Προς το περιεχόμενο

Intel Kaby Lake-x Skylake-x, socket 2066

aOUaS88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και είμαι κατά της υλοποίησης των FiVR στούς Haswell-E έχουν πολύ καλύτερες θερμοκρασίες (εκεί ήταν το πρόβλημα του 1150) από τους επεξεργαστές που περιμένουμε.

Οπότε αν και το θεωρείς μειονέκτημα δεν το βλέπω και τόσο.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ 100%

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα αναβαθμισω σε x299 τους επομενους μηνες και βασικα με την x299 killer της asrock οταν με το καλο ερθει ΑΛΛΑ η γνωμη μου ειναι πως το x299 ειναι χειροτερο sidegrade απο το x99 ακομη και απο οτι ηταν το X79 σε σχεση με το x58, τουλαχιστον το x79 εδωσε quad chanel imc, το x299 στα ουσιαστικοτερα σημεια του ειναι ιδιο με το x99 quad chanel ddr4, m2 slot direct συνδεση με το cpu. Τωρα τα usb c κλπ ειναι απλα για γελια, οι επιδοσεις επισης θα ειναι αλλο ενα θεμα o skylake ειναι γνωστος απο το 1151 γυρω στο 10% πανω απο haswell οποτε η πρωτη γενια cpu στο 2066 θα ειναι λιγο πανω απο τα σημερινα.

Και 10 και 12 cores να βγαλει το sweet spot και τα γρηγοροτερα τσιπακια για gaming θα ειναι οι 6 cores εκδοχες του skylake x σε συχνοτητες 4,5 ghz, τα 8 10 ,cores σε games θα ειναι αχρηστα αφου με τοσους πυρηνες το κλοκαρισμα θα ειναι μικροτερο, θεωρητικα ο μονος λογος που οι δικαιολογει την συνταξιοδοτηση του x99. απο την intel ειναι τα vrms στο heatsreader κληρονομια του ,haswell που απουσιαζουν στον skylake.

Τα μικρα quad core στο 2066 ειναι doa ηδη και αξιζουν μονο για benchaρισμα στο ,hwbot

Να προσεχεις αν θες να πας στον 7800x γιατί έχει πιο χαμηλά binned IMC, είναι στα ψιλά γράμματα αλλα ενώ όλη άλλη η σειρά υποστηρίζει μέχρι 2666 ο 7800x υποστηρίζει μέχρι 2400.

Αν και είμαι κατά της υλοποίησης των FiVR στούς Haswell-E έχουν πολύ καλύτερες θερμοκρασίες (εκεί ήταν το πρόβλημα του 1150) από τους επεξεργαστές που περιμένουμε.

Οπότε αν και το θεωρείς μειονέκτημα δεν το βλέπω και τόσο.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ 100%

Δεν το εξήγησα καλά επειδή έγραφα από android, δεν το έγραψα ούτε ως μειονέκτημα ούτε ως πλεονέκτημα απλά εικάζω ότι είναι και η αιτία που θα καθιστούσε αδύνατη την χρήση του 2011-3 με τον skylake-x στην περίπτωση που η ιντελ θα ήθελε να το χρησιμοποιήσει αντί του 2066.

@Spartan, θεωρώ πως θα είναι θέμα τύχης πόσο ψηλά θα χρονίσει τις μνήμες ο 7800Κ,έτσι και αλλιώς ο 5820Κ που έχω τώρα 2133 υποστηρίζει επίσημα, αλλά είναι σταθερότατος με τις g.skill ripjaws@3200mhz, το θέμα είναι αν θα κλοκάρει το ίδιο καλά με το διαμαντάκι 5820Κ που έχω τώρα 4,7 με 1,33 vcore 24/7

Δεν τον έχω σε τρελή εκτίμηση τον τύπο και τον θεωρώ intelάκια...λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα όμως...που αξίζουν σκέψης. Και εμένα μου φαίνεται ότι η amd έπιασε την intel με κατεβασμένα βρακιά και τώρα η μπλε τρέχει να μαζευτεί...μακάρι να έχω άδικο αλλά...

• Like 2

Δεν τον έχω σε τρελή εκτίμηση τον τύπο και τον θεωρώ intelάκια...λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα όμως...που αξίζουν σκέψης. Και εμένα μου φαίνεται ότι η amd έπιασε την intel με κατεβασμένα βρακιά και τώρα η μπλε τρέχει να μαζευτεί...μακάρι να έχω άδικο αλλά...

Για τουλάχιστον 2 χρόνια δεν μαζεύεται, και κράτα αυτό που λέω ;)

Υποτίμησαν τον αντίπαλο δυστυχώς.

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και δεν μίλησε για το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους enthusiasts, HEDT χωρίς solder. Αλλα για να λέμε και την αλήθεια η AMD δεν έβγαλε την τέλεια πλατφόρμα day 1, και αυτοί βιάστηκαν να βγάλουν AM4 όπως έχουν ήδη πει όλοι οι partners και ευτυχώς φαίνεται ότι θα πάρουν περισσότερο χρόνο με την TR4 πλατφόρμα. Το καλο είναι ότι θα δούμε και μια καλύτερη Intel αλλα και μια καλύτερη AMD μετά απ' όλο αυτό (λογικά). Η X299 πλατφόρμα είναι μια μεταβατική περίοδος για την Intel imo.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 3

Με την τιμή των επεξεργαστών στο TR4 στα 849$ για τον κορυφαίο 16/32 . (Το πολύ 500$ για τον μικρότερο).

Με υπερδιπλάσια lanes από τους μεσαίους intel και 30% παραπάνω lanes στους μεγάλους .

Με το AM4 να δίνει 8c/16t με 300€ και μητρικές με 100€.

Με το TR4 να είναι ίδιο socket με τα naples, και να μπορεί αν χρειαστεί να φορτώσει παραπάνω πυρήνες.

Με τους ZEN να έχουν καλύτερο efficiency από Sky/kaby.

Το 2066 είναι ήδη εκτός αγοράς και απλά δεν το έχετε καταλάβει.

Η intel για να μπει στο παιχνίδι θέλει

Α) πλήρη πλατφόρμα σε 6 & 8 cores μοντελα, ώστε να δικαιολογείται η επιλογή 2066 socket απέναντι στο AM4. Με 28 lanes vs 24 (am4) αλλά την τιμή πλατφόρμας στον Θεό δεν πας πουθενά.

Β) Γήινες τιμές . Το 10core της θα είναι ακριβοτερο από το 16c του ανταγωνιστή.

Μάλλον και το 8core της ακριβότερο από το 12/24 του ανταγωνιστή.

Γ) Ψύξη πακέτο με το cpu, αν ισχύει ότι προτείνει υδροψυξη.

Δ) Εγγύηση πως το socket θα υποστηρίξει νεότερα cpu για 4ετη τουλάχιστον.

• Like 10

I love Intel chips/builds, but it seems that with AMD firing Ryzen/Threadripper, Intel is no longer creating the enthusiast market, but reacting to it, and in a terrible way. I've never wanted to build an AMD system until recently. Intel has been monopolizing the market for too long, and it's showing.

Το καλύτερο σχόλιο που διάβασα κάτω από το video από Ιντελάκια. Τα λέει όλα. Η AMD ανάγκασε την Ιntel να αντιδρά και μάλιστα να αντιδρά με τελείως αλλοπρόσαλλες κινήσεις. Το παιχνίδι για αυτή τη χρόνια το κέρδισε κατά κράτος η AMD σε όλους τους τομείς και αυτό πιστεύω θα φανεί αργά ή γρήγορα και στις πωλήσεις. ίσως μπορούμε να πούμε ότι ξεγύμνωσε την πολιτική ξεζουμίσματος της Intel που κρατάει εδώ και αρκετά χρόνια.

• Like 3

Τι θυμήθηκα τώρα ο αρχαίος !!!

Εποχές socket 7 .

Για όσους ήταν τότε σε βρεφονηπιακό σταθμό , στο ίδιο σόκετ , έμπαιναν και οι intel pentium και οι amd και οι cyrix.

Οι intel ήταν μέχρι 233 MHz . Και έβγαλε η cyrix την επεξεργαστάρα 6x86mx που τον αποκαλούσαν cyrix 266 .

Λέγαν όλοι ότι την έσκισε την intel , επεξεργαστάρα ισοδύναμη με intel 266 που δεν υπήρχε σε αυτό το socket και φθηνότερη,

οπότε οι pentium θα έμεναν στα αζήτητα , θα έκλεινε η intel κτλ.

(Μετά από λίγο καιρό βγήκε στη φόρα ότι παιχνίδια που ήθελαν minimum 133mhz ίντελ , δεν έτρεχαν στην επεξεργαστάρα τον cyrix 266).

Όλες οι προβλέψεις είχαν πραγματοποιηθεί και τότε ! Ο cyrix 266 σάρωσε και η intel ... έκλεισε , ενώ η cyrix κυριάρχησε και πήρε όλες τις πωλήσεις.

• Like 1

Ο Linus αναρωτιέται τι νόημα έχει μια ακριβή μητρική με πολλά pci express lanes και memory channels τη στιγμή που αν της καρφώσεις π.χ. έναν lower end 4c ή 4c/8t δεν θα λειτουργούν όλα.

Να του δώσουμε λοιπόν μια απάντηση. Αναβαθμισιμότητα. Ένα board που το παίρνεις ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να κοτσάρεις ένα μεταχείρω 8c και πάνω χωρίς να χρειαστεί να πετάξεις τα πάντα.

Ισχύει όμως, όπως λέει στο βίντεο ότι οι threadripper της δημιουργούν προβλήματα στο market segmentation. Έχεις από τη μία την αγορά των xeon όπου πουλάς χρυσάφι ακραία many core cpus και από την άλλη την αγορά των i7 extreme με αρκετά λιγότερα και σε πολύ πιο γήινες τιμές.

Και η amd μπαίνει σφήνα σε σημείο που δεν ξέρεις τι να κάνεις για να μην χάσεις τα υπερκέρδη των xeon. Έτσι αρχίζεις να παίζεις με τα features για να μην κανιβαλιστούν οι xeon από τους many cores i7 και i9.

Το πρόβλημα της ίντελ είναι στο μάρκετινγκ. Όχι στην αδυναμία της να φτιάχνει "moar cores" από τρανζίστορ. Αυτά τα πράγματα αφορούν φυσικά την σερβεροαγορά και τα workstations. Ο home user δεν δίνει δεκάρα αν υπάρχουν μοντέλα με 200 cores π.χ. στα 600€

• Like 1

Τι θυμήθηκα τώρα ο αρχαίος !!!

Εποχές socket 7 .

Για όσους ήταν τότε σε βρεφονηπιακό σταθμό , στο ίδιο σόκετ , έμπαιναν και οι intel pentium και οι amd και οι cyrix.

Οι intel ήταν μέχρι 233 MHz . Και έβγαλε η cyrix την επεξεργαστάρα 6x86mx που τον αποκαλούσαν cyrix 266 .

Λέγαν όλοι ότι την έσκισε την intel , επεξεργαστάρα ισοδύναμη με intel 266 που δεν υπήρχε σε αυτό το socket και φθηνότερη,

οπότε οι pentium θα έμεναν στα αζήτητα , θα έκλεινε η intel κτλ.

(Μετά από λίγο καιρό βγήκε στη φόρα ότι παιχνίδια που ήθελαν minimum 133mhz ίντελ , δεν έτρεχαν στην επεξεργαστάρα τον cyrix 266).

Όλες οι προβλέψεις είχαν πραγματοποιηθεί και τότε ! Ο cyrix 266 σάρωσε και η intel ... έκλεισε , ενώ η cyrix κυριάρχησε και πήρε όλες τις πωλήσεις.

Α δηλαδή όπως επαληθεύτηκαν όλες οι προβλέψεις ότι οι Ryzen θα είναι χάλια και θερμάστρες... :-D  :devil:  :confused:  :whistle:  :X  :ph34r:

Ο Linus αναρωτιέται τι νόημα έχει μια ακριβή μητρική με πολλά pci express lanes και memory channels τη στιγμή που αν της καρφώσεις π.χ. έναν lower end 4c ή 4c/8t δεν θα λειτουργούν όλα.

Να του δώσουμε λοιπόν μια απάντηση. Αναβαθμισιμότητα. Ένα board που το παίρνεις ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να κοτσάρεις ένα μεταχείρω 8c και πάνω χωρίς να χρειαστεί να πετάξεις τα πάντα.

Αναβαθμισιμότητα δίνει η AMD που δεν αλλάζει socket κάθε 2 χρόνια φίλτατε...ένα board που το παίρνεις ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να κοτσάρεις έναν καινούργιο 8c ή 16c χωρίς να πετάξεις τίποτε άλλο...όχι η Intel που πληρώνεις μια μητρική για να χρησιμοποιείς την μισή και αλλάζει κάθε 2 χρόνια socket...μην τρελαθούμε...πρέπει οι μπλε να σταματήσουν τις σπασμωδικές κινήσεις και να αλλάξουν λιγάκι τιμολογιακή πολιτική για αρχή... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...