SakislolGR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Με το τελευταίο Update το Facebook τα ισοπέδωσε όλα. Μάλιστα μπαίνει και σε ξένα χωράφια και επιβάλει στους Bloggers να μην έχουν Shocking ads. Παρακάτω θα σας δείξω μια πολύ απλή λύση για να το ξεγελάσετε. Είναι κάτι πολύ απλό. Απλά δείχνεις Ads ΜΟΝΟ σε Έλληνες. Σιγά μην τρέχουν AI Robots του facebook από την Ελλάδα. Παρακάτω είναι ο κώδικας Προϋπόθεση: Δεν υπάρχει καθόλου ο κώδικας του Ad από πριν (αφού θα μπει δυναμικά) <script type='text/javascript'> jQuery(document).ready(function($){ $.get("https://ipinfo.io", function(response) { if (response.country === "GR") { $("#myAddDiv1").append("Ad loading div"); $("#myAddDiv2").append("Ad loading div"); } }, "jsonp"); }); </script> Μπορείτε να το εξελίξετε και άλλο κάνοντας detect browsers και να αφήνετε να δείχνει ads ΜΟΝΟ σε Chrome/FF (μην σας νοιάζει η υπόλοιπη κίνηση αφού είναι σχεδόν ανύπαρκτη) Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2017 από SakislolGR
Sheogorath Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Και όλα αυτά για να συνεχίσετε να κάνετε το Facebook μπρδλο απο τα clickbaits, τις διαφημήσεις κτλ. Κάθε μέρα κάνω report καμιά δεκαριά σελίδες, ομάδες και διαφημίσεις εκεί μέσα... Δεν λέω, χρήσιμα αυτά που γράφεις, αλλά έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της σελίδας. 3
SakislolGR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Και όλα αυτά για να συνεχίσετε να κάνετε το Facebook μπρδλο απο τα clickbaits, τις διαφημήσεις κτλ. ... Δεν λέω, χρήσιμα αυτά που γράφεις, αλλά έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της σελίδας. Δεν κατάλαβες. Αυτό δεν επηρεάζει το Facebook να διαβάσει το Content σου και να σε κατατάξει στα Low-Quality. Αυτό απλά σε προστατεύει για να μην φας μπαν λόγω nuddity/shocking ads. Άσε που είναι μια εύκολη λύση που μπορεί το ΦΒ να το παρακάμψει. (αλλά σιγά μην ασχοληθεί με την Ελλαδίτσα) Πρόσφατα μια σελίδα μου έφαγε μπαν λόγω των Ads. Το υλικό δεν είχε καμιά σχέση με Shocking απλά ήταν τα Ads. Μην ανησυχείς. Το Φεισμπουκ με το τελευταίο απντειτ έκανε τρομερή δουλειά... Βέβαια τα μάμησε όλα και τώρα βλέπεις στο Feed σου δημοσιεύσεις που έγιναν πριν 1 μήνα. Κάθε μέρα κάνω report καμιά δεκαριά σελίδες, ομάδες και διαφημίσεις εκεί μέσα... Καλά κάνεις απλά ελπίζω στην ζωή σου να μην ακολουθείς αυτή τη λογική γιατί είναι πολύ λάθος. Γιατί? γιατί πολύ απλά έχεις τα μέσα να αγνοήσεις κάτι και κυρίως κάνεις ζημιά. Άσε που δεν σου πέφτει και λόγος τι "σουβλάκια" θα πουλάει κάποιος. Άμα δεν σου αρέσουν τα σουβλάκια απλά δεν αγοράζεις! Είναι ακριβώς με το να βγεις στην πραγματική σου ζωή και να φωνάζεις "μην πάτε σε αυτό το σουβλατζίδικο γιατί είναι χάλια". Όπου εκεί μιλάμε καθαρά για δυσφήμιση και υπάρχουν συνέπειες. Δεν σου αρέσει το τάδε μπλογκ? ignore/block.
Sheogorath Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Η αλήθεια είναι ότι κάνω σε socking/clickbaiting μόνο. Προφανώς όχι ότι δεν ταιριάζει με το γούστο μου. Απλά αν κατάλαβα καλά, οι οδηγίες σου είναι για να μπορείς να βάλεις clickbait ads κτλ στο FB. Aν και χρήσιμο για κάποιους, είναι κρίμα...
SakislolGR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Σε καταλαβαίνω ρε. Και εγώ νευριάζω όταν βλέπω μπλογκ τύπου "tromaktiko" (εντελώς τυχαίο παράδειγμα) που το μισό+ content είναι clopy-paste και βγάζουν τόσα λεφτά. Εμένα ένας μου είχε πάρει καμιά 20 posts και δεν έβαλε καν nofollow λινκ προς τα πίσω. Εκεί φίλε έχεις κάθε δικαίωμα να τα πάρεις και να φερθείς όπως λες στο #2. Η αλήθεια είναι ότι κάνω σε socking/clickbaiting μόνο. Προφανώς όχι ότι δεν ταιριάζει με το γούστο μου. Απλά αν κατάλαβα καλά, οι οδηγίες σου είναι για να μπορείς να βάλεις clickbait ads κτλ στο FB. Aν και χρήσιμο για κάποιους, είναι κρίμα... Καμιά σχέση. Τα "κλικμπειτ αντς" δεν υπάρχουν καν μέχρι να μπεις μέσα. Δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων τι Ads θα έχει. Αν διαβάσεις το τελευταίο Update του facebook, στα τόσα που λέει, λέει σε 1 παράγραφο Όσα σιτες είναι γεμάτα με ads (άσχετα αν είναι adsense ή shocking ads) θα είναι μείον τους Όσοι έχουν shocking/erotic θα τρώνε μπαν. Όχι απλά θα πέσει το ρανκινγκ.
isay Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 ... Καλά κάνεις απλά ελπίζω στην ζωή σου να μην ακολουθείς αυτή τη λογική γιατί είναι πολύ λάθος. Γιατί? γιατί πολύ απλά έχεις τα μέσα να αγνοήσεις κάτι και κυρίως κάνεις ζημιά. Είναι ακριβώς με το να βγεις στην πραγματική σου ζωή και να φωνάζεις "μην πάτε σε αυτό το σουβλατζίδικο γιατί είναι χάλια". Όπου εκεί μπορείς να μπεις και μέσα άσχετα το τι είναι ο άλλος. Δεν σου αρέσει το τάδε μπλογκ? ignore/block. Διαφωνώ με τη λογική σου. Η ευρυθμη λειτουργία ενός "πράγματος" προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των επιμέρους πολιτών γιατί έμμεσα η ομαδική συμμετοχή επιστρέφει σαν προστασία στον ίδιο. Ειδικά στο παράδειγμα σου, είναι ακομα πιο έντονο. Αν ο μαγαζάτορας βλέπει το σχόλιο μόνο σαν αρνητική διαφήμιση και οχι σαν ευκαιρία να βελτιώσει τις υπηρεσίες του, τοτε πρέπει να κάνει αλλη δουλεια. Δηλαδή αν εχει όντως χάλια σουβλάκι και με έπιασε τσιρλιπιπί, να κάνω το μαλακα και να την πατήσουν και άλλοι σαν εμένα; Θα τον δώσω στεγνά για να προστατευσω αλλους και έμμεσα εμένα που απο σχόλια άλλων θα προστατευτώ και εγω στο μελλον. Στο κάτω κάτω αν κάνει καλά σουβλάκια τοτε τα αρνητικά σχόλια θα ειναι απολυτη πλειοψηφία και θα αποριφθούν απο τον κόσμο σαν γραφικά.
SakislolGR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Καλά κάνεις, και εγώ θέλω ένα Web χωρίς να βλέπω καν διαφημίσεις. Πόσο μάλλον σιχαμερές διαφημίσεις. Εσύ μπορείς να υποστηρίξεις όμως τα αγαπημένα σου μπλογκ μέσω συνδρομής? Ας μείνουμε ontopic
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Τι υποτίθεται ότι κάνει αυτή η παπάρα που έγραψες; Απλά κρύβεις τις διαφημίσεις στο εικαστικό μέρος. Και λοιπόν; Ο κώδικας των διαφημίσεων είναι μια χαρά μέσα στη σελίδα κι άρα τον διαβάζει κανονικά το bot του facebook. Δεν χρειάζεται AI bots και ιστορίες για ινδιάνους. Έναν απλό headless browser να τρέξει και βλέπει όλη την JavaScript. Αν θες να κάνεις αυτό το πράγμα να δουλέψει τότε πρέπει να γράψεις ένα http module να κόβεις τη διαφήμιση στο rendering της σελίδας. Να μην υπάρχει καν η διαφήμιση μέσα, όχι να μην εμφανίζεται. Και πρέπει να το κάνεις server-side, όχι με JavaScript γιατί τότε είναι ήδη αργά. Εντωμεταξύ, ο τρόπος που χρησιμοποιείς το ipinfo.io είναι τελείως ανορθόδοξος, αν έχεις μεγάλο traffic θα είναι σαν να τους κάνεις DDoS. Έχουν API, χρησιμοποίησε το και πλήρωσε και το αντίστοιχο αντίτιμο. Στο τέλος θα σου κάνουν ban την IP του server και θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Και τέλος, το Facebook, όπως και το Google και πολλά άλλα μεγάλα sites, έχουν IP Pools και δοκιμάζουν IPs από όλες τις χώρες για να δουν αν σερβίρεις διαφορετικό περιεχόμενο ανά region για λόγους SEO αλλά και για να ανιχνεύουν τακτικές cloaking και χίλια δυο άλλα.
SakislolGR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Ισχύει αυτό που λες. Να ένα ενδεχόμενο που -μπορεί- να ξεπεράσει το Script. Δεν είναι λίγο παρατραβηγμένο ένα facebook like script να τρέχει και άλλα από πίσω? ε τότε να μην υπάρχει καν λινκ από το φβ στην σελίδα. Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να έχεις like-popups Κλπ. Δεν εντοπίζει έτσι το FB τα "βρώμικα" ads. Έχει ενα AI που επισκέπτεται το domain και προσπαθεί να κάνει image recognition. Και αφού δεν έχεις κάποιο javascript στην σελίδα σου τότε δεν θα δει τίποτα! Μια πιο advanced μέθοδος είναι η PHP Δεν ξέρω!
dominotrix Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Ειναι σα να εκανες display:none κατι. Ναι μεν δεν φαινεται, αλλα μεσα στον κωδικα που γινεται crawl υπάρχει. 1
SakislolGR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Ειναι σα να εκανες display:none κατι. Ναι μεν δεν φαινεται, αλλα μεσα στον κωδικα που γινεται crawl υπάρχει. αυτό πιάνεται εύκολα. όπως είπα η όλη ιδέα είναι να μην υπάρχει καν ad στην σελίδα. Δηλαδή να υπάρχουν τα empty divs και να φορτώσουν on the fly under conditions. Και για να είσαι σίγουρος κόβεις οποιοδήποτε script του fb. @elorant αυτό που λες για το ipinfo είναι πρόβλημα του κάθε blogger. Ας το λύσει μόνος του. Άσε που σχεδόν όλοι αυτοί με τα κλικμπειτ @ κόσμο έχουν. Σίγουρα θα τρέχουν υπηρεσίες του Facebook και από την Ελλάδα αλλά θέλω να πιστεύω ότι ασχολούνται μόνο με το SEO κομμάτι. Αλλιώς το Script είναι άχρηστο. Μπορείς να βάλεις πολλά επίπεδα και να την γλιτώσεις ή έστω να τους καθυστερήσεις αρκετά. Να προλάβεις να ξεζουμίσεις το domain και μετά πας σε άλλο. Μπορείς να έχεις μια βάση με blacklisted ips που είναι του φβ Browser detection και αυστηρό Limit μόνο σε Chrome/Firefox Να αποθηκεύεις ένα Cookie. (λες να Robots να κάνουν Accept?) Γενικά πιστεύω ότι μπορείς να φτιάξεις και εσύ ένα αντίστοιχο ΑΙ που θα εντοπίζει google/fb ΑΙs. Δύσκολο άθλημα και δεν αξίζει να ασχοληθείς γιατί τα χαμηλά σιτες έχουν ανάγκη από shocking/erotic ads. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δεν ξέρω πως λειτουργεί το Facebook στο background. Αν είχα να υποθέσω θα έλεγα ότι τρέχει πρώτα ένα classification για όλα τα sites κι όχι on-the fly κάθε φορά που κάποιος κάνει share ένα άρθρο. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεται καν να κάνει image recognition αφού ξέρει τα domains από όπου σερβίρονται περίεργες διαφημίσεις. Οπότε φορτώνει τη σελίδα του site κανονικά, με όλη την JavaScript εκτελεσμένη, βλέπει τα domains κι ανάλογα τρως το κατάλληλο ban. Άρα το πρόβλημα σου είναι πολύ βαθύτερο από όσο νομίζεις. Σε πρώτη φάση μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις ένα disallow στο robots.txt για το user agent του facebook bot αλλά δεν θα έπαιρνα κι όρκο ότι θα το σεβαστούν. Για τα υπόλοιπα που λες: IP blocking. Θα μπορούσε να δουλέψει ΑΝ γνώριζες όλο το ip range που χρησιμοποιεί το fb στον crawler. Το θεωρώ απίθανο να το βρεις αυτό το πράγμα, όπως θεωρώ εξίσου απίθανο να έχουν μόνο static ips. Browser detection. Αυτό δεν σου χρησιμεύει σε τίποτα απολύτως. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, τρέχουν έναν headless chrome και στα logs βλέπεις κανονικό session. Δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι bot ή χρήστης εκτός κι αν υιοθετήσεις προχωρημένες τακτικές όπως mouse movements κλπ. Cookies. Επίσης δεν σου χρησιμεύει σε τίποτα για τους ίδιους λόγους που είπα πριν. Το bot τρέχει μέσα από browser οπότε φορτώνει κανονικά και cookies και τα πάντα. Εν κατακλείδι δεν μπορώ να φανταστώ λύση. Το να αγοράζεις domains με το κιλό και να τα δουλεύεις για ένα-δυο μήνες είναι μια λύση αλλά δεν θα σε πάει και πολύ μακριά. Χάνεις όλο το SEO που έχει η σελίδα σου οπότε εξαρτάσαι ακόμα περισσοτερο από το Facebook για traffic. Και στο τέλος, θα βάλουν κάποιο rule να μην μπορείς να κάνεις share site που να μην είναι online τουλάχιστον ένα χρόνο οπότε θα γυρίσεις πάλι στην αρχή. Τα πράγματα είναι απλά παίδες και πρέπει να παραδεχτείτε την πραγματικότητα. Έχετε κουράσει πολύ κόσμο με το fb spamming με sites αμφιβόλου αισθητικής. Κάποια στιγμή θα 'ρχοταν το τέλος.
SakislolGR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Όχι και 1-2 μήνες. Είχα στο μυαλό μου 1-2 χρόνια μέχρι να "μαυρίσει" εντελώς. Ποιο ΣΕΟ? μιλάμε για κλιμπειτ/μπλογκ μαγειρικής που απλά μπαίνεις σε 10 ομάδες μαγειρικής ποστάρεις το άρθρο σου και έρχονται 10κ επισκέπτες τη μέρα. Αυτό με τo mouse movement δεν το σκέφτηκα και είναι πολύ καλή παράμετρος σε σελίδες που έχεις πλήρη έλεγχο (όχι blogspot) ΥΓ: Ναι τώρα το Facebook είναι μες στη ποιότητα. Για μπες στο γκρουπ Μ.Α.Γ.Ι.Α και θα δεις ότι τα πρώτα 100 ποστς είναι τσοντο-φωτογραφίες.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Με 10.000 επισκέπτες ανά άρθρο υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να κάνεις monetize από διαφημίσεις του κώλου (κυριολεκτικά).
SakislolGR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Με 10.000 επισκέπτες ανά άρθρο υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να κάνεις monetize από διαφημίσεις του κώλου (κυριολεκτικά). 1κ/αρτικλε/μερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα