Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι 20 χρονών και τα τελευταία 1,5-2 χρόνια ασχολούμαι με το web-design/development. Να πω ότι έχω περάσει από το επίπεδο του beginner, έχω αρχίσει και παίρνω δουλειές και έχω portfolio.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω σχετικό πτυχίο, ούτε πρόκειται να έχω γιατί είμαι σε άσχετη πολυτεχνική σχολή και τελευταία σκέφτομαι να ξεκινήσω κάτι σε ιδιωτική. Γνωρίζω ότι σε αυτόν τον τομέα το χαρτί μετράει ελάχιστα, αλλά θα ήθελα να το επιχειρήσω. Άρχισα να το ψάχνω λίγο και κατάλαβα ότι το χαρτί του ΙΕΚ δεν έχει καμία αξία για επαγγελματική αποκατάσταση (αφού για αυτό το θέλω περισσότερο + για την δικτύωση και λιγότερο για τις extra γνώσεις που θα πάρω). Μετά έπεσα στη SAE Athens και είδα οτι προσφέρει SAE Certificate( διαφορετικό του Bachelor) σε 1,5 χρόνο. Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι παίζει ακριβώς με αυτό το πιστοποιητικό, τί ουσιαστική αναγνωρισιμότητα έχει και αν αξίζει σαν χαρτί, γι'αυτό ζητάω τα φώτα σας όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά να με βοηθήσει. Άλλες ενναλλακτικές από αυτό το κολλέγιο υπάρχουν;

Γενικά, όλες οι απόψεις σχετικά με τη σκέψη μου για σπουδές είναι ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  :-D

Δημοσ.

Καλησπέρα Juice.

Εγώ αν και έμπειρος έκανα μαθήματα από απόσταση στο ΕΚΠΑ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος, η πλατφόρμα και οι γνώσεις είναι αρκετά καλές. Επίσης τα εβδομαδιαία τεστ θα σε παρακινούν να μάθεις.

Μπορείς να δεις τα προγράμματα εδώ Link.png Site: https://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php?catID=66

Τα χρήματα που πλήρωσα σαν άνεργος (30% έκπτωση λόγο ανεργίας) είναι 160 ευρώ x 3 ανά δίμηνο.

Τα μαθήματα του νέου κύκλου άρχισαν σήμερα αλλά νομίζω ότι είναι ανοιχτές οι εγγραφές για κάποιο καιρό ακόμα.

Το πτυχίο δεν είναι κάτι το σημαντικό αλλά στο βιογραφικό λέει πολλά.

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ αν και έμπειρος

Μπαίνω μια φορά το μήνα και αν στο web development αλλά η επίσκεψη πάντα αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως δεν έχει κανένα νόημα να πας να πάρεις τέτοιο χαρτί, ειδικά αφού ήδη παίρνεις δουλειές. Αν κοιτάς το συμφέρον σου και κινείσαι ανάλογα όσο πάει θα παίρνεις περισσότερες/καλύτερες, από ένα σημείο και μετά αυτό μετράει μόνο.

Αλλά αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος για το αντίθετο θα έλεγα να το πάρεις το άσχετο πτυχίο σου, για λόγους αυτοεξέλιξης.

Τέλος, αν γυρίσει η συζήτηση στο να μάθεις πράγματα και πως, do this and thank me later:

1. Μετακομίζεις στην πιο IT-ενεργή πόλη που μπορείς. Not kidding, αυτό είναι το πιο ζόρικο σημείο. Και φυσικά μπορεί να χρειαστεί να βρεις δουλειά εκεί πριν μετακομίσεις.
  2. Βρίσκεις δουλειά σε όσο πιο μεγάλη εταιρία μπορείς από αυτές που σου φαίνονται εντάξει.
  3. Μάτια και αυτιά ορθάνοιχτα, αυτά που θα μάθεις από τους συναδέλφους δεν πρόκειται να τα μάθεις από κανέναν άλλο.
  4. Όταν δεις ότι ο ρυθμός εξέλιξης μειώνεται αρκετά, πας σε άλλη δουλειά.

Source: έχω 15 χρόνια στη δουλειά και τα πτυχία μου είναι πολυτεχνείου.

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω ότι το να φτιάξεις μια σελίδα είναι πάρα πολύ εύκολο στις μέρες μας.

Αν ξεκινήσεις με γνώσεις βασικές γνώσεις wordpress html php mysql και javacript σε μια εταιρία όσο και να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς δεν θα βρεις τα δικά σου πατήματα αλλά κάποιων άλλων άλλωστε η εργασία είναι πρώτα από όλα ανταγωνισμός.

Επίσης αν θες να κάνεις κάτι δικό σου χρειάζεται να ανοίξεις δική σου επιχείρηση με πολύ κόστος και κόπο.

Τέλος σε παροτρύνω να σπουδάσεις πάνω στο αντικείμενο προτού κάνεις κάτι επαγγελματικά. Ζούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που ο εργοδότης θα σε κοιτάει στα δόντια για να σε προσλάβει και στο 70% θα σε απολήσει , αν και δεν θα σε προσλάβει, θα σε διώξει αφού του βγάλεις την δουλειά.

Κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις και ένα εξειδικευμένο πτυχίο θα σε κάνει πρώτον αυτόνομο και δεύτερων θα είναι ποιο πιθανό να βρεις μια καλή δουλειά ή να κάνεις τη δική σου. Και ύστερα έρχεται και αυτό που γράφει ο defacer

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να ψάξεις να δουλέψεις σε μια επιχείρηση που κάνει κατασκευή sites (ώστε να μάθεις και τη δουλειά) και παράλληλα κάνε έναρξη και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Σε αυτή τη περίπτωση το ΕΦΚΑ σου θα καλύπτεται από την δουλειά σου ως μισθωτός και έτσι δεν θα επιβαρύνεσαι με το 26,95% επί του βασικού μισθού για το ΕΦΚΑ. Τα απογεύματα και ΣΚ θα μπορείς να ασχολείσαι με τις δικιές σου δουλειές που προφανώς στην αρχή δεν θα είναι πολλές και θα τις προλαβαίνεις. Επιπλέον ΕΦΚΑ, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώνεις μόνο με βάση το κέρδος της δραστηριότητας σου ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Στην περίπτωση που είσαι μόνο ελεύθερος επαγγελματίας τότε θα πληρώνεις το ελάχιστο ΕΦΚΑ (υπολογίζεται με βάση τον βασικό μισθό) ακόμα και εάν κάποιον μήνα έχεις μηδέν κέρδος.

Επίσης ρώτησε λογιστή για να σιγουρέψεις τα παρακάτω, αλλά νομίζω ότι ο φόρος εισοδήματος για τα 3 πρώτα έτη είναι ο μισός της αρχικής κλίμακας του 22% (επομένως 11%) και επίσης για τα 3 πρώτα έτη δεν πληρώνεις τέλος επιτηδεύματος (600 ευρώ / έτος)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...