petranthe Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δε διαφωνώ...Ομως η συζητηση ειναι αναμενομενο να παει σε συγκρισεις και αν στις συγκρίσεις αυτές καποιος κερδιζει και καποιος χανει αυτό μπορει να ειπωθει με ηρεμο τροπο. Και στο αναλογο θεμα της AMD υπαρχουν καποιοι που επιμενουν στα προτερήματα των Intel. Και γενικα σε ολα τα αναλογα θεματα (AMD vs Nvidia κοκ) υπαρχουν κοντρες συγκρισεις και παει λεγοντας. Το θεμα ειναι να γίνονται με κοσμιο τροπο για να βγαινει και καποιο νοημα στον αναγνωστη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Κάτι που δεν αναφέρθηκε με όλο αυτό το shitposting για το κατούρημα και τις μετριότητες: Στο βίντεο του DF όταν συγκρίνουν τον 7820x με 6900k/5960x στο τέλος δείτε κάτι ωραία spikes που τρώει στα < 20 fps στα frametimes στο RotTR... Βεβαια και ο 5960x έχει κάποια μικρά drops αλλα όχι τόσο άσχημα. Ο 6900k είναι ο πιο σταθερός από τους τρεις. Τα υψηλά frametimes μεταφράζονται σε χαμηλά fps αν είναι παρατεταμένα. Εδώ δεν βλέπουμε χαμηλά fps, αλλά υψηλά frame times. Δηλαδή κάτι σαν microstuttering. Ανώμαλη κίνηση υποτίθεται. Αμφιβάλλω το πόσο αισθητό θα είναι σε >60fps, αν και συμφωνώ πως δεν είναι επιθυμητό. Σχετικά με τη σημασία της L3 cache τι να πει κανείς; Ήμουν "καρκινοτρόλ" όταν τα 'λεγα. Τώρα έχουμε και το "καρκινοτρόλ" της Ubisoft να λέει ακριβώς τα ίδια. Και κάτι μου λέει ότι στο dx12 με τους nvidia drivers ή και χωρίς δεν αποκλείεται να φταίει και πάλι αυτό. Η επικοινωνία των cores διαφορετικών CCX μέσω της L3 cache. Δηλαδή το τυχαίο core να απαιτείται να έχει πρόσβαση στο αποτέλεσμα οποιουδήποτε άλλου core. Games seem to prefer large shared inclusive L3 cache over a smaller and slower L3 victim cache. Server software is mostly using data independent threads (or combining data infrequently) while games are frequently (every millisecond) moving data between cores or accessing world state from multiple threads at once (= big chunk of mostly immutable data that can be easily shared). Big shared L3 cache is great for this purpose. We can see similar performance issues with Ryzen. Ryzen also has a smaller and slower L3 victim cache (and it's also split between clusters). Skylake-X gaming performance is giving us more information why Ryzen's gaming performance lags behind i7 6900K and i7 7700K. Ryzen also has 2x larger L2 cache than these Intel consumer chips, but that's not apparently a big deal for games, since Skylake-X has 4x larger L2 cache and that doesn't help either. Games seem to really love a big and fast fully shared inclusive L3. Unfortunately you can't really scale up the core count and keep caches like this around. AMD vs Intel gaming performance (8+ core chips) is now much more comparable than it was with last gen Intel chips. It looks like Zen2 doesn't need huge changes after all to compete against modern Intel HEDT in games. But unfortunately this means that Intel's quad core chips will remain the best chips for gaming. Skylake-X can't beat them, Ryzen and Threadripper can't beat them. Hopefully next gen consoles will have Ryzen in them (with 16+ threads), forcing game developers to design their systems in a way that scales properly to these 8+ core PC CPUs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Αυτή η γηπεδική φρασεολογία πάντως φανμποισμο δείχνει. (Κατουραει ,τον ηπιε κτλ) Το επόμενο στάδιο είναι το AMD γερα και γ τα μ. ή Τσο και λο και αντε γεια στην Intel. Τετοιες εκφράσεις δεν βοηθανε πουθενά και δεν παίζουν μονο στο insomnia. Σε οποιο βιντεακι και ν ανοιξεις στο yt τα μισα σχόλια ειναι fuck intel κτλ Οταν ο 1500x παιζει μπαλα σε συνολικη ισχυ με τον 7700k τι φρασεολογια πιστευεις θα εξεφραζε οσο πιο πιστα στην πραγματικοτητα τις επιδοσεις αυτες? Παντως το ειπα και πριν, δεν με ενοχλει το να με λενε fanboy. Δεν το θεωρω επιχειρημα οπως και να εχει, οποτε δεν προσφερει κατι στην κουβεντα περα απτο να κανει αυτον που την εκφραζει να δειχνει fanboy. Την στιγμη που καποιος θα απαντησει σε κατι που εγραψα με "εισαι fanboy" ειναι και η στιγμη που καταλαβαινω οτι δεν εχει κατι αλλο να πει και εχω δικιο. Τα υψηλά frametimes μεταφράζονται σε χαμηλά fps αν είναι παρατεταμένα. Εδώ δεν βλέπουμε χαμηλά fps, αλλά υψηλά frame times. Δηλαδή κάτι σαν microstuttering. Ανώμαλη κίνηση υποτίθεται. Αμφιβάλλω το πόσο αισθητό θα είναι σε >60fps, αν και συμφωνώ πως δεν είναι επιθυμητό. Ασε, τα ειπα εγω αυτα πριν απο σενα για εσενα. Εχω δωσει και ονομα στα ανωμαλα αυτα frametimes που συμβαινουν στους Intel, τα βαφτισα "pirmen's non visible framedrops". Δε διαφωνώ...Ομως η συζητηση ειναι αναμενομενο να παει σε συγκρισεις και αν στις συγκρίσεις αυτές καποιος κερδιζει και καποιος χανει αυτό μπορει να ειπωθει με ηρεμο τροπο. Εσυ θεωρεις τον εαυτο σου AMD fanboy? Γιατι 2-3 σελιδες πριν στην ουσια αποκαλεσες κοροιδα οποιους πηγαν σε 7800x σε σχεση με το κοστος του 1600. Οποτε αν εσυ δεν εισαι fanboy δεν καταλαβαινω γιατι ειμαι εγω οταν εγω εν τελη δεν κραζω τους χρηστες αλλα το προιον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petranthe Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μπορείς να εκφράζεις τη γνωμη σου παντα σε πιο ηπιους τονους. Και γω ενθουσιασμενος ειμαι με τον 1700 και εχω κραξει απειρες φορες την αστεια πολιτικη της Intel ειδικα στο 2066 και στους skylake x. Απλα δεν βρισκω το νοημα σε τετοιες γηπεδικες εκφρασεις και σε τοσο παθος εναντιον ή υπερ μιας εταιριας. Αυτο λεω. Και οχι δεν θεωρω τον ευατο μου fanboy. Απλα καταναλωτη. Θελω να πιστευω σκεπτομενο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ασε, τα ειπα εγω αυτα πριν απο σενα για εσενα. Εχω δωσει και ονομα στα ανωμαλα αυτα frametimes που συμβαινουν στους Intel, τα βαφτισα "pirmen's non visible framedrops". Πρέπει να καταλάβεις ότι frame drops είναι τα χαμηλά fps. Όπου s=second. Μην μπλέκεις frametimes με framedrops. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Οταν ο 1500x παιζει μπαλα σε συνολικη ισχυ με τον 7700k τι φρασεολογια πιστευεις θα εξεφραζε οσο πιο πιστα στην πραγματικοτητα τις επιδοσεις αυτες? Βασικά ούτε τον 4790Κ δεν πιάνει stock (πόσο μάλλον τον 7700Κ) https://www.kitguru.net/components/cpu/luke-hill/amd-ryzen-5-1500x-4c8t-cpu-review/ ...... η amd έχει για μένα πάρα πολύ καλούς 6c/12t και 8c/16t με τους ryzen που λάνσαρε αλλά στους 4core θέλει να δώσει πολύ παραπάνω κλόκια διότι μένουν αρκετά πίσω. Όσο για το παρόν thread με το 2066 socket είναι fail (temps,cache,no soldered,οδοντόπαστα ,κατανάλωσεις) και εκεί έχω εκφράσει παλαιότερα την γνώμη μου (μόνο πολύ καλό overclockability έχει αλλά πρέπει να έχεις ln2 για ψύξη ).... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δε διαφωνώ...Ομως η συζητηση ειναι αναμενομενο να παει σε συγκρισεις και αν στις συγκρίσεις αυτές καποιος κερδιζει και καποιος χανει αυτό μπορει να ειπωθει με ηρεμο τροπο. Και στο αναλογο θεμα της AMD υπαρχουν καποιοι που επιμενουν στα προτερήματα των Intel. Και γενικα σε ολα τα αναλογα θεματα (AMD vs Nvidia κοκ) υπαρχουν κοντρες συγκρισεις και παει λεγοντας. Το θεμα ειναι να γίνονται με κοσμιο τροπο για να βγαινει και καποιο νοημα στον αναγνωστη. Οταν δεν υπάρχει ενεργή διαχείριση αυτά συμβαίνουν. Για ένα διάστημα στο θέμα καρτών γραφικών της nvidia στο forum υπήρχε ενεργή διαχείριση και όλα ήταν μία χαρά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Βασικά ούτε τον 4790Κ δεν πιάνει stock (πόσο μάλλον τον 7700Κ) https://www.kitguru.net/components/cpu/luke-hill/amd-ryzen-5-1500x-4c8t-cpu-review/ Ακομα και απο το bench που εστειλες ο 1500x ειναι πιο κοντα στους i7 σε συνολικη ισχυ απο οτι ειναι ο 1600. Αν δεν ηξερα τιμες και με ρωτουσες ποιοι ειναι οι ανταγωνιστικοι cpu θα σου λεγα οτι οι i7 ειναι στο ιδιο price range με τον 1500x και ο 1600 με τον 6800k. Μετα βλεπεις και τις τιμες και κοβεις τις φλεβες σου.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ακομα και απο το bench που εστειλες ο 1500x ειναι πιο κοντα στους i7 σε συνολικη ισχυ απο οτι ειναι ο 1600. Αν δεν ηξερα τιμες και με ρωτουσες ποιοι ειναι οι ανταγωνιστικοι cpu θα σου λεγα οτι οι i7 ειναι στο ιδιο price range με τον 1500x και ο 1600 με τον 6800k. Μετα βλεπεις και τις τιμες και κοβεις τις φλεβες σου.... Δεν ξέρω αν παρατήρησες καλά........ ο ryzen 1600 σε κλόκια ξεπερνάει τον αντίστοιχο i7 6800Κ stock έναντι του ryzen 1500 που όχι μόνο δεν ξεπερνάει τον i7 7700Κ stock αλλά ούτε τον i7 4790Κ stock.Θέλει κλόκια η amd και ποντάρω πολλά στο rev2 και στους am4+ που θα βγάλει το 2018 για να κάνω μετάβαση σε έναν 6core ή 8core. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Βασικά ούτε τον 4790Κ δεν πιάνει stock (πόσο μάλλον τον 7700Κ) https://www.kitguru.net/components/cpu/luke-hill/amd-ryzen-5-1500x-4c8t-cpu-review/ ...... η amd έχει για μένα πάρα πολύ καλούς 6c/12t και 8c/16t με τους ryzen που λάνσαρε αλλά στους 4core θέλει να δώσει πολύ παραπάνω κλόκια διότι μένουν αρκετά πίσω. Όσο για το παρόν thread με το 2066 socket είναι fail (temps,cache,no soldered,οδοντόπαστα ,κατανάλωσεις) και εκεί έχω εκφράσει παλαιότερα την γνώμη μου (μόνο πολύ καλό overclockability έχει αλλά πρέπει να έχεις ln2 για ψύξη ).... απο οτι φαινεται και στο review που παρεθεσες φιλε Μπαμπη, οι διαφορες που υπαρχουν ειναι -κυριως- θεμα χρονισμων και λιγοτερο αρχιτεκτονικης. οταν οι Ιντελ μετριουνται με χρονισμους 4,2 - 4,7, και οι ryzen μεχρι τωρα, δεν μπορουν να ξεπερασουν τα 3,9- 4ghz, εε..οπως και να το κανουμε ειναι ενα μειον..!! αν δεις στα περισσοτερα τεστ, ο 1500Χ το κερδος που παιρνει απο τα 3,5 στα 3,9, αν το υπολογισεις στα 4.5 που θα φτασει...?? εκει θα δεις αν clock to clock ειναι στα ισα ή οχι...!! βεβαια ακομα δεν ξερουμε, αν μπορει να παει πανω απο τα 4ghz. ειναι θεμα αρχιτεκτονικης, λιθογραφιας...??? θα δουμε στην 2η γενια...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdeseris Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 απο οτι φαινεται και στο review που παρεθεσες φιλε Μπαμπη, οι διαφορες που υπαρχουν ειναι -κυριως- θεμα χρονισμων και λιγοτερο αρχιτεκτονικης. οταν οι Ιντελ μετριουνται με χρονισμους 4,2 - 4,7, και οι ryzen μεχρι τωρα, δεν μπορουν να ξεπερασουν τα 3,9- 4ghz, εε..οπως και να το κανουμε ειναι ενα μειον..!! αν δεις στα περισσοτερα τεστ, ο 1500Χ το κερδος που παιρνει απο τα 3,5 στα 3,9, αν το υπολογισεις στα 4.5 που θα φτασει...?? εκει θα δεις αν clock to clock ειναι στα ισα ή οχι...!! βεβαια ακομα δεν ξερουμε, αν μπορει να παει πανω απο τα 4ghz. ειναι θεμα αρχιτεκτονικης, λιθογραφιας...??? θα δουμε στην 2η γενια...!!! Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται οι ryzen να είναι στα ίδια πάνω κάτω με τους broadwell (στα ίδια mhz) και στο review του techspot ο 7800x (στα 4.7 παρακαλώ) να μένει πίσω. Ή μιλάμε για ανωριμη πλατφόρμα ή η Intel έχει κάνει από τις μεγαλύτερες πατάτες των τελευταίων ετών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται οι ryzen να είναι στα ίδια πάνω κάτω με τους broadwell (στα ίδια mhz) και στο review του techspot ο 7800x (στα 4.7 παρακαλώ) να μένει πίσω. Ή μιλάμε για ανωριμη πλατφόρμα ή η Intel έχει κάνει από τις μεγαλύτερες πατάτες των τελευταίων ετών. Έκανε πατάτα στην cache στους 2066 socket...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Intel Coffee Lake 6-core CPU-Z screenshot Surfaces The screenshot obviously is based upon an engineering which would have a base clock of 3.5 GHz. Most interesting obviously is the Turbo, and since the multiplier is set at a maximum of 43, thus processor will be running at least two if its six cores at 4300 MHz when it is boosting. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 βεβαια ακομα δεν ξερουμε, αν μπορει να παει πανω απο τα 4ghz. ειναι θεμα αρχιτεκτονικης, λιθογραφιας...??? θα δουμε στην 2η γενια...!!! Αυτό περιμένω για να δω την επόμενη μεταγραφή ryzen cpu (6core/8core) στο HAF 922....ρολόγια στα 4,5ghz (και ακόμα παραπάνω ghz αν μπορούσε δεν θα με πείραζε) και την έστειλε για τσάϊ την intel. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Τα 7nm θα δίνουν 5άρες συχνότητες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα