Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Αγόρασα πριν περίπου ένα μήνα μια σύνθεση από MgManager.

Απλός υπολογιστής για δουλειές γραφείου! (g4560, χωρίς gpu κτλ..)

Τροφοδοτικό διάλεξα το corsair vs350 (Ξέρω δεν είναι ότι καλύτερο)

Το πρόβλημα είναι ότι προχτές πάω να ανοίξω το pc, ανοίγει και κλείνει αμέσως...

Από τότε δεν ξαναάνοιξε και υποψιάζομαι το τροφοδοτικό (Έκανα έναν γενικό έλεγχο στα καλώδια κτλ. αλλά όλα φαίνονται οκ)

Αύριο θα δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό να σιγουρέψω ότι φταίει αυτό και δεν πήρε τίποτα άλλο μαζί του!

Η ερώτησή μου είναι σε αυτές τις περιπτώσεις αν με καλύπτει εγγύηση (το είχα πάνω σε σταθεροποιητή τάσης, αλλά δε μπορώ να το αποδείξω όπως καταλαβαίνετε) και τι γίνεται σε περίπτωση (δε θέλω να το γρουσουζεύω) που έχει κάψει και τίποτα άλλο.

Μίλησα με MgManager (είμαι από Κρήτη, οπότε καταλαβαίνετε την ταλαιπωρία του στείλε, περίμενε κτλ..) και μου είπαν αμέσως και ευγενικά να το στείλω σε εκείνους (το τροφοδοτικό) και αυτή στη συνέχεια να το στείλουν στην corsair για έλεγχο.

Είχε ποτέ κανείς καμία παρόμοια εμπειρία? Αν ναι, μπορεί να μου δώσει τα φώτα του?

Αναγκαστικά αν είναι τροφοδοτικό θα πρέπει να αγοράσω καινούριο γιατί μέχρι να ξεκαθαριστεί η όλη διαδικασία, θα μείνω χωρίς pc...

Sorry αν σας κούρασα!

Ευχαριστώ για όποια πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε!

Ζάχος

Δημοσ.

Δεν σε καταλαβαίνω. Για ποια περίπτωση αναφέρεσαι ότι δεν μπορεί να μην σε καλύπτει η εγγύηση?

Εκτός από το να βρεις ένα τροφοδοτικό από έναν φίλο σου να δοκιμάσεις καλό είναι να βγάλεις την ψύκτρα και να δεις στο socket για στραβωμένα/κομμένα pins. Η ψύκτρα έχει κάτσει σωστά? Αν την κουνήσεις πέρα-δώθε κουνιέται ή παραμένει σταθερή?

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πέρα από όλα τα άλλα, η Corsair έχει κορυφαία υποστήριξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου το αλλάξουν.

Δημοσ.

Δεν σε καταλαβαίνω. Για ποια περίπτωση αναφέρεσαι ότι δεν μπορεί να μην σε καλύπτει η εγγύηση?

Εκτός από το να βρεις ένα τροφοδοτικό από έναν φίλο σου να δοκιμάσεις καλό είναι να βγάλεις την ψύκτρα και να δεις στο socket για στραβωμένα/κομμένα pins. Η ψύκτρα έχει κάτσει σωστά? Αν την κουνήσεις πέρα-δώθε κουνιέται ή παραμένει σταθερή?

Σκέφτομαι και καλά μη μου πούνε ότι φταίνε τα ρεύματα του σπιτιού μου και δε με καλύψει η εγγύηση.

Και καλά ότι έπρεπε να έχω προστασία από υπέρ/υπόταση που εν τέλη είχα (πολύμπριζο ασφαλείας) και γι'άυτό το λόγο δε θα με καλύψουν.

Τροφοδοτικό έχω και θα δοκιμάσω αύριο για να αποκλείσω το να έχει πάθει και τίποτα άλλο ζημιά!

Η cpu και τα pins δε νομίζω να έχουν πρόβλημα... Δούλεψε πάνω από 3 εβδομάδες απροβλημάτιστα!

Γενικά για την αντιμετώπιση των ελληνικών καταστημάτων σε θέματα εγγύησης διαβάζω τα χειρότερα, γι'αυτό και έχω αγχωθεί μήπως και στείλω (και χρεωθώ ξανά) άδικα και περιμένω άδικα...

Αν και μέχρι τώρα το mg manager ήταν ευγενικό και πρόθυμο να βοηθήσει!

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ και τους δυο για το χρόνο σας!

Δημοσ.

Δεν ρωτάνε τέτοια πράγματα. Ακόμα και αν ρωτήσουν τους λες ότι έχεις προστασία από τα πάντα.

Το ότι δούλευε 3 εβδομάδες δεν λέει τίποτε. Ρίξε μια ματιά στα pins.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ρωτάνε τέτοια πράγματα. Ακόμα και αν ρωτήσουν τους λες ότι έχεις προστασία από τα πάντα.

Το ότι δούλευε 3 εβδομάδες δεν λέει τίποτε. Ρίξε μια ματιά στα pins.

Τώρα με άγχωσες παραπάνω αλλά θα τα κοιτάξω και αυτά :D

Δημοσ.

Όταν κάποιος λέει ότι το μηχάνημα ξεκινά-σταματά-ξεκινά ...... πρέπει να γίνει οπωσδήποτε έλεγχος στο socket.

Υπάρχει φυσικά σοβαρό ενδεχόμενο να τα τίναξε η μητρική. Αυτό θα φανεί αν δοκιμάσεις το άλλο τροφοδοτικό και πάλι δεν δουλεύει. Μπορείς να κάνεις και το αντίθετο βέβαια. Να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό σου σε άλλο μηχάνημα.

Δημοσ.

Και κατι επιπλεον...αν το ups σου ειναι του κιλου πεταξε το...εμενα το δικο μου που ηταν φθηνο μου εκαψε 2 τροφοδοτικα(corsair,coolermaster).Aπο τοτε που το πεταξα και χρησιμοποιω μονο ενα καλο πολυμπριζο ασφαλειας δεν ξαναντιμετωπισα προβλημα με τροφοδοτικο.

• Like 1
Δημοσ.

Και κατι επιπλεον...αν το ups σου ειναι του κιλου πεταξε το...εμενα το δικο μου που ηταν φθηνο μου εκαψε 2 τροφοδοτικα(corsair,coolermaster).Aπο τοτε που το πεταξα και χρησιμοποιω μονο ενα καλο πολυμπριζο ασφαλειας δεν ξαναντιμετωπισα προβλημα με τροφοδοτικο.

Πολύμπριζο ασφαλείας έχω!

Στο main Pc που το δουλέυω έτσι χρόνια (με πολύμπριζο ασφ.) δεν είχα ποτέ θέμα...

Σήμερα θα δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό και στη συνέχεια και την cpu!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τι ανασφάλειες είναι αυτές και τι ερωτήσεις επίσης έχεις μια συσκευή που έχει εγγύηση και ισχύει κανονικά, ο μόνος τρόπος να σε βγάλουν εκτός είναι μόνο, αν ξεκόλλησες κάποιο αυτοκόλλητο, πάνω από το τροφοδοτικό και το άνοιξες, στο κατάστημα το πας και απλά αναφέρεις οτι σταμάτησε να δουλεύει, όχι σε ανακριτή, στην τελική αντε και να έχεις θέμα με τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου, τί θα κάνεις, θα το αναφέρεις απο μόνος σου γιατί αισθάνεσαι τύψεις ή αυτοί από την μεριά τους θα σου στείλουν ηλεκτρολόγο στο σπίτι με δική σου χρέωση για να δουν από τι κάηκε το psu, μήπως θα θέλει και το κατάστημα πιστοποιητικό απο ηλεκτρολόγο?

Πλάκα κάνω δεν γίνονται αυτά που φοβάσαι και ρωτάς

Δημοσ.

Τι ανασφάλειες είναι αυτές και τι ερωτήσεις επίσης έχεις μια συσκευή που έχει εγγύηση και ισχύει κανονικά, ο μόνος τρόπος να σε βγάλουν εκτός είναι μόνο, αν ξεκόλλησες κάποιο αυτοκόλλητο, πάνω από το τροφοδοτικό και το άνοιξες, στο κατάστημα το πας και απλά αναφέρεις οτι σταμάτησε να δουλεύει, όχι σε ανακριτή, στην τελική αντε και να έχεις θέμα με τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου, τί θα κάνεις, θα το αναφέρεις απο μόνος σου γιατί αισθάνεσαι τύψεις ή αυτοί από την μεριά τους θα σου στείλουν ηλεκτρολόγο στο σπίτι με δική σου χρέωση για να δουν από τι κάηκε το psu, μήπως θα θέλει και το κατάστημα πιστοποιητικό απο ηλεκτρολόγο?

Πλάκα κάνω δεν γίνονται αυτά που φοβάσαι και ρωτάς

Φίλε μου μεγάλωσα Γερμανία και εκεί ποτέ δεν είχα θέμα με εγγυήσεις κτλ.

Ποτέ δε μου περάσανε από το μυαλό τα όσα γράφω παραπάνω και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Μην αρχίσω να λέω πως μου συμπεριφέρθηκαν τα support τους γιατί θα νομίζετε όλοι ότι λέω ψέματα και υπερβάλω! (ούτε εγώ δε μπορώ να πιστέψω μερικές φορές 2 περιπτώσεις που έζησα ο ίδιος) ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ εννοείται!

Απλά τώρα είμαστε Ελλάδα!

Πρώτη φορά μου παθαίνει κάτι το οποίο έχει αγοραστεί από εδώ και με αυτά που διαβάζω πραγματικά είμαι περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί  η όλη διαδικασία! (Στο κάτω κάτω δεν είναι και κανένα τρελό ποσό οπότε δεν υπάρχει άγχος :D)

Και με αυτά που διαβάζω στα διάφορα νήματα περί εγγυήσεων καταλαβαίνεις ότι προσπαθώ να προετοιμαστώ για παν ενδεχόμενο :D

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας!!!

Δημοσ.

Τελικα κοίταξα το pc και δεν ειχε τπτ...

Καποια πραγματα δεν ειναι για όλους :)

Ο χειριστής του υπολογιστή απ'οτι φαίνεται είχε κλείσει το διακόπτη του τροφοδοτικού, το ξέχασε και στην προσπάθεια να τον ξαναανοιξει, ανοιξε στιγμιαία και ξαναεκλεισε, αφου δεν επαιρνε ρεύμα :) εκεινος νομιζε οτι του καηκε, τον παρατησε και μου ειπε την ιστορια που σας ειπα στο πρωτο post!

Τέλος καλό όλα καλά :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...