Προς το περιεχόμενο

Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066

aOUaS88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βασικά ακριβώς επειδή είναι πολλά τα λεφτά περιμένεις και να είναι soldered να έχεις το μυαλό σου ήσυχο.

Όπως ΔΕΝ έκανα delid τον 6700k έτσι ΔΕΝ θα έκανα ούτε τον 7800-7820x...Για να εχω το μυαλό μου ήσυχο..ΟΣΟ πάει με ανεκτές θερμοκρασίες στο load και την χρήση που κάνω εγώ..

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως ΔΕΝ έκανα delid τον 6700k έτσι ΔΕΝ θα έκανα ούτε τον 7800-7820x...Για να εχω το μυαλό μου ήσυχο..ΟΣΟ πάει με ανεκτές θερμοκρασίες στο load και την χρήση που κάνω εγώ..

Διαπίστωσα ότι ο δικός μου 6700 έχει ταβάνι τα 4700. Στα 4800 τρώω μαύρη οθόνη και ctd κατά τη διάρκεια σχεδόν οποιουδήποτε game. Ακόμα και με λογικά temps και πολύ υψηλές τάσεις. Οπότε ποιό το νόημα έστω και για 100Mhz επιπλέον να μπεις σε όλο αυτό το λούκι;

Το πολύ πολύ να τον σετάρεις για τα 4,7(ή όσο πάει του καθενός) με κάποιο ταβάνι στα μέγιστα αμπέρ, ώστε να χώνει φουλ στα games και να κόβει σε βαριές εφαρμογές. Για να μην αλλάζεις και συνέχεια ρολόγια από το intel XTU.

Άσε που με τα AVX προγράμματα μπορεί να προκαλέσεις degradation με τον αγλεόρα που τραβάνε σε ρεύμα, ακόμα και σε safe τάσεις.

• Like 1

Δεν κατάλαβες, κανονικά δεν θα έπρεπε καν να χρειαστεί να κανεις delid για να βρίσκεται σε λογικές θερμοκρασίες ο επεξεργαστής. Ειδικά όταν δίνεις ένα χιλιάρικο για CPU. Τα consumer parts να τα δικαιολογήσεις, τα HEDT όμως... Και προφανώς κερδίζεις περισσότερα αν κανεις delid έναν 7900x αντί για 6700k. Τελείως διαφορετικό μέγεθος die, κατανάλωση, ρεύμα κτλ.

• Like 3

1.25 ταση με custom loop 82 βαθμους...Ειμαι ο μονος π εχει αρχισει να πιστευει οτι η ιντελα οχι απλα δν βαζει οδοντοπαστα,αλλα παιζει να μην βαζει κ τπτ απολυτος :P

Για να παει εμενα 80 βαθμους πρεπει να του καρφωσω 1.50 volts :P

Στους soldered επεξεργαστές αν άγγιζες τα heat pipes κατά τη διάρκεια ενός stress test έμενε το δάχτυλό σου απάνω. 

Στους "παστούς", όπως ο 6700, πιάνεις κατευθείαν κάποιο heat pipe και αναρωτιέσαι αν είναι ανοικτό το pc. Πιό κάτω και από αυτό που λέμε χλιαρό η θερμοκρασία, χωρίς υπερβολή.

Μου έκανε τεράστια εντύπωση και έκανα reseat την ψύκτρα μήπως και. Μέχρι που διάβασα ότι το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλους. 

Είναι ένας έξυπνος τρόπος αποτροπής ακραίων oc για να μην έχεις υπερβολικά RMA.

ΙΜΗΟ δεν ήταν για clickbaite

Λ.χ.

Α] σε server δεν θα επέτρεπαν ποτέ να φτάσουμε στο σημείο να μη μπορούμε να τρέξουμε μια εφαρμογή ... ακόμα και power virus.

Σε στοκ λειτουργία με όλες τις δικλείδες ασφαλείας δεν υπήρξε θέμα. Τα υποτιθέμενα προβλήματα αφορούν υψηλά oc(4,4 και πάνω) χωρίς κανένα περιορισμό.

http://www.tomshardware.com/reviews/-intel-skylake-x-overclocking-thermal-issues,5117.html

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9F

https://www.youtube.com/watch?v=1v5A6CinWNA

^ Throttling at work

Και αυτά με όλα τα safeties ανοιχτά γιατί όπως λέει και ο reviewer έχουν μονο ένα sample.

• Like 2

Στους soldered επεξεργαστές αν άγγιζες τα heat pipes κατά τη διάρκεια ενός stress test έμενε το δάχτυλό σου απάνω. 

Στους "παστούς", όπως ο 6700, πιάνεις κατευθείαν κάποιο heat pipe και αναρωτιέσαι αν είναι ανοικτό το pc. Πιό κάτω και από αυτό που λέμε χλιαρό η θερμοκρασία, χωρίς υπερβολή.

Εννοεις τα heat pipes της ψυκτρας??Αυτο για μενα καλο ειναι γτ παει να πει οτι η 8ερμοκρασια φευγει απο το chip κ παει στην ψυκτρα,κατι το οποιο θελουμε..

Πετα κανα κοδιψι πανω...

post-360690-0-51573300-1499704356_thumb.png

• Like 1

Ενα cpu 450 euro να μην μπορει να το ψυξει custom loop στα 1.25, δν ξερω, εμενα με ξεπερνα :P

Ωραια τα herz δν λεω, αλλα να θελω ln2 για ψυξη στα 1.25,αστο ιντελα μας υποχρεωσες..Παλι καλα π δν τα στειλα τα δικα μ τελικα γτ σκεφτομουν κ γω να παω σε εναν 7800χ, αλλα τελικα ουστ...

Ετσι από περιέργεια μιας και έχεις 6800k για τα 4.5 ghz πόσα volt θέλει και τι temps παίζει?για 4,7-4.9 ghz ούτε λόγος ε? Επίσης η τιμή του 7800X παίζει στα 390 euro και οχι 450 π λες..385 ειχα παρει εγω τον 6700k 2015(ΑΝΕΤΑ επερνα 7800x τώρα αν είχα την επιλογή)

Ετσι από περιέργεια μιας και έχεις 6800k για τα 4.5 ghz πόσα volt θέλει και τι temps παίζει?για 4,7-4.9 ghz ούτε λόγος ε? Επίσης η τιμή του 7800X παίζει στα 390 euro και οχι 450 π λες..385 ειχα παρει εγω τον 6700k 2015(ΑΝΕΤΑ επερνα 7800x τώρα αν είχα την επιλογή)

Μια τιμη τυχαια ειπα χωρις καν να δω..σκρουτζ εχει 420...Ναι μιας κ φυμιζετε ο 6800κ για το oc του..Εμενα απο 3.4 π ειναι, παει 4.4 με 1.4 περιπου..Αλλα θα σου πω οτι καθημερινα π τον εχω k γω στα 1.270  σε cinebench αγκομαχαει να παει 60 βαθμους το καλοκαιρι ΚΑΙ με ΑΕΡΑ κ ΟΧΙ με CUSTOM loop.. :)

Mν νομιζεις οτι λεω σ λεω κ ψεματα ..Εχει βαρεσει κ ενα 16 ωρακι..

post-360690-0-06347900-1499709406_thumb.png

• Like 2

http://www.tomshardware.com/reviews/-intel-skylake-x-overclocking-thermal-issues,5117.html

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9F

https://www.youtube.com/watch?v=1v5A6CinWNA

^ Throttling at work

Και αυτά με όλα τα safeties ανοιχτά γιατί όπως λέει και ο reviewer έχουν μονο ένα sample.

Ότι και να λες ότι και να γράψεις πρέπει να καταλάβεις πρώτα ότι σαν είδος είμαστε καταδικασμένοι, μετά εάν σου κάνει ακόμη κέφι γράψε.

Ο άλλος ήθελε να πιάνει τα heat pipes και να είναι χλιαρά, από εκεί και μετά γιατί το παιδευεις; Νομίζω τα επιχειρήματα του ήταν αφοπλιστικα!!!

• Like 3

Ότι και να λες ότι και να γράψεις πρέπει να καταλάβεις πρώτα ότι σαν είδος είμαστε καταδικασμένοι, μετά εάν σου κάνει ακόμη κέφι γράψε.

Ο άλλος ήθελε να πιάνει τα heat pipes και να είναι χλιαρά, από εκεί και μετά γιατί το παιδευεις; Νομίζω τα επιχειρήματα του ήταν αφοπλιστικα!!!

Καταδικασμενος είσαι εσύ που το πας πάλι προσωπικά.. Σαν <πρόβλημα > το ανεφερε αλλά εσύ εκεί να βγάλεις χολή..
  • Like 1

Καταδικασμενος είσαι εσύ που το πας πάλι προσωπικά.. Σαν <πρόβλημα > το ανεφερε αλλά εσύ εκεί να βγάλεις χολή..

Σαν είδος είπα... Η χολή που είναι;

Άσε τα προσωπικά σχόλια κατά μέρος έξυπνε και μάθε να διαβάζεις σωστά τι γράφει ο άλλος.

Για τα heat pipes έχεις τίποτα να πεις ή μιας και το είπε inteλας δεν σχολιάζεις;

Γιατί μου προκαλεί εντύπωση να διαβάζουμε τόσες ανακρίβειες και κάποιοι εδώ μέσα να μην απαντάνε καν και όταν γράψει κάποιος κάτι σωστό αλλά θίγει τους επεξεργαστές ή την πλατφόρμα τους μόνο διαδήλωση δεν γίνεται!!!

Εγώ με την μαμα Intel στον 5820 είμαι στα 4500 και 40C

απλα κανεις μπλοκ και τελιωσε το θεμα με τα τρολακια.εχω βαρεθη ποια να μπαινω στα τοπικ και να βλεπω παντα τους ιδους τυπους να λενε οτι τους συμφερη και βλεπουν μονο οτι θελουν να δουν. μπλοκ μεχρι να μην μπορη να προστεθεί αλλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...