqNSKOy3-t0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν υπάρχουν AMD sponsord games, γιατί δεν υπάρχουν στην amd κλειστά πρότυπα. Αν τα games που αναφέρεις πως είναι AMD sponsord, είναι πολυνηματικα είναι απλα οι καλύτερες και πιο σύγχρονες υλοποιήσεις. Και αυτό γιατί βλέπουν το σύνολο του επεξεργαστή και το εκμεταλλεύονται. Είτε αυτός λέει AMD, είτε αυτός λέει Primen. Κατάλαβε το επιτέλους. Δεν βαρέθηκες να βλέπεις τον I3 στα ίδια με τον I7-X? Οι εταιρίες παιχνιδιών εδώ και μια 10ετια αποκλειστικά με βάση τους Intel επεξεργαστές σαν σημείο αναφοράς έγραφαν τα πάντα. Έτσι κάλυπταν το 80% της αγοράς. Και εγώ το ίδιο θα έκανα. Από εκεί και πέρα δεν είναι η AMD που έφερε τον πολυνηματικο προσανατολισμό, αλλά η intel. Η Intel είχε πρώτη Hyperthreading για διπλασιασμό των νημάτων, η Intel έφερε πρώτη 10/20 threads. Αν κάποιος επωφελήθηκε από τα πολυνηματικα games αυτή ήταν η intel. Απλά η μετάβαση έχει κόστος και οι εταιρίες προσπαθούν να κρατηθούν απ ότι βρουν. Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι εσύ τι πρεσβεύει ς .... Τα games που εκμεταλλεύονται 1-2 πυρήνες το έτος 2017 σαν τις σωστές υλοποιήσεις? Για να ξέρω τι βάρος να δίνω στα λεγόμενα σου. Τέλος να σου πω πως αν υπάρχουν πολυνηματικα games που η Κάκια για εσένα AMD ζήτησε να φτιαχτούν, τότε σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει πολυνηματικος προσανατολισμός στο gaming και αυτό είναι το σωστό για όλους μας. Οι πυρήνες γίνονται περισσοτεροι από γενιά σε γενιά προσφέροντας μεγάλη αύξηση ισχύος στα cpu. Όταν πας από 4cores σε 8 ίδια cores έχεις διπλασιασμό ισχύος και δεν περιμένεις το +5% IPC ανά δύο έτη που έρχεται από την άλλη μεριά ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δεν υπάρχουν AMD sponsord games, γιατί δεν υπάρχουν στην amd κλειστά πρότυπα. AMD sponsored είναι τα gaming evolved. Πληρώνεις τους devs για να ασχοληθούν μαζί σου, δεν το κάνουν για χαβαλέ. Ούτε είναι τυχαίο ότι ένα 12θρεντο τέρας όπως ο 8700Κ έρχεται δεύτερος από τον 1800Χ μόνο στο civilization και όχι σε άλλα multithreaded(dx11 ή dx12). Και το AoTS είναι από εταιρεία που ο ιδρυτής της(Brad Wardell) έχει στενές σχέσεις με την AMD και παραμύθιαζε από παλιά τον κόσμο για την επιτυχία και τις δυνατότητες του dx12. Ψάξτε δηλώσεις του. Είδες εσύ τίποτα απ'όλα αυτά σήμερα; Όλες οι αναμενόμενες μεγάλες κυκλοφορίες σαν το νέο assasin's είναι dx11. Και τέλος σαν απάντηση σε όσους λένε ότι πλέον θα βρίσκεις 7700Κ μεταχειρισμένο κάτω από 200€, γιατί ο 8600Κ καινούργιος έχει 270€. Ας δούμε λοιπόν διαφορά επιδόσεων σε multithreaded games και αν θα μπορούσε κάποιος πουλώντας 7700Κ στα 210€ π.χ. μαζί με καλή έκπτωση στη Ζ270 μητρική του να δελεάσει κάποιον να μην πληρώσει τα αρκετά παραπάνω ευρώ του 8600Κ σαν πλατφόρμα. https://www.youtube.com/watch?v=MsnoN5dIPiE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Και τέλος σαν απάντηση σε όσους λένε ότι πλέον θα βρίσκεις 7700Κ μεταχειρισμένο κάτω από 200€, γιατί ο 8600Κ καινούργιος έχει 270€. Μτχ 7700Κ στα 180 ευρώ , τον αγοράζω άμεσα. Και 6700Κ στα 160. Κατευθείαν pm οι πωλητές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Τα spnsored είναι για κάρτες γραφικών, που και εκεί αποκλειστικά για την AMD δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχουν κλειστά πρότυπα. Και η Nvidia και όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στον κωδικα. Από την άλλη τα Nvidia είναι κλειδωμένα στα gameworks της nvidia. Αυτό που κάνει η amd είναι να προσπαθεί να μην κλειδωθεί η αγορά στα κλειστά πρότυπα της nvidia, όχι να κλειδώσει η αγορά στα δικά της γιατί ΔΕΝ υπάρχουν δικά της ... Άρα όσο sponsored και να λες πως είναι κάτι, αν δεν είναι κλειδωμένο , είναι αμεσα προσβάσιμο στην κάθε εταιρία. Γκεγκε η να τα ξαναπώ ? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Υπάρχει gamer που ασχολείται με AoTS ; Οι φωτό που βλέπω , μου θυμίζουν το πρώτο age of empires. Γιατί είναι βαρύ game αυτή η αηδία ;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Τα spnsored είναι για κάρτες γραφικών, που και εκεί αποκλειστικά για την AMD δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχουν κλειστά πρότυπα. Λάθος αντίληψη, γιατί η nvidia βγάζει μόνο κάρτες και από εκεί "κόλλησε" ότι τα sponsored αφορούν μόνο κάρτες. Όταν πληρώνεις τον dev του δίνεις κατευθύνσεις για τα πάντα. Όπως η ιδέα να ανατεθούν τα physics στη cpu για το crysis 3. Παρατήρησε ότι το Civ 6 δεν είναι ιδιαίτερα πολυνηματικό και παρ'όλα αυτά τρέχει αρκετά καλύτερα στους ryzen(σε αρκετά, αν όχι όλα, από τα τεστ που δημοσιεύτηκαν). https://www.youtube.com/watch?v=KA_Qr1JMgPk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 AMD sponsored είναι τα gaming evolved. Πληρώνεις τους devs για να ασχοληθούν μαζί σου, δεν το κάνουν για χαβαλέ. Ούτε είναι τυχαίο ότι ένα 12θρεντο τέρας όπως ο 8700Κ έρχεται δεύτερος από τον 1800Χ μόνο στο civilization και όχι σε άλλα multithreaded(dx11 ή dx12). Στραβα αρμενιζεις φιλε. Αν με το "οι devs ασχολουνται μαζι σου" εννοεις οτι κανουν εναν συνολικα πιο γρηγορο επεξεργαστη να αποδιδει και αντιστοιχα πιο γρηγορα στα games τοτε συμφωνω. Αλλιως να πουμε οτι και το cinebench ειναι amd sponsored γιατι πανε καλυτερα οι Ryzen. Παντως τα CPU στο bench του CIV 6 με εξαιρεση τον 8700k τα βλεπω να αποδιδουν οσο και στο cinebench. Οσο για τον 7700k, δεν το επιασα το point σου. Εσυ ποσο θα αγοραζες εναν 7700k? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Προσέξτε γιατι προβλέπω οτι όταν καταλάβουν ολοι αυτοί που σπρωξατε και σπρωχνετε στους ryzen ως best off περί τίνος ακριβώς πρόκειται θα κάνουμε πολύ καιρό να δούμε login σας.. Ήδη τρέμω τους 720p csgo players με 1050ti/1060 που τους παραπλάνησα να πάρουν καλύτερα 1600 αντί για 7600k.... Προσωπικά αν κάποιος από όλους εμάς έχει πει σε άτομο που ενδιαφέρεται για gaming με κάρτες 1070+ σε 1080p 144Hz να πάει σε ryzen αντί για 8600κ/8700κ σε παρακαλώ να το παραθέσεις. ;To 99% των συνθέσεων που ρωτάει ο κόσμος είναι με 1050ti/1060 3 GB σε 1080p 60Hz. Τι να τους πω πάρε τον 8400 κλειδωμένο σε z370 βαλτά όλα low σε 720p και είσαι άρχοντας? Από τη φράση του Adtakhs "να ήθελε delid για να κρατήσει θερμοκρασιες" τι καταλαβαινουμε ? Δημιουργεί εντυπώσεις ότι επεξεργαστής σε εργοστασιακές συχνότητες θέλει Delid για να δούλεψει.. Έχεις δοκιμάσει AIDA/prime με το stock cooler σε καφέδες έστω και με τα stock ρολόγια? Εγώ πάντως είμαι stable με το stock cooler με τον 1600 + 500MHz oc και περίπου 10λεπτό στα + 600 Mhz. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Χτυπαει 80 με h100i χωρις delid σε stock. Τωρα δεν θυμαμαι αν ηταν καλοκαιρι η οχι Με h100i τον εχω χωρις delid, απλα δεν παιζει αυτο που λες, καποιο λαθος εχεις κανει στην εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Με h100i τον εχω χωρις delid, απλα δεν παιζει αυτο που λες, καποιο λαθος εχεις κανει στην εγκατάσταση. H H100 δεν ειναι η μαμα ψυξη, βαλε πανω την μαμα αστα ολα στο αυτοματο χωρις OC και τρεξε ενα prime. Οταν βγει ο καφες πες μας και εμας τι εγινε, προσωπικα ξερω αλλα δεν πειραζει... θελω να το ακουω Το iFVR και ο στοκος/παστα ηταν ο θανατος των συγκεκριμενων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Ναι ειπε οτι του βαραει 80c με h100i σε στοκ settings οχι με τη στοκ ψυκτρα και σε αυτο απαντησα.. Τη μαμα την εκανα πρες παπιε γιατι μου φαινόταν cool και μετα απο κανα χρονο την πέταξα(εβαλα τη megahalems στη θεση της).. . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα