Προς το περιεχόμενο

Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066

aOUaS88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάτι που δεν αναφέρθηκε με όλο αυτό το shitposting για το κατούρημα και τις μετριότητες:

Στο βίντεο του DF όταν συγκρίνουν τον 7820x με 6900k/5960x στο τέλος δείτε κάτι ωραία spikes που τρώει στα < 20 fps στα frametimes στο RotTR... Βεβαια και ο 5960x έχει κάποια μικρά drops αλλα όχι τόσο άσχημα. Ο 6900k είναι ο πιο σταθερός από τους τρεις.

Αναφέρθηκε.. αλλά διαφορετικά. και πάνω από 10 φορές.

Η Gaming πλατφόρμα της Intel είναι η 1151 ακόμα..

Όταν βγήκαν οι ryzen βλέπαμε συνέχεια cinebench

σήμερα cinebench ανέβασε ο άλλος και πέσατε να τον φάτε..

Τώρα πάλι δεν βλέπουμε cinebench αλλά games με τον 1600 και τον 1700 1800 ανύπαρκτους.. καμιά σκοπιμότητα..

Όποιος παίρνει 2066 αποκλειστικά για gaming κάνει λάθος επιλογή. πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η Intel αν δεν σκορπίσει πανικό με τον 8700K στα games, τελείωσε..Μετά θα έρθουν και οι Zen+ στα 7nm με συχνότητες 5Ghz και θα πέσει πολύ κλάμα..

Αν ισχυουν οι φημες περι 6c/6t i5 και 6c/12t i7, ακομα και με μηδενικο ipc και clock speed gain θα ξεφυγουν πολυ μπροστα οι Intel οσον αφορα το gaming. Αλλωστε η μεγαλη πληγη αυτη τη στιγμη των mainstream i5 / i7 ειναι τα cores. Αν μαλιστα κρατησουν την ιδια τιμη εδω εισαι και εδω ειμαι, κανω upgrade στο launch

Όποιος παίρνει 2066 αποκλειστικά για gaming κάνει λάθος επιλογή. πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται .

Aλλα οποιος παιρνει 1700 για single threaded εφαρμογες ο 1700 ειναι μαπα. Βλεπω αντικειμενικος, οχι αστεια  :-D 

Btw ο ορος "gaming" ειναι κατι πολυ γενικο. Δεν βλεπω γιατι να μην ειναι καλη για gaming οταν μιλαμε για παιχνιδι που σου maxari ολα τα cores. Δεν ειναι minecraft το crysis 3. Aν δεν αποδιδουν σε αυτο το game τοτε κατι δεν παει καλα με το CPU, οπως κατι δεν παει καλα και με τους rysen στο wd2. 

Αν ισχυουν οι φημες περι 6c/6t i5 και 6c/12t i7, ακομα και με μηδενικο ipc και clock speed gain θα ξεφυγουν πολυ μπροστα οι Intel οσον αφορα το gaming. Αλλωστε η μεγαλη πληγη αυτη τη στιγμη των mainstream i5 / i7 ειναι τα cores. Αν μαλιστα κρατησουν την ιδια τιμη εδω εισαι και εδω ειμαι, κανω upgrade στο launch

Aλλα οποιος παιρνει 1700 για single threaded εφαρμογες ο 1700 ειναι μαπα. Βλεπω αντικειμενικος, οχι αστεια  :-D 

Btw ο ορος "gaming" ειναι κατι πολυ γενικο. Δεν βλεπω γιατι να μην ειναι καλη για gaming οταν μιλαμε για παιχνιδι που σου maxari ολα τα cores. Δεν ειναι minecraft το crysis 3. Aν δεν αποδιδουν σε αυτο το game τοτε κατι δεν παει καλα με το CPU, οπως κατι δεν παει καλα και με τους rysen στο wd2. 

Οπως το βλέπω στα 14nm και με χαμηλότερα λογικά ρολόγια από τον 7700k δύσκολα θα εχουν καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια...  ποιο πολύ το βλέπω σαν ενας 7700 χαμηλότερα χρονισμένος αλλά με 2 ακόμα cores.

σήμερα cinebench ανέβασε ο άλλος και πέσατε να τον φάτε..

Εγώ δεν έπεσα να φάω κανέναν, η αλήθεια είναι ότι το Cinebench δεν βλέπει καθόλου L3 cache, που είναι και η μεγαλύτερη αλλαγή στους Skylake-X μαζί με την L2. Μάντεψε τι έγινε στην L3 cache... Από inclusive (7700k/6xxx/4xxx κτλ) έγινε victim cache (Ryzen), αυτή τη διαφορα δεν θα την δεις σε Cinebench, αλλα σε games τα οποια δεν είναι ακόμα optimized για τέτοιο setup. Και αν δεν πιστεύεις εμενα, post απο Sebbbi (πρώην lead graphics engine engineer στην Ubi): https://forum.beyond3d.com/posts/1991631/

Games seem to prefer large shared inclusive L3 cache over a smaller and slower L3 victim cache. Server software is mostly using data independent threads (or combining data infrequently) while games are frequently (every millisecond) moving data between cores or accessing world state from multiple threads at once (= big chunk of mostly immutable data that can be easily shared). Big shared L3 cache is great for this purpose. We can see similar performance issues with Ryzen. Ryzen also has a smaller and slower L3 victim cache (and it's also split between clusters).

Skylake-X gaming performance is giving us more information why Ryzen's gaming performance lags behind i7 6900K and i7 7700K. Ryzen also has 2x larger L2 cache than these Intel consumer chips, but that's not apparently a big deal for games, since Skylake-X has 4x larger L2 cache and that doesn't help either. Games seem to really love a big and fast fully shared inclusive L3. Unfortunately you can't really scale up the core count and keep caches like this around. AMD vs Intel gaming performance (8+ core chips) is now much more comparable than it was with last gen Intel chips. It looks like Zen2 doesn't need huge changes after all to compete against modern Intel HEDT in games. But unfortunately this means that Intel's quad core chips will remain the best chips for gaming. Skylake-X can't beat them, Ryzen and Threadripper can't beat them. Hopefully next gen consoles will have Ryzen in them (with 16+ threads), forcing game developers to design their systems in a way that scales properly to these 8+ core PC CPUs.

• Like 3

Εγώ δεν αντιλέγω και είμαι ξεκάθαρος για την δική μου χρήση και μετά από τις δοκιμές μου κατέληξα εκεί που κατέληξα.

Αλλά αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός δεν ανεβάζεις στην μια αποκλειστικά cinebench και στην άλλη αποκλειστικά Games.

Αυτό είναι σκοπιμότητα και δεν εννοώ δική σου.

Εγώ δεν αντιλέγω και είμαι ξεκάθαρος για την δική μου χρήση και μετά από τις δοκιμές μου κατέληξα εκεί που κατέληξα.

Αλλά αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός δεν ανεβάζεις στην μια αποκλειστικά cinebench και στην άλλη αποκλειστικά Games.

Αυτό είναι σκοπιμότητα και δεν εννοώ δική σου.

Μην ξεχνάς ότι το cinebench βολεύει και τους Ryzen... Ο 1500x είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με τον 7700k ενώ στα games είναι αρκετά πίσω συγκριτικά. Πάντως αυτό με την L3 έχουμε βρει μέχρι στιγμής ότι γρήγορες μνήμες και σφιχτά timings βοηθάνε υπερβολικά, πχ:

rottrgeothermalvalleyw6zkr.jpg

+50% στα min

+32% avg

+28% max

Στην ίδια συχνότητα (4.0GHz) σε CPU bound σενάριο. Όσοι θέλουν games και Ryzen/Skylake-X καλο θα ήταν να δώσουν και κάτι παραπάνω για μνήμες (ανάλογα και τι GPU έχουν φυσικά).

Ο Η/Υ δεν είναι μόνο για παιχίδια ξέρεις.

Άντε πάλι με αυτή την πατάτα. Τι κατηγορίας χρηστών είναι αυτοί που αγόραζαν/αγοράζουν επεξεργαστές 330-380ευρω όπως 7700 και 7800?Και άντε εμείς λέμε αρλουμπες. Το ότι όλα τα review sites/youtube αφιερώνουν τα περισσότερα benchmarks στα παιχνίδια σου λέει τίποτα?το ότι όλο το pc hardware εχει γίνει full rgb μάντεψε για ποια κατηγορία είναι όπως και το 90-95% των ποντικιών άνω των 40-50 ευρώ. Έχεις δει εσύ στα δύο θέματα amd και intel πολλούς να αγοράζουν για επαγγελματική χρηση ειδικά στην ελλαδα?

Επίσης για τον συμφορουμιτη madfury πολύ κακή αγορά και μετάβαση από 5820κ σε 7800 και μάλλον ψαχνεις να βρεις κάτι θετικό για να την στηρίξει.... Και υποθέτω ότι η χρήση δεν είναι επαγγελματική αλλιώς θα πηγαινες στο 7820

Ώρες ώρες ντρέπομαι με αυτά που γράφονται μιας και υποτίθεται ότι είμαστε το μεγαλύτερο τεχνολογικό site της χώρας....

Τέλος και σε αυτό που λέει ο συμφορουμιτης movie έχει ένα μερικό δίκιο αλλά ξέχασε να αναφέρει κάτι βασικό. Δεν είναι μόνο τα 150 περίπου ευρώ χασουρα από τον 5820κ αλλά και η μεγάλη χασουρα από την μητρική και αν αλλαχτουν και οι μνήμες και από εκει. Άρα προφανώς και πάλι δεν αξίζει η αλλαγή socket.

Άντε πάλι με αυτή την πατάτα. Τι κατηγορίας χρηστών είναι αυτοί που αγόραζαν/αγοράζουν επεξεργαστές 330-380ευρω όπως 7700 και 7800?Και άντε εμείς λέμε αρλουμπες. Το ότι όλα τα review sites/youtube αφιερώνουν τα περισσότερα benchmarks στα παιχνίδια σου λέει τίποτα?το ότι όλο το pc hardware εχει γίνει full rgb μάντεψε για ποια κατηγορία είναι όπως και το 90-95% των ποντικιών άνω των 40-50 ευρώ. Έχεις δει εσύ στα δύο θέματα amd και intel πολλούς να αγοράζουν για επαγγελματική χρηση ειδικά στην ελλαδα?

Επίσης για τον συμφορουμιτη madfury πολύ κακή αγορά και μετάβαση από 5820κ σε 7800 και μάλλον ψαχνεις να βρεις κάτι θετικό για να την στηρίξει.... Και υποθέτω ότι η χρήση δεν είναι επαγγελματική αλλιώς θα πηγαινες στο 7820

Ώρες ώρες ντρέπομαι με αυτά που γράφονται μιας και υποτίθεται ότι είμαστε το μεγαλύτερο τεχνολογικό site της χώρας....

Αν ήσουν έστω και λίγο εύστροφος θα καταλάβαινες ότι το δείγμα των χρηστών του Insomnia δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Νομίζεις ότι οι περισσότεροι που θέλουν τον Η/Υ για επαγγελματική χρήση γράφουν εδω μέσα; Το οτί απο τους 10 χρήστες εδώ,τους 7 τους ενδιαφέρουν τα παιχνίδια δεν πάει να πει οτι δεν υπάρχουν και άλλοι που ενδιαφέρονται για πιο εξειδικευμένα πράγματα. Εγώ προσωπικά κάνω την δουλειά μου και με το PC που έχω τώρα, άλλοι όμως και έχω συναντήσει τέτοιους (προγραμματιστές, γραφίστες κλπ) θέλουν το PC τους να είναι σκυλί και να ανταπεξέρχεται σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Και μάντεψε ο i7-7800x μπορεί να το κάνει καλύτερα απο τον 7700k που "τους κατουράει όλους".

Η οπτική σου, που είναι αυτή ενός απλού χρήστη-gamer δεν είναι και η σωστή. Υπάρχουν και άλλες οπτικές κάτι που όπως και πολλά άλλα το αγνοείς. Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης.

3 λαλούν και 2 χορεύουν. Εμείς στο insomnia σχολιάζουν για πράγματα που μας ενδιαφέρουν προσωπικά και δεν μας ενδιαφέρουν οι προτιμήσεις των ατόμων που συμμετέχουν στο θεμα forum? Επίσης επειδή το δείγμα του insomnia δεν είναι αντιπροσωπευτικό και εμένα δεν μου κόβει,ρίξε μία ματιά στις πωλήσεις καρτών γραφικών ποια είναι η μερίδα των αγοραστών που αγοράζει περισσοτερο.

Πάει και αυτό το θέμα......

Εδώ έχουμε τον primen της AMD aka strawman.

Το ότι το δικό μου είναι καλύτερο το έχουμε καταλάβει καιρό τώρα, μπορούμε να σταματήσουμε τώρα;

• Like 3

Τέλος 2 είναι όλες και όλες οι οπτικές των χρηστών. Ή μία είναι η επαγγελματική χρήση και η άλλη η απλή/gaming η γενικά hobby χρήση. Όλα τα άλλα....

Τέλος 2 είναι όλες και όλες οι οπτικές των χρηστών. Ή μία είναι η επαγγελματική χρήση και η άλλη η απλή/gaming η γενικά hobby χρήση. Όλα τα άλλα....

Το ότι το δικό μου είναι καλύτερο το έχουμε καταλάβει καιρό τώρα, μπορούμε να σταματήσουμε τώρα;

Έτσι θα είναι και χειρότερα με κάθε νέο release,άρα το πρόβλημα είναι γενικό και δεν πιάνει μόνο τους επεξεργαστές.

Δεν φταιω εγω ρε φιλε που η AMD αυτη τη στιγμη κατουραει την Intel. Κατσε να βγαλουν κατι καλο και οι αλλοι και θα δεις οτι θα λεω τα ιδια. Fanboy ειμαι αποκλειστικα της τσεπης μου. 

Ετσι ενημερωτικα, εφαγα kick απο σελιδα με PC builds απτο facebook πριν κανα δυο χρονια περιπου επειδη ημουν "intel fanboy" και τους ελεγα οτι ο i3 > fx 6100 

Αυτη τη στιγμη η AMD εχει καλυτερο προιον σε ολα τα price points, τι να κανουμε δηλαδη. 

Αυτή η γηπεδική φρασεολογία πάντως φανμποισμο δείχνει. (Κατουραει ,τον ηπιε κτλ) Το επόμενο στάδιο είναι το AMD γερα και γ τα μ. ή Τσο και λο και αντε γεια στην Intel. Τετοιες εκφράσεις δεν βοηθανε πουθενά και δεν παίζουν μονο στο insomnia. Σε οποιο βιντεακι και ν ανοιξεις στο yt τα μισα σχόλια ειναι fuck intel κτλ

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...