Προς το περιεχόμενο

Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066

aOUaS88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ μιλησα σαν υποψήφιος αγοραστής κιόλας που είμαι σε αναζήτηση αυτές τις μέρες για επεξεργαστή. Τι περιμένεις δηλαδή μα διαβάσεις εδώ. Μπράβο ιντελ για τον 7740 που για 100 mhz είναι ακριβότερος του 7700 ειδικά στις μητρικές? 7800 που είναι στα ίδια με 6800? Για να μην αναφέρουμε τον i5 μαι γελασουν και οι πέτρες. Δεν ξέρω σε ποιον πραγματικά απευθύνεται αυτό το. Socket και από ότι φαίνεται ούτε η ίδια ή ιντελ ξέρει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγάλο στοίχημα της Intel και αυτό που έχει καταφέρει είναι καλό multi αλλά εξίσου καλό single,

αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και σε αυτούς απευθύνεται.. σε αυτούς που δεν χρειάζεται να διαλέξουν ανάμεσα στα δυο.

βλέπεις ότι δεν έχει διαφορα στο single από τον 7700κ αλλά στο multi έχει μεγάλη διαφορα.

Έτσι και η μετάβαση στην όποια εξέλιξη του sofware θα γίνει πιο ομαλά και δεν θα χρειάζεται κάθε φορά ο χρήστης η καλύτερα ο επαγγελματίας να έχει το μυαλό του και σε αυτό..

Επίσης εγώ προσωπικά πιστευω οτι η δυνατότητα να ξεκινήσει κάποιος σήμερα με i5 ενδεχομένως και να μπορεί να φτάσει και σε τέρατα απο πυρήνες ίσως προσελκύσει μερικούς,

Το μόνο φάουλ που χρεώνω εγώ στην ιντελ είναι τα λιγότερα απο 40 Lanes στον 8Πυρηνο γιατί lanes = futureproof.

• Like 2

Το μεγάλο στοίχημα της Intel και αυτό που έχει καταφέρει είναι καλό multi αλλά εξίσου καλό single,

αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και σε αυτούς απευθύνεται.. σε αυτούς που δεν χρειάζεται να διαλέξουν ανάμεσα στα δυο.

βλέπεις ότι δεν έχει διαφορα στο single από τον 7700κ αλλά στο multi έχει μεγάλη διαφορα.

Έτσι και η μετάβαση στην όποια εξέλιξη του sofware θα γίνει πιο ομαλά και δεν θα χρειάζεται κάθε φορά ο χρήστης η καλύτερα ο επαγγελματίας να έχει το μυαλό του και σε αυτό..

Επίσης εγώ προσωπικά πιστευω οτι η δυνατότητα να ξεκινήσει κάποιος σήμερα με i5 ενδεχομένως και να μπορεί να φτάσει και σε τέρατα απο πυρήνες ίσως προσελκύσει μερικούς,

Το μόνο φάουλ που χρεώνω εγώ στην ιντελ είναι τα λιγότερα απο 40 Lanes στον 8Πυρηνο γιατί lanes = futureproof.

Δηλαδή το να κλοκάρεις με Boost δυο πυρήνες και να έχεις 250-300watt κατανάλωση από το CPU, να θες υδρόψυξη για να τον κρατήσεις σε νορμάλ θερμοκρασίες,  το λέμε κατόρθωμα ?

Κατόρθωμα για την intel ήταν το 2006 που κατάφερε να δώσει από τους ανεκδιήγητους pentium, τους c2d που με την μισή συχνότητα με διπλάσια cores και χαμηλότερη κατανάλωση, σκόραραν στο διπλάσιο....

Εγώ δεν το λέω κατόρθωμα λέω όμως ότι για να πάρεις αυτά τα δυο χρειαζόσουν 2 διαφορετικές πλατφόρμες.

Αλλιώς κάπου έπασχες σοβαρά..

Τώρα αυτο για την κατανάλωση εχει απαντήσει ο φιλος μας στο άλλο ποστ,μην τα βλεπεις ολα μέσα απο το πρίσμα του Gamer,

o επαγγελματίας θελει να πατάει το κουμπι και να ειναι παραγωγικός.. αλλιως χάνει απείρως περισσότερα χρήματα απο την όποια καθυστέρηση για οποιονδήποτε λόγο.

Δεν νομίζω πως χρειάζονται δυο διαφορετικές πλατφόρμες . Και η X99 καλά τα πήγαινε σε single thread και η AM4 καλά τα πάει και η TR4 λογικά καλά θα τα πηγαίνει.

Μικρές οι διαφορές πλέον.

Οσο για τα δυο συστήματα, τεχνοοικονομικά αν τα βάλεις, υπάρχουν λύσεις που μπορείς να σετάρεις με το ιδιο κόστος και να έχεις το optimization που δίνει το κάθε σύστημα για την κάθε δική σου εργασία . Και τους δυο κόσμους δηλαδή στο max.

Η όλη πλατφορμα του 2066 αυτή την στιγμή πάσχει σε αυτό το κομμάτι , αν βγάλουμε έξω λοιπές παθογένειες .

Τέσπα, εσύ έχεις και μια αγάπη στα mac , οπότε λογικό μου ακούγεται να κοιτάς να πάρεις κάτι που είναι σεταρισμένο όσο γίνεται στις ανάγκες σου.

Ποτέ στην ιστορία των cpu, δεν υπήρχε προιόν που να είναι καλύτερο στα πάντα. Οπότε όλα είναι θέμα προτιμήσεων και χρήσης .

Η x99 μόνο υπο το καθεστώς oc πήγαινε πολύ καλά στο single αν την είχες μόνο με το turbo κούτσαινε σοβαρά.

γι'αυτο έλεγα παντα τσιμπήστε τους λιγο ειναι αστείο σε αυτή την πλατφόρμα.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i7-6800K/3647vs3607

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i7-7800X/3647vsm304816

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core--i7-7820X/3647vs3928

Δεν εχω καμιά αγάπη στα Mac εχω όμως αγάπη στους ανοιχτούς ορίζοντες.

είναι σαν να μου λες διάλεξε βουνό η θάλασσα αλλά εγώ να μπορώ να εχω και τα δυο.

Πάντα η χρήση είναι το σημείο G των builds  ;) :lol: :lol:

Ωραία όλα αυτά αλλά δεν νομίζω τις περισσότερες πωλήσεις σε επεξεργαστές και κάρτες γραφικών να τις κάνουν οι επαγγελματίες,ειδικά στην ελλαδα που είμαστε. Και όπως έχω ξαναδεί και πιο παλιά όταν λέμε χρήση gaming εννοούμε την πιο απαιτητική χρήση των αγοραστών αυτών για να δικαιολογούν τα παραπάνω χρήματα μιας και για απλή χρήση και ο g4560 είναι υπεραρκετος.

Εγώ δεν μπορώ να το υπολογίσω γιατί το videoediting είναι μια τεράστια "κοινότητα" στην Ελλάδα.

Αν παρατηρήσεις στις συνθεσεις τα Gaming συστήματα έχουν πέσει στα 600 - max 1000 ελάχιστοι έχουν την δυνατότητα πλέον να στήσουν Gaming με 1500+

Με τους 7800x/7820x/7900x δεν έχεις όσο καλο single core όσο έχει ο 7700k λόγο χαμηλότερων clocks και throttling άρα επιλογή μεταξύ multi και single κανεις πάλι. Αυτά τα stock benchmark ενδιαφέρουν πολύ λίγους που τα σκάνε για HEDT, μιας και είναι enthusiasts που πρέπει να ξέρουν και πως να κανεις OC. Οι Broadwell-E μια χαρά τα πάνε με OC απέναντι σε x299.

Με τους 7800x/7820x/7900x δεν έχεις όσο καλο single core όσο έχει ο 7700k λόγο χαμηλότερων clocks και throttling άρα επιλογή μεταξύ multi και single κανεις πάλι. Αυτά τα stock benchmark ενδιαφέρουν πολύ λίγους που τα σκάνε για HEDT, μιας και είναι enthusiasts που πρέπει να ξέρουν και πως να κανεις OC. Οι Broadwell-E μια χαρά τα πάνε με OC απέναντι σε x299.

Ναι μόνο το 99,3 των καταναλωτών.. :P

Ναι μόνο το 99,3 των καταναλωτών.. :P

Να είσαι σίγουρος πως όλος ο κόσμος που παίρνει high-end desktop τα τρέχει σε stock, πιο πιθανό το 99% να κάνει OC παρα το αντίθετο.

Αν κρίνω από την λίστα του linus σε πιο πίσω video όπου βγήκε μέσος όρος 7700κ,b μητρική και evo ψυκτρα μάλλον δεν ξετρελενονται πολλοί με αυτό. Σε ακριβότερος επεξεργαστές δεν γνωρίζω αλλά αμφιβάλλω όποιον τον ενδιαφέρει το oc να δώσει 1100 ευρώ ξέρω γω για cpu mobo ram εκτός αν έχουν λεφτά για πέταμα :P τέλος θα συμφωνούσαν με το προηγούμενο σκεπτικό περί i5 και αναβάθμισης στο μέλλον αν οι μητρικές ήταν φθηνότερες. Όσο για τα περί. Gaming pc στο insomnia γελανε και οι πέτρες μιας και οι περισσότεροι ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια δεν αγοράζουν και τζάμπα τα ανοίγουν

Απλά για να τους απαντάει κανείς έριξαν το budget σε πιο γήινα επίπεδα.

Εγώ και στους ακριβοτερους ryzen στο skroutz στις κριτικες ( όχι οτι είναι ότι καλύτερο) βλέπω και αναφέρουν για παιχνίδια.

H ακατάσχετη παπαρολογία από πολλούς συνεχίζεται στο ΟΤΙ στο prime 95 ΘΕΜΑ είχε ΤΟΣΟ και ο haswell s/e/ep όπου απαγορευόταν η χρήση του ώς stress test, Αλλα αυτό αφήνει αδιάφορο τόσο τον de8auer OΣΟ και τα βλαμμένα που επειδή είδαν ΑΥΤΗ την συμπεριφορά μόνο σε αυτό το σενάριο χρήσης του prime 95 την έκαναν ΑΝΑΓΩΓΗ στο σύνολό γράφοντας μαλακίες ότι στο 299 ο επεξεργαστής θέλει 500w κατανάλωση, custom υδρόψυξη, ότι είναι ο pr'escott ότι βράζει στους 100 βαθμούς κάι άλλες βλακείες 

Ειδικά στο prime95 avx enabled λιώνουν και τα 4 core. Σχετικά με τους haswell EP φαίνεται να έχεις δίκιο(προσωπικά δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτήν την πλατφόρμα):

https://rog.asus.com/articles/overclocking/rog-overclocking-guide-core-for-5960x-5930k-5820k/

Stress Testing
Users should avoid running Prime95 small FFTs on 5960X CPUs when overclocked. Over 4.4GHz, the Prime software pulls 400W of power through the CPU. It is possible this can cause internal degradation of processor components.
We use the ROG Realbench stress test, with the corresponding amount of installed memory selected in app. The stress test is equal or greater to alternatives, using real, open source apps with an oscillating load across the main PC subsystems.

Fail δηλαδή και ο 5960Χ με τα ίδια κριτήρια.

Δεν μας φτάνει δηλαδή που παίρνουμε many core chips με συχνότητες πάνω από τα 4Ghz ζητάμε και τα ρέστα.

Εν τω μεταξύ το hardware unboxed, στη δοκιμή στην οποία γείωσε τους skylake X, έχει κάποιους ενδιαφέροντες πίνακες με την απόδοση σχεδόν όλων των τσιπ μέχρις ώρας στα multithreaded games όπως π.χ. το Mafia 3.

Αξίζει να τους δει κανείς για να βγάλει τα συμπεράσματά του για το λεγόμενο futureproofing στο gaming. Ή τελος πάντων στην απόδοση στα bad ports, αν το δει κανείς έτσι. Δεν πιστεύω να τον πούνε και τώρα intel shill.

Από το 4:47.

Eδω σε 4c8t που οριμαζει 10 χρονια σαν τεχνολογια και τα 5ghz ειναι οριακα,ποσο μαλλον σε 6c12t που θα βγουν σε mainstream πλατφορμα.Ακομα και υπηρχε ετοιμη αρχιτεκτονικη που να επιτυγχανουν 5ghz πολλα τσιπακια στην παραγωγη,ειναι σιγουρο οτι αυτο θα εμενε παλι στην extreme πλατφορμα για το μελλον.

Δεν παιζει να θαψει ολοκληρη hedt πλατφορμα,αυτο που παιζει να κανει ειναι να ριξει τις τιμες των κατηγοριων,ετσι ωστε σε λεφτα 7700k να παρεις εξαπυρηνο με χρονισμους ομως haswell-e,οχι kabylake.Oi mainstream χρηστες παντα παιρνουν το περισσευμα.

Οι coffee lake θα είναι 14nm++. Πιστεύω ότι χωρίς ΗΤ on(δηλαδή ο i5 coffee lake) θα τα πλησιάζουν και με καλύτερες θερμοκρασίες απ'ότι οι 7700Κ. Το ΗΤ προσθέτει 10c ή και παραπάνω.

Εκείνο που περιμένουμε να δούμε φυσικά είναι οι τιμές. Υπάρχουν πάντως τρόποι για να δώσεις 6c/12t χωρίς να κόψεις πωλήσεις από τους X299. Ο ένας είναι να κόψεις κρίσιμα features της X299 πλατφόρμας και ο άλλος τα κλειδώματα στα ρολόγια των 6c/12t.

Αν κρίνω από την λίστα του linus σε πιο πίσω video όπου βγήκε μέσος όρος 7700κ,b μητρική και evo ψυκτρα μάλλον δεν ξετρελενονται πολλοί με αυτό. Σε ακριβότερος επεξεργαστές δεν γνωρίζω αλλά αμφιβάλλω όποιον τον ενδιαφέρει το oc να δώσει 1100 ευρώ ξέρω γω για cpu mobo ram εκτός αν έχουν λεφτά για πέταμα :P τέλος θα συμφωνούσαν με το προηγούμενο σκεπτικό περί i5 και αναβάθμισης στο μέλλον αν οι μητρικές ήταν φθηνότερες. Όσο για τα περί. Gaming pc στο insomnia γελανε και οι πέτρες μιας και οι περισσότεροι ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια δεν αγοράζουν και τζάμπα τα ανοίγουν

Απλά για να τους απαντάει κανείς έριξαν το budget σε πιο γήινα επίπεδα.

Εγώ και στους ακριβοτερους ryzen στο skroutz στις κριτικες ( όχι οτι είναι ότι καλύτερο) βλέπω και αναφέρουν για παιχνίδια.

Ποτέ δεν ήμουν οπαδός της Β μητρικής και ο 7700κ δεν είναι για evo είναι ζεστός πολύ,

επίσης μπορώ να πω ότι δεν ήμουν και ποτέ οπαδός των πολύ ακριβών μητρικών

διάβαζα πάντα καλά για αυτό το κομμάτι hardware και πάντα βρισκόμουν κάπου στην μέση.

Ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα,με αυτόν τον τρόπο,ίσως εχω σταθεί και τυχερός,αλλά ακόμα και τα μεταχειρισμένα μου δουλεύουν ακόμα εκεί που υπάρχουν.

Αυτό είναι ακόμα ενα κομμάτι που μ'ενοχλει στους Ryzen οτι όλες οι μητρικές που εχω δει ρε φίλε είναι τσιγαρόχαρτα,δεν ξερω αν και οι asus είναι ετσι δεν εχω δει Asus αλλά τα υπολοιπα πολύ φτήνια..

Δυστυχώς ομως αν δεν υπαρχουν φραγκα αρχιζουν οι αλχημείες στην σκέψη μας,αλλα εγω πλεον προτιμώ να μην στήσω παρα να στήσω μετριότητες,κατω του μέσω όρου,σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Τώρα και αυτοί οι X θα βρουν τον δρόμο τους σύμφωνα πάντα με την χρήση,

εμένα μ'αρεσει η ιδέα του Turbo max 3 και μου κάνει και στην χρήση,ετσι αποφάσισα να πάω στον 8πυρηνο,να εισαι σίγουρος οτι αν βρω πατάτα θα φάνε κράξιμο της αρκούδας αφού ως ενδιαφερόμενος θα τα εχω πληρώσει κιόλας..

Αλλα θα σου πω και κατι δεν δίνω καμιά σημασία σε ολους αυτούς με τα videakia στο utube είτε ειναι θετικα είτε αρνητικά ολοι αυτοί προσπαθούν να βγάλουν χρήματα απο κάπου και όποιος τους τα σκάσει τους έχει ,προτιμώ να διαβάζω feedback απο πραγματικούς χρήστες, και επίσης προτιμώ να πληρώσω κάτι να το δοκιμασω με την υποκειμενική μου ματια και αν δεν μου κάνει να το πουλήσω,οτι έκανα με τον 1700 δηλαδή,και να είμαι αν μην τι αλλο σίγουρος οτι μου κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...