Fulgore Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Ε δεν πειραζει οπως ελεγαν και καποιοι πιο παλια -Κραταω τον i7 μου(920/950/3770 κλπ)μεχρι να σαπισει και η Intel ας συνεχισει να βγαζει 4πυρηνους με 300+ευρω- Μα ειναι δυνατον τοσο καιρο να μην μπορει να βγει ενας ρημαδο 6πυρηνος dual channel στα 270-290ευρω? https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes/f/61400_579150/6-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-Intel-Core-i7.html?keyphrase=intel+6+core 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Και τους ξεκλείδωτους (Κ) i5 και όλους τους i7 (ξεκλείδωτους και μη) πόσο να τους δώσουν; Κοψοχρονιά;!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Και τους ξεκλείδωτους (Κ) i5 και όλους τους i7 (ξεκλείδωτους και μη) Μηπως ειναι καιρος να αλλαξουν τον τροπο που κυκλοφορουν επεξεργαστες?Λεω εγω τωρα..... Ξεκλειδωτοι,κλειδωμενοι και χαζομαρες. Βγαλε 1 i5 κλειδωμενο και 1 ξεκλειδωτο(ή δυο με διαφορετικα ρολογια) και i7 βγαλε μονο ξεκλειδωτους. Ποιος ο λογος που υπηρχαν οι κλειδωμενοι i7 δεν μπορω να καταλαβω. https://www.skroutz.gr/s/10787378/Intel-Core-i7-7700-Box.html Αυτο ειναι το ''χαμηλο'' κοστος? Τοσο κοστιζαν παλια οι αντιστοιχοι ξεκλειδωτοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Στο προηγούμενο ποστ μου αστειευόμουν (αν δεν φαίνεται). Συμφωνώ οτι δεν είναι σωστά αυτά που γίνονται. Το καλύτερό μου: 2 κλειδωμένοι επεξεργαστές (εννοείται ίδια γενιά) με διαφορά 100Mhz και 30€ (~15%)! Βλέπεις όμως τα πολλά χρόνια υπεροχής φέρνουν αλλαζονεία! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Βλέπεις όμως τα πολλά χρόνια υπεροχής φέρνουν αλλαζονεία! Δεν είναι θέμα αλαζονείας. Ο Jobs το εξήγησε πολύ απλά σε αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=_1rXqD6M614 Οι κλειδωμένοι επεξεργαστές, κλειδωμένο multi-threading, raid keys, κλειδωμένα PCIe lanes κτλ δεν είναι αποφάσεις αυτού που σχεδιάζει και δημιουργεί το αρχικό chip, αλλα αποφάσεις του sales/marketing team. Όταν έχεις μονοπώλιο τόσα χρονια, αυτοί που παίρνουν αύξηση και αυτοί που τρέχουν την εταιρία δεν είναι αυτοί που σχεδιάζουν τα προϊόντα, αλλα αυτοί που τα πουλάνε. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Και η αληθεια ειναι οτι γινεται παντου αυτο...ολοι εφησυχαζονται και απλα πουλανε λογω ονοματος,Brand,αξιοπιστιας κτλπ...γενικα κανουν τον κοσμο να νομιζει οτι παιρνει οτι καλυτερο στα καλυτερα λεφτα! Το μονο ερωτημα ειναι μεχρι ποτε....για να δουμε θα ξυπνησει σιγα σιγα ο κοσμος απο τον βαρυ υπνο που μας πουλαγε η Intel τοσα χρονια με 2πυρηνους επεξεργαστες στα 150 ευρο και 4πυρηνους στα 250+ με κλειδωμενους και ξεκλειδωτους και ενα σωρο αλλα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dynabyte Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Απλά είχα προσπαθησει κάποτε να παίξω το τελευταίο call of duty , με athlon xp 2000+ σε 22αρα crt που θεωρούνταν τότε τεράστια και κάθε 10 λεπτά κόλλαγε με θερμοκρασία ψηστιέρας . Οπότε σετάκι cpu+mobo των 300 ευρώ πουλήθηκε στα 80 , σε τύπο που το πήρε χατηρικά για excel. Τα επόμενα 15 χρόνια, δεν είχα κανένα πρόβλημα με κάπου 20 cpu που αγόρασα. Ήταν όλες ... intel !!! Ειτε τα φανταζεσαι όλα αυτά ειτε δεν ξερεις τι λες. Σε προσκαλώ σπίτι μου, να σε κερασω και γλυκό καφέ να σου πάνε κατω τα φαρμάκια όταν το παίξεις νεράκι, στον ίδιο επεξεργαστή που λές ότι σου κόλλαγε. Μην λέτε ασυναρτησίες να προκαλείτε εντυπώσεις. Ο κολλητός τραβούσε τα μαλλια του όταν στον φθηνο αθλον μου πήγαινε καλύτερα από τον P4 του, και ας μου έριχνε και σχεδόν 700Mhz.. Μην αναφερω και ποσα περισσότερα ειχε σκασει για την πλατφόρμα... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Εγω περιμενω μεχρι του χρονου να δω mainstream 6πυρηνο σε(το τονιζω)mainstream τιμες. Οι τιμες των νεων caby μονο mainstream δεν τις λες. Με βάση την τιμολόγηση των kaby lake X αποκλείεται να δεις 6c/12t στα 380€ π.χ. Ποιός ο λόγος άλλωστε να δώσεις στον hardcore gamer τόση δύναμη που θα τον χάσεις από πελάτη για τα επόμενα 10 χρόνια. Κακά τα ψέματα 6c/12t coffee lake(ακόμα και στα 4,5ghz) σημαίνει 120 καρέ καρφωμένα σχεδόν παντού. Ούτε να περιμένεις optimizations, ούτε να σε οι νοιάζουν μνήμες, ούτε τίποτα. Καμία επαφή σε gaming τα 6c/12t intel με αντίστοιχο ryzen. Άπληστοι είναι στην ίντελ. Όχι ηλίθιοι. Εκείνο στο οποίο ευελπιστώ είναι ένας 6c/6t i5 coffee lake στα 380€. Γιατί σε σχέση με έναν απλό quad core το ΗΤ σου δίνει +30%(και όχι απόλυτα) ενώ τα 6 cores +50%. Δηλαδή έτσι σου δίνουν 20% παραπάνω. Κάτι σαν αυτό που παίρνεις από καινούργιο arch. Επίσης τα χωρίς ΗΤ cores κλοκάρουν καλύτερα και είναι πιο ψυχρά. Έτσι εξασφαλίζεις ότι οι ryzen δεν θα σε ξαναπλησιάσουν ποτέ σε games, χωρίς να τα χαρίσεις όλα στον πελάτη. Όσο για το productivity σε τέτοιες τιμές, ελάχιστα τους ενδιέφερε. Έχουν άλλα προϊόντα για το σκοπό αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Εσύ δεν υπάρχει θέμα που να μην πετάξεις ένα vs. Άντε τώρα να μάθεις τα βασικά εκτός και εάν στο μυαλουδακι σου τα πρώτα i7 ήταν στα 4500 και δεν είχαν θέματα hardware και software. Αλλά έτσι είναι αυτά, η άγνοια.... Btw σε ποιο σινεμά παίζει το "χωρίς HT έχει καλύτερο OC"; Να πάω να το δω μπας και φτάσω τις γνώσεις σου βρε παιδί μου!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ας δούμε κάποιο ακραία(όσο περισσότερο γίνεται) multithreaded game σε-παλιό-5820Κ @ 4,5Ghz και μετά σε 1600Χ @ 4Ghz. Μόνο τότε θα καταλάβουμε γιατί δεν πωλούνται όλα τα cores στην ίδια τιμή. Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Η s2011 πλατφόρμα όταν πρωτοβγηκε θυμάστε πόσα θέματα είχε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ας δούμε κάποιο ακραία(όσο περισσότερο γίνεται) multithreaded game σε-παλιό-5820Κ @ 4,5Ghz και μετά σε 1600Χ @ 4Ghz. Μόνο τότε θα καταλάβουμε γιατί δεν πωλούνται όλα τα cores στην ίδια τιμή. Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις. Δεν έχω 1600Χ καρδιά μου, ενα παλιό 5820 έχω. Όπως και να έχει διαβάζεις τι γράφουν οι άλλοι ή απλά κουνάς μια σημαία και λες τα δικά σου; Σταμάτα τα vs βρε αγορίνα μου, μόνος σου τα λες. Τι ανησυχείς μήπως το μπρίκι σου χάσει τιμή; Μην ανησυχείς έχει πολλά κουφέτα να το πάρουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ας δούμε κάποιο ακραία(όσο περισσότερο γίνεται) multithreaded game σε-παλιό-5820Κ @ 4,5Ghz και μετά σε 1600Χ @ 4Ghz. Μόνο τότε θα καταλάβουμε γιατί δεν πωλούνται όλα τα cores στην ίδια τιμή. Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις. Τι λες καλέ.... Βάλε και τον 5820 στα 5ghz ρε παιδί μου να δούμε IPC ....χαχα Αλλά TDP κ.λ.π. ούτε λόγος .... Οι συγκρίσεις σου δεν έχουν κανένα νόημα. Δεν στηρίζονται στο TDP Δεν στηρίζονται στο IPC. Clock vs Clock Δεν στηρίζονται στα default ρολόγια με τα οποία βγαίνουν οι επεξεργαστές εγγυημενοι για 100% λειτουργικότητα. Δεν στηρίζονται στην τιμή Δεν στηρίζονται στο performance/$$$. Δεν στηρίζονται στο performance/watt. Κόβεις και ράβεις σενάρια όπως σε συμφέρει κάθε φορά. Θεωρείς σοβαρές συγκρίσεις μόνο εκεί που ένας intel είναι πάνω από έναν amd... Οι υπόλοιπες γάργαρα... Τρολαρεις με πατέντα ... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Η s2011 πλατφόρμα όταν πρωτοβγηκε θυμάστε πόσα θέματα είχε? Να σου πω εγώ; Πολλά!!! Δεν ξεχνάω και τους 920 που κλείδωναν εάν έκλεινες HT και άφηνες ένα πυρήνα για max clocks, το HT που στο σύνολο των παιχνιδιών είχε χειρότερα αποτελέσματα τις μνήμες με χαμηλό latency κτλπ κτλπ. Τι λες καλέ.... Βάλε και τον 5820 στα 5ghz. Αλλά TDP κ.λ.π. ούτε λόγος .... TDP last year's news!!! Μαμά λέει 140 για OC έχω διαβάσει τα διπλά και με avx+oc θέλει αλλαγή στον πίνακα!!! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 http://wccftech.com/intel-coffee-lake-delayed-2018-8th-gen-kaby-lake-refresh/ Intel Coffee Lake CPUs Delayed to 2018, 8th Gen Gets Kaby Lake Refresh This Year Πρώτα κυκλοφορούν φήμες ότι η ίντελ σε κατάσταση πανικού επισπεύδει τους coffee lake για τον Αύγουστο του 2017. Μετά, ωσάν να ήταν οι φήμες αυτές αληθινό γεγονός, βγάζουν νέες φήμες ότι τελικά οι coffee lake θα πάρουν αναβολή για το Q1 του 2018. Όπως ξέραμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Με άλλα λόγια, πέρα από τη μπαρουφολογία, σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε στα σχέδια της ίντελ. Άντε πες οι i9 που και αυτοί θα βγουν με καθυστέρηση 6 μηνών+. Άλλωστε τέτοιου μεγέθους εταιρείες έχουν βιομηχανική κατασκοπεία και λίγο πολύ ξέρουν που θα κινηθεί ο αντίπαλος. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να πάρεις από έναν mobo manufacturer κάποιο early ryzen sample στη ζούλα. Ούτε να εκτιμήσεις χοντρικά το κόστος. Ακόμα και το "υπερόπλο" της AMD, κατά κάποιον τρόπο, το infinity fabric(για ένωση φθηνών die) δεν είναι κάτι αποκλειστικό. Υπάρχει παρόμοιο tech από ίντελ και ίσως καλύτερο. http://www.intel.com/content/www/us/en/foundry/emib-an-interview-with-babak-sabi.html Το θέμα είναι να δούμε και τους coffee lake για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποια λογική στο μίγμα προϊόντων. υ.γ: Μην τα γυρνάτε εκεί που βολεύει τα θέματα. Άλλο πράγμα οι παιδικές αθένειες των ryzen όπως και πολλών άλλων cpu και άλλο πράγμα η ανάγκη για γρήγορες/ακριβές ram προκειμένου να βελτιωθεί η επικοινωνία των ccx και οι μέτριες(μετρημένο από πολλά προγράμματα, μετά από ryzen update) επιδόσεις του imc τους. Γι'αυτό μιλάμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα