MoviemakerGr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Αυτο που γίνεται στα forums είναι από τα χειρότερα ολων.. να σπρώχνουμε συνεχώς με λάθος τρόπο στο οτι πιο τελευταίο.. Τι σημαίνει πάει εξαφανίστηκε ? Εσύ ένιωσες εξαφανισμένος μετά τον πρώτο χρόνο δηλαδή ? Όλα αυτά τα συστήματα με 6700 και 7700 θα εξαφανιστούν από την γη ? δεν θα παίζουν για 5 χρονάκια αέρα ? Όλα αυτα τα συστήματα x99 δεν θα βγάζουν δουλειά για 7+ χρονάκια ακόμα και αμα κάποιος ψαχτει σωστα βρει και κανέναν multicore σε καλή τιμη να αναβαθμίσει ? Μονο κάποιες βλαβες μητρικών και η αντικατάσταση τους με καινουριες μπορει να χαθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αλλα ακόμα βρίσκει κανεις Z97 καινούρια π.χ Το καλο Hardware δεν απαξιώνεται γιατι κάνει την δουλειά του,μην το απαξιώνουμε λοιπόν εμείς με τα γραφόμενα μας. Περιμένεις φτηνότερες μητρικές στους coffe ? οι καλές μητρικές πάντα θα "τσιμπάνε" και μαζι με τα καλά τροφοδοτικά αξίζουν την επένδυση. Εγώ προτείνω ακόμα 6700κ συστηματακι για αυτούς που δεν έχουν τα φράγκα να πληρώσουν την βιτρίνα πάντως. Ποιο Software θα τους εξαφανίσει ? αυτές οι κακογραμμένες μπούρδες ? Η ο γείτονας φίλος που πήρε το brand new και σκοτώνει τον εγωισμό μας ? ε σειρά του είναι πριν 4-5 χρονια ειχε σκοτωθεί ο δικός του.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Χάθηκε ο elf (pirmen) και πήραμε μεταγραφή τον DR και τον pirmen. Το έχω ξαναπεί δεν νομίζω οτι είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο pirmen56 γράφει με επιχειρήματα και έχει μια ροή ο λόγος του, ο TheElf δεν καταλαβαίνεις (τουλάχιστον εγώ) καν τι γράφει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Η ο γείτονας φίλος που πήρε το brand new και σκοτώνει τον εγωισμό μας ? ε σειρά του είναι πριν 4-5 χρονια ειχε σκοτωθεί ο δικός του.. Αυτό το βλέπεις παντού όμως, στα αμάξια, κινητά και πάει λέγοντας. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σχεδόν πάντοτε τρώει ένα public beta testing πριν φτιάξουν λίγο τα πράματα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Χαχαχ θα σου κατι να γελάσουμε προχθές ο φιλος με τον 1700 έκανε αντιγραφή απο στικακι σε στικακι το δεύτερο στικακι φίλου χρεπι USB 2 ε δεν τα κατάφερνε και εφαγε ένα blue screen.. στην επανεκκίνηση εφαγε και 4 short beep που δήλωναν οτι ειχε ενα προβληματάκι η real time.. Με πήρε έντρομος τηλ τι συμβαινει.. και αυτο που του ειπα ακριβώς ειναι αυτό ότι θα περιμένει κανενα χρόνο με bios και chipset updates γιατί το hardware που εχει είναι οτι πιο τελευταιο κυκλοφορεί. και μαζι με τα τελευταία Win είναι ενα κοκτέιλ για .. συγκινήσεις.. :-D 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Αυτό το βλέπεις παντού όμως, στα αμάξια, κινητά και πάει λέγοντας. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σχεδόν πάντοτε τρώει ένα public beta testing πριν φτιάξουν λίγο τα πράματα. Γι αυτό παιδιά ένα μπράβο σε όλους εσάς που πήρατε τους Ryzen τώρα, μιας και εμείς θα είμαστε πιο ενημερωμένοι για τυχόν πρόβληματα κλπ... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Και άντε βρες τι φταίει άμα σου συμβεί κάτι τέτοιο, γι' αυτό δεν μου αρέσουν τα rushed launches που τρέχουν να προλάβουν και ξεχνάνε τα μισά... Εγώ έδωσα κάτι extra για την Crosshair VI Hero (200 όταν είχε την προσφορά το mindfactory) και ευτυχώς λόγο της υπερβολικής δουλειάς που έχει πέσει από Asus όλα είναι σταθερά. Και απ' ότι φαίνεται ρίχνει την ίδια δουλειά και στο x299. Δεν ξέρω πριν από αυτά τα τελευταία platform τι έπαιζε αλλα είμαι αρκετά εντυπωσιασμένος από το BIOS/feature support που κάνουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madfury Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Mετά από μια εβδομάδα χρήσης και ένα 3 ήμερο δοκιμών gaming κλπ. -Ο skylake x είναι αρκετά γρηγορότερος του haswell-e με oc headroom αρκετά μεγάλο πράγμα που με εξέπληξε ευχάριστα, δεν το περίμενα να πώ την αλήθεια - Μέχρι 1,25v τάση με το δικό μου (custom loop) η μέγιστη θερμοκρασία στο cinebench ας πούμε ήταν 82 βαθμοί στα 4,8ghz, Eπίσης με 1,26 παίζει στα 4,9 με παρόμοια θερμική συμπεριφορά. - Στα 1,3v, η συμπεριφορά αλλάζει και αν δοκιμάσεις cinebench ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες σχεδόν στους 100 βαθμούς, όμως σε normal χρήση π.χ. gaming έπαιζα 3 ώρες στα 5,0ghz me 1.32 v core project cars που φορτώνει όλα τα threads και η θερμοκρασία δεν πέρασε ποτέ τους 68 βαθμούς. -Επίσης με εξέπληξε η σταθερότητα στο oc ακόμη και στα 5,0 ghz ΔΕΝ υπήρχε υποψία αστάθειας, με μόνο θέμα την ψύξη του επεξεργαστή. -ΚΑΙ στο πιο διαφημισμένο θέμα σχετικά με τις θερμοκρασίες των mosfet, απλά επιβεβαίωσα την αρχική μου αίσθηση ότι ο de8auer όπου και προκάλεσε το θέμα έγραφε παπαριές ΑΡΧΙΚΑ δεν χρειάζεται λανθασμένα να γράφετε ξανά και ξανά "η ψύξη των vrms" λες και είναι πολλά (voltage regulator module) αποτελείται από το voltage controller chip, ένα ή δυο mosfets, ένα πηνίο και ένα πυκνωτή, αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα τροφοδοσίας (vrm) της τάσης που χρειάζεται ο επεξεργαστής για να δουλέψει και θεωρητικά θα επαρκούσε για να δουλέψει ο υπολογιστής, επειδή όμως οι θερμοκρασίες από το φορτίο θα ήταν πολύ μεγάλες η πιθανότητα η μητρική να καεί έτσι για αυτό το λόγο οι κατασκευαστές μητρικών άρχισαν να τοποθετούν παράλληλα φάσεις τροφοδοσίας αποτελούμενες πάλι από mosfet, coil capasitor ελεγχόμενες φυσικά από το controller chip (που είναι ΕΝΑ για την τροφοδοσία του επεξεργαστή) μοιράζοντας έτσι το φορτίο σε 2 φάσεις σε 3 κοκ έτσι ώστε να έχουμε ασφαλέστερη περισσότερο αξιόπιστη λειτουργία, ΚΑΤΙ σημαντικό ΔΕΝ δουλεόυν όλες οι φάσεις μαζί κάθε φορά ΑΛΛΑ μία κάθε φορά και ελέγχονται από το voltage controller chip. TΩΡΑ τα mosfets που υπερθερμαίνονται απαιτούν και την ανάλογη ψύξη τους, εδώ μπλέκει να γράψω αναλυτικά την λειτουργία των mosfets AΠΛΟΙΚΑ έχουμε να κάνουμε με διακόπτες που ανοιγοκλείνουν συνεχώς σε μεγάλη ταχύτητα και αυτό τους θερμαίνει αρκετά, κάθε φορά που ανεβάζουμε την τάση του επεξεργαστή προσθέτουμε και ένα χ θερμικό φορτίο στα mosfets. Στο θέμα μας και στην μητρική που έχω Asus X299-a prime, ΤΟΣΟ από την εφαρμογή της Asus όσο και με θερμόμετρο και πάνω στην ψύκτρα τους και στην πίσω πλευρά του mobo ή μέγιστη θερμοκρασία που είδα ήταν 64 βαθμοί ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ πρόβλημα κανένα, πληροφοριακά οι προδιαγραφές τους αντέχουν πάνω από 120 βαθμούς κελσίου. -Το oc για κάποιον ειδικά που έχει δει ποτέ του blue bios είναι παιδικό παιχνίδι -Αν κάνεις το λάθος να αφήσεις το v core στο auto η μητρική χωρίς λόγο κεραυνοβολεί τον επεξεργαστή με τάση 1,35v για μόλις 4,4 ghz ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες στο θεό χωρίς λόγο κανένα (φαντάζομαι θα φτιάξει σε μελλοντικό bios) - To aida 64 ακόμη και στην τελευταία του έκδοση 5,92 δεν υποστηρίζει σωστά τον skylake-x, απλά τον διαβάζει σωστά, αλλά και σε μπανεράκι που πετάει αναφέρει oτι τα benches δεν είναι σωστά για την πλατφόρμα, επίσης δεν διαβάζει σωστά κανένα αισθητήρα της μητρικής ούτε καν την θερμοκρασία του επεξεργαστή, αναμένω επομένως μελλοντική έκδοση του προγράμματος -prime 95 ΔΕΝ έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ούτε σε δικό μου μηχάνημα ούτε σε πελατών μου και δουλευόυν όλα άψογα, αν γινόταν χρήση εκτεταμένη του προγράμματος ειδικά σε λάπτοπ θα έπεφτε το γέλιο της αρκούδας - ΚΑΙ ο haswell είχε θέμα με το prime 95 αλλά δεν απασχόλησε τον de8auer και φυσικά ΑΝ το έκανε για clickbait το video πέτυχε και του αξίζουν συγχαρητήρια Αυτά προς το παρόν 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 ΙΜΗΟ δεν ήταν για clickbaite Λ.χ. Α] σε server δεν θα επέτρεπαν ποτέ να φτάσουμε στο σημείο να μη μπορούμε να τρέξουμε μια εφαρμογή ... ακόμα και power virus. Β] Μη ξεχνάμε και παλιότερα το furmark και τι προβλήματα έβγαιναν Τώρα ΙΜΗΟ απλά πράγματα που ήταν γνωστά τόσα χρόνια , ήρθαν στην επιφάνεια, εστω και με άκομψο τρόπο. Παρά το άκομψο, τα θέματα αυτά σήμερα φτάσαμε στο σημείο να αφορούν και τις πανάκριβες πλατφόρμες Έχουν δίκιο όσοι λένε για αστείες ψήκτρες Πλέον τις ψήκτρες δεν τις σχεδιάζει και τοποθετεί μηχανικός αλλά γραφίστας. VRMs δεν έχουμε μονο σε mobos… σε ένα καρο πλακέτες έχουμε για χίλιους λογους. Ενας μηχανικός ήχου προ σχεδιάζει ένα ενισχυτή πρέπει να λάβει υπόψη του τη σωστή ψύξη. Όλη η αλυσίδα ενός ηχητικού συστήματος -> dac, ενισχυτές προ ενισχυτές θέλουν VRMs και σωστή ψύξη. Δεν είναι μόνο τα πανάκριβα PC Σορυ, απλά οι κατασκευαστές μητρικών όντως τα έχουν λίγο χαμένα και πρέπει να σοβαρευτούν. Από εκεί και πέρα, δεν έχω καταλάβει το όλο θέμα με το silent throttling, και τι ακριβώς συμβαίνει. Αν όντως δεν ρίχνει Hz , ή δεν αναφέρει ότι τα ρίχνει. Θέλει λίγο ψάξιμο ακόμα. Χαχαχ θα σου κατι να γελάσουμε προχθές ο φιλος με τον 1700 έκανε αντιγραφή απο στικακι σε στικακι το δεύτερο στικακι φίλου χρεπι USB 2 ε δεν τα κατάφερνε και εφαγε ένα blue screen.. στην επανεκκίνηση εφαγε και 4 short beep που δήλωναν οτι ειχε ενα προβληματάκι η real time.. Με πήρε έντρομος τηλ τι συμβαινει.. και αυτο που του ειπα ακριβώς ειναι αυτό ότι θα περιμένει κανενα χρόνο με bios και chipset updates γιατί το hardware που εχει είναι οτι πιο τελευταιο κυκλοφορεί. και μαζι με τα τελευταία Win είναι ενα κοκτέιλ για .. συγκινήσεις.. :-D Έχω δει πολλών ειδών / κατασκευαστών pc να τα παίζουν με usb. Κλασικά reboots από στατικό ηλεκτρισμό κατά τη σύνδεση. Προβλήματα μεταξύ ‘γείωσης’ θύρας και ‘γείωσης σασί’ … χνούδια στις usb (χαχα εγώ τις καθαρίζω με πεπιεσμένο αέρα τακτικά, ειδικά σε nas/servers που κάθονται καιρό Και φυσικά πολλών ειδών μπλε οθόνες από το usb driver. Χαχα η MS ακόμα δεν έχει καταφέρει να γράψει καν usb2.0 audio class driver και παίζουμε με thesycon Είναι λίγο εύκολο να τα ρίχνεις στον ‘νέο υπολογιστή’ αλλα δυστυχώς τα προβλήματα είναι μακροχρόνια. Αυτός (φώτο) είναι ο 7700κ μου stock για λειτουργία 24/7/365 δεν θα σεβόμουνα τον εαυτό μου αν το έστηνα διαφορετικά. Αφού λοιπόν έρθει με το καλό ο 7820x θα στηθεί στο τραπέζι θα δω θερμοκρασίες και θα αποφασίσω με τι ψήκτρα θα μπορεί να δουλέψει και αυτός 24/7/365 Το airflow επίσης σε όλο το κουτί είναι δεδομένο άντε να το αυξήσω λίγο για τον φόβο των ιουδαίων όχι μόνο για τα VRM αλλά και για τον nVme που η Samsung αρνείται πεισματικά να τους βάλει μια ψήκτρα. Αλλα φτάσαμε να συζητάμε αυτά που εγώ και νομίζω όλοι που σεβόμαστε τα μηχανήματα μας και τον εαυτό μας θεωρούμε αυτονόητα. Έχω ένα παλιό-κουτί , αλλά παίρνει *λεπτό* ανεμιστήρα πίσω από το CPU. Δε ξέρω αν βάζουν σε νέα κουτιά ακόμα τέτοια θύρα (μας έφαγαν οι αναμονές υδρόψυξης ψηλά). Βοηθά πολύ στην γενικότερη θερμοκρασία της πλακέτας στην πίσω πλευρά. Οπότε εάν έχεις αναμονή σου προτείνω να βάλεις. Κακό δεν κάνει. Όσον αφορά τους nvme , έχω δει ψεύτικες ‘ψήκτρες’ που κολάν, και αυτές ένα logo είναι και τελικά καλή δουλειά δεν κάνουν. Γενικά στους nvme δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το είναι καλή ψύξη και τι όχι. Πιθανά πάλι η καλή κυκλοφορία αέρα να είναι καλύτερη από ένα αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο. Να ’ταν αυτά τα μόνα μας προβλήματα εντωμεταξύ καλά θα ήταν 48 hyper-threads, 47 of them idle https://randomascii.wordpress.com/2017/07/09/24-core-cpu-and-i-cant-move-my-mouse/ Γενικά όσοι από εμάς διαχειριζόμαστε servers, έχουμε φάει τα μούτρα μας πολλές φορές , το να καταφέρεις ένα multithreaed τέρας να αποδώσει είναι πολύ δύσκολο. Πάλι καλά όμως εκεί οι mobos είναι καλύτερα σχεδιασμένες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου, μη τρέξεις FFTs ή power viruses. Ας το δούμε κι αλλιώς , το furmark σε tesla δεν θα πρέπει ποτέ να ρίξει ένα server. Γενικότερα αναμένω να δούμε και τους μεγαλύτερους επεξεργαστές του 7900, να μελετήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά τους. Τόσο στο scalability , όσο και στο reliability. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 ΙΜΗΟ δεν ήταν για clickbait ^ Αυτό, σε επαγγελματικές εφαρμογές που θέλουν να τρέξουν AVX-512 instructions έχει διαφορα προβλήματα το x299. Για games και χαλαρή χρήση ότι και CPU να έχεις με σωστή ψύξη δεν καταλαβαίνουν πολλά. Ειδικά όσο ανεβάζεις τα cores που το CPU util πέφτει κάτω από 50%. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο der8auer είναι extreme overclocker, αυτά τα phantom throttling και VRM προβλήματα προφανώς επηρεάζουν την δουλειά του, και επειδή πρέπει να κάνει και pre-built + binning του κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή αυτή η πλατφόρμα. Την ίδια γκρίνια ακούμε και από το Silicon Lottery. Το throttling είναι ότι χειρότερο όταν τσεκάρεις stability, γιατί μπορεί σε μια εφαρμογή να φαίνεται "ok" και να τρώς crash στην επομενη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aOUaS88 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 -- Μέχρι 1,25v τάση με το δικό μου (custom loop) η μέγιστη θερμοκρασία στο cinebench ας πούμε ήταν 82 βαθμοί στα 4,8ghz, Eπίσης με 1,26 παίζει στα 4,9 με παρόμοια θερμική συμπεριφορά. - Στα 1,3v, η συμπεριφορά αλλάζει και αν δοκιμάσεις cinebench ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες σχεδόν στους 100 βαθμούς, 1.25 ταση με custom loop 82 βαθμους...Ειμαι ο μονος π εχει αρχισει να πιστευει οτι η ιντελα οχι απλα δν βαζει οδοντοπαστα,αλλα παιζει να μην βαζει κ τπτ απολυτος Για να παει εμενα 80 βαθμους πρεπει να του καρφωσω 1.50 volts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Να δούμε αν θα βάλει μυαλό στους Coffee Lake.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aOUaS88 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Ενα cpu 450 euro να μην μπορει να το ψυξει custom loop στα 1.25, δν ξερω, εμενα με ξεπερνα Ωραια τα herz δν λεω, αλλα να θελω ln2 για ψυξη στα 1.25,αστο ιντελα μας υποχρεωσες..Παλι καλα π δν τα στειλα τα δικα μ τελικα γτ σκεφτομουν κ γω να παω σε εναν 7800χ, αλλα τελικα ουστ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
50EuroUser Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Και μιλάμε για τον 6C με Custom Loop ... για να την παλέψουν δηλαδή οι 8-10C (18C?) με νορμάλ AiO 240mm θέλουν delid για normal OC. Η φήμη περί soldered που προκαλεί θέματα σε μικρά die cores δεν στέκει εδώ επειδή μιλάμε για αρκετά μεγάλα Die size και όχι τπτ i3. Οι εταιρίες μπορεί να ξέρουν καλύτερα απο τον καταναλωτή τα περί συμπεριφοράς σιλικόνης/Tim/Heatspreeder άλλα δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγόνος οτί το κέρδος είναι το παν για την κάθε πολυεθνική, το ότι έναναν αυτήν την επιλογή δεν πάει να πεί οτι είναι και η καλύτερη, πόσο μάλλον αν μιλάμε για 2~3€ κόστος σε cpu των ~1000€. Το feedback από τους χρήστες δεν τους ενδιαφέρει, περιμένουν όλοι 6C mainstream με νορμάλ τιμή και πάει βγάζει i5-7640X στα ~260€ σε Hedt socket ... χωρίς έλεος ένα πράμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aOUaS88 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Oσο βλεπουν εκει στην ιντελ οτι πουλανε οι "βραστηρες" τους,τι τους νοιαζει αν βαρανε και 200 βαθμοι τα chip.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Πολύ κλάμα βλέπω για τα temps αλλά σε σύγκριση με τι δεν βάλατε....??Και έμενα με 1.25 volt είναι παγάκι...ΚΑΙ??Δεν έχει όμως 12 [email protected] και ουτε βγαζει τα ιδια νουμερα...Και λέτε και για delid...έλεος σε στοκ...αχαχαχαχα..Ενας 7820x στα 4.5 ghz λουκουμάκι είναι...άλλα πολλά τα λεφτά.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα