~Palpatin~ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Εντάξει. Ασ'τα αυτά. Να πεις χαιρετίσματα μόνο στον "fallen4ngel". Έχουμε καιρό να ακούσουμε νέα του. Αναφέρθηκα στη σύγκριση. Δεν είπα ότι οι επιδόσεις δεν επαρκούν. Ακόμα και 2600Κ στοκ το τρέχει φίνα σε dx12, αν το σηκώνει η κάρτα. Και δεν είπα φυσικά μόνο για το ROTTR. Δεν έχω θέμα να του το μεταφέρω.Αρκετοί εδώ μέσα ξέρουν ποιος είμαι και ποιος είναι Ούτε το έχω μυστικό ότι είναι φίλος, άλλωστε και η αγγελία που έχω δικά του πράγματα είναι. Αλλά που να σε κόψει Ότι άλλη απορία έχεις μπορώ να στη λύσω με pm αλλά το υφακι James bond δεν σου πάει. Περισσότερο για rain man σε έχω κόψει. Όσον αφορά τον 5820Κ όταν είχε βγει ήταν 20€ διαφορα με τον τότε νέο 6700Κ. Μπορώ να σου πω τουλάχιστον 2 άτομα που πήραν τον δεύτερο και σε 10-15 μέρες πήγαν στον πρώτο. Εσύ με το 660 ποσταρίσματα και την εγγραφη τον 12/2016 για πες μας ποιος είσαι ? Ή απλά πριν ένα μήνα είπες, δεν ασχολούμαι με το άθλημα ... τώρα που βγήκαν τα Ryzen ..? Τουλάχιστον ο pal έχει και ένα λογαριασμό από το 2015 και όχι από την ημέρα που άρχισαν να βγαίνουν οι διαρροές για τους RYZEN και AM4.... αντίθετα με εσένα . Αν πληρώνει καλά η intel και κάνει και κανένα σεμινάριο marketing και προώθησης , μην μας αφήνεις έτσι. Να βγάλουμε και εμείς κάτι ... Δεν πειράζει, θα λέμε και μπαρούφες .... και εγγυώμαστε πως θα έχουν την πρέπουσα αληθοφάνεια. .... Το αστείο είναι ότι εγώ προσωπικά πληρώνομαι από την Intel, παραπάνω δεν λέω για ευνόητους λόγους.Δηλαδή αν δούλευα στην Lada θα έπρεπε να λέω "τύφλα να έχουν τα Mercedes"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madfury Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Εν' τω μεταξύ το επίπεδο του thread έχει γίνει απόπατος, κλασσικά intel vs. amd και ο κάθε ένας να γράφει ότι του κατέβει Τελευταίο ufo ο overclocker που θα κλοκάρει τον 1600Χ στα 4,5ghz, δηλαδή ο kingpin μόλις αποφάσισε να ασχοληθεί πλέον μόνο με γραμματόσημα, έχει πλάκα να διαβάζεις βλακείες από ανθρώπους που διατυπώνουν απόψεις για hardware που ούτε καν έχουν δει από κοντά, πολύ δε περισσότερο να δουλέψουν μαζί του Αλήθεια ξέχασα και τον τίτλο του thread ποιός είναι και moderator υπάρχει πουθενά ή είναι μπορεί να ποστάρει ο κάθε εις πικραμένος το ευφυολόγημα του, αν είναι να γράφουμε και για συνταγές μαγειρικής 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 @πέτρος Δεν ξέρω αν αυτοχαρακτηρίζεσαι ούτε τι σε βολεύει ακριβώς Το θέμα με τα screenshots που πόσταρα δείχνουν ότι ακριβώς μπορείς να καταλάβεις, Θέμα ουδέν, επειδή πετάχτηκες σαν....σε πληροφορώ πως αν διαβάσεις τον διάλογο μου τον spartan παραδέχτηκα ότι παρανόησα την συχνότητα λειτουργίας του 1700 στο benchmark του cpuz και τέλος είδαμε οτι to single core performance ευνοεί τον haswell ενώ σε μulti ο ryzen έχει αποδοτικότερη αρχιτεκτονική και αποδίδει καλύτερα..... Οι υποδείξεις που κάνεις για το τι θα ποστάρεται στα θέμα κράτησε τες για σένα γιατί έγινε το θέμα intel vs. amd, στα έγραψα πάλι και στο προηγούμενο θέμα στις κάρτες γραφικών βγάλε τα κόκκινα οπαδικά πατομπούκαλα που φοράς και δες την πραγματικότητα και όχι τι θέλεις εσύ να ισχύει, κομπλεξισμός είναι να στειλώνεις τα πόδια σε μία άποψη και να κάνεις σα παιδάκι, ΕΧΩ την αγαπημένη σου fury X ΠΟΥ είναι πολύ πιο αργή απο την 980ti, ΔΕΝ κλοκάρεται και θέλει νερό για να παραμείνει σε λειτουργική κατάσταση, ΕΣΥ το μόνο που μπορείς να πείς είναι, ΝΑΙ αλλά στο DOOM me vulkan είναι καλύτερη, η λογική μου λέει οτι x...ε η φατμέ στο γενι τζαμί η πραγματικότητα είναι οτι ήταν ενα κακό προιόν υπερτιμημένο που δεν έπραξε αυτά που υποσχόταν. ΟΜΟΙΩΣ και στο παρόν θέμα, πόσο καλύτερη είναι η amd από την intel, και ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ και γράφεις "οτι με βολεύει" να ποστάρω το single core bench του cpuz ΑΠΛΑ (κωμικό)τραγικός Μήπως θές να σου θυμίσω τις τρολιές της αγαπημένης σου εταιρίας, μετά το 939, έβγαλε το μυθικό am2 με ddr2 που ήταν ποιο αργό απο το 939, έβγαλε τον θεικό FX 9590 5 ghz με αρχική τιμή γύρω στα 800€, πήρε το μυθικό όνομα των FX που ήταν συνώνυμο του XE, και το κατάντησε.......απορρόφησε την ati και απο εκεί που είχαμε μονολιθικά chip επιδόσεων υπέρτερων της nvidia X800XT, X1900XTX, άρχισε τα καραγκιοζιλίκια τύπου HD 2900XT, ή tandem 4870Χ2, και κατάφερε να βλέπει την πλάτη της nvidia, αλλά ξέχασα έχει πιο futureproof προιόντα με πλήρη υποστήριξη σε οδηγούς "γνωστή καραμέλα" ναι γίνεται αν πουλάς την ΙΔΙΑ κάρτα 4 χρόνια με διάφορα βαφτίσια αλλά σε ενα funboy πράσινο κόκκινο μπλε όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα... Και κάνεις σεμινάρια για off topic. Μέχρι και GPU έβαλες μέσα!!! Το off topic αν δεις μάλλον άρχισε από 2 άτομα που εμπλεξαν FX Ryzen κτλπ στο θέμα όπως κάνουν τα ίδια στο θέμα με τα AM4 και γενικά σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν CPU. Στην τελική έμαθα προσωπικά ότι ο 4560 είναι το top mainstream CPU και ο 7700Κ το τέρας επεξεργαστικής ισχύς!!! Τώρα μπορώ να ησυχάσω δηλαδή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Το spoiler είναι παρόν λόγω μεγαλούτσικου κειμένου, ωστόσο ήθελα να ξεκαθαρίσω τη γνώμη μου πάνω στο θέμα δίχως να αφήσω πράγματα χωρίς να τα αναλύσω : Μιας και το εν λόγω θέμα ήταν μέσα σε αυτά που διάβασα θα πω την ταπεινή μου γνώμη, ξεκαθαρίζοντας όμως πως είναι ουδέτερη, με την έννοια πως δεν αποσκοπεί στην υποστήριξη της μιας ή της άλλης εταιρείας ημιαγωγών. Συμφωνώ πως πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστά τόπικ για την κάθε εταιρεία και να γίνεται η αντίστοιχη συζήτηση, όπως είμαι σίγουρος πως όλοι συμφωνούμε. Επίσης συμφωνούμε πως πρέπει στο κάθε θέμα να μην βγαίνουμε off topic και πχ στο θέμα της κάθε εταιρείας να μην αναφέρουμε την άλλη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό και φυσικά δεν είναι ωραίο. Στο εν λόγω θέμα παρατήρησα ξεκάθαρα πως ο σάλος δημιουργήθηκε από δύο άτομα τα οποία ετίθεντο μονόπλευρα υπερ της intel. Πριν δημιουργηθούν αντιδράσεις από τα όσα έγραψα έως τώρα θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω ολοκληρώσει το σκεπτικό μου. Ξεκάθαρα είναι intel θέμα και μπορούν να πουν ό,τι θέλουν οι συμμετέχοντες για την intel αλλά θαρρώ πως πρέπει να έχουν στην άκρη του μυαλού τους πως προς το παρόν οι ryzen πιέζουν πολύ την κατάσταση και πως οι intel πια δεν είναι ο μονόδρομος που ήταν στο παρελθόν, πριν την έλευση δηλαδή της παρούσας πρότασης της amd. Και προσοχή δεν εννοώ πάρε κόσμε ryzen και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να γίνει mix intel και amd γνώμεων και απόψεων το θέμα, αλλά σχόλια που κατά μέσο όρο βγάζουν το συμπέρασμα ότι οι intel μαμάνε και δέρνουν και τα κάνουν όλα απλά δεν στέκουν, ότι η intel θα σώσει τα πάντα και άλλες τέτοιες ανακρίβειες. Θα πει κάποιος εύλογα πως το εν λόγω θέμα αφορά intel και μπορεί να ειπωθεί κάθετί σχετικό και θα πω πως φυσικά και έχει δίκιο και συμφωνώ, αλλά το κάθετί σχετικό θα πρέπει όντως να έχει βάσεις και να ισχύει και όχι να είναι αερολογία που απλώς πετιέται με σκοπό να υπερασπιστεί μονόπλευρα την intel σαν εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για το αντίστοιχο thread των ryzen και τυχόν παλαιότερα thread που αφορούσαν amd. Με λίγα λόγια στο αντίστοιχο thread της κάθε εταιρείας θα πρέπει τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους και όχι να γίνονται μπάχαλο από άτομα που εθελοτυφλούν στο όνομα είτε της amd αλλά είτε της intel. Είναι φυσιολογικό να γίνουν συγκρίσεις στο κάθε θέμα με το cpu της άλλης εταιρείας και αυτό είναι δεκτό σε σημείο όμως που να μην κάνει το thread μπάχαλο και σε σημείο όπου οι συγκρίσεις έχουν βάση και δεν διέπονται από φανατισμό ή παραποιημένα αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το thread των intel να γίνει amd και των amd intel αλλά ελάχιστες συγκρίσεις με σκοπό τη διασάφηση ζητημάτων κρίνονται αναγκαίες. Εν κατακλείδι για να μην κουράσω άλλο μιας και αντί για μήνυμα έγραψα έκθεση τρίτης λυκείου, το ζητούμενο στο οποίο θέλω να καταλήξω και το οποίο προσπαθούν να πουν τα παιδιά που τίθενται ενάντια στην παρούσα ταραχή που δημιουργήθηκε από κάποιους υποστηρικτές της intel είναι πως η εθελοτυφλία μόνο αρνητική μπορεί να αποβεί. Και εθελοτυφλία πάντα όσον αφορά την κάθε εταιρεία, δεν είναι κακά τα intel fanboys και τα amd καλά, κάθε μορφή φανμποϊσμού και ακράδαντης δίχως λόγο υπεράσπισης μιας εταιρείας ουσιαστικά είναι κατά του αγοραστικού κοινού. Φιλικά πάντα και δίχως πρόθεση σύγκρουσης, καθαρά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μιας και το να τσακωνόμαστε για μια εταιρεία είναι απλά άσκοπο, χρονοβόρο και γενικότερα κάτι δίχως ουσία . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Στην τελική έμαθα προσωπικά ότι ο 4560 είναι το top mainstream CPU Θα έριχνα πολύ λάδι στη φωτιά , αν ζήταγα να μου δώσεις μια ήρεμη και αντικειμενική ανάλυση/επεξήγηση σε τούτο ; Αν είναι τεκμηριωμένη , θα την υιοθετήσω/ενστερνιστώ πλήρως . Χωρίς πλάκα και χωρίς υπερβολές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Θα έριχνα πολύ λάδι στη φωτιά , αν ζήταγα να μου δώσεις μια ήρεμη και αντικειμενική ανάλυση/επεξήγηση σε τούτο ; Αν είναι τεκμηριωμένη , θα την υιοθετήσω/ενστερνιστώ πλήρως . Χωρίς πλάκα και χωρίς υπερβολές. Ένας φετινός επεξεργαστής στα 14nm είναι πολύ καλύτερος σε δουλειές που χρειάζονται έως τέσσερα threads από έναν επεξεργαστή πενταετίας στα 32nm. Ταυτόχρονα, είναι πολύ μικρότερος λόγω λιθογραφίας και αριθμού πυρήνων, με αποτέλεσμα να μπορεί να πωληθεί πολύ φθηνότερα. Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Ένας φετινός επεξεργαστής στα 14nm είναι πολύ καλύτερος σε δουλειές που χρειάζονται έως τέσσερα threads από έναν επεξεργαστή πενταετίας στα 32nm. Ταυτόχρονα, είναι πολύ μικρότερος λόγω λιθογραφίας και αριθμού πυρήνων, με αποτέλεσμα να μπορεί να πωληθεί πολύ φθηνότερα. Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Και κατά συνέπεια καλύτερος για την πλειοψηφία των games, από τον επεξεργαστή 5ετίας που πωλείται ακόμη , σε τιμή πολλαπλάσια του φετινού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν κάποιος φανατικός υποστηρικτής του παλιού δεν μπορεί να την δεχθεί , προβάλει θεωρίες συνωμοσίας για να την αμφισβητήσει και προσβάλει όσους τη διατυπώνουν , δεν αλλάζει κάτι . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Για τα σημερινά games, νομίζω πως πράγματι θα σε κρατήσει καλύτερα ο συγκεκριμένος Intel. Επίσης, με την διαφορά στην τιμή θα μπορούσες να πάρεις ελαφρώς καλύτερη κάρτα γραφικών, που στην τελική είναι και το προκείμενο για το συγκεκριμένο προφιλ χρήσης όσον αφορά τις επιδόσεις. Η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο επεξεργαστών πέφτει περίπου στην αντίστοιχη διαφορά τιμής όσον αφορά την ποσότητα μνήμης σε δύο μοντέλα καρτών γραφικών που έχουν την ίδια GPU. Αξίζει τον κόπο να πας για την μνήμη. Περιέργως, λόγω του αριθμού πυρήνων ο 8350 στέκεται ακόμα καλά παρά τα χρονάκια του, και τα παιχνίδια αρχίζουν να ανεβάζουν threads όσο προχωράμε (όχι σαν hard requirement προς το παρόν, αλλά ως τρόπο καλύτερης αξιοποίησης του hardware, με extra threads να αναλαμβάνουν ήχο κτλ). Για μελλοντικά games, νομίζω πως καμπανάκι θα χτυπήσει πρώτα ο intel. Αλλά η συζήτηση είναι θεωρητική καθώς πάντα αγοράζουμε με βάση τις τωρινές/κοντινές μας ανάγκες. Υπό αυτό το πρίσμα, ο G4560 είναι ταμάμ για το κάτω μέρος της αγοράς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Περιέργως, λόγω του αριθμού πυρήνων ο 8350 στέκεται ακόμα καλά παρά τα χρονάκια του Καλά στέκεται και ένας i5 750 του 2009 που έχω και οι QX 9770 του 2008 που είναι πολύ παλιότεροι (με κάμποσο oc , που το σηκώνουν εύκολα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Και κατά συνέπεια καλύτερος για την πλειοψηφία των games, από τον επεξεργαστή 5ετίας που πωλείται ακόμη , σε τιμή πολλαπλάσια του φετινού. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν κάποιος φανατικός υποστηρικτής του παλιού δεν μπορεί να την δεχθεί , προβάλει θεωρίες συνωμοσίας για να την αμφισβητήσει και προσβάλει όσους τη διατυπώνουν , δεν αλλάζει κάτι . Κατ αρχας πριν απαντησω να δωσω τα διεπιστευτηρια μου. Ειμαι μελος απο 26/02/2004, εχω προλαβει Threads οπως "NAL Disc" και "Τραβαω το καζανακι και πεφτει η συνδεση internet" τελευταια μου ενεργεια με το παλιο προφιλ ειναι 11/09/2006. Γιατι σε οποιο thread και να παω εισαι εσυ μια χαρα συζητησεις λεγοντας τον πονο σου για τον AMD που ειχες παρει πριν 10 χρονια? Με βλεπεις εμενα να λεω τον πονο μου για τον prescott που εχω ακομα? On X299 τωρα. Δε νομιζω ουτε μια στις 1000 οι τιμες που θα βγουν οι Intel να ειναι οι ανακοινομένες, και τα motherboard θα ειναι ποιο φθηνα. Ενα απο τα μεγαλήτερα κοστη στην Χ99 ηταν το ιδιο το chipset που πουλαγε η Intel στους mobo manufacturers, πιστευω οτι ειναι πολυ καλο σημειο να ριξει την τιμη χωρις να φαινεται οτι κανει πολεμο τιμων και να πέσει και ολο το κοστος της πλατφορμας. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Θα έριχνα πολύ λάδι στη φωτιά , αν ζήταγα να μου δώσεις μια ήρεμη και αντικειμενική ανάλυση/επεξήγηση σε τούτο ; Αν είναι τεκμηριωμένη , θα την υιοθετήσω/ενστερνιστώ πλήρως . Χωρίς πλάκα και χωρίς υπερβολές. Χάνω κάτι ? Ούτε να διακρίνετε τις διαφορές μέσα από τα παρεχόμενα στοιχεία δεν μπορείτε ? Πέρα από το ότι το userbenchmark είναι μια μ@λ@χία και μισή. MC Mixed = Σύνολο επεξεργαστικής ισχύος !!!!Avg. Multi Core Mixed Speed 284 Pts -70% 484 Pts Much faster multi-core speed. +70% 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Ο lied έχει πιάσει το νόημα και προφανώς γνωρίζει. Όπως πολύ σωστά είπε το κόστος του chipset είναι μεγάλο. Μητρική κάτω από 200€ πάντως μην περιμένει κανείς (άντε να πω 180€ στην καλύτερη). Στο μεταξύ τουλάχιστον μέχρι το 2020 δεν είναι να βγει κάτι ανταγωνιστικό και τότε πάλι θα έχει απέναντι τα Zen+. Αλλά εάν δεν γίνει κάτι με την μέθοδο κατασκευής στα Zen θα έχουμε το ίδιο και χειρότερο σενάριο με τα Intel. Επιδόσεις με το σταγονόμετρο. Χάνω κάτι ? Πέρα από το ότι το userbenchmark είναι μια μ@λ@χία και μισή. Καλά εκεί δίνει και πόντους από την βάση χρηστών. Δεν απάντησα στο DR γιατί έκανε μια ωραία διατυπωμένη ερώτηση και θα χαλούσα το κλίμα αν έλεγα ότι το συγκεκριμένο μόνο benchmark δεν το θεωρώ. Τέλος πάντων δεν είμαι και σε διάθεση για vs ειδικά για FX που η γνώμη μου είναι γνωστή. Καλά χρυσά για τα λεφτά τους κάποτε όχι τώρα και ήταν ένα "πείραμα" εαν μου επιτραπεί ο όρος από την AMD που δεν της βγήκε. Τεχνολογικά δεν είχε πάντως κάτι λάθος απλά όλος ο τρόπος προγραμματισμού έπρεπε να αλλάξει και να "πατήσει" πάνω στην πλατφόρμα της. Αν είχε την βάση και το momentum της Intel ίσως και να έβγαινε ποτέ δεν θα το μάθουμε πάντως. Αυτά από εμένα και ελπίζω τουλάχιστον να μην χρειαστεί να αναφερθεί ξανά το θέμα. Άλλωστε όπως είπε και ο Dr ακόμη με το 1156 δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα το ίδιο λένε και χρήστες της AM3+, όλα είναι στην χρήση που κάνει ο καθένας και με τι είναι ευχαριστημένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Ο lied έχει πιάσει το νόημα και προφανώς γνωρίζει. Όπως πολύ σωστά είπε το κόστος του chipset είναι μεγάλο. Μητρική κάτω από 200€ πάντως μην περιμένει κανείς (άντε να πω 180€ στην καλύτερη). Αυτά για το X299/socket 2066. Που μάλλον δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία των χρηστών . Στο 1151 θα βγάλουν νέες cpu ; Θα βγάλουν επόμενο , νέο , αλλά σε ίδιο budget ;;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Τελευταίο ufo ο overclocker που θα κλοκάρει τον 1600Χ στα 4,5ghz Δοκιμασες να φυγεις απτο safe limit του 1.45 που δινει η AMD και δεν τα καταφερες να το κλοκαρις? To αντιλαμβανεσαι οτι το μονο θεμα στο OC ειναι το πως θα ψυξεις το chip ετσι? Το αντιλαμβανεσαι οτι ο 1600 εχει φτασει και στα 5.5+ ghz ε? Το αντιλαμβανεσαι λοιπον οτι το μονο UFO εδω τριγυρω εισαι εσυ, ετσι? Θα έριχνα πολύ λάδι στη φωτιά , αν ζήταγα να μου δώσεις μια ήρεμη και αντικειμενική ανάλυση/επεξήγηση σε τούτο ; Αν είναι τεκμηριωμένη , θα την υιοθετήσω/ενστερνιστώ πλήρως . Χωρίς πλάκα και χωρίς υπερβολές. Για ποιο θες απαντηση? Για το -70% και -85% σε multithreaded καταστασεις? Και αντε, αφου ειναι χειροτερος ο 8350 στα games, δωσε μου benchmark με τα minimum frames σε CPU bound καταστασεις (με 1080 καρτα δηλαδη , εστω 1070 σε 1080p). Προφανως θα αγνοησεις το μνμα γιατι και οι 2 ξερουμε ποσο λαθος εισαι, οποτε προτιμας να σφυριζεις κλεφτικα. Προφανως λοιπον, σε GPU bound οπως στα bench με την 1060 ο g4560 ειναι 2-3 fps μπροστα λογω καλυτερου single thread. Μιλαω για avg παντα γιατι στα minimum κλαφτα χαραλαμπε. Βαλε τωρα μια 1070 / 1080 και ο fx8350 θα ριχνει μουτζες στον g4560, o οποιος θα πεταξει λευκη πετσετα και θα παρακαλαει για λυπηση. Χωρις πλακα και χωρις υπερβολες. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2017 από strawman 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Για την κουβέντα και μόνο. Υπάρχουν benches που δίνουν την συνολική ισχύ ενός chip. Αυτά εκμεταλλεύονται το σύνολο ενός chip. Με αυτά λοιπόν μπορούμε να δούμε την επεξεργαστική ισχύ που κρίβει ένα chip στο σύνολο των πυρήνων και των υποτμημάτων κάθε core. Υπάρχουν και άλλα benches που δείχνουν την ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ μιας ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ σε έναν επεξεργαστή. Με αυτά λοιπόν βλέπουμε την ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ μιας έκδοσης μιας εφαρμογής στο συγκεκριμένο CPU . Προφανώς και όταν θέλουμε να μιλήσουμε για ισχύ του εκάστοτε chip, χρησιμοποιούμε το πρώτο. Μετά πάμε σε επιμέρους συγκρίσεις, ανάλογα το τι μας ενδιαφέρει και πως χειριζόμαστε εμείς τον υπολογιστή. Σε αυτό θα μας βοηθήσουν τα benches τύπου Β. Διαφορετικά να πούμε πως ο νέος XEON 18/36 των 2,3Ghz/3Ghz , έχει μικρότερη επεξεργαστική ισχύ, από το πατίνι τον G4560 . Και να υπερθεματίσουμε πάνω σε αυτό, μιας και ο Xeon έχει 135Watt TDP , ενώ ο Pentium 65watt TDP .... Είναι να γελά κανείς με τέτοιες συγκρίσεις ,.... εδιτ Επίσης το ότι μια ρουτίνα που έχει δημιουργηθεί για να benchάρεις μια εφαρμογή, βγάζει το Α ή το Β σαβ αποτέλεσμα, δεν σημαίνει πως στην πράξη θα είσαι και 100% τα ίδια σε κάθε χρήση. Πχ. προσωπικά έχω δημιουργήσει μια ρουτίνα σε VBA για την δουλειά μου, η οποία κλωνοποιεί βιβλία, φύλλα και παίρνει data από πίνακες, ενώ αμέσως μετά δινει εξαρτήσεις μεταξύ των βιβλίων στο excel. Σε αυτή την ρουτίνα ο FX 8350 που έχω, πιάνει 100% σε όλα τα cores και μετρημένα με ανταγωνιστικά συστήματα που υπάρχουν στην εργασία μου, είναι περίπου 35% πιο γρήγορος από αυτά. Αν πάτε να κοιτάξετε πίνακες κατάταξης CPU με βάση το excel , δεν θα δείτε τέτοιες διαφορές ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα