Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει τι ίσχυε παλιά,για τώρα μιλαω που ενδιαφέρομαι για αγορά.

Πριν τους καφέδες κοίταζα τον 7800χ του θέματος σε σχέση με τους ρυζεν και ούτε αυτός είχε τέτοια θεματα με τις ραμ.

Τώρα αν έχουν φτιαχτεί τώρα τα θέματα με bios updates δεν μου λέει κάτι,γιατί το καλοκαίρι που κοίταζα για αγορά υπήρχαν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο 7800χ ήταν καλύτερος(δεν είναι τυχαίο που τον προσπέρασα)αλλά ήταν απροβληματιστος.

Δημοσ.

Δηλαδή εγώ αν πάω να αγοράσω μια χ ram θα πάει στα 3200 με μια β μητρική?Οι καφεδο ιντελ είδα πάνε σχετικά άνετα μέχρι 3866 κοντά(ο του oc3d είπε ότι του έφτασε για screenshot να βγάλει 4000).

Αφού ακόμα bios updates βγαίνουν .

Ρώτα τον movie αν είχε τέτοια θεματα.

Oταν λες να παει στα X ram εννοεις να ειναι η ram 2600 και να την πας 3200? Προφανως οχι. Ουτε στην Intel συμβαινει αυτο, τουλαχιστον οχι με 100% σιγουρια. Ρωτα και τον whitefanged να στα πει. Απο κει και περα αν παρεις ram απο το QVL της οποιας μητρικης και περασεις το bios update θα δουλευει στην ονομαστικη συχνοτητα, αντε ισως ενα κλικ πιο κατω. Μεχρι να παιξω με τα timmngs ας πουμε οι δικες μου 3200 παιζαν στα 3066

Τα απο πανω προφανως ισχυουν για τις φτηνες ram των 130-150€. Αν πας για τις b-die προφανως δουλευουν απροβληματιστα.

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει τι ίσχυε παλιά,για τώρα μιλαω που ενδιαφέρομαι για αγορά.

Πριν τους καφέδες κοίταζα τον 7800χ του θέματος σε σχέση με τους ρυζεν και ούτε αυτός είχε τέτοια θεματα με τις ραμ.

Τώρα αν έχουν φτιαχτεί τώρα τα θέματα με bios updates δεν μου λέει κάτι,γιατί το καλοκαίρι που κοίταζα για αγορά υπήρχαν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο 7800χ ήταν καλύτερος(δεν είναι τυχαίο που τον προσπέρασα)αλλά ήταν απροβληματιστος.

Ωχ και σε 2066 ενδιαφέρεσε να κάνεις αγορά;

Υποθέτω ούτε εδώ πρέπει να σχολιάζουμε μάλλον.

Μπορώ να πάω στα Ryzen ή ακόμη ενδιαφέρεσε;

Εάν είναι έτσι στείλε ένα μνμ όταν καταλήξεις σε παρακαλώ να ξέρουμε που γράφουμε ;)

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όταν πιστέψεις και επενδύσεις σε κάτι σύμφωνα πάντα με την χρήση την οποία προορίζεται "αυτό" σίγουρα θα στο ανταποδώσει,στο έπακρο.. 

και το έπακρο για εμένα είναι αυτό,ένα σταθερό μηχάνημα με όλους τους πυρήνες εκεί που τους χρειάζομαι και επίσης στα δυο λειτουργικά που δουλεύω εγώ.

post-227308-0-07228700-1508359055_thumb.jpg

Δημοσ.

Μπήκες να πεις την Μ@λ@κια σου πάλι ετσι ? δεν αντεχεις..

Τους Ρυζεν τους βλέπεις η βλέπεις μόνο τους Intel ?

πουλάτε γιατί μόλις βγουν οι Ryzen 2 στα περιστέρια στο σύνταγμα θα τους δίνετε..

Παρεμπιπτόντως ομως έψαχνα εναν 7700 για ενα φίλο κ δεν βρήκα πουθενά τον πήραμε καινούριο τελικά ..

Ριξε κ μια ματια ποιο πανω,θα μάθεις πράγματα.. ;)

Πες μας και το 70% των 330 ποιο είναι παρ'ολα αυτά..

Μεγάλη κουβέντα μην λες όταν βγουν οι ryzen 2 μήπως και καταπιεί κόσμος πολύς την γλώσσα του... Άσε που γιατί να πουλήσουμε cpu, γιατί έχουμε λιγότερα fps στα παιχνίδια; Σοβαρός λόγος... Μου κάνει εντύπωση που το λέει αυτό με τα περιστέρια και το Σύνταγμα άνθρωπος που πήρε για δουλειά τον υπολογιστή του κυρίως...
Δημοσ.

Συνεχίζεις τις μπούρδες λόγω όχι ηλικίας αλλά ανωριμότητας,,

Αν θυμάσαι λοιπόν η συζήτηση είχε ξεκινήσει απο την αναβάθμιση που σκέφτονταν ο Fulg..

Του είπα λοιπόν οτι αν και τότε ειχε πάρει τον αντίστοιχο περίφημο 8πυρηνο της AMD που του έλεγαν τωρα θα έπρεπε να ξεκινησει παλι απο την αρχη ενω με την πώληση που θα κάνει λόγω Intel θα εχει μια μαγιά ..

Το ιδιο επιχείρημα λοιπόν χρησιμοποίησα για το VFM δηλαδή κατι που αγοραζεις φτηνά το πουλάς και πολύ φτηνά πολύ περισσότερο αν ειναι AMD που τα απαξιώνει τιμολογιακά άμεσα με το που η Intel βγάζει το επόμενο.. .. αν λοιπόν στο ενδεχόμενο ποσοστό έπεσα έξω και υπολόγισα παραπάνω αλλο τόσο λάθος έκανα και στους ryzen.. η αναλογικότητα παραμένει η ίδια και στο εξήγησα το μεσημέρι και μάλλον το κατάλαβες,γι'αυτο και πουλάς οσο προλαβαίνεις και πας σε intel τελικα .. ;)

Ποια μαγιά βρε movie ...

Τράβα να πουλήσεις σήμερα I7 6700/k , I7 7700/k η ακόμα χειρότερα 7600/κ ή 6600/κ να δεις τι θα πάρεις ....

Πριν κανένα μήνα στα 350€ με αρχική τιμή 400€+ ο ένας και στα 230-240€ ο άλλος δεν ήταν ?

Όταν υπάρχει σφαγή στην αγορά των νέων επεξεργαστών, τότε οι τιμές των παλαιών πέφτουν στα τάρταρα.

Αν τα ryzen 2 ανεβάσουν ένα 5-10% IPC και ένα 10-15% συχνότητες, όλα τα σημερινά AMD και Intel θα πέσουν στα τάρταρα σε θέματα τιμών.

Απλά είχαμε συνηθίσει στο τσουκου τσουκου με + 10% κάθε χρόνο και 4c/8t το πολύ σε γήινες τιμές, οπότε τα παλαιά κρατούσαν τιμή

Άντε τώρα να πουλήσεις I7 6900k (1100€ αρχική τιμή πριν 6 μήνες) η I7 6950k (1500€ αρχική πριν 6 μήνες) σε τιμή μόλις 15% κάτω και αν τον πουλήσεις πες το μου ...

Ναι στα συγκεκριμένα έτσι δείχνουν τα benchmarks. Τούμπανο προφανώς ο 8700k. Οι υπόλοιποι coffee δεν κάνουν για productivity ούτε για πλάκα χίλιες φορές κάποιος Ryzen.

Η adobe θα γυρίσει όλη την σουίτα της το 2018 σε πιο πολυνηματικο προσανατολισμό.

Επιτέλους λέω εγώ ...

Άντε να υπάρχει καλύτερη αξιοποίηση του hardware που χρυσοπληρωνουμε

• Like 2
Δημοσ.

Τράβα να πουλήσεις σήμερα I7 6700/k , I7 7700/k η ακόμα χειρότερα 7600/κ ή 6600/κ να δεις τι θα πάρεις ....

Τους φθηνότερους (i7) βλέπω να τους πουλάνε 210 ευρώ.

Μη σου πω τα ίδια και οι 4790Κ.

Να κάνω συγκρίσεις με amd ίδιας εποχής ;;

Δημοσ.

Καλά και εγώ μπορώ να βάλω μια αγγελία πουλώντας τον 8350 στα 200€. Τι πάει να πει αυτό πως θα πουληθεί? Χαχα
Δημοσ.

Βλεπεις καμια κλειδωμενη η να γραφει πωληθηκε? Γτ να αγορασει ο αλλος 7700k μτχ αν μπορει να παρει 8600k καινουριο?

Οι amd ιδιας εποχης ειχαν 200 ευρω καινουριοι,δεν καταλαβαινω την συγκριση σου

Δημοσ.

Με τον 8600Κ στα 270 ευρώ τα τετραπύρηνα setup και ειδικά οι 4c/8t μτχ (με υπόλοιπο εγγύησης να έχουν 2 χρόνια ακόμα) το πολύ μέχρι 190 ευρώ κάπως αξίζουν......

• Like 1
Δημοσ.

Με τον 8600Κ στα 270 ευρώ τα τετραπύρηνα setup και ειδικά οι 4c/8t μτχ (με υπόλοιπο εγγύησης να έχουν 2 χρόνια ακόμα) το πολύ μέχρι 190 ευρώ κάπως αξίζουν......

Οπότε ο δικός σου 4790Κ κάνει κάπου 140 ας πούμε ; Τόσο θα τον πούλαγες ;;;

Βλεπεις καμια κλειδωμενη η να γραφει πωληθηκε? Γτ να αγορασει ο αλλος 7700k μτχ αν μπορει να παρει 8600k καινουριο?

Επειδή έχει κάποιο mobo καβάτζα. Γι'αυτό το λόγο ο 4790Κ πωλείται ακόμη, πιο ακριβά από 6700Κ,7700Κ,8600Κ !!!!!!!!!!

Η πραγματικότητα και η αγορά , ποτέ  δεν διαμορφώνονταν με βάση τις προβλέψεις και τα κυρήγματα του φόρουμ.

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ.

Δημοσ.

Ένας cpu 4790Κ χωρίς εγγύηση σαν τον δικό μου σίγουρα γύρω στα 150 ευρώ πάει αντικειμενικά τώρα....τώρα αν είναι golden αλλάζει το πράγμα.Έχω έναν back up 4790K cpu (μιας και ότι παρέλαβα το golden) .....μπορεί και να τον δεις το επόμενο διάστημα στις αγγελίες στο 150ρι αν το αποφασίσω βέβαια να τον δώσω.

Δημοσ.

Ένας cpu 4790Κ χωρίς εγγύηση σαν τον δικό μου σίγουρα γύρω στα 150 ευρώ πάει αντικειμενικά τώρα....

150 o 4790K χωρίς εγγύηση και 180 ο 7700Κ με εγγύηση (που παίζει να ειναι και 2+ χρόνια) ...

Δεν ταιριάζει πολύ.

Αγγελία πάντως έστω και σε τέτοια τιμή, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ.

3770Κ στα 160 ευρώ έχω δει !!!

Δημοσ.

Είναι μικτά ακόμα τα πράγματα στις cpu....αλλά με τον 8600Κ σε αυτην την τιμή (270 ευρώ) και τον r5 1600 (6c/12t) στα 200 ευρώ της amd κάπου εκεί πάνε τα τετραπύρηνα με 8 threads και χωρίς εγγύηση ξαναλέω.

Δημοσ.

Μερικοί νομίζουν ότι όταν αγοράζουν Intel αγοράζουν ομόλογο που σου δίνει κέρδη :-D

Έχουν αλλάξει τα πράγματα εδώ και κάνα χρόνο. Δεν ξυπνήσατε ακόμα;

Και ο 8700Κ σε ενα χρόνο από τώρα δλδ θα πουλιέται -15 20% ; Ούτε με σφαίρες.

Για 7800x κτλ δεν σχολιάζω καν.... Βγείτε να τους πουλήσετε τώρα οι 2-3 σε ολη την Ελλάδα που πηρατε να δείτε πόσο θα πιάσουν.

Και έχουν αλλάξει επειδή υπάρχει ανταγωνισμός πλέον, κάτι που στις εποχές που αναφέρεστε

δεν υπήρχε καθώς η Intel έπαιζε μπάλα σε άδειο γήπεδο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και την AMD. Δεν υπάρχει καμια προσδοκία να πουλήσεις Ryzen πλέον σε καλή τιμή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...