Προς το περιεχόμενο

Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066

aOUaS88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αυτο ειναι οντως γεγονος.

Αλλα απο την αλλη ειναι γεγονος οτι δυστηχως δεν ισχυουν 100% τα πραγματα οπως νομιζουν μερικοι.

Οι ryzen 7,κυριως 1700χ και 1800 δεν εχουν τετοια απαξιωση τιμης λογω ανταγωνισμου του intel 7820x του movie maker,αλλα λογω του 8700κ.

Οταν λοιπον ενας 6πυρηνος επεξεργαστης οπως ο συγκεκριμενος σε αναγκαζει να ριχνεις τιμες στον αντιστοιχο 8πυρηνο σου,τοτε μαλλον υπαρχει προβλημα και δειχνει φυσικα και τι κοιταζει το αγοραστικο κοινο.

Ο Moviemaker εκανε επενδυση στον 7820χ υπο την εννοια του οτι δεν περιμενε να βγουν οι 8πυρηνοι mainstream intel,αλλα προτιμησε να πληρωσει σημερα για να παρει τον 8πυρηνο.Το περιεργο ομως ειναι οτι δεν ειναι η τιμη του 7820χ που δεν πεφτει αλλα των αντιστοιχων ryzen.

Επισης με τετοια ρολογια που πιανει εν μερη δεν τον ενδιαφερουν μελλοντικοι 8πυρηνοι επεξεργαστες .

Τελος ουτως ή αλλως οπως εχει ειπωθει απειρες φορες απο 2020 μερια αναμενουμε να κανουν την εμφανιση τους οι ddr5 μνημες με οτι αυτο συνεπαγεται για τα περι νεας πλατφορμας και αρχιτεκτονικης απο τις εταιρειες.

Αρα ας παρει ο καθενας οτι θελει αλλα και μπορει και ας μην το κουραζει πολυ πολυ. Σε αυτο προσωπικα ειναι που λεω μπραβο στον Movie. Ειχε τα χρηματα και γουσταρε τον 7820χ,τον πηρε και δεν το φιλοσοφησε πολυ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι τιμές διαμορφώνονται με βάση τον ανταγωνισμο  Τον Μάρτιο βγήκαν οι Ryzen, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ήταν ότι πιο vfm έχει παρουσιαστεί στο κομμάτι των CPUs τα τελευταία πολλά χρόνια. Λογικό είναι είναι να στραφεί το ενδιαφέρον του κόσμου προς τα εκεί και να ζητάει Ryzen και λογικό είναι η Intel να απαντήσει με τους Coffee.

Αν συνεχιστεί αυτό το πάρε δώσε για καιρό, κάποτε μπορεί να δούμε και αλλαγές στις πλατφόρμες της Intel, να γίνουν πιο φιλικές στην αναβάθμιση.

Δεν νομίζω να έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα βλέπαμε 6core ι5, αν δεν υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός και ακόμα και να τους βλέπαμε η τιμή τους θα ήταν άλλη. Ούτε κανείς πρέπει να έχει ψευδαίσθηση, ότι θα υπήρχε τέτοια έκρηξη στην πολυπυρηνιτιδα :)  Aκούγονται ήδη φήμες για 8 core mainstream, όταν η συνήθης πρακτική της Intel ήταν να αυξάνει τους πυρήνες κάθε 200 χρόνια...

Επίσης με συνοπτικές διαδικασίες οι Ryzen κατέστησαν μια καλή κατ' τα άλλα πλατφόρμα(2011) άχρηστη, εκτός αν ενδιαφέρεσαι για πολλά PCIe lanes.

Το ίδιο ισχύει για μένα και το το X79, είναι σαν ένα σοκετ βγαλμένο από την ναφθαλίνη της Intel, για αυτό και είχε τέτοια παταγώδη αποτυχία και έφαγε τέτοιο κράξιμο που δεν έχει ξαναφάει άλλη κυκλοφορία ποτέ.

Φυσικά και ο κάθε χρήστης ας πάρει ότι γουστάρει, είναι δικαίωμα του και ότι θέλει κάνει, αν αισθάνεται αυτός καλά.

Εμένα σαν καταναλωτή και ενθουσιώδη χρήστη( που θα ξοδέψει πολλά χρήματα στο PC για 1002 λόγους) και όχι σαν οπαδό μ' ενδιαφέρει να υπάρχει κινητικότητα σε αυτόν τον τομέα.

Εντυπωσιακή η απάντηση της Intel με τους Cofee, περιμένω το ίδιο εντυπωσιακoύς και τους Ryzen2 στα 12nm με +20% ρολόγια και πάει λέγοντας για να μην κουράζουμε.

Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να κινηθούν και οι δύο, προς όφελος μας και όχι αυτό που έγινε με το 2066. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι τιμές διαμορφώνονται με βάση τον ανταγωνισμο  Τον Μάρτιο βγήκαν οι Ryzen, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ήταν ότι πιο vfm έχει παρουσιαστεί στο κομμάτι των CPUs τα τελευταία πολλά χρόνια. Λογικό είναι είναι να στραφεί το ενδιαφέρον του κόσμου προς τα εκεί και να ζητάει Ryzen και λογικό είναι η Intel να απαντήσει με τους Coffee.

Αν συνεχιστεί αυτό το πάρε δώσε για καιρό, κάποτε μπορεί να δούμε και αλλαγές στις πλατφόρμες της Intel, να γίνουν πιο φιλικές στην αναβάθμιση.

Δεν νομίζω να έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα βλέπαμε 6core ι5, αν δεν υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός και ακόμα και να τους βλέπαμε η τιμή τους θα ήταν άλλη. Ούτε κανείς πρέπει να έχει ψευδαίσθηση, ότι θα υπήρχε τέτοια έκρηξη στην πολυπυρηνιτιδα :)  Aκούγονται ήδη φήμες για 8 core mainstream, όταν η συνήθης πρακτική της Intel ήταν να αυξάνει τους πυρήνες κάθε 200 χρόνια...

Επίσης με συνοπτικές διαδικασίες οι Ryzen κατέστησαν μια καλή κατ' τα άλλα πλατφόρμα(2011) άχρηστη, εκτός αν ενδιαφέρεσαι για πολλά PCIe lanes.

Το ίδιο ισχύει για μένα και το το X79, είναι σαν ένα σοκετ βγαλμένο από την ναφθαλίνη της Intel, για αυτό και είχε τέτοια παταγώδη αποτυχία και έφαγε τέτοιο κράξιμο που δεν έχει ξαναφάει άλλη κυκλοφορία ποτέ.

Φυσικά και ο κάθε χρήστης ας πάρει ότι γουστάρει, είναι δικαίωμα του και ότι θέλει κάνει, αν αισθάνεται αυτός καλά.

Εμένα σαν καταναλωτή και ενθουσιώδη χρήστη( που θα ξοδέψει πολλά χρήματα στο PC για 1002 λόγους) και όχι σαν οπαδό μ' ενδιαφέρει να υπάρχει κινητικότητα σε αυτόν τον τομέα.

Εντυπωσιακή η απάντηση της Intel με τους Cofee, περιμένω το ίδιο εντυπωσιακoύς και τους Ryzen2 στα 12nm με +20% ρολόγια και πάει λέγοντας για να μην κουράζουμε.

Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να κινηθούν και οι δύο, προς όφελος μας και όχι αυτό που έγινε με το 2066. 

Το οφελος μας ομως παει περιπατο στην πραξη γιατι η αποτομη αυξημενη ζητηση οδηγησε στην αυξηση των τιμων στα υπολοιπα.

Αρα οτι γλυτωνουμε απο την αγορα επεξεργαστη,το πληρωνουμε με το παραπανω στα υπολοιπα και φυσικα οπως αναφερες πιο πισω σωστα,θα εχουμε και μεγαλυτερη χασουρα στο μελλον στην μεταπωληση. Αρα δεν ειναι ολα τοσο ροδινα για τον ανταγωνισμο οσο αναφερουν γενικα καποιοι.

Οσο για τους ryzen προσωπικα μονο και μονο που τους κοιταζα για υποψηφια αγορα μου αρκει για το αν ενα προιον ειναι καλο η οχι. Στους προηγουμενους fx ηταν που δεν σηκωνα κουβεντα για το τι ρολο βαρανε στην χρηση που με ενδιεφερε.

Ουτε φυσικα θα κοροιδεψω καποιον οπως ειπα που εχει πραγματικη αναγκη τους 8πυρηνες και τα 16thread του 7820χ αλλα επιλεξει τον ryzen γιατι δεν μπορει/δεν θελει να δωσει τα χρηματα.

Τουλαχιστον ο Movie(και προς τιμην του αυτο),αγορασε και τις δυο πλατφορμες και τις δοκιμασε και προτιμησε αυτη που τον καλυπτει περισσοτερο,εγω αυτο ειναι που σεβομαι.

Και δεν κοροιδευω τους ryzen γιατι και τον 7800x και πιο κατω επεξεργαστες του socket αυτου τα εχω κραξει σαν υποψηφιος αγοραστης.

Απλα στους ryzen ειδα πραγματακια που δεν μαρεσαν εμενα προσωπικα οπως το να εξαρτιεσαι απο απανοτα bios updates για να λειτουργουν οι μνημες στις προβλεπομενες ταχυτητες και στα παιχνιδια τεραστιες διαφορες στο dx12 σε ορισμενους τιτλους και φυσικα για μεγαλυτερα ρολογια να πρεπει να περιμενεις μελλοντικο επεξεργαστη.

Βεβαια και εγω αν ηταν να αγορασω 8πυρηνο τον ryzen 7 θα αγοραζα στην σημερινη ομως τιμη,καθαρα γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω 600κοντα ευρω για επεξεργαστη ανεξαρτητως εταιρειας ή πυρηνων,και αυτο γιατι δεν το θελω για επαγγελματικη χρηση τον επεξεργαστη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι RYZEN δεν έχουν καμιά απαξίωση. Αυτά είναι στην φαντασία σου. 

Απ`ότι βλέπω δεξιά και αριστερά, πουλάνε και συνεχίζουν να πουλάνε. 

Όσο για τους 1700χ, 1800χ , ούτε πριν δεν πουλούσαν τόσο, αφού τους κατάπινε ο R7 1700 που κάνει τα ίδια σε χαμηλότερο κόστος και με ψύκτρα.

Αλλά κάποτε ήταν οι Phenom που ήταν ζεστοί...

Μετά ήταν οι FX που ήταν ενεργοβόροι ...

Τώρα που οι I5/I7 είναι φριτέζες και καίνε παραπάνω, το κάνουμε γαργάρα .... 

Για φαντάσου AMD επεξεργαστής να ήθελε delid για να κρατήσει θερμοκρασίες, τι θα λέγατε ..... Θα είχε κλείσει η εταιρία ... για το απαράδεκτο προϊόν που έφερε στον καταναλωτή ....

Ότι θέλει βλέπει ο κάθε ένας λοιπόν.... 

BEST CPU 2017 μακράν ο R7 1700.  Τέτοιο Performance και συνάμα performance/watt δεν έχει ξαναυπάρξει.

Και καθώς φαίνεται έρχεται και συνέχεια.

http://wccftech.com/samsung-8nm-finfet-lpp-ready/

Αυτά ξέρεις γιατί γίνονται? Μα γιατί η Intel άρχισε να χάνει σε επίπεδο λιθογραφίας .... που τα 32 vs 20 και που τα 28 vs 14nm ...

Έχει χάσει σε επίπεδο κόστους κατασκευής.

Έχει χάσει σε επίπεδο scalling σε πολλά cores και SMT .

Εχει χάσει σε μέγεθος πυρήνα ανά μονάδα ισχύος .

To μόνο χαρτί που της έμεινε, είναι να πουσάρει ρολόγια στον θεό, χάνοντας το performance/watt αλλά και το performance συνολικά. Κρατιέται από τα σενάρια του single thread και light thread και ως εκεί.

Ένα τσουβάλι εταιρίες ψάχνονται αυτή την στιγμή στον τομέα αυτό (λιθογραφία), για να πάνε τα ARM ένα επίπεδο παραπέρα. 

Ελπίζω η AMD σαν fabless εταιρία να εκμεταλλευτεί ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά και να απαντήσει και στα ρολόγια.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Οι Ryzen είναι εξαιρετικοι σε productivity και Multitasking λόγω των πολλών πυρήνων και threads. Για Gaming όμως δεν κάνουν όταν βρίσκονται 30 και 40 fps πίσω από τους κορυφαίους Intel λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας per core πως να το κάνουμε. Σέβομαι πολύ την AMD που έφερε τους ryzen και επιτέλους σταμάτησε να αρμεγει η intel όπως έκανε τόσα χρόνια και έφερε αρκετούς πυρήνες στη mainstream κατηγορία.

• Like 1

Οι Ryzen είναι εξαιρετικοι σε productivity και Multitasking λόγω των πολλών πυρήνων και threads. Για Gaming όμως δεν κάνουν όταν βρίσκονται 30 και 40 fps πίσω από τους κορυφαίους Intel λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας per core πως να το κάνουμε. Σέβομαι πολύ την AMD που έφερε τους ryzen και επιτέλους σταμάτησε να αρμεγει η intel όπως έκανε τόσα χρόνια και έφερε αρκετούς πυρήνες στη mainstream κατηγορία.

+40 fps δεν σου δίνει η καλύτερη κάρτα γραφικών. Ο επεξεργαστής θα σου δώσει ? 

Μασάτε κουτόχορτο ορισμένοι ...

Όταν μάθεις πως η βιομηχανία τρέχει με βάση το performance/watt και το μέγεθος του die, τότε έλα να ξαναμιλήσουμε.

Ή νομίζεις πως τα ARM κατέκλεισαν την αγορά για κάποιο άλλο λόγο ή πως οι Sandy και Ivy μπήκαν σε όλα τα συστήματα των OEMs για κάτι άλλο ....

Για να δουμε απο τοτε που βγηκαν πως εχουν παει οι τιμες.

https://www.skroutz.gr/s/10627846/AMD-Ryzen-7-1700.html 100ευρω κατω

https://www.skroutz.gr/s/11139192/AMD-Ryzen-7-1700X-Box.html 125ευρω κατω

https://www.skroutz.gr/s/11139193/AMD-Ryzen-7-1800X-Box.html 150ευρω κατω

Αν αυτο δεν ειναι απαξιωση σε mainstream προιον τοτε δεν ξερω και εγω τι ειναι.

Απο την αλλη κοιτα το οφελος του ανταγωνισμου απο τον r7 1700. Ο 7820χ γυρω στα 30ευρω κατω,ολα παντα με βαση την εξελιξη τιμης φυσικα.

https://www.skroutz.gr/s/11931858/Intel-Core-i7-7820X.html?from=catspan&keyphrase=7820x

Αυτο δεν σημαινει οτι οι ryzen ειναι κακοι επεξεργαστες,απλα οτι οποιος τους αγορασε τις πρωτες μερες ειδε σημαντικη απαξιωση σε ουτε 1 χρονο και μαλιστα χωρις υπαρξη ανταγωνισμου απο την ιντελ σε αυτα τα χρηματα μιας παρα μονο τωρα με τους καφεδες.

+40 fps δεν σου δίνει η καλύτερη κάρτα γραφικών. Ο επεξεργαστής θα σου δώσει ? 

Μασάτε κουτόχορτο ορισμένοι ...

Αυτα τα εγραφες και συνεχιζεις να τα γραφεις και για τους fx και ειδαμε ποσο βαση εχουν.

Παλι καλα που ξεθαψες και screenshot απο το εν λογω site που βγαζει τον fx μπροστα απο τους i7 για να γελανε και οι πετρες. Δηλαδη οι fx να αποδιδουν τα ιδια με τους ryzen και καλυτερα....

• Like 1

Οι RYZEN δεν έχουν καμιά απαξίωση. Αυτά είναι στην φαντασία σου. 

Απ`ότι βλέπω δεξιά και αριστερά, πουλάνε και συνεχίζουν να πουλάνε. 

Όσο για τους 1700χ, 1800χ , ούτε πριν δεν πουλούσαν τόσο, αφού τους κατάπινε ο R7 1700 που κάνει τα ίδια σε χαμηλότερο κόστος και με ψύκτρα.

Αλλά κάποτε ήταν οι Phenom που ήταν ζεστοί...

Μετά ήταν οι FX που ήταν ενεργοβόροι ...

Τώρα που οι I5/I7 είναι φριτέζες και καίνε παραπάνω, το κάνουμε γαργάρα .... 

Για φαντάσου AMD επεξεργαστής να ήθελε delid για να κρατήσει θερμοκρασίες, τι θα λέγατε ..... Θα είχε κλείσει η εταιρία ... για το απαράδεκτο προϊόν που έφερε στον καταναλωτή ....

Ότι θέλει βλέπει ο κάθε ένας λοιπόν.... 

BEST CPU 2017 μακράν ο R7 1700.  Τέτοιο Performance και συνάμα performance/watt δεν έχει ξαναυπάρξει.

Και καθώς φαίνεται έρχεται και συνέχεια.

http://wccftech.com/samsung-8nm-finfet-lpp-ready/

Αυτά ξέρεις γιατί γίνονται? Μα γιατί η Intel άρχισε να χάνει σε επίπεδο λιθογραφίας .... που τα 32 vs 20 και που τα 28 vs 14nm ...

Έχει χάσει σε επίπεδο κόστους κατασκευής.

Έχει χάσει σε επίπεδο scalling σε πολλά cores και SMT .

Εχει χάσει σε μέγεθος πυρήνα ανά μονάδα ισχύος .

To μόνο χαρτί που της έμεινε, είναι να πουσάρει ρολόγια στον θεό, χάνοντας το performance/watt αλλά και το performance συνολικά. Κρατιέται από τα σενάρια του single thread και light thread και ως εκεί.

Ένα τσουβάλι εταιρίες ψάχνονται αυτή την στιγμή στον τομέα αυτό (λιθογραφία), για να πάνε τα ARM ένα επίπεδο παραπέρα. 

Ελπίζω η AMD σαν fabless εταιρία να εκμεταλλευτεί ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά και να απαντήσει και στα ρολόγια.

Γιατί δεν πας να τον πάρεις όμως ?

Ολο αναβολές είσαι και μια λες για threadripper και μια για ryzen 2.. 

Αφήστε λοιπόν την θεωρία,η κάντε την πράξη..

Με άλλων κόλλυβα κηδεία και με άλλων εμπειρίες γιατρός δεν γίνεσαι..

Τώρα αν θελεις να μας πεις οτι δεν ξέρεις ουτε τι χρώμα εχει το κουτί απο κοντά αλλά είναι ο καλύτερος επεξεργαστής με ενα single core στα πατώματα,οκ αν ήμασταν και εμείς γύρω στα 13 και δεν είχαμε δοκιμάσει με τα ιδια μας τα χέρια περι τίνος πρόκειται μπορεί και να μας επειθες..

Αλλά και πάλι όποιος παρακολουθεί το forum βλέπει την μια να δίνεις το best off καλή ώρα και την άλλη να φτιάχνεις μια τεράστια λίστα με τι θα ήθελες στους Ryzen 2 που δεν έχουν οι futureproof ryzen 1..

Προσέξτε γιατι προβλέπω οτι όταν καταλάβουν ολοι αυτοί που σπρωξατε και σπρωχνετε στους ryzen ως best off περί τίνος ακριβώς πρόκειται θα κάνουμε πολύ καιρό να δούμε login σας..

και κατι ακόμα,τώρα που έχει ανακοινώσει real games bench's γνωστός user εδώ μέσα,κρυφτείτε πριν τα ανακοινώσει..

ετσι θα καταλάβετε και οτι όλοι αυτοί που κάνουν τα reviews οτι υπάρχουν ακριβώς για αυτούς που δεν μπορούν να έχουν οι ιδιοι εμπειρία αλλα κάλλιστα μπορούν να διαμορφώνουν άποψη σε αδαής.

Έχω αποδείξει ότι ποσώς με νοιάζει το όνομα είχα ryzen έχω RX 580 για δεύτερη ,με νοιάζει όμως η αλήθεια,δοκιμάζω και είμαι ανεξάρτητος τα Pc's δουλεύουν για εμένα και όχι εγώ για αυτά.. υπάλληλος τους εγώ δεν δέχομαι να γίνω..

• Like 2

Γιατί δεν πας να τον πάρεις όμως ?

Ολο αναβολές είσαι και μια λες για threadripper και μια για ryzen 2.. 

Αφήστε λοιπόν την θεωρία,η κάντε την πράξη..

Με άλλων κόλλυβα κηδεία και με άλλων εμπειρίες γιατρός δεν γίνεσαι..

Τώρα αν θελεις να μας πεις οτι δεν ξέρεις ουτε τι χρώμα εχει το κουτί απο κοντά αλλά είναι ο καλύτερος επεξεργαστής με ενα single core στα πατώματα,οκ αν ήμασταν και εμείς γύρω στα 13 και δεν είχαμε δοκιμάσει με τα ιδια μας τα χέρια περι τίνος πρόκειται μπορεί και να μας επειθες..

Αλλά και πάλι όποιος παρακολουθεί το forum βλέπει την μια να δίνεις το best off καλή ώρα και την άλλη να φτιάχνεις μια τεράστια λίστα με τι θα ήθελες στους Ryzen 2 που δεν έχουν οι futureproof ryzen 1..

Προσέξτε γιατι προβλέπω οτι όταν καταλάβουν ολοι αυτοί που σπρωξατε και σπρωχνετε στους ryzen ως best off περί τίνος ακριβώς πρόκειται θα κάνουμε πολύ καιρό να δούμε login σας..

και κατι ακόμα,τώρα που έχει ανακοινώσει real games bench's γνωστός user εδώ μέσα,κρυφτείτε πριν τα ανακοινώσει..

ετσι θα καταλάβετε και οτι όλοι αυτοί που κάνουν τα reviews οτι υπάρχουν ακριβώς για αυτούς που δεν μπορούν να έχουν οι ιδιοι εμπειρία αλλα κάλλιστα μπορούν να διαμορφώνουν άποψη σε αδαής.

Έχω αποδείξει ότι ποσώς με νοιάζει το όνομα είχα ryzen έχω RX 580 για δεύτερη ,με νοιάζει όμως η αλήθεια,δοκιμάζω και είμαι ανεξάρτητος τα Pc's δουλεύουν για εμένα και όχι εγώ για αυτά.. υπάλληλος τους εγώ δεν δέχομαι να γίνω..

Εσύ αγόρι μου τρέχεις την σουίτα της adobe που δεν είναι και ότι ποιο MT υπάρχει. Λογικό είναι να κοιτάξεις να πάρεις ότι δίνει αυτό που θες.

Από εκεί και πέρα είσαι του hackintosh, που εξυπακούεται πως θα πας σε intel .

Τέλος πίσω από το προσωπεία της αντικειμενικότητας κρύβεις το μπλε της "καρδιάς¨" . Λες και δεν σε ξέρουμε , τώρα θα σε μάθουμε .... 

Κόψε λοιπόν το υφάκι  , γιατί δεν πιάνει ... 

Ξαναδιάβασε και τι γράφω παραπάνω, γιατί τα μισά τα έχεις κάνει γαργάρα.

Αλλά τι θες να μας πεις με αυτό ? 

Το αν έχω πιάσει ryzen άσε να το γνωρίζω εγώ. Το αν τον άλλο μήνα θα έχω 1950Χ στα χέρια μου άσε να το γνωρίζω εγώ. 

Και όχι δεν θα κάνω αναβάθμιση ακόμα. 

Δεν θα κάνω γιατί δεν το χρειάζομαι. Είχα πει να κάνω αλλά υπάρχουν και βαψίματα, σοβάδες, πλακάκια, ντουλάπες, καζανάκια και μπανιέρες, κουζίνες και πόρτες που θέλουν φράγκα για να γίνουν. 

Υπάρχουν δηλαδή και άλλα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή από το super pc. Να πάμε ένα βήμα της ζωή μας μπροστά σε θέματα ουσίας .

Threadripper για χρηση... insomnia γιαυτο :D

Και με τους fx τα ιδια γραφονταν πιο παλια.Εμπαινε ο μεσος χρηστης και ελεγε οτι εψαχνε επεξεργαστη για πιο απαιτητικη χρηση τα παιχνιδια και η απαντηση που επαιρνε ηταν η εξης

ειναι καλυτεροι σε πολυνηματικα

θα παρουν τα πανω τους στο μελλον

αν τα βρεις σκουρα ριξε Overclock στο μελλον

Το αποτελεσμα ειναι να ειμαστε 2017 προς 2018 και οι fx να ειναι κατωτεροι απο τους τοτε i5 και I7,το overclock να μην ενδιαφερει κανενα αφου ουτως ή αλλως ολοι οι κατοχοι fx κοιταζουν για να αναβαθμιση σε ryzen.

Ενα περιεργο πραγμα αλλα στους intel ολο διαβαζω ικανοποιημενο κοσμο με πιο παλιους i5 και i7 γιαυτο και δεν σκεφτεται για αναβαθμιση/αλλαγη ακομα,ειδικα αν εχει κανενα i7 και εχει κανει και oc.

Οι ryzen σαν επεξεργαστες ειναι καλοι αν πανε στα σωστα συστηματα και οχι να παρει ο αλλος τον ryzen 7 1700 για να λεει οτι εχει 8πυρηνο για να χανει απο τον i5 8600k ή σε καποια σεναρια και απο τον 1600.

Η μονη ατυχια με την intel ειναι που ο 7800χ(λογω και των καφεδων)του θεματος δεν απεδωσε τα αναμενομενα κατι που φαινεται σε σχεση με τους καφεδες, και αρα οποιος ηθελε επεξεργαστη στο socket 2066μονο απο 7820 και πανω επρεπε να κοιταξει.

• Like 1

Threadripper για εργασία .... Όχι για το σπίτι.

AMD THREADRIPPER 1950X (980€)

https://www.skroutz.gr/s/12442231/AM...adripper+1950x
GIGABYTE AORUS X399 GAMING 7 (380€)
https://www.skroutz.gr/s/12970378/Gi...+X399+GAMING+7
G.Skill RipjawsV 64GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16Q-64GVK)
https://www.skroutz.gr/s/8002875/G-S...16Q-64GVK.html
SAMSUNG 960 EVO NVME 500GB (2 τεμάχια raid-0) (470€)
https://www.skroutz.gr/s/10160642/Sa...UNG+NVME+500GB
+ PATRIOT HELLFIRE NVME 480GB (MCL) (233€)
https://www.skroutz.gr/s/9871541/Pat...M-2-480GB.html
Seagate Firecuda 2Tb SATA III (2 τεμάχια) (175€)
https://www.skroutz.gr/s/9513051/Sea...B.html#reviews
AMD PRO WX 5100 8GB GDDR5 (461€)
https://www.skroutz.gr/s/10752049/AM...0.html#reviews
EVGA SUPERNOVA 750Watt G2 (Dual Eps) (135€)
https://www.skroutz.gr/s/4633378/EVG...pernova+750+g2
Corsair Obsidian 750D Airflow Edition (160€)
https://www.skroutz.gr/s/7682542/Cor...w-Edition.html
ENERMAX LIQUID 360 TR4 
αν την βρω.

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την λεγόμενη απαξίωση.

Ο i7 6900k έχει περίπου την ίδια τιμή με πριν ... Να έχει πέσει ένα 5-7% ?

https://www.skroutz.gr/s/9141650/Intel-Core-i7-6900K-Box.html

Ο 7700κ πάλι δεν έχει πέσει παρά ελάχιστα .

https://www.skroutz.gr/s/10787903/Intel-Core-i7-7700K-Box.html

Αν νομίζεις πως δεν έχουν απαξιωθεί , επειδή η intel δεν έριξε την τιμή του, πλανάσαι πλάνην οικτρά ...

Το αποτελεσμα ειναι να ειμαστε 2017 προς 2018 και οι fx να ειναι κατωτεροι απο τους τοτε i5 και I7,το overclock να μην ενδιαφερει κανενα αφου ουτως ή αλλως ολοι οι κατοχοι fx κοιταζουν για να αναβαθμιση σε ryzen.

Ενα περιεργο πραγμα αλλα στους intel ολο διαβαζω ικανοποιημενο κοσμο με πιο παλιους i5 και i7 γιαυτο και δεν σκεφτεται για αναβαθμιση/αλλαγη ακομα,ειδικα αν εχει κανενα i7 και εχει κανει και oc.

Ενώ εσύ με τον ουάου INTEL I5/I7 δεν αναβαθμίστηκες έτσι ? 

Γιατί δεν τον κράτησες αφού ήταν τόσο καλός και αναβαθμίστηκες ? 

Οπότε τι μας τσαμπουνάς ρε φίλε ... 

Το να θες να πας σε κάτι καλύτερο δεν σημαίνει κατ ανάγκη πως αυτό που είχες ήταν για πέταμα. Απλά η τεχνολογία προχωρά και αν έχεις τα οικονομικά και την ανάγκη για κάτι καλύτερο θα το πάρεις ...

Ειναι mainstream επεξεργαστης ο 6900κ για να πεσει η τιμη του τοσο πολυ?Βασιζονται οι μαζικες πωλησεις της εταιρειας απο αυτον?

Στους mainstream επεξεργαστες που υπαρχει η μεγαλη ζητηση και γινονται οι περισσοτερες πωλησεις φαινονται αυτα.

Και στο ξαναλεω οι ryzen 7 που στα χρηματα τους δεν ειχαν ανταγωνιστη για ποιο λογο επεσε τοσο πολυ η τιμη του?

Ουτε στον 7700κ δεν επεσε τοσο πολυ η τιμη ενω εχει ηδη βγει ο 8700κ και παρολο που ειναι και περισσοτερο χρονο στην αγορα.

https://www.skroutz.gr/s/10787903/Intel-Core-i7-7700K-Box.html

Εντομεταξυ καθομαι και διαβαζω τα περι αντικειμενικοτητας και ουτε ενας δεν ανεφερε τα αρνητικα των ryzen,γιατι ειναι γνωστο οτι αν τολμησει και το κανει θα κινδυνεψει να τον πουν ιντελ φανμποι,καταντια....

Να φαει ο καταναλωτης/πελατης στην μαπα ολα τα bios updates εδω και μηνες

μειωμενο overclock(ειδικα στους x επεξεργαστες που ειναι η εννοια της αρπαχτης με τα ρολογια που πιανουν)

να πεσει αισθητα η τιμη τους,ειδικα των ryzen 7 x μοντελων.

σου πεταει και το τυρακι μετα οτι θα παρει και μελλοντικους ryzen για να ηρεμισει τα πληθη, παρολο που ξερει οτι σιγα μην αλλαξει ο κοσμος επεξεργαστη σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα και ειδικα οταν απο 2020 θα σκασουν ουτως ή αλλως και οι ddr5 μνημες.

Ο λογος που πατωσε η x299 πλατφορμα ειναι γιατι οντως προοριζεται κυριως για επαγγελματικη χρηση και κατω απο 7820 δεν αξιζει κανενας επεξεργαστης.Κοινως ειχε εξ αρχης μικρο κοινο που απευθυνοταν αρα λογικο για την μαζα να μην την καλυπτε,ειδικα οταν ο 7800χ απεδιδε στα παιχνιδια τοσο ασχημα.

Εντάξη, αύριο το πρωί πήγαινε στα μεταχειρισμένα με εγγύηση και αγόρασε έναν 6900K στα 800-850€ επειδή δεν έχει απαξιωθει στην αγορά και αξίζει .... 

Πήγαινε και πάρε έναν 6950 στα 1200-1300€ που έχει αρχική 1700€ .... επειδή πιστεύεις πως αξίζει...

Η πήγαινε και αγόρασε έναν 7700κ στα 280€ ... 

Η απαξίωση δεν έρχεται από την τιμή που δίνει ο κατασκευαστής. 

Η Intel θα κρατήσει υψηλά την τιμή τους γιατί πιστεύει πως έχει κλειδωμένους πελάτες στην παλιά πλατφόρμα της και πιστεύει πως θα τους τα πάρει για αυτό ακριβώς τον λόγο. 

Και με την περίπτωση των Sandy και με τα Ivy και με τα Hass το ίδιο έκανε.

Το αν ένας επεξεργαστής λέγεται HEDT ή όχι δεν ενδιαφέρει τον χρήστη, αν μπορεί να βρει το ίδιο ή και καλύτερο σε χαμηλότερη τιμή. 

Δηλαδή επειδή ο TR 1900X λέγεται HEDT , πάει να πει πως σε ισχύ προσφέρει κάτι παραπάνω από έναν 1800X ? Οχι ....

Οποτε μην ψάχνεις από τις τιμές που παίζουν στην αγορά, ειδικά στα intel που κρατάνε ξεχωριστή πλατφόρμα από γενιά σε γενιά, να δεις αν απαξιώνεται το προϊόν ή όχι.

Αυτό θα το δεις από τις τιμές που θα παγιωθούν στα μεταχειρισμένα .

Εκεί η τιμές θα πεφτουν συνεχώς. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν ένα προιόν είναι καλό ή όχι, αλλά γενικά με τις τάσεις της αγοράς .

Εντάξη, αύριο το πρωί πήγαινε στα μεταχειρισμένα με εγγύηση και αγόρασε έναν 6900K στα 800-850€ επειδή δεν έχει απαξιωθει στην αγορά και αξίζει .... 

Πήγαινε και πάρε έναν 6950 στα 1200-1300€ που έχει αρχική 1700€ .... επειδή πιστεύεις πως αξίζει...

Η πήγαινε και αγόρασε έναν 7700κ στα 280€ ... 

Η απαξίωση δεν έρχεται από την τιμή που δίνει ο κατασκευαστής. 

Η Intel θα κρατήσει υψηλά την τιμή τους γιατί πιστεύει πως έχει κλειδωμένους πελάτες στην παλιά πλατφόρμα της και πιστεύει πως θα τους τα πάρει για αυτό ακριβώς τον λόγο. 

Το αν ένας επεξεργαστής λέγεται HEDT ή όχι δεν ενδιαφέρει τον χρήστη, αν μπορεί να βρει το ίδιο ή και καλύτερο σε χαμηλότερη τιμή. 

Οποτε μην ψάχνεις από τις τιμές που παίζουν στην αγορά, ειδικά στα intel που κρατάνε ξεχωριστή πλατφόρμα από γενιά σε γενιά, να δεις αν απαξιώνεται το προιόν ή όχι.

Αυτό θα το δεις από τις τιμές που θα παγιωθούν στα μεταχειρισμένα .

Στα μεταχειρισμενα μου πουλανε ορισμενοι τιμες σχεδον οσο κανουν σφραγισμενοι δεν μου λεει κατι αυτο.

Πραγματικα οτι χειροτερο για να προκυψει κατι αφου οι πιο πολλοι κοιτανε να εκμεταλευτουν τον αλλο,ειτε σαν πωλητες με τις τιμες που ζητανε,ειτε σαν αγοραστες με τις τιμες που θελουν.

Επισης απο την στιγμη που δεν ειναι καν πολλοι οι αγοραστες αυτων των επεξεργαστων,πως θα πετυχεις πολλα παραδειγματα σε αγγελιες για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα?Πηγαινε και κοιταξε στις αγγελιες ποσους πωλητες εχει με 6900κ και ελα πες μου μετα.

Και φυσικα πρεπει να καταλαβουμε και ποιοι θα ειναι οι υποψηφιοι αγοραστες αυτων των επεξεργαστων.

Κανεις το λαθος και βαζεις στο ιδιο τσουβαλι mainstream επεξεργαστες οπως οι φθηνοτεροι ιντελ και ryzen με τους αντιστοιχους ακριβοτερους της αγορας. Δεν ειναι ετσι ομως τα πραγματα.

Ενώ εσύ με τον ουάου INTEL I5/I7 δεν αναβαθμίστηκες έτσι ? 

Γιατί δεν τον κράτησες αφού ήταν τόσο καλός και αναβαθμίστηκες ? 

Οπότε τι μας τσαμπουνάς ρε φίλε ... 

Το να θες να πας σε κάτι καλύτερο δεν σημαίνει κατ ανάγκη πως αυτό που είχες ήταν για πέταμα. Απλά η τεχνολογία προχωρά και αν έχεις τα οικονομικά και την ανάγκη για κάτι καλύτερο θα το πάρεις ...

Γιατι ηθελα κατι καλυτερο απο αυτο που ειχα και θεωρειται αναβαθμιση και βαριομουν να περιμενω αλλο λογω ddr5.

Ποιο ειναι το προβλημα σου ακριβως,επειδη προτιμησα την ιντελ αντι για την amd?

Για τον πολυ απλο λογο που το εκανα και το 2013 με τον I7 ενω μου προτεινες τοτε τον 8350.

Γιατι ειναι οτι καλυτερο για την δικη μου χρηση.

Τουλαχιστον εγω δεν μπηκα στο θεμα των amd να λεω ποσο ανωτεροι ειναι οι καφεδες η να κραζω την εταιρεια οπως κανεις εσυ,ουτε παραπληροφορω τον κοσμο οτι οι fx αποδιδουν τα ιδια και καλυτερα απο i7 και ryzen.

Μην κοιτάς πόσο τον δίνουν. 

Κοίταξε αν τον έδωσαν.

Αλλά δεν θέλει και πολύ βρε εσύ. Είναι κοινή λογική. Ποιος θα δώσει παραπάνω χρήματα για πιο αργό και μεταχειρισμένο σε σχέση με το νέο .

Και δεν μιλάω για amd vs intel αλλά ακόμα και για cpu της ίδιας εταιρίας. 

Τεσπα. Η αγορά είναι λίγο ανάκατη. Θα ξεκαθαρίσει σε κανένα μήνα πιστεύω. 

Μην κοιτάς πόσο τον δίνουν. 

Κοίταξε αν τον έδωσαν.

Το εχεις παρει χαμπαρι οτι στην Ελλαδα η πιο βαρια χρηση που κανει κοντα το 95% των ατομων ειναι τα παιχνιδια?Και στο υπολοιπο περιπου 5% οι περισσοτεροι ειναι που τους παιρνουν απο περιεργεια γιαυτο και τους δινουν σε συντομο χρονικο διαστημα στις διαφορες αγγελιες στο ιντερνετ.

Αυτο ηταν και ολο point μου οσον αφορα τους i5 και i7. Οτι η μαζα σε γενικες γραμμες δεν εχει αμεση αναγκη τους πολυπυρηνους επεξεργαστες. Και τον 8700κ οι περισσοτεροι δεν τον πηραν για να την λενε στους κατοχους ryzen αλλα κυριως για να αντεχει στο μελλον κατι που βοηθαει και το γεγονος οτι κλοκαρει τοσο πολυ οπως και οι skylake x.

Ποιος θα αγορασει γενικα επεξεργαστες των 1000ευρω?Εδω και τα 600ευρω του 7820χ πλεον ειναι τεραστιο ποσο για τους περισσοτερους.

Γιαυτο εφαγαν κραξιμο οι 4πυρηνοι του socket 2066. Οχι για το πως απεδιδαν ,αλλα γιατι τους εβγαλαν σε πλατφορμα με ακριβοτερες μητρικες που δεν ειχε νοημα καποιος να τους προτιμησει παρα μονο αν τον ενδιεφερε το upgrade path σε πολυπυρηνο στο μελλον,δηλαδη ελαχιστους.Γιαυτο και επεσε μαζικο κραξιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...