madfury Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δοκίμασα να ανεβάσω το cache στο 30 δεν κατάλαβα κάποιο gain σε επιδόσεις τι να σου πω, το ocp το έχω στο auto θα δοκιμάσω να παίξω και με αυτό, πάντως στο cpuz στην τελευταία το έκδοση έχει θέμα δεν διαβάζει σωστά την τάση του επεξεργαστή αντίθετά με το προηγούμενο όλα οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δοκίμασα να ανεβάσω το cache στο 30 δεν κατάλαβα κάποιο gain σε επιδόσεις τι να σου πω, το ocp το έχω στο auto θα δοκιμάσω να παίξω και με αυτό, πάντως στο cpuz στην τελευταία το έκδοση έχει θέμα δεν διαβάζει σωστά την τάση του επεξεργαστή αντίθετά με το προηγούμενο όλα οκ. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο software για να κανεις monitor τα πάντα είναι το HWiNFO, έχει κυριολεκτικά τα πάντα και μπορείς να το συνδέσεις με RTSS και να βλέπεις live graph για το τι γίνεται. Πολύ χρήσιμο tool (και free): https://www.hwinfo.com/ 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 ''Θεματάκια''. Οι θεματάρες τι θα 'ταν δηλαδή ; Να σου μένει το CPU στα χέρια στο first boot ; Εγώ βλέπω έναν [email protected] να τρώει ξύλο από stock 7700K, τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Οι gaming επιδόσεις στη σειρά αυτή ήταν απλά ένα bonus. Σημασία είχε πάντα το productivity(κυρίως content creation) και κυρίως σε στοκ λειτουργία με περιστασιακά turbo boost. Ο λόγος που σύγκρινα/ν τη σειρά αυτή με ryzen ήταν η σύγκριση αρχιτεκτονικών και όχι προϊόντων. Τώρα άλλαξε και η αρχιτεκτονική μέσω cache. Σε content creation βλέπεις και 33% κέρδος σε σχέση με ryzen ίσων cores(7820Χ vs 1800/1700X) και σημαντικές βελτιώσεις ακόμα και σε σύγκριση με τον 6950Χ. http://www.anandtech.com/show/11550/the-intel-skylakex-review-core-i9-7900x-i7-7820x-and-i7-7800x-tested/13 Και σε rendering ακόμα για να ξεφύγουμε λίγο από το cinebench: r] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Ατιμούτσικο... Πάλι άλλες πλατφόρμες συγκρίνεις μεταξύ τους (χαρακτηριστικά + συνολικό κόστος). Πάλι dual vs quad. Πάλι "vague" setups (τάδε μνήμη ή τάδε ή τάδε, χωρίς να λέει πού+ποια). Έχεις δίκιο, δεν λέω...σε κάποια συγκεκριμένα, με παραπάνω συχνότητα, στο σύνολο ο επεξεργαστής είναι καλύτερος. Ο επεξεργαστής? Σορρυ...στο σύνολο η Χ299 πλατφόρμα είναι καλύτερη από την ΑΜ4...shocking! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Εγώ σύγκρινα arch. Οι μνήμες δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο ειδικά στο encoding, που γνωρίζω. Συγκρίσιμος με τους 7900Χ είναι οι 1950Χ, από άποψη κόστους. Εκεί θα δούμε κατά πόσο μετρήσει το core scaling του 1950Χ, γιατί ειδικά σε encoding υπάρχουν φθίνουσες αποδόσεις από ένα σημείο και μετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Εγώ σύγκρινα arch. Arch δεν συγκρίνεις σε διαφορετικές συχνότητες με διαφορετικά setup με διαφορετικά channel. Edit: Για να σου εξηγήσω τι κανεις: Άμα θες να συγκρίνεις πχ arch μεταξύ Vega και Pascal, πρέπει να έχεις όσα περισσότερα κοινά μεταξύ τους μπορείς: Ίδιο tflop output σε FP32 Ίδιο mem bandwidth Ίδιο σύστημα (CPU/RAM/Mobo) Ίδιο λειτουργικό Αν κανεις οποιαδήποτε άλλη σύγκριση δεν συγκρίνεις arch, αλλα process και scaling. Ήθελα να σε διορθώσω τουλάχιστον σε αυτό γιατί βλέπω το λες πολλές φορες χωρίς να ξέρεις τι είναι. Αυτός εδώ έκανε σωστά αυτό που προσπαθείς να πεις: https://www.youtube.com/watch?v=nDaekpMBYUA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δεν διαφωνώ καθόλου. Όμως τα Χ299 ρίχνουν ρολόγια σε full load. Το 7820Χ έχει το ίδιο base clock με τους 1800Χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Εφαγα για χάρη σου ban, αν σου απαντήσω όπως θέλω θα ξανά φάω όχι ότι με νοιάζει ιδιαίτερα, αλλά έχω την απορία είσαι ΤΟΣΟ ηλίθιος η απλά "ο δεν έχω ζωή" και τρολάρεις σε φόρουμ για να περνάς την ώρα σου..... Ειπε ο τυπος που συγκρινει single thread performance σε 16 thread επεξεργαστη....Σε αυτη την περιπτωση, αν εσυ εισαι ο "εξυπνος" τοτε ναι, ειμαι ΤΟΣΟ ηλιθιος και ειναι και τιμη μου. Αντιλαμβανεσαι ρε οικοδομικο υλικο οτι κανεις δεν αγοραζει 16/32/64/128 threads γιατι καιγεται για το single thread? Λες να παιζουν κολ οφ ντουτι και πες οσοι αγοραζουν τοσα threads? Ο κατοχος του 1700 *ΕΣΤΗΚΕ για το single thread performance, δεν το πηρε για να παιζει tetris ουτε ειναι cost effective αμα ο σκοπος σου ειναι το gaming. Γιαυτο υπαρχει ο 1600 100€ πιο κατω που στα games ειναι ισα πανια ισα βαρκα με τον αρκετα ακριβοτερο 7600k. Ειδικα δε οταν μου συγκρινεις το single thread σε CINEBENCH και ταυτοχρονα αποκαλεις εμενα ηλιθιο, ειναι να γελαν και τα τσιμεντα. Επειδη αποτελει παγια τακτικη των κατοχων 16 thread CPU να τρεχουν rendering tasks στο 1 thread, οποτε ειναι πολυ χρησιμο το single thread performance στο cinebench. For the love of god δηλαδη, δεν τρωγεσται ρε μαγκες. Το single thread performance σε cinebech ειναι το ιδιο χρησιμο με τα max fps σε pacman. Τωρα αν εσενα αυτα τα νουμερα σε καινε, καλος κατσε μελετα τα, αλλα μην εχεις την αυθαδεια να με αποκαλεις ηλιθιο επειδη ασχολεισαι με *αλακιες και στο επισημαινω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 @pirmen56 Και? Μήπως μας λέει τίποτα για ιδιαίτερες συνθήκες το άρθρο? Γράφει για ψύξη χώρου, για οτιδήποτε, βασικά? Αναφέρει κάπου το πιθανό (όπως σωστά λες) throttling? Κάλλιστα μπορεί να έτρεχε full όλη την ώρα, όπως εννοείται πως μπορεί να ανεβοκατέβαινε. Για encoding/zipping μπορεί να μην παίζουν τόσο (πόσο, όμως?) ρόλο οι μνήμες, αλλά το CB ας πούμε όμως, παίζουν και παραπαίζουν. Αυτό και μόνο κάνει εντελώς αδόκιμη τη σύγκριση...εκτός κι αν πλέον συγκρίνουμε συνολική απόδοση σε κάθε κατηγορία τιμής. Μαζί σου σε αυτό...αλλά θα γελάσει κάθε πικραμένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kogos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Ο 7820Χ δεν έχει 600+ ευρώ ή κάνω λάθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Τόσο εχει. Ο 7800χ είναι στα 380. Βέβαια και πάλι μία στο ένα διαβάζω για productivity(που ανάθεμα αν ενδιαφέρει στην ελλαδα ξέρω γω 10%πραγματικα λόγω δουλειάς,και σε άλλο το gaming. Το χω ξαναπει αλλά ας το ξαναπω. Ας αποφασίσουμε πρώτα ποια είναι η κύρια χρήση που ενδιαφέρει τους περισσότερους και μετά τα χρήματα που ζητάει. Είναι πολύ απλά τα πραγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Εκεί γύρω, ναι. Χωρίς ψύκτρα, μάλιστα. Για αυτό λέμε "κατηγορία τιμής"...αλλά πλατφόρμας, όχι επεξεργαστή μόνο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 https://m.youtube.com/watch?v=Rnf5QzoLjG4 να και ένα κάπως θετικό video για τον ακριβό 1900 παρόλο που η τιμή του κλασσικά οδηγεί στο ίδιο συμπερασμα για το κατά πόσο αξίζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Και σε rendering ακόμα για να ξεφύγουμε λίγο από το cinebench: συμβουλές για rendering από κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ rendering πέραν κάποιου benchmark… μέγιστε μηχανικές πες μας και άλλα μην ανησυχείς θα μπορείς να τρέχεις και bench σε avx512 γιατί για την ώρα πουθενά αλλού δεν φαίνεται να είναι χρήσιμο με το segmentation που έχει γίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ivSJVNqbCrY Ενδιαφέρον αυτό που βρήκε ο Steve, ο 6 core καταναλώνει σχεδόν όσο ο 7900x στις ίδιες συχνότητες με OC και custom loop. 7800x 4.7: 350 watts 7900x 4.7: 380 watts Το μονο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι στον 7900x υπάρχει πιο agressive power throttling γιατί δεν βγάζει πολύ νόημα ο 7800x να έχει ίδια κατανάλωση, ακόμα και αν είναι χειρότερο bin από τον 7900x (ουσιαστικά είναι 10 core part με 4 απενεργοποιημένους πυρήνες). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα